Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majkka

Za ktorym razem udalo sie wam zajsc w ciaze?

Polecane posty

maja idz idz do tego lekarza... Bibi to ty w pierwszym cyklu z wiesiolkiem zaszłaś? wcześniej nie miałaś śluzu tyle i takiego?? jak wogóle się czujesz?? Ale żeście naskrobały :D 🌼 👄 ja mam dziś 23dc, i straszne bóle jajników raz jeden raz drugi od kilku dni, przeziębienie?? czy co?? no i śluz, jest go sporo , wydawało by się że płodny :O nie wiem co jest grane, narazie piersi na @ nie bolą, w sumie za wcześnie chyba nawet. pozdrowienia kochane i całuski 👄 3mam za wszystkie kciuki żeby się udało jak naszybciej :)

Gość styczniowa Malwa
mnie się udało po prawie dwóch latach regularnego współżycia.Zaszłam,jak przestało być to moją obsesją(kilka dni przed owulacją nie współżyliśmy i kilka dni po również),zastosowaliśmy wszystkie metody znalezione w internecie na to aby mieć chłopca włącznie z pozycją i z leżeniem na brzuszku po(mam tyłozgięcie macicy,normalnie zaleca się leżenie z nogami w górze)no i USG wykazało,że w styczniu urodzę chłopca.

Styczniowa Malwa GRATULUJę ci z całego serducha !! Jeśli mogę zapytać to czy coś wam dolegało że tak długo się staraliście i co to było i jak leczone?? Przepraszam że tak wypytuje ale to jest mój aktualny problem,my staramy się od roku, a ostatnio byłam nawet na operacji ale jakoś mój entuzjazm że się uda szybko spada...

Stczniowa Malwa gratulacje :) Może niedługo i my będziemy takimi szczęściarami jak Ty :) co tu taka cisza??? :P ja dziś 24dc

Gość mg 2006
witam was dziewczynki nic sie nie odzywalam bo mialam awaria internetu prawie caly miesiac, bibi jak dzis przeczytalam ze zaciazylas to az sie poplakalam ze szczesia oczywiscie troche zal ze u mnie sie nie udaje ale lapie twoje fluiddki:) bibi napisz czy od dni plodnych mialas jakies objawy? pozdrawiam papapa

Gość sama słodycz__
mnie się udało zajść już w pierwszym cyklu starań :) i tak jak przypuszczałam od początku - bedzie dziewczynka.Jestem w 7m-cu.Właściwie to chciałam chłopca, ale za szybko zaczęliśmy się starać - przed dniami płodnymi, więc pewnie plemniczki zostały przechowane i gdy nadeszła owulacja to od razu wzięły się do roboty, a wiadomo że z tych przechowanych to raczej żeńskie wytrzymują dłużej i zapładniają. Wszystko by się zgadzało :)

slodycz ty to nas pocieszyłaś :O Mg :) superrrr że jesteś :) Proszę się dopisać dziewczynki :) Tworzę tabelkę : Starające się: Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................Szczecin....ok 30.09.09 Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu

Gość mg 2006
29 lat 9 cykl staran:(

Gość bibi2206
Starające się: Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5...........................2.05.2010.

Gość bibi2206
ja tak na chwilkę z doskoku. elus mi udało się w drugim cyklu z wiesiołkiem. mg dziekuję wam też się uda. u mnie poki co nic się nie dzieje, jestem tylko przemęczona i podsypiam w dzien po godzince albo dwie. i to na razie tyle z moich objawów, a jutro zaczynam 9 tydzien i nic nie czuję. w czwartek wieczorem mam wizytę to zobaczymy co i jak. boję się strasznie

No to i ja się wpisuję: Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Żaneta...........26..............13...................łódzkie......po laparo??? Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5................. ..........2.05.2010.

No to i ja się wpisuję: Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Żaneta...........26..............13...................łódzkie......po laparo??? Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5................. ..........2.05.2010. dziewczyny zauważyłyście, że jesteśmy w jednym wieku ;o

Gość Ana31
No to i ja sie wpisuje,jesli moza Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Żaneta...........26..............13...................łó dzkie......po laparo??? Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5................. ..........2.05.2010. Ana31 .........32 38 17.05.2010 O dziecko staralismy sie dosyc długo,ponad 3lata,pierwsza ciaze poroniłam w 10tc w 2005r.Tydzien temu bylam na usg,i był pecherzyk ciazowy,kolejne usg w ten piatek.Pozdrawiam

Gość Ana31
Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Żaneta...........26..............13...................łó dzkie......po laparo??? Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5................. ..........2.05.2010. Ana31 .........32..................38................ .........17.05.2010

Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Żaneta...........26..............13...................łó dzkie......po laparo??? MG.................29...............9.................................... Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5................. ..........2.05.2010. Ana31 .........32..................38................ .........17.05.2010

ale jaja ! faktycznie jeden wiek.. ale zauważam że duążo dziewczyn w tym wieku właśnie ma problemyyyy, nie mlodziutkie po 23 lata tylko te starsze :(

Ania jak ty dałaś radę powiedz..... jak patrzę na twoją ilość cykli to tylko pozostaje mi pogratulować Tobie silnej woli, zacięstości i wytrwałości.. Ja też chce.... :( :( :O

Gość sama słodycz__
przepraszam, jeśli kogoś zdenerwowałam :( 🌻 nie czytałam dokładnie topiku, przeczytałam tylko pytanie zawarte w temacie i postanowiłam odpowiedzieć. Dziś dopiero troszkę poczytałam i zobaczyłam, ze niektóre z Was starają się już długo, i nic z tego póki co nie wyszło. Wiem, że taka "chwaląca się" osoba , że ja to już za pierwszym razem mogła Was zdenerwować. Wy bardzo chcecie i chwilami może brakować cierpliwości. Wiem, o co chodzi. Jeszcze raz sorry. Trzymam za Was kciuki. Na pewno niedługo i Wam się uda :)

Gość Ana31
Witam Was:)Nie było łatwo...ale w koncu 3 latach starań,płaczu,rozpaczy,modlitw udało sie:)Biegałam od lekarza do lekarza w moim miescie,robiłam badania,lekarze po kilku wizytach rozkładali rece,i nie potrafili znalezc przyczyny naszych niepowodzeń.U mnie wyniki badan ok,zbyt wysoka prl zbita Bromergonem,jajowody drożne(lekarze na poczatku obawiali sie zrostów po zabiegu łyżeczkowania w 2005r),wynia nasienia męża tez dobre(robił je dwukrotnie w odstepie roku i drugie były lepsze od pierwszych badań).Odwiedziłam juz nawet Invicte w Gdansku,ale bylam tylko na 1wizycie.Piłam zioła przez 2cykle O.Klimuszki,brałam Acard,Castagnus.W sierpniu okazalo sie ,ze mam niedoczynnosc tarczycy,dostałam Eltroxin 1x1,mialam zgłosic sie na kolejne badania tarczycy za 2m-ce,ale po 2tyg okzało sie,ze jestem w ciąży:)Było naprawde ciężko,ale nigdy sie nie poddałam w walce o upragnione dziecko i zawsze wierzyłam,ze zostane mama.Wiara czyni cuda...ja swój ukochany cud nosze juz pod sercem,czego i Wam zycze:)Pozdrawiam

Gość Ana31
Aha....i zaszłam w ciąże w trzecim i ostatnim cyklu na CLO 2x1 od 5dc do 9dc i luteinie od 3dnia wyzszej tempki.Jakby w tym cyklu sie nie udało,to niewiem czy mój lekarz miałby kolejne pomysł na moje leczenie,a znalazłam rok temu cudownego lekarza który jak widac mi pomógl i nie rozłozył rak mimo braku efektów...jak to zrobiła reszta lekarzy.Wg mnie grunt to wiara w to o czym lub o kim marzymy,dobry lekarz i dobrze postawiona diagnoza.

Ana gratuluję, aż łza w oku się kreci :( :( :( Tylko czemu Aniu ta dobrze postawiona diagnoza trwa tak długooooooo. a lekarze robią z Nas króliki doświadczalneeee.... Sama słodycz nie zdenerwowałaś mnie ale wiesz.... nam jest naprawdę cieżko a ciąża w pierwszym czy drugim cyklu napewno nas nie podbudowuje, wrecz przeciwnie..... :( :( ale damy radę, jeszcze troszkę....

Gość majka35
Witajcie,czytam Was od samego poczatku ,raz kiedys nawet pisalam.chce napisac do tych co niby pewne sa ,ze owulacja jest a nie moga zajsc...Ja tez bylam pewna,ze owulacja jest bo 13 dc zawsze zaczynaja bolec mnie piersi a kolo 14-15 dnia czuje bol w jajniku,bylam pewna,ze to owulacja tym bardziej gdy po tym temp sie podnosila z 36,3 na 36,8-9 a czasem nawet 37,2 jednak w ciaze zajsc nie moglam a mam juz dwoje dzieci wiec myslalam,ze tym razem tez nie bedzie problemu bo zawsze udawalo sie za piewszym razem.Postanowilam isc do gin sprawdzic owulacje czy dobrze czuje,ze ja mam i odbieram inne sygnaly.W 14 dniu cyklu pecherzyk ma 19-20m w 15 nie peka,w 16 tez nie a w 17dc robi sie juz mniejszy do 15m i tak 3 cykl pod rzad a objawy owulacyjne sa caly czas te same.pozniej sie wchlania.Wiec radze poswieccie kilka zl i jak chcecie miec malenstwa te ktore probuja juz ktorys cykl z kolei a wszystko inne jest w normie idzcie na monitoring cyklu.zawsze wtedy mozna pomoc peknac jajeczku.pozdrawiam i trzymam kciuki:)moze cos Wam pomoge

Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Żaneta...........26..............13...................łó dzkie......25.09 MG.................29...............9................... ................. Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5................. ..........2.05.2010. Ana31 .........32..................38................ .........17.05.2010

Gość mg 2006
Nick...............lat............cykl starań.......... miasto......termin @ Eluś...............26.............12...................S zczecin....ok 30.09.09 Żaneta...........26..............13...................łó dzkie......25.09 MG.................29...............9...................swietokrzyskie 28 09 ................. Zaciążone: Nick..............lat.............za którym cyklem............termin porodu bibi2206.........26...................5................. ..........2.05.2010. Ana31 .........32..................38................ .........17.05.2010

Żanetko tak mi przykroooooo :( :O a ja jestem załamana bo moj M wczoraj dostał wypowiedzenie :( :( :( i weź tu się teraz staraj o dziecko :( :(

Eluś jeśli chodzi o mają @ to niech ci nie będzie przykro, ja ciesze się że ją dostałam bo to znaczy że mój organizm wraca do normy i teraz sprawnie funkcjonuje. Czytałam że dziewczyny po laparo bardzo długo czekały na @ albo jakieś inne dolegliwości miały a ja jak narazie w miare "się goję" i zdrowieje i dobrze że przyszła @ to teraz nowy cykl, nowe dni płodne może "sorawniejsze " niż przed operacją (jeśli oper pomogła to sie okaże). A jeśli chodzi o twojego M to współczuje... takie niespodzianki są najgorsze.

Mi też dziś humor popsuła koleżanka z pracy. Otóż zadzwoniła z wiadomością że po zwolnieniu ( a miałam 36 dni) powinnam udać sie do lekarza medycyny pracy z zaświadczeniem od swojego ginekol że zakończono moje leczenie. Lek med pracy powinien wystawic mi zaśw o zdolności do pracy. I wszystko do dupy bo z moim gin mam wizyte umów na wtorek a lek med pracy dopiero w czwartek przyjmuje. I jak mam iść do pracy od poniedziałku może mnie wygonią..... Jakby miła koleż dała znać wcześniej to bym miała już załatwione a tak to do poniedz osiwieje z nerw.......

Żanetko że tak powiem : Życzliwa koleżanka :) to naprawdę masz nie mały problem. a co do @ to faktycznie bardzo dobra wiadomość w takim razie, więc jak się skończy @ to może do dzieła????? :D

a my w niedziele pierwsza rocznica ślubu :) 🌼 🌼 tylko szkoda że zebrały się takie złe i dobre okazje do kupy :( :O

Gość jalo
witam wszystkie starajace sie.mam ogromna prosbe i pytanie.czy ktoras z was dostawala jakies tabletki(nie zastrzyk z pregnylu)zeby pecherzyki pekaly?kiedys gdzies czytalam ze sa takie i pecherzyk ma cienka powloke ale nie moge teraz znalezc:(bardzo prosze o odpowiedz.pozdrawiam wszystkie