Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga77

POMÓŻCIE ! KATAR U 7-MIESIĘCZNEGO MALUCHA.

Polecane posty

Gość aga77

co polecacie ??? Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI !

Gość mar
ja uzywalam masci majerankowej - na lekki katar pomagalo

Gość ahaA
IDŹ QRWA DEBILKO DO LEKARZA - TO TWOJE DZIECKO I JEGO ZDROWIE A NIE PYTAJ QRWA NA FORUM

prosze tylko mnie nie wysmiac bo to dziala sprawdzilam na wlasnej corce, kolezanki tez sprawdzaly i rewelacja jesli karmisz piersia to podczas karmienia wpusc dziecku po kropelce mleczka do kazdej dziurki nosa, i tak wystarczy ze 3 razy i po katarku sposob polecila mi polozna ze szpitala i polozna srodowiskowa sprawdzil sie wiec podaje dalej aha a jesli nie wierzysz sposoby naturalne to kup w aptece NASIVIN 0,01 (jescze sie upewnij u farmaceutki ale chyba dobrze pamietam te cyferki) zdrowka dla malenstwa

Ale nasivin jest dosyć mocnym środkiem.Mi lekarz polecił wode morską(sól fizj.) i jestem zadowolona.

Droga mamo--ile czasu trw juz ten katarek. Moim zdaniem to powinnas isc do pediatry on zobaczy nosek czy nie jest czerwony. Nie dawaj zadnych tam lekow-pomysl z mlekiem potwierdzam dziala malemu z noska splynie wydzielinka łatwiej, s. fizjologiczna tez dobra ale nie wiele. Katarek moze doprowadzic do innej infekcji-np. gardełka a potem to juz skrzela. Prosze idz z malcem do lekarza a jesli karmisz piersia to jeszcze dzis mleczko do noska a potem sciagnij wydzielinke gruszka-ale njpierw połóz malca na brzuszku. Powodzenia

Sól jest najleprza dla malucha jak pisałam.A wizyta u lekarza wskazana.Mój synek miał dosyć długo katar,zrobiłam mu wymas z noska(co po roku okazało się nie potrzebne) i miał bakterie i dopiero wtedy nasivin.Który nie pomógł bo okazało się że moje dziecko je4st alergiczne i wtedy zyrtek.A katar u takiego malucha naprawde może doprowadzić do poważniejszych nastepstw,więc nie lekcewarz go.

Gość Gosiaczkowa
Można przez około 3 dni kropic sola fizjologiczna lub nasivinem dla niemowlat.Dodatkowo smarowanie mascia majerankowa.Kiedyś pediatra zalecił mi inhalacje z ziol przyprawowych jakie mam w domu a mialy to byc:majeranek ,rumianek Nie wolno tylko robic tak inchalacji jak dorosłemu .Najlepiej zamknac sie z dzieckiem w jakims małym pomieszczeniu ,ktore uprzednio zostało"naparowane" tymi ziołami.Mojemu synkowi pomagało.Jesli w ciagu 3 dni katar nie zmniejszy sie powinnas isc do lekarza

Gość Gosiaczkowa
Można przez około 3 dni kropic sola fizjologiczna lub nasivinem dla niemowlat.Dodatkowo smarowanie mascia majerankowa.Kiedyś pediatra zalecił mi inhalacje z ziol przyprawowych jakie mam w domu a mialy to byc:majeranek ,rumianek Nie wolno tylko robic tak inchalacji jak dorosłemu .Najlepiej zamknac sie z dzieckiem w jakims małym pomieszczeniu ,ktore uprzednio zostało"naparowane" tymi ziołami.Mojemu synkowi pomagało.Jesli w ciagu 3 dni katar nie zmniejszy sie powinnas isc do lekarza

Gość aga77
Dziękuje Dziewczyny ! Skorzystałam z waszych porad. To był początek kataru i dzis juz lepiej oddycha przez nosek. Maść majerankowa- SUPER ! POZDRAWIAM

Najlepsze dla naszego malucha będzie użycie specjalnego inhalatora, który udrożni nos naszego maluszka, rozrzedzi katar i ułatwi mu oddychanie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość gość
A ja jeszcze polecam Isonasin. Sluzy do plukania noska. Najpierw wode morska, sciagalam katarek. A pozniej do kazdej dziurki lekarka po pol ampulki kazala, ale sie balam tyle i robilam po kilka kropel, sciagalam i faktycznie hamowalo katarek. No i aromactivem tym dla maluszkow pod piżamke smarowalam. U nas maść majetankowa akurat żadnego reultatu nie dawala. A jak było juź zupelnie zle to jeszcze Nasivin własnie.