Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

nie odradzaj bo kazdy na to reaguje inaczej, moje kolezanki maja masakre po tabletkach ktore sa uznawane za dobre, kazda kobieta jest inna uh

Każde tabletki działają inaczej na różne osoby... moim zdaniem nie można generalizować, że diane są dobre albo złe ogólnie. Dla mnie osobiście są dobre. Biorę je juz dłuższy czas a nie narzekam. Fakt że na początku bolały mnie piersi ale to tylko do pierwszego krwawienia. nigdy nie miałam żadnych plamień ani zawrotów głowy... A na wiele pytań które tutaj są zadawane odpowiedź znajduje się w ulotce:).

Gość Paolka_96
Ja biore DIane35 od 3 miesięcy, dla mnie sa naprwde ok, cera znacznie mi sie poprawiła, nie mam juz polowy moich pryszczy a jakies nowy wyskakują mi tylko przed okresem ale jest ich malutko i szybko znikaja. Może Diane wpływaja troszkę na nastrój jednak z tym sobie radzę. Ponadto powiększyły mi sie piersi:) z czego się ciesze a jesli chodzi o seks to ochota na niego wcale mi nie spadła czasami mam wrażenie że wręcz przeciwnie:P:P:P Gdy poszlam po tabletki do ginekologa zapytalam się czy moge po nich przytyć poweiedział że nie, więc dziewczyny tyjemy najprędziej od jedzonka nie od tabletek. Dla mnie Diane35 są dobre ale wiadomo każdy organizm reaguje inaczej węc trzeba próbowac

Gość amazi89
Hej , ja jestem juz po 2 opakowaniach Diane -35 od niedzieli zaczne 3 opakowanie. Na poczatku mialam jakies zawroty ggłowy..raz mialam straszny bol glowy az mi łzy leciały, ale czy to od tabletek? nie wiem. Cera mi się poprawiła , piersi , raczej znacznych zmian nie widze, nie bolały i nie bolą... moze czasami jak sie dotykam...ogolnie jest w porządku , nie przytyłam nic. Tabletki biorę na noc ..i moze cos w tym jest ze jak na noc to sie nie tyje..chociaz uwazam ,że to bardziej zalezy od diety..;)

Gość tabasco-78
Dziewczyny, kazda z nas jest inna i bedzie reagowac inaczej, ja bralam diane przez rok i zalecil mi ja polski lekarz ze wzgledu na wyrownanie hormonow, poprawila mi sie cera, wlosy przestaly wychodzic i hormony wyrownaly sie w miare, nie przytylam, nie mialam zawrotow glowy. Odstwilam diane w kwietniu i niestety znow sie wszystko poplatalo, teraz mieszkam w anglii i lecze sie tutaj - lekarz przepisal mi nie co innego jak wlasnie diane.... co bedzie nie wiem.

Gość Wisnia09
Hej dziewczęta.Mam na sprzedaz 3opakowania dianki,jeśli któras będzie zainteresowan proszę o kontakt.Chce je sprzedac,dlatego że bedę teraz brała Yaz.mam tylko nadzieję,że będą mi sluzyly tak samo jak tabletki Diane35.Pozdrawiam.

Gość angila
ja stosowalam Diane przez pótorej roku i nie miallam zadnych nieporządanych objawów, malo tego schudlam 4 kilo, wiec jak najabrdziej moge to polecić

Gość Agata190388
Pilnie potrzebuuje Diane 35 . zostało mi pare tabletek a mój gin pojechał sobie na wakacje.Nie wiem co mam zrobić a nie chciałabym robić przerwy. Gdyby któraś z Was miała opakowanie to byłabym bardzo wdzięczna.

Gość siwa1984
Ja tez brałam te tabletki tylko dostałam je od ginekologa w Niemczech ( Bella Hexal 35 ) brałam je ponieważ miałam nieregularnie okres nic mi po nich nie było nie przytyłam :) odstawiłam je w lipcu a brałam je przez 4 miesiące no i dostałam okres po nich tak jak powinnam dostać ale dostałam jeszcze raz w tym samym miesiącu po dwóch tygodniach a tym miesiącu (sierpień) nie dostałam wcale teraz nie wiem czy dostane czy nie boje sie zrobić test ciążowy bo nie chce żeby wyszedł negatywnie :(okres powinnam dostać 6 a do dziś dzień nie dostałam mój mąż mówi że mam se zrobić bo tu w Niemczech trzeba być dużo wcześniej ubezpieczonym.prosze pomóżcie mi bo nie wiem co mam robić ?

Gość akte
hej, mam takie pytanie, dopiero zaczęłam brać Diane i 3 dni temu skończyłam 1 opakowanie i jeszcze nie dostałam okresu;/ Czy to normalne? w którym dniu po wzięciu ostatniej tabletki z opakowania powinno pojawić się krwawienie?

Gość katiiin
ja biore ostatnia tabletke w sobote i okres dostaje przewarznie w srode ..raz mialam w czwartek..to nigdy nie jest tak samo..co miesiac mozesz miec w inny dzien

czytajcie ludzie ulotki, lekarz powinien Ci tez powiedziec, ja ostatnia biore w niedziele a okres mam w sb

Gość kamila899
Witam Was:). Właśnie skończyłam pierwsze opakowanie Diane 35 wczesniej stosowałam Mercilon ale postanowiłam poprosić swojego ginekologa o jakieś tabletki które pomogą mi na trądzik. Lekarz przepisal mi diane ale powiedział że każde tabletki antykoncepcyjne wpływają na poprawę stanu skóry ale nie następuje to od razu, potrzeba czasu. Po pierwszym opakowaniu Diane 35 jestem raczej zadowolona, nie odczułam skutków ubocznych w postaci plamień czy bolących sutków-może dlatego że móg organizm przyznwyczail się do terapii hormonalnej. ale gdy zaczynałam swą przygodę z antykoncepcją hormonalną miałam jedynie plamienia co jest zupełnie normalne, piers także się powiększyły. Jeśli chodzi o trądzik to powiem szczerze że zaskakujących efektów jak na razie nie widać choć minimalna poprawa powoli następuje-mój trądzik łagodnieje.ja wprawdzie nie mam ostrej odmiany trądziku ale leczę się od dwóch lat-zaczęłam sposobem dermatologicznym-peelingi enzymatyczne i laser ale do końca nie wyleczyło to trądziku.postanowiłam więc z hormonami i mam nadzieję że któregoś dnia się wyleczę. Nie mam o Diane 35 póki co negatywnej opini ale jeśli mogę wam coś poradzić to jeśli cierpicie na trądzik i walczycie z nim to nie palcie papierosów, nawet okazjonalnie bo to bardzo podrażnia skórę,trądzik się nasila, i niszczy to jakiekolwiek efekty leczenia.

Gość misslady87
ja tylko moge ostrzec przed DIANA!!! przed braniem nie mialam zadnego problemu z miesiaczkami- byly regularne i nie mialam zadnych cyst. Jak przestalam brac to normalnie po ok miesiacu dostalam miesiaczke a pozniej nie dostawalam przez 5 miesiecy ;/ wkoncu poszlam do lekarza i on mi powiedzial, ze mam zespol policystycznych jajnikow;/ dlatego mam nieregularne miesiaczki i moglam sie tego nabawic od DIANY;/ ogolnie z nieregularnymi miesiaczkami borykam sie juz od 4 lat... nie szprycujcie sie tym!!! Moja kolezanka wytoczyla im sprawe, bo dostala raka macicy po dianie....

Gość Agnieszkac8555
jestem w polowie brania diany, to moje 7 lub 8 opakowanie.. jednak chce zostawić to ścierwo, bo mam coraz gorszy nastrój od nich.. czy moge przestan z dnia na dzien brac czy lepiej poczekac do konca opakowania?

Gość diankakakaka 35555
.. słuchajcie każdej do każdej z nas pasują inne tabletki.. jednej się nadadzą, a drugiej nie. Jeśli chodzi o mnie to tabletki Diane 35 sprawdzają się świetnie i jak na razie to nie mogę sobie wyobrazić tego abym miała je zamienić na jakieś inne! Są wyśmienite.. jak lek i jako środek anty :) Różne tabletki na różnych ludzi, różnie działają.. więc nie ma co się kierować opiniami innych, trzeba wypróbowac na własnej skórze. Jednej coś "smakuje", innej nie i tyle =]

Gość flegamina
Witam , byłam dzisiaj u ginekologa po tabletki , była to Moja pierwsza wizyta , Pani Ginekolog przepisała Mi diane35 . Moja koleżanka nakrzyczala na mnie dlaczego pozwolilam sobie wcisnąć takie gówno :/ ona stosowała te tabletki i jakaś jej koleżanka również i stwierdziły że to badziewne tabletki i powiedziała że powinnam jako pierwsze wziąśc LOGEST .... No sama już nie wiem , czytając te wasze opinie na forum to aż strach je brać :/ jak można utyć 10 kg po tabletkach ? Chyba że pobudzą One apetyt i wtedy można by było przytyć , Mnie to chyba raczej nie grozi bo waże 50 kg już od bardzo dawna i jakoś nie mogę przytyć więc nie sądze że przez jakieś tabletki mogłabym utyć aż tak bardzo .... Chyba sama muszę na sobie sprawdzić jak wpłyną te tabletki na Mój organizm i będę mogła się wypowiedzieć ;) Boję się tylko tego , że któraś napisała , że po braniu DIANE34 jakaś dziewczyna zaszła w ciąże ... to co to za tabletki skoro nie są one antykoncepcyjne ?? Zdaje Mi się że gdyby tak było to lekarze by ich nie wypisywali ...... co o tym sądzicie ?

Z tego co ja wiem, to 100-procentowym środkiem antykoncepcyjnym jest abstynencja. Pigułki nie dają 100% gwarancji, więc całkiem możliwe, że zaszła w ciąże. Ja dopiero skończyłam pierwsze opakowanie i miałam plamienia i bolące piersi. Nigdy wcześniej nie brałam żadnych hormonów, bo zawsze miałam pewne awersje co do nich. Teraz zaczęłam brać bo tak nagle, w wieku 22lat trądzik przypomniał sobie o mnie. Lekarka mi powiedziała, że Diane muszę brać rok, a później przez pół roku coś słabszego i dopiero wtedy będzie można mówić o pewnym uregulowaniu gospodarki hormonalnej. Trochę mnie to zaskoczyło, ale jak dermatolog zobaczyła moją minę, to powiedziała: "Jakbym pani powiedziała, że jest pani chora na cukrzycę i musi pani się leczyć kilka lat, to nie protestowałaby pani." I można powiedzieć, że jakoś to przemówiło do mnie. Ginekologa pytałam, czy później będę miała problemy z zajściem w ciążę, to powiedział, że nie. A przytycia się nie boję, bo zawsze będę mogła schudną a dziur w skórze po trądziku nigdy się nie pozbędę.. Chciałam tylko zapytać Was drogie Panie co ze skutkami z sferze psychicznej?? Czy któraś z Was widziała jakieś zmiany?? Bo ja ostatnio codziennie kłócę się z moim facetem, bo strasznie mnie denerwuje. A wiem, że bardzo go kocham, więc nie wiem, czy może to przez te tabletki. On już ma mnie dosyć i wcale się mu nie dziwie. Czy któraś z Was miała też takiego typu zmiany??

Gość Weteranka Diane 35
Jestem weteranką jesli chodzi o Diane 35 i w ogóle jeśli chodzi tab. Diane brałam kilka dobrych lat, moze ok 6 lat. Po wielu konsultacjach z lekarzami wszyscy orzekli że Diane to środek starodawny i bardzo mocny. Są teraz tabletki nowej generacji o mniejszej zawartości hormonów a działanie na antykoncepcję i cerę mają takie samo. Tak więc zmieniłam na Yasmin który brałam ok. 2 lata. Pół roku temu odstawiłam i jestem "czysta". Dostałam takiego wysypu na twarzy że coś strasznego. Walczę z tym od 6 mies. antybiotykami i maściami i jest tylko gorzej. Jestem zrezygowana i zdesperowana dlatego idę dziś po receptę na Yasmin - niestety:-( (nie chciałam już łykac tego cholerstwa ale chciała bym móc wychodzić do ludzi). Znam się trochę na tych tabletkach także pytajcie. Postaram się odpowiedzieć ale jutro bo zaraz zmykam.

Gość Weteranka Diane 35
Jeśli chodzi o tycie - nie ma reguły!!!! Wszystko zależy od organizmu i jest kwestią indywidualną!

Gość Ewelajne
Witam, jestem w połowie drugiego opakowania Diane 35. Przez pierwsze dwa dni czułam się słabo, potem sie wszystko ustabilizowało... Na początku drugiego opakowania urosły mi piersi i to o rozmiar, oraz zaokrąglił mi sie brzuch, ale nie od tłuszczu, jest twardy, dlatego się przeraziłam, teraz dostałam plamienia... Tabletki biorę bardzo regularnie, i sie zaczynam bać czy to nie dziecko.. Pryszcze zniknęły, włosy super lśniące, piersi niesamowite, ogromna ochota na seks, tylko ten brzuch, robię brzuszki a on jest nadal lekko wypukły :(

Gość Weteranka Diane 35
Ewelajne - raczej nie jest to ciąża skoro miałaś miesiączkę. Ale jeśli ma Cię to uspokoić to zrób test. Tabletki działają dopiero od 2 opakowania.

Gość Weteranka Diane 35
A tak wracając do tematu wątku to skutkami wszystkich tabletek anty. jest suchość w wiadomym miejscu:-) Może to spowodować zapalenie pochwy lub grzybicę. Polecam żele nawilżające. Przy Diane 35 spada libido.

Gość Ewelajne
Działają od drugiego opakowania???? A ten brzuch mi sie uwypuklił bo dostałam coś pomiędzy okresem a plamieniem... Więc to nie dziecko... Na ulotce pisze że zabezpieczają od pierwszej tabletki :((( Ginekolog też mi nic nie powiedział.... Jestem z nich zadowolona, gdyby nie te plamienia, ciągle ćwiczę by mi ten brzuch wlazł na miejsce, ale sie już nie zapada jak kiedyś tylko wystaje :( Kiedyś brałam przez rok Mercilon to byłam tak sucha ze seks sprawiał mi bół, przytyłam i miałam plamienia, wiec w porównaniu z tamtymi Diane wypada dużo lepiej, bo tamte nie miały zadnych plusów...

Gość pish88
Witam:) Widze, ze kazda z Was ma zupelnie inne doswiadczenia jesli chodzi o Diane. Ja bralam przez 2 lata, poniewaz mialam problemy z cera, wiec lekarz mi je polecil. Od dwoch lat nie biore Diane, ale ze znow tradzik sobie o mnie przypomnial w wieku 21 lat, wiec zastanawiam sie nad ponownym ich zazywaniem. Skutki uboczne mialam, ale uwazam, ze kazda z nas reaguje inaczej na terapie hormonalna. Pamietam tylko, ze w trakcie stosowania znacznie przytylam (albo po prostu teraz bardzo schudlam), ale to raczej apetyt mi sie bardzo zwiekszyl poniewaz dosyc duzo jadlam. Znaczaco urosly mi piersi, ale bylo z tym tak, ze raz rosly a innym raem malaly, wiec bywalo roznie. Natomiast co najwazniejsze bardzo poprawila mi sie cera z czego bylam najbardziej zadowolona i chyba znowu sie zdecyduje na Diane od zblizajacego sie okresu zaczne brac. Coz, jesli pojdzie nie tak to najwyzej odstawie.. Bralam rowniez Yasminelle, ale tylko przez jeden miesiac poniewaz strasznie mnie w tym czasie zsypalo. Uzywalam rozniez plastrow, ale one maja (jak dla mnie) jednak za duzo przykrych skutkow ubocznych tj. nadmierne tycie i zle samopoczucie. Wracajac do Diane moge je polecic ale tylko na podstawie wlasnych dosiwadczen. Z tego co wiem, jest to lek typowy w leczeniu tradziku i innych schorzen skory czy nadmiernego owlosienia (wszystko jest zreszta w ulotce), natomiast na wiekszosci ulotek informacyjnych tabletek hormonalnych takich jak Yasminelle czy Evra (ktore bralam) jest wyraznie napisane ze tradzik moze sie pojawic jako skutek uboczny i to dosyc czesto. Takze trzeba sie z tym liczyc przy wyborze pigulek. A ze Diane ma dosc duza dawke hormonow, bo jest lekiem starszej generacji, moze negatywnie wplywac na samopoczucie, ale mysle ze mozna to przebolec, ewentualnie pioczekac az samo przejdzie po kilku opakowaniach. Pozdrawiam:)

Witam ! Postaram się skrócic moją historię. Od ok. szóstej klasy szkoły podstawowej miałam problemy z cerą ( trądzik ). Teraz mam 17 lat i wiadomo, to wiek, kiedy syfy nadal się utrzymują. Biegałam jak szalona od dermatologa do dermatologa przez te 5 lat. Każdy wysuwał inne teorie, które często sobie zaprzeczały. Tyle ile pieniędzy wydałam na maście, antybiotyki i zabiegi kosmetyczne to niektórym się nawet nie śniło. Aż w końcu usłyszałam gdzieś o leczeniu hormonalnym. Pospieszyłam więc do dermatologa, który przepisał mi CYPREST. Brałam 4 miesiące, po czym odstawiłam, bo strasznie przytyłam ( tylko tutaj trzeba dodac, że miałam całooczne zwolnienie z lekcji wf i nie uprawiałam ŻADNEGO sportu ). Fakt faktem, mój cel został zdobyty : cera mi się poprawiła, ale przerwałam to leczenie w momencie kiedy wszystko dopiero zaczynało znikac. Teraz nadeszła zima, czyli czas kiedy organizm produkuje więcej niż zwykle łoju, gdyż skóra ma za zadanie zapewnic ochrone zewnętrzną podczas zimy. Wyskoczyło mi pełno krostek. Dziś zjadłam 4 tabletkę leku DIANE 35. Nie zauważam żadnych skutków ubocznych. Mój plan na przyjaźń z Diane 35 to : - codzienne wieczorne 20 minutowe bieganie - raz w tygodniu intensywne cwiczenia na silowni ( 1h ) - zdrowa dieta : warzywa i owoce, sporadyczne ilości mięsa - dużo wody mineralnej ! - witamina B6 Będę na bieżąco informowac o postępach :)

biore diane i nie przytylam ani kilograma... wrecz przeciwnie, przestalam miec ochote na przekaski :)