Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o odpowiedź

miesiączka po porodzie

Polecane posty

Mammm - moja kolezanka miala podobny problem. Jak najszybciej udaj sie do gina. Juz nie pa,ietam co jej bylo ale wiem, ze pomogl jej jedynie ginekolog. Z tym, ze ona miesiaczkowala ciagiem od porodu chyba z 3 m-ce. W miedzy czasie zalozyla spirale jak jej na chwilke przeszlo bo myslalam, ze juz ok..co pogorszylo sprawe..na dzien dzisiejszy nie wiem jak to tam u niej, urodzilam 2 m=ce przedemna. Jej synek bedzie mila teraz 6 m-cy.

Gość ewelka23:)
WITAM!!!URODZIŁAM18.12.2009r.3 i pół MIESIĄCA KARMIŁAM PIERSIĄ .OD 2 MIESIECY NIE KARMIE I NIE WRÓCIŁA MI JESZCZE MIESIĄCZKA:(Z MĘŻEM WSPÓŁŻYŁAM TYLKO RAZ BEZ ZABEZPIECZENIA SAMO PO POŁOGU(2MIESIACE PO PORODZIE)LEKARZ POWIEDZIAL ŻE JESZCZE MOŻNA BEZ ALE BARDZO UWAŻALIŚMY.NIE WIEM CZY TO JEST NORMALNE ŻE NIE MAM JESZCZE MIESIĄCZKI CHODŹ WIEM ŻE KAŻDY ORGANIZM KOBIETY JEST INNY.PROSZE O ODPOWIEDZI OSÓB O PODOBNYM PROBLEMIE:(ZACZYNAM PANIKOWAĆ

hej dziewczyny mam taki problem bo dostalam juz pierwsza miesiaczke 9 czerwca i teraz jest juz 13 lipiec i nic nie dostalam czy moja miesiaczka jest jeszcze nie regularna czy po porodzie powinna byc raczej regularnie?boje sie ze moge byc w ciazy prosze o rade

Ja pierwszą miesiączkę dostałam pół roku po porodzie ( karmiłam piersią) a drugą po prawie dwóch miesiącach. teraz jestem już rok po porodzie i dalej mam nieregularne. Jeżeli był u ciebie choć cień możliwości że mogłaś zajść w ciążę to lepiej się przebadać. Po co ta niepewność. Pozdrawiam

Gość idab08
Ja karmilam corke 3 mies. i przez nastepne 4 mies. okresu dalej nie mialam. Poszlam do lekarza ktory mi powiedzial ze to jest normalne, niektore kobiety dostaja okres, a inne potrzebuja go wywolac. Dostalam wiec tabletki "Provera" na wywolanie okresu, bralam je przez 10 dni i dostalam okres.

Gość magddus
witajcie, mam pytanie po porodzie dostalam juz okresu, ale teraz nie mam juz go troche ponad miesiac, czy jest to narmalne? a urodzilam w czerwcu.

Gość odetta83
Witam Was Dziewczyny! Ja urodzilam na poczatku czerwca.malenstwo ma teraz 13 tyg:)Na poczatku karmilam piersia przez 2mce,ale niestety moj pokarm nie byl na tyle wartosciowy aby mala sie najadala wiec trzeba bylo przejsc na mleczko modyfikowane.@ pierwszy dostalam 2sierpnia i teraz 2wrzesnia tylko zastanawia mnie ten-bo nie jest to jak zawsze ,ze za przeproszeniem leje sie jak z konewki:P tylko jakos tak dziwnie mn.jest to bym powiedzial bardziej zabarwiony sluz niz krew,,myslicie,ze to normalne?sama juz nie wiem co myslec....czekam na jakas rade.pozdrawiam

Gość mili18
ja urodziłam synka 7 marca 2010r. okres dostałam 44 dni po porodzie który trwał 7dni.Miałam co miesiąc 29-32dni cyklu a teraz 33dc i nic. Dodam że kochałam się z mężem 8.09 z zabezpieczeniem (2 gumki naraz i nic nie wyciekło ani nie zsunęła się o pęknięciu też nie ma mowy).Martwię się i nie wiem co zrobić?

Gość dzivlka
a ja mam jeszcze gorszy problem, druga cesarka juz, wczesniej pomiedzy jedna a druga okresy zawsze o jeden dzien pozniej (jesli w danym miesiacu mialam 1 to w nastepnym 2), urodzilam 14 pazdziernika, polog juz sie skonczyl z tydzien temu a teraz czuje bol w podbrzuszu, nerwowa jestem, piersi bola, doslownie PMS, czy to juz ku**** ten pieprz**** okres????

Gość Eliza86
Witam! Ja urodziłam w maju czyli 6 miesiecy temu, nie karmie piersia i nie dostalam jeszcze okresu! ciekawe dlaczego? czy ktoras z Was tez tak ma...

Gość marlena196
hej ja tezmam problem bo od tzrech miesiecy biore cilest urodzilam coreczke w sierpniu połog mialam może z miesiac nie bylam pewna czy po nim pojawił mi się okres albo czy to jeszcze pozostałosci po pologu ale na moje oko wygladalo to jak okres wiec zaczęłam zażywać antykoncepcję wszystko potem było ok ale teraz jakos spóżnia ma się okres i trochę się martwię chociażjeżeli chodzi o seks to uważąmy z mężem to była moja druga ciąża i więcej dzieci nie planujemy co prawda nie mam go od tygodnia ale nie daje mi to spokoju prosze niech któras odpowie mi czy byla w podobnej sytuacji i jak sie to skonczyło .pozdrawiam

Gość Dagfis
Hej Dziewczyny, Urodzilam synka 10 lipca-karmilam piersia nicale 3 miesiace. Pierwszy okres dostalam 27 wrzesnia, trwal tydzien, przed ciaza max 5 dni. Nastepna dostalam jak w zegarku po 28 dnaich 25 wrzesnia. Powinnam dostac wczoraj i nic-troche pobolewa mnie brzuch ale to bardziej ze strachu ze moge byc znowu w ciazy. Zawsze bylo wszystko regularnie jak w zegarku a teraz....raz z mezem sie zapomnielismy. Wydaje mi sie ze jak juz nie karmie to powinno byc regularnie...Ta sytuacja przypomina mi ta sprzed roku kiedy tez czekalam i nic...ale wtedy to bylo jak najbardziej planowane a teraz zawalu chyba dostane. Czy to normalne??

Witam. dziewczyny mam taki problem :/ 20.05.10 urodzilam przez CC pierwszy okres pojawił 23.07 nastepna 21.08 jeszcze nastepny 16.09 no i ten ostatni 20.10 dzisiaj jest 25.11 i okresu nadal brak :( ro robilam juz 3 testy ciążowe i wszystkie wychodza negatywnie, brzuch boli mnie jak na okres ale nic sie nie dzieje czy któraś tak miala? :( boje sie że to moze być ciaza...

Gość aacha
do "chyba tak". Cześć czytam Twój wpis i mam prawie, że identycznie. Też urodziłam 20.05 ale naturalnie okresy miała w podobnych dniach co Ty i w listopadzie powinnam dostać 14, a tu nadal okresu brak. Robiłam test jakiś tydzień temu i wynik był negatywny. Również pobolewa mnie brzuch i mam wrażenie jakby czasem piersi były obolałe. Najdziwniejsze jest to, że od ostatniego okredu nie kochałam się z mężem, gdyż ten wyjechał za granice i niby ten ostatni okres był normalny, a nie jakieś tam plamienie...

u mnie już na szczęscie 28 się pojawił uff :) już myslalam że to ciąża to by była tragedia :P "achaa" nie martw się napewno dostaniesz mam znajomą ginekoklog powiedziała że po porodzie są nieregularne i mogą jakies "odchylenia" być nawet do 2-3 tygodni więc nie panikujmy :) daj znać co i jak :P pozdrawiam.

Gość aacha
Hej "chyba tak" ! To gratuluje okresu!! U mnie narazie bez zmian już 3 tydzień, ale byłam już u ginekologoa i stanowczo wykluczył ciążę, stwierdził, że poza tym jest wszytsko oki więc zapisał luteinę i kazał czekać... pożyjemy zobaczymy :) p.s. fajnie, że odpisałaś.

Gość Pipi89
Witam.Jestem 3 miesiące po porodzie,karmiłam piersią do miesiąca,bo dziecko ma uczulenie.Po zakończeniu karmienia piersią niedługo potem dostałam okres, teraz nie mam go już parę dni i boję się,że mogę być znów w ciąży,ale słyszałam,że po ciąży gospodarka hormonalna długo wraca do normy i że takie odchylenia to norma? Martwi mnie to,bo nie jestem przyzwyczajona do nieregularnych miesiączek. Pozdrawiam wszystkie zmartwione Mamusie;-)

Gość anna italia
witam wszytskie panie:)i co z tym okresem???ja Mojego skarba urodzilam 3 miesiace temu (rowno na wigilnie skonczy 3 miesiace)po pologu krwawilam ok 20 dni,do 40dniach dostalam pierrwszego krwawienia bardzo obwitego,chcialabym zaznaczyc ze nie karmie piersia(wina lekow na nadcisnienie)i mialam cesarke(wina tabletek)mala urodzila sie 23dni za wczesnie:(ale dziki bogu wszytsko jest lux.nastepna miesiaczke powinnam dostac 10.12. jesuuu tu minelo 9 dni i nic cisza(mam nadzieje ze przed burza) z mezem kochamy sie w sumie bez zabezpieczenia tylko stosunek przerywany(raptem zrobilismy to 2 razy od 3 miesiecy---za barddzo mi sie nie chce:\) hcialbym sie dowiedzec jak z tymi miesiaczkami jak nie karmi sie piersia czy wszytsko bedzie juz uregulowane (wiem ze kobiety ktore karmia piersia nie zawsze maja okres przez ten czas)ale ja nie karmie.prosze o szybka odpowiedz.!!!!

Gość anna italia
arrivata:)))))))))))) po 10 dniach wtrywania wlosow dostalam miesiaczki i obiecalam sobie ze juz nie bdziemy sie kochac bez zabezpieczenia(ciekawe ikle to potrwa).jesu dlaczego kochamy sie z mezem bez zabezpieczenia to takie...glupie,pozniej jest krzyk i placz bo za wczesnie na nastepne dziecko...

Czesc mam do was takie pytanie jestem 7 miesiecy po porodzie karmilam piersia 1.5 miesiaca.Dostalam pierwszy okres3 miesiace po porodzie i byl regularny .Ostatni okres mialam 26 listopada i do tej pory w dalszym ciagu go nie mam zrobilam test 1 tydzien temu i byl negatywny nie wiem czy to za wczesnie a moze jeszcze moj organizm nie jest uregulowany a moze to ciaza??Mam uplawy jasno zielonkawe ale nie maja brzydkiego zapachu juz nie wiem co robic moze ktos z was mial podobny problem pozdrawiam

Gość tanith
Ja urodziłam przez cc 19.01, a dzisiaj dostałam @, więc tylko miesiac mialam luzu ;). Po pierwszej ciązy miałam pierwszą @ też przed końcem 5 tygodnia i miałam już regularne. Myślę, że tym razem bedzie podobnie. Piersią karmiłam 4 razy, potem antybiotyk. Przy pierwszym dziecku nie miałam pokarmu, więc też nie karmiłam.

Ja właśnie dostałam okres po dwóch miesiącach ;( Zupełnie nie byłam gotowa - ani podpasek czy tamponów w domu, ani buscopanu, żeby nie bolało (chociaż boli mniej niż kiedyś). Wreszcie musiałam użyć tych wielkich podapes, co do porodu miałam :) Tylko jakoś dłużej niż zwykle trwa ta miesiączka :/

Gość saraolaf
Witam wszystkich ;) Ja urodziłam córkę 10 tygodni temu. Niedawno miałam lekkie krwawienie ale tylko dwa dni ;/ Czy możliwe że to była miesiączka? Bardzo to dla mnie ważne bo muszę umówić sie do ginekologa na założenie spirali a musi to być zrobione czwartego do siódmego dnia cyklu czyli juz bym musiala sie umowic ;/ dodam że nie karmię piersią

Gość aguś24
Hej dziewczyny ja okres dostałam 2m-c po porodzie był regularny przez pierwsze 3 miesiące a teraz nagle zanikł od 2tyg mi się spóźnia , bardzo źle się czuje taka napuchnięta:( mój synek ma 6m-c i powiem wam że ja zaszłam w ciąże nie mając miesiączki od kilku miesięcy po 6 latach więc naprawdę trzeba uważać na siebie , pozrd

Gość klara22
witam! ja pierwszą miesiączkę dostałam pół roku po porodzie (karmię piersią) tj. 15.03 do tej pory nie dostałam drugiej @ a bardzo bym chciała ponieważ chcemy starać się o 2 dzidzię , synek je coraz więcej pokarmów stałych więc mam nadzieję że niedługo się pojawi:) Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki

Gość MartynaZ
Witam - mam pewien problem a raczej pytanie. 11 lutego 2011 przez cc przyszla na swiat moja coreczka- po 4 tygodniach stawilam sie na wizyte u gin ktora dala mi czopki na wywolanie @ - polog mialam skapy i w sumie kiedy mi wypisywala te czopki bylam na jego koncowce. Czopki zastosowalam i @ dostalam 1 kwietnia, potem byla skapa 20 kwietnia i po dzien dzisiejszy jej brak :/ 3 dni temu po poludniu robilam test - wyszedl negatywny- na razie wolalabym nie byc w ciazy i druga zaplanowac z mezem tak jak pierwsza a po 2 to za wczesnie - coreczka ma 4 miesiace (nie cale) wiec na razei trzeba by bylo ja odchowac i potem myslec o nastepnym. Spotkalyscie sie moze z czyms takim ze przez zbyt wczesne wywolanie @ po porodzie potem moze byc z nia problem ? Jutro powtarzam test- mimo ze z mezem bardzo uwazamy i raczej nie ma mozliwosci ciazy- ale nie mozna jej wykluczyc- wizyta dopiero 30stego czerwca ..

hej dziewczyny Ja miałam (mam) ten sam problem. Urodziłam 14 kwietnia miałam okres juz 3 razy i to w bardzo dziwnych odstępach a ostatni okres miałam na początku lipca i do tej pory nic... przeżywałam koszmar bo trochę byłoby za wcześnie na drugie maleństwo Zrobiłam test i wyszedł negatywnie, dziś byłam u ginekologa i potwierdził że macica jest czysta:-) przepisał mi Azalie żeby uniknąć takich stresów:-p a takie nieregularne okresy mogę podobno mieć do roku po porodzie.

Gość MartynaZ
Ja dodam że byłam na wizycie 30stego czerwca - zrobiono mi USG -brak ciązy- dostałam leki na wywołanie niestety zgubiłam receptę no ale 8smmego sierpnia dostałam @ ;)

Gość ja:)))
jestem 3 miesiace po porodzie i pierwsza miesiaczke dostalam koniec pazdziernika a teraz jej brak czy to dlatego ze karmie piersia? ale tez karmie sztucznym mlekiem. prosze o odpowiedz