Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asta

Jestem w ciazy i mam ciagle nudnosci, Jak na to zaradzic?

Polecane posty

Gość Asta

Witam! Dziewczyny, mam wielka prosbe: co mam crobic jesli przez caly czas jest mi niedobrze, zwlaszcza rano. Na razie nie wymiotuje, ale i to pewnie przyjdzie (sadzac po tym co przechodzila moja mama) . Problem w tym, ze niedlugo zaczynam nowa prace i chcialabym sie tam z usmiechem pokazac, niestety teraz wcale nie jest mi do smiechu i nie wiem jak sobie pomoc. Na jedzenie nie moge patrzec, wrecz zmuszam sie, zeby cos zjesc. Czy mozna temu jakos zaradzic i czy to trwa cale 9 miesiecy? Ja chyba nie wytrzymam...

Gość u mnie
to trwalo jakis miesiac. A zaradzilam temu jedzac sniadanie na lezaco. To znaczy zanim wstalam z lozka cokolwiek przegryzlam, polezalam jeszcze z 10 minut, wstawalam i caly dzien bylo juz ok. Moze sprobuj tego sposobu. :-)

Asta u niektorych mdlosci nudnosci i wymioty pojjawiaja sie sporadycznie, u innych trwaja przez pierwszy trymestr a u jeszcze innych (np u mnie) trwaja cala ciaze... ja nawet na porodowce wymiotowalam :( jedynym sposobem chociaz doraznym byly kropelki homeopatyczne vomituu sheel (albo jakos podobnie sie to pisze), jak sobie lyknelam to mialam kilka godzin z glowy a jak nie to co chwila lazienka... poweim tak - przez wymioty w pierwszym trymestrze ciazy schudlam 9kg i nie bylo wesolo ;/ pozdrawiam serdecznie, gratuluje dzidzi i zycze powodzenia i lagodnych porankow ps. na moja znajoma dzialala mieta, przed wstaniem z lozka tic tac, pozniej znowu i tak okolo paczki dziennie :)

Gość Ewik
Nie wiem czy na to coś pomaga, poporstu trzeba to przeczekać. Mnie całymi dniami było bardzo niedobrze. Doraźnie pomagała mi mieta ale na chwilę. W 4 miesiącu mi przeszło.

Gość misiaczka
a ja brałam torecan :) i wszystkie nudnosci mi mijały

Gość BARBARELLA
Skad ja to znam?U mnie trwało to do maja - w maju zaczełam wymiotować :)Aby to złagodzić podobnie jak u U MNIE przegryzałam sniadanie na lezaco z tym ze dłuzej lezałam .Pamietam tez wtedy podjełam nowa prace ale miałam to szczescie ze szefostwo pojawiało sie 3 razy w tygodniu albo rzadziej.Poproś o tabletki .Ja mialam 2 lekarzy przez ciaze - 1 nie przepisywał mi NIC , choc mówiłam o swoich dolegliwościach,2 - pisał recepty i naprawde wzmocniło to mój organizm , skonczyła sie huśtawka nastrojów, itd.Pozdrawiam zycze pogody ducha WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE

Gość kollla
ja wymiotowalam cztery miesiace caly dzien bylo mi niedobrze,nawet w nocy musialam do ubikacji biec.Schudlam 7 kg.Nic nie pomagalo probowalam wszystkiego ,myslalamz ze nie przezyje,co zjadlam to zwymiotowalam i jaknie jadlam to i tak bylo mi niedobrze.Niewiem co ci moge polecic -chyba czekac az sie to skonczy.Powodzenia.Bo ja po tym co przezylam napewno nie chce byc w ciazy jeszcze raz!

Gość miso
Nudnosci musza same przejsc, ja meczylam sie rowno 3 miesiace do czasu az ustaly same powodzenia zycze i duuuzo wytwalosci pozdrawiam