Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
RC_+

Ale zobaczcie, Elcia mówi, że...

Polecane posty

2 minuty temu, RC_+ napisał:

Facet musi się przełączyć na Wind.owsa by zrobić pismo do urzędu, ale nie odkrył jeszcze, że win.dowsowy pa.kiet offi.ce jest natywnie wspierany pod chipset Apple M1 😆 😆 😆 

Tak cenię sobie wygodę użytkowania i poważne sprawy jak odpisanie prez.ydent miasta na ofertę ziemi czy pismo do geodezji wolę zrobić na pcet mając pełny sys.tem opera.cyjny i funk.cje np ed.ycji p.df

Przed chwilą, Opłaty zrobione tak napisał:

Mam 5szt komputerów typu mff

Tylko już niema wsparcia win11 to ma i jest nowy.

Pobiera 6 Wat  więc może pracować non stop prawie bez kosztów zużycia energii. Nawet nieduży panel słoneczny go zasilił z akumulatora 4 ah?

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Tylko już niema wsparcia win11 to ma i jest nowy.

Pobiera 6 Wat  więc może pracować non stop prawie bez kosztów zużycia energii. Nawet nieduży panel słoneczny go zasilił z akumulatora 4 ah?

Można wgrać win11 jak chodzi nie wiem bo miałem wgrany tylko przez sprzedawcę z cpu w trybie 800mhz i to byl koszmar

3 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Tak cenię sobie wygodę użytkowania i poważne sprawy jak odpisanie prez.ydent miasta na ofertę ziemi czy pismo do geodezji wolę zrobić na pcet mając pełny sys.tem opera.cyjny i funk.cje np ed.ycji p.df

No tak, bo macOS jest niezdolny do edycji PDF. 😆 

Ciekawosta: cały GUI  tego systemu operacyjnego jest oparty na technologii PDF. Tam edytujesz pliki PDF nawet poprzez preview mode - Linux też to potrafi, WIndows oczywiście nie😆 

Edytowano przez RC_+

2 minuty temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Można wgrać win11 jak chodzi nie wiem bo miałem wgrany tylko przez sprzedawcę z cpu w trybie 800mhz i to byl koszmar

Tamten nawet ma dysk M2 ile USB. Pamięć jaka obsługuje i to komputer wielkości dłoni.

Zobacz ale zegar też na dobry a pamięć ddr4

Można mu włożyć 16 giga pamięci czy 32?

Edytowano przez Fifofa

24 minuty temu, Bożenka LuBicz napisał:

O, to foto będzie lepsze chyba:   Dokładnie tak to widzę.

Mi się od zawsze Leżak z takim typem kojarzył, tj. image szkolnego jajogłowego "frajera" z lat 80-90-tych. 

4 minuty temu, kris888 napisał:

Leżak a co sądzisz o Motoroli G85 5G. Owszem droższa niż Motorola G15 ale za to Kalendarz ma offline 😉

To samo tylko doplacasz do:

Oled

120hz

+4gb

I cpu

Za to androida 14 zamiast 15, sprawdź czy 15 da się postawić i można brać 

2 minuty temu, Fifofa napisał:

Tamten nawet ma dysk M2 ile USB. Pamięć jaka obsługuje i to komputer wielkości dłoni.

Zobacz ale zegar też na dobry a pamięć ddr4

Można mu włożyć 16 giga pamięci czy 32?

Moje tesz majom ddr4 i m2

A nie wiem nawet ile na razie mam po 4gb bo dziaduje ale rozważam mieć wszędzie przynajmniej po te 8gb

3 minuty temu, RC_+ napisał:

No tak, bo macOS jest niezdolny do edycji PDF. 😆 

Ciekawosta: cały GUI  tego systemu operacyjnego jest oparty na technologii PDF. Tam edytujesz pliki PDF nawet poprzez preview mode - Linux też to potrafi, WIndows oczywiście nie😆 

Nawet nie czytasz ze zrozumieniem, mam kilkadziesiąt programów do konsol a będzie więcej, z połowa pewnie nie ma odpowiednika na macos

Moje tesz majom ddr4 i m2

A nie wiem nawet ile na razie mam po 4gb bo dziaduje ale rozważam mieć wszędzie przynajmniej po te 8gb

Widzisz ten maluch jest lepszy. Karty graficznej niema jakieś ale podstawowych zadań się nadaje.

7 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Prezydętowi chyba że w twoim mieście prezydęt to kobieta nie Czaskowsky

zara przyjdzie widmok powiedzieć że nie umiem pisać prezydęt

3 minuty temu, Śliwka w Tesli napisał:

Mi się od zawsze Leżak z takim typem kojarzył, tj. image szkolnego jajogłowego "frajera" z lat 80-90-tych. 

Do tego udającego wielkiego znawcę bo wie co to pamięć i procesor i zakłada, że dookoła nikt nie zna takich pojęć.

• Like 1

Luknij sobie np ze dwa dni temu używałem usbutil 2.0 ps2 to taki do nagrywania pendrive gry, do tego jednocześnie jakis defrag co wgranie pliku bo ps2 nie lubi defragmentacji

I ja nie mam pojęcia czy na macos takie ptogramiki ruszom dlatego dualboot

Nawet nie czytasz ze zrozumieniem, mam kilkadziesiąt programów do konsol a będzie więcej, z połowa pewnie nie ma odpowiednika na macos

Dlatego kup laptopa mac na intelu, który za półtora roku zostaje bez wsparcia i patrz jak inni mają najnowsze wersje macOS na swoich czipach M1, M2 etc a ty odliczasz dni kiedy ci przeglądarka przestanie wyświetlać certyfikaty 😆 

1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Do tego udającego wielkiego znawcę bo wie co to pamięć i procesor i zakłada, że dookoła nikt nie zna takich pojęć.

Ja jestem po it plus doświadczenie własne nie zgubisz mnie 

Przed chwilą, RC_+ napisał:

Dlatego kup laptopa mac na intelu, który za półtora roku zostaje bez wsparcia i patrz jak inni mają najnowsze wersje macOS na swoich czipach M1, M2 etc a ty odliczasz dni kiedy ci przeglądarka przestanie wyświetlać certyfikaty 😆 

Tak ważniejsze jest dla mnie żeby mi chodziły programy z 2000-2020 niż certyfikaty przeglądarki 

13 minut temu, koń zwalony napisał:

Mława nie jest wcale takim dużym miastem.

Czemu Mława ? 

Ja jestem po it plus doświadczenie własne nie zgubisz mnie 

Sam RC napisał, że jesteś zielony. I ja jemu wierzę bo sama się nie znam, a dwa razy przyłapałam cię na bzdetach. Tacy są najgorsi, lizną jakieś podstawy i zaczynają zgrywać dogłębnych znawców tematu. I już im tego nie wytłumaczysz 🙂

1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Laptopie to dla mnie coś takiego jak dla elki na archiwum zdjęć tylko dla mnie jest to zamknięcie ale dostęp do historii 1988-2020

Na archiwum kupujesz używany dysk talerzowy grosze np od laptopa.masz 500 giga.

5 minut temu, Fifofa napisał:

Widzisz ten maluch jest lepszy. Karty graficznej niema jakieś ale podstawowych zadań się nadaje.

Ja już mam mffy ike potrzebuje może kiedyś wjedzie mac mini i tesz bedom bul dupic że wydaje 999zl na uzywany apple m1 wielki a m4 taki malutki im nigdy nie dogodzisz 

1 minutę temu, Opłaty zrobione tak napisał:

Tak ważniejsze jest dla mnie żeby mi chodziły programy z 2000-2020 niż certyfikaty przeglądarki 

Leżak, ale ty w ogóle zdajesz sobie sprawę, że Apple co roku wydaje nową wersję macOS, nie tak jak Windows raz na pięć czy siedem lat?

Czyli jak tracisz wsparcie, to dwa, trzy lata i większość aplikacji już się nie aktualizuje, więc szybciutko w tyle zostajesz?

Jak jesteś biedny, sorry, że to piszę, ale to prawda - to Apple nie jest dla ciebie. To zabawa dla ludzi, którzy nie mają obaw ładować kasy w Cupertino. 

Kupisz i zaraz będziesz mieć sprzęt bez update-u na którym jedynie będzie ci niezoptymalizowany pod ten sprzęt Windows chodził jako tako, przegrzewając się i szybko drenując baterię.

Ja już mam mffy ike potrzebuje może kiedyś wjedzie mac mini i tesz bedom bul dupic że wydaje 999zl na uzywany apple m1 wielki a m4 taki malutki im nigdy nie dogodzisz 

Ja tak mało już korzystam z PC korzystam.do zakupów i płatności elektronicznej, j druki umowy itd.

Programowanie ale nie mam czasu.

Kiedyś wiecej zarabiałem na tym.

Czasy się zmieniły teraz ludzie wyrzucają fajans a kupują nowe 

Edytowano przez Fifofa

2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Sam RC napisał, że jesteś zielony. I ja jemu wierzę bo sama się nie znam, a dwa razy przyłapałam cię na bzdetach. Tacy są najgorsi, lizną jakieś podstawy i zaczynają zgrywać dogłębnych znawców tematu. I już im tego nie wytłumaczysz 🙂

Raczej on jest bo kieruje się emocjami podjarkom na sylikony apple zamiast brać pod uwagę potrzeby użytkownik do dualboota

Albo potrzebę dizajnu aluminium i estetyki w pokoju to mu w głowie tylko mocne karty graficzne żeby mu laptopa odpalal uncharted 4 a nie każdy tego potrzebuje 

• Haha 1

5 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Oklejony zupełnie technologicznie jest chłopak.

2 minuty temu, RC_+ napisał:

Leżak, ale ty w ogóle zdajesz sobie sprawę, że Apple co roku wydaje nową wersję macOS, nie tak jak Windows raz na pięć czy siedem lat?

Czyli jak tracisz wsparcie, to dwa, trzy lata i większość aplikacji już się nie aktualizuje, więc szybciutko w tyle zostajesz?

Jak jesteś biedny, sorry, że to piszę, ale to prawda - to Apple nie jest dla ciebie. To zabawa dla ludzi, którzy nie mają obaw ładować kasy w Cupertino. 

Kupisz i zaraz będziesz mieć sprzęt bez update-u na którym jedynie będzie ci niezoptymalizowany pod ten sprzęt Windows chodził jako tako, przegrzewając się i szybko drenując baterię.

A ty że to wsparcie jest do niczego mi nie potrzebne i nigdy nie było bo jestem it

Ja mogę siedzieć nawet teraz nadal na Windowsie 7 i mi wszystko będzie chodzić bo tak se wgram

Przed chwilą, RC_+ napisał:

Oklejony zupełnie technologicznie jest chłopak.

Raczej widzę technologii z lotu ptaka wszystko jest do czegoś nie tylko najnowszy komputerek z 5070rtx

• Haha 1

A ty że to wsparcie jest do niczego mi nie potrzebne i nigdy nie było bo jestem it

Ja mogę siedzieć nawet teraz nadal na Windowsie 7 i mi wszystko będzie chodzić bo tak se wgram

To wygraj sobie Windows Xp i przeglądaj internet 🙂 plac bankowo i odpal youtube

Xp chyba wazy co płyta CD 700 MB 

Win7 2 czy 3 giga

Edytowano przez Fifofa

17 minut temu, Opłaty zrobione tak napisał:

To samo tylko doplacasz do:

Oled

120hz

+4gb

I cpu

Za to androida 14 zamiast 15, sprawdź czy 15 da się postawić i można brać 

Android 15. System mi automatycznie zaktualizował.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się