Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cioteczki i meno

menopauza, odchudzanie i inne problemy 40-50letnich ciotek

Polecane posty

No dziewczyny, połowa porządków za mną. Jeszcze jutro kuchnia i łazienka i mogę brać się za gotowanie. Junka - Tobie też radosnych, zdrowych i spokojnych Świąt. Graffiku - no wyobrażam sobie te zapachy. U mnie niestety choinka sztuczna. Za to pachną stroiki z pomarańczy ponakłuwanych goździkami z odrobiną wanilii. Maju - fryzjer to też fajny prezent. Gdyby jeszcze był przeciwnej płci to dodatkowo potrafi podnieść samopoczucie. Pa, wpadnę jeszcze przed wigilią. 😘

witam :) posprzątane ..... choinka ubrana , ma 3.5 m :) i musiałam założyć na nią 540 światełek :) jest piekna :)......... jak ja kocham te swięta:) Jutro ubiore stół, sernik,, i kapuste wykonczę ,, a reszta w sobotę .. jeszcze do pracy muszę iść :(... ale może sobie jutro poprawię humorek i zakupię buty /kozaczki/ ,, byłoby super :) ja jeszcze zaglądnę do Was moje kochane :) jutro i pewnie na sek. w sobote / no chyba ,że nie ... bo czasu mało , a jak córka nie otworzy komputera to pewnie nie ..... ale jutro napewno tu będę aby Was ucałować :)😘 🖐️

Cześć Kochane moje dziewczęta! 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Wszystko jest, jak przed rokiem: na szybach srebrne kwiaty i ten sam obraz w ramach okien; świat biały, jak opłatek... Będzie wilia! - Uśmiechną się ludzie, do świątecznej zasiądą wieczerzy - błogosławiony grudzień!... \"W żłobie leży - któż pobieży...\" Pomyśl: na cudzej ziemi wśród obcych, tacy jak ty młodzi chłopcy i małe dziewczęta zaśpiewają tę samą kolędę. Pamiętaj: będą ludzie smutni, opuszczeni, niepotrzebni nikomu - i nikt z nimi słowa nie zamieni, nie zaprosi do swego domu... Weź do ręki biały opłatek, choćbyś nawet nie miał go z kim dzielić - i życz szczęścia całemu światu; niech się wszystkie serca rozweselą!... Wesołych Świąt Wam życzę!

Informacja dla Córci Migusi O czarnuszce siewnej Wklejam wszystko, nie tylko o trądziku, bo któraś może również skorzystać. Całuski Działanie farmakologiczne: hipoglikemiczne, przeciwbólowe, przeciwzapalne, silnie antybiotyczne (antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze), przeciwpasożytnicze, silnie żółciotwórcze, żółciopędne, rozkurczowe, odkażające układ pokarmowy i oddechowy, moczopędne, przeciwobrzękowe, odtruwające, uspokajające, immunostymulujące (pobudza proliferację limfocytów, syntezę interferonu, zwiększa liczbę limfocytów cytotoksycznych, NK i B). Istnieją doniesienia o wpływie przeciwnowotworowym wyciągów z czarnuszki siewnej. Szwajcarskie prace informują o wpływie ochronnym czarnuszki na żołądek i wątrobę. Składniki czarnuszki hamują syntezę prostaglandyn. Przeciwwskazania: ciąża. Wskazania: dermatozy, wypryski, atopowowe zapalenie skóry, łuszczyca, zakażenia Candida, Cryptococcus i innymi grzybami chorobotwórczymi; trądzik ostry i przewlekły, choroby uczuleniowe, astma (dychawica), przewlekłe i trudne do wyleczenia zakażenia (infekcje) bakteryjne i grzybowe, niezyt oskrzeli, tchawicy, krtani i gardła, kaszel, stany zapalne płuc, zapalenie i nieżyt zatok obocznych nosa, stany nieżytowe układu żółciowego, zastoje żółci, kamica zółciowa, przewlekłe nieżyty nosa, w tym alergiczne, skąpomocz, obrzęki, cukrzyca, biegunka, nieżyt przewodu pokarmowego, choroby pasożytnicze układu pokarmowego, płciowego i skóry, bóle różnego pochodzenia, zastoje żółci, choroba wrzodowa. Preparaty: 1. Proszek czarnuszkowy: nasienie zmielić w młynku na pył. Zażywać w dawce 1 łyżeczki 2 razy dziennie. Ponadto jako przyprawa, np. do chleba, do mięs, do kapusty. 2. Miód czarnuszkowy: na każdą łyżkę miodu dać 1 łyżeczkę czarnuszki i 1 łyżeczke wina lub wódki 40%, wymieszać. Zażywać 2 razy dziennie po 1 łyżce. Przy przeziębieniu, kaszlu, chorych zatokach - 1 łyżka co 6 godzin. 3. Nalewka czarnuszkowa - Tinctura Nigellae: pół szklanki mielonych nasion zalać 250 ml alkoholu 40%, odstawić na 7 dni, przefiltrować. Zażywać 2-3 razy dziennie po 5 ml na miodzie albo w mleku z miodem. Stosowac do przemywania schorzałych i bolących miejsc, ponadto do wcierania (reumatyzm, mięśniobóle, kontuzje sportowe, nerwobóle). Leczy trądzik, wspomaga leczenie łuszczycy, wyprysków i dermatoz. Do przmywania skóry trądzikowej i łojotokowej - 1 łyżka nalewki na 200 ml wody mineralnej, wymieszać. 4. Napar: 1 łyżkę rozdrobnionych nasion zalać 1 szklanką wrzącej wody lub mleka, odstawić na 20 minut; przecedzić. Pić 2-3 razy dziennie po 100-150 ml, mleko osłodzić miodem. W chorobach układu oddechowego - małe dawki, ale często, co 2-3 godziny. Naparem przemywać skórę trądzikową i łojotokową. Ponadto do płukania narządów płciowych przy infekcjach i stanach zapalnych. Do lewatyw - przy zakażeniu jelita grubego grzybami. 5. Krople do nosa przy katarze i chorych zatokach: 1 łyżkę rozdrobnionych nasion zalać 100 ml roztworu fizjologicznego soli 0,9% (dostępny w aptekach bez recepty); zagotować i odstawić na 30 minut, przecedzić. Uzupełnić brakującą ilość roztworu (do 100 ml). Przefiltrować przez watę. Wprowadzać do obu otworów nosowych kilka razy dziennie, najlepiej za pomocą dozownika w formie spryskiwacza. Dawkowanie: 500-1000 mg olejku czarnuszkowego 2-3 razy dziennie, sproszkowany owoc - 1,5-2 g 2 razy dziennie na miodzie.

Maju - serdeczne dzięki za informacje o czarnuszce i piękny wiersz. Moja córa nadal bierze ant6biotyki. Jest słaba i śpiaca. Miała robiony bilans i nareszcie pani doktor zainteresowała się jej stanem zdrowotnym. Dostała skierowanie na podstawowe badania i musi mierzyć ciśnienie bo ma bardzo wysokie. Wcześniej, kiedy zwracałam na to uwagę lekarzom to mówili że jest zdenerwowana i dlatego ciśnienie jej idzie w góre. Jak tylko będę miała jakąś kasę to zrobię jej badania hormonalne prywatnie. Graffiku - Twoja choinka musi być cudna, pewnie masz wysoki salon. Kupiłaś kozaczki? To nam zawsze poprawia humor ;) tym bardziej, że teraz jest w czym wybierać, mnóstwo wzorów, różne style i znowu modne są kozaczki z kożuszkiem które pamiętam z młodości. Dziewczyny życzę Wam wesołych, zdrowych Świąt. Ucztujcie i cieszcie się bliskimi. 😘

😘😘😘 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 KOCHANE :) ..................ŻYCZĘ WAM I WASZYM BLISKIM :) ........... WSPÓLNIE SPĘDZENIA ŚWIĄT W ATMOSFERZE MIŁOŚCI I SERDECZNOŚCI :) ... I OBY TEN DZIEŃ WIGILIJNY 😍 ..... BYŁ TAK OBFITY.. ........JAK BĘDZIE OBFITY CAŁY przyszły .. ROK :):) i oby Nas nie nękały choroby i oby z naszych twarzy nigdy nie znikał uśmiech :):) posyłam linka dla WAS :) .... http://www.care2.com/ecards/build/1/6109 ........ ....😘 MIGUŚ :) moja choinka jest cała w swiatełkach kolorowych :):) pokój mam 30m2 :) i dlatego zawsze jest taka duza :) a kozaczki poleciałam i kupiłam :D i własnie je założę do spódniczki we swięta/oczywiście jak wyjdę na polko:)/ smutne to,że córka ma problemy zdrowotne :( ale ja zawsze jestem pełna optynizmu :) więc koty za płoty i zobaczysz wszystko się rozwiąże po Twojej mysli :) zyczę Ci tego z całego mojego serduszka 😍 😍 .. MAJU .. dziękuję z całego serca za życzenia i Tobie i Twoim bliskim tak samo zyczę obfitości :) ,, i nie zapomnę o samotnych ludziach :) dziękuję 😍 JUNKO.. Tobie także życzę Zdrowych Spokojnych Świąt :) i oby spelniły się Twoje marzenia .... :).... ..😍GRETO.. Zdrowych i Spokojnych Świat :) 😍 MONISIU :) choć Cię dzis nie ma ,, to o Tobie takze pamietam i moc buziaczkow posyłam To ie i Twoim bliskim :)😘😘😘 ######################################## i do usłyszenia :) a być moze do zobaczenia ?:)... WSZYSTKIM #########################################

zaznaczam swoja obecnosc..... mysle o Was wszystkich , dziele sie dobrymi zyczeniami i usmiechem Wigilai przeszla wysmienicie m, beda rozne chwile przez caly rok ale ogolnie usmiech, dobre slowo, i..................cieple serca;-) dokuchennej krzataniny sie nie nadaje , znow to stwierdzilam ale mysle ze znajade kogos takiego kto docenie we mnie cos innego... podziwiam was ze potraficie byc takimi gospodyniami aj bardziej duchowa istota...;-) zdrowia wszystkim Wam,dzieciom.....oby nas naprawde zadne chorobska nie chwytaly Migusiu, Majusiu, Grafficzku Monisu oby nam sie;-)....

:):):) Kocham wszystko co potrafi jednoczyć w całość :) wigilia się udała :) troszkę zmęczona i dużo żarcia zostało :) ale ogólnie jest OK ! całuję Was i do usłyszenia 😘

Cześć dziewczyny! Junko, Graffiku - zdrowe po obżarstwie, to najważniejsze. Do mnie w trakcie kolacji wigilijnej dotarła koleżanka pracująca w Anglii. Pogadałyśmy przy choince, bardzo namawia mnie do wyjazdu, po maturze córy, zebyśmy mogły pojechać razem i na dłużej. W styczniu miałam jechać do Niemiec ale zrezygnowałam - nie chciałam zostawić córki samej bo maja studnówke. Okazało się jednak, ze z powodu braku kasy i tak musiała z niej zrezygnować. Następny termin ewentualnego wyjazdu to połowa lutego. Tak bym chciała aby coś się stało żebym nie musiała jechać. Coś - czyli normalna praca na etacie tutaj... marzenie. Maju, Monisiu - jak Wam minęła wigilia?

Witajcie Kochane Kobietki! Cudna była Wigilia wczoraj... teraz troszkę odpoczywam. Chłopcy wyszli z pieskiem na spacer...... wszystko dobrze. Graff🌻 Monisia🌻 Miga🌻 Junka🌻

:):):) .................* ...............*/.\\* ..............*/....\\* .............*/......\\* .................III...................... witam :) u mnie wigilia wypadła super.....gorzej dzis ,bo nie mam juz gdzie jedzenia zmieścić:( a zostało tego oj,trochę! teraz czekam na przyjaciół i myślę,że spędzimy miły wieczorek :) ..........Y Y Y :P prezentów było sporo bo byłam grzeczna :) całuję Was narazie i do usłyszenia 😘😘kiss] Junka ..Maja..Monisia..Miga..Greta..😘😘😘 Miga ... ile kosztuje stódniówka córki? strasznie mi przykro,ze nie może iść na stódniówkę , może da się zebrać te pieniądze.... ?😘

Cześć słońca moje kochane. Ja już w pracce! No własnie Migusia! Ile ta studniówka kosztuje?!

Hej dziewczyny! Strasznie jesteście miłe że współczujecie mojej córce. Zrezygnowałyśmy ze studnówki po długiej naradzie. W ostateczności dałabym jej te pieniądze nawet gdybym miała pożyczyć lecz po namyśle sama stwierdziła że nie chce. wstęp od osoby kosztuje 100 zł, za partnera trzeba również zapłacić 100zł bo żadna koleżanka nie idzie sama, do tego wideo i jakieś wizytówki czy zaproszenia. w sumie ponad 250 zł. Trzeba było wpłacić do 15 grudnia. Studniówka w połowie stycznia więc w niedługim czasie trzeba kupić buty, sukienkę, jakieś kosmetyki. Córka stwierdziła, ze woli wydać kasę na leki na trądzik bo i tak czułaby się niezręcznie. Koleżanki potrafią być okrutne! Nie jest z tą klasą za bardzo zżyta więc przykro jej było tylko przez chwilę, tym bardziej, że koleżanki nie szczędziły złośliwych komentarzy. Cioteczki, cieszę się, że jesteście zdrowe, jeszcze tylko Monisi brakuje. Właśnie dojadamy bigos którego nie gotowałam od wieków. Mam nadzieję, ze moja wątroba, wspomagana rapaholinem jakoś sobie z tym poradzi. Nie wiem kiedy uda mi się wpaść, od jutra odrabiam zaległości jeszcze sprzed świąt. 😘❤️

cioteczki.........ja odjezdzam... juz wczoraj usilnie jadalam mniej a dzisiaj znow dalam sobie czadu rany jak mi niedobrze (z myslenia ile kalorii wrzucilam!;-) troche obiadku pal licvho ale ten makowiec zawsze mnie gubi jestem jak makowa panienka bez makowca ani rusz opoki jest na talerzu w szafce albo gdzie tam jeszzce schowany;( zycze wam wiecej silnej woli niz ja miewam hahahhaah papaty na ra

Migusia kurczaki... te100 zl daloby sie uzbierac alejuz musztarda po obiedzei.... a faktem jest ze wstep wstepem ale najgorzej ubrac sie chyba sama jakbym miala gdzie isc nie mialabym w czym...:( nie mniej studniowka jest raz w zyciu kurczaki....hm kiedys to sobie sama szylam w razie potrzeby ale teraz mam lenia do ciuchowa... na studniowke mama mi szyla, a ja potrafilam nawet kreacje na wlasny slub wymyslec i szyc z mama (hahah pewnie dlatego nie mam teraz mezahahahah) ale i partnera wtedy nie mialam buuuuuuuuuuu wiem ze bylo mi z tego powodu zle eh zebym to ja wtedy wiedziala ze chlopaki tak mnie lubily hihihi Graffiku zapraszamy na piec minutek nie na skok hahaha Majusia....hello????????? zyjesz juz sylwkiem? ja chyba bede na biales sali z lampka przy nosie i biala posciela hahah albo se kupie atlasowa na te jedna noc hihihi i zamiast do mena przytule sie do niej hihihihi choc on chyba i tak zimna;-) no tomoze jakas flanelowa hihihih oj tia ta bylaby cieplusia milusia moze bardziwej od faceta bo jakby co nicodemnie nie bedzie chcioala hahah a i zamilczy w goraccze slowejk hihihi a tak naprawde hmmm...oj przytulisko jakie by sie zdalo na te noc nio i moze ciu dluzej???? ale na razie to tylko marzenia, nawet zawirowanie mojej glowy nie pomoze jak tylko w mojej jednej jest hahaha buziaczki buziaczki ahoj przygodo w nocnej poscieli u boku lampki i psa, kota...ksizaki?

Hej Kochane! Miga szkoda jednak.... studniowka raz w życiu, ale klasę to Twoja Córcia ma niefajną, toż to już nie są dzieci, dorośli przecież (niby)...., szkoda, że tak daleko, bo moglyby nasze dzieciaki razem iść (mój syn szukał jakiejś fajnej wolnej koleżanki na studniówkę), pozdrowienia dla Córci. Juneczko, to tego sylwka spedzimy razem kochana! ja tez w domciu, sama - moj Miły do pracy na 12 godzin, więc przygotuj szampana i będziem robić bal! Graffiku 🌻 Monisiu]kwiat]

Hej Kochane! Miga szkoda jednak.... studniowka raz w życiu, ale klasę to Twoja Córcia ma niefajną, toż to już nie są dzieci, dorośli przecież (niby)...., szkoda, że tak daleko, bo moglyby nasze dzieciaki razem iść (mój syn szukał jakiejś fajnej wolnej koleżanki na studniówkę), pozdrowienia dla Córci. Juneczko, to tego sylwka spedzimy razem kochana! ja tez w domciu, sama - moj Miły do pracy na 12 godzin, więc przygotuj szampana i będziem robić bal! Graffiku 🌻 Monisiu]kwiat]

:D:D:D witam w klubie grubasów :P .............JUNKO ... ja już nie przestaję jeść :( dziś nałożyłam sobie na głębokim talerzu !!! lody z kiwi,banan, owoce kandyzowane, bita smietana ,adwokat,i jakieś coś niebieskie na polewkę ;(..... chyba zwymiotuję :(... teraz wcinam krakowska mieszankę .... zaraz chyba zjem sledzia bo mam nieodpartą pokusę :p... pyszne zrobiłam korzenne :)...........jejku na sylwestra takze jeszcze nie mam planów :( ale cos wymyslimy w ostatniej chwili /chyba/ albo pójde na Rynek .....wole jednak gdzies pójść do lokalu. ... MIGA ... jakbys miała te pieniążki ? to czy jest szansa jeszcze wpisać się n studniówkę ? bo to jest fajna pamiątka / spróbuję Ci pomóc trochę jeśli tylko wyrazisz chęć /bez urazy :)/ córka musi uwierzyć w swoją wartość , nie wierzę,że nie ma ani jednej osoby w klasie ..jej przyjaznej ? moż córka wyolbrzymia problem trądzika? , wiem ,że to nie jest przyjemne dla młodej dziewczyny, ale to nie koniec świata ... musisz jej to wpajać,że coś jest warta i tradzik napewno zniknie / daleka jestem od moralizowania, wybacz😘/ napiszę do Ciebie @ jesli ten adres jest aktualny w stopce? ...Maju ... no to bedziesz miała fajnego sylwka z Junką :P:P .. szkoda,że wirtualnie :P:) ja teraz wpadłam na dłużej bo mój z córka pojechał sprawdzic ,czy dobrze zrobili wydając córce prawko:D, które dziś odebrała........... byla cała HEPI :) .......... ja wolałam na to nie patrzeć , bo jestem gaduła ;;;;;;........... ! kochane spadam zjeść sledzika!!!:P:P 🖐️

Cześć Kochaniutkie! Ja dzisiaj sobie przyrzekłam, że będę na malutkiej dietce (jutro znowu wyżera, bo mój Miły ma urodziny!) Brzuchem już ciągnę po ziemi! Miłego dnia 🌻🌻🌻

Miłe Panie, 🖐️ dopadła mnie menopauza i sprowokowała do poszukiwań min. w internecie wszystkiego co mogłoby pomóc na te kłopotliwe dolegliwości. Wyszukiwaraka znalazła was jakimś cudem i dlatego dzisiaj tu jestem.Ośmielam się więc wtrącić i prosić o przyjęcie do swojego grona. Czy można? ;-) Mieszkam w stolicy, w starej czynszowej kamienicy i komputer mam od niedawna. Celowo nie będę dzisiaj nic więcej pisać, aby nie zanudzać swoimi sprawami. Raczej Was z uwaga jeszcze raz poczytam. 🌻

:D:D:D .. MAJU :). bedziesz musiała sobie założyć temblak na ten brzuchol :P. ja także już się chylę ku ziemi :( :P... ale dziś schowałam szynkę do zamrażalnika i jeszcze wiele zarcia nie tknęłam :( chyba mnie powaliło z tym jedzeniem :).... chociaż w zasadzie nie jest tak tego dużo ale jak są trzy osoby w domu z tego dwie na dietce :P to jak to mozna zjeść???? teraz nuda w pracy , i cały czas wsuwam jakieś ciasto :(... ech... do sylwka sie spasę :( 🖐️ Witaj Szymonka :)😘 wiesz? u nas jest zawsze wolne miejsce dla gościa , ale czasem gość nie pokazuje klasy i tylko pyta czy może się dosiąść ? a potem znika i więcej cisza . Ale jak czujesz potrzebę na dłużej tu zasiąść to , witamy serdecznie :) puk puk spiochy ! gdzie jesteście ? czyzby Was zasypało ? bo ja dziś założyłam czapkę uszatkę :P taką cieplunią i śnieżek mi nie straszny :P to po kawce i znikam :D... 7...... 7 😘

Graffiku - przeczytałam Twoją wiadomość, jestem wzruszona dobrocią Twojego serduszka. Ale.... jest mi trochę wstyd, że tak ponarzekałam, wyzwalając odruch serca. Jeśli chodzi o temat studnówki to jest już nieaktualny, 15 grudnia to termin zamknięcia wszelkich rezerwacji. Graffiku - proszę, nie gniewaj się, ale finansowa pomoc nie wchodzi w grę (co najwyżej duchowa ;)). Jesteśmy honorne, jakkolwiek śmiesznie by to nie zabrzmiało w naszej sytuacji. Moja córka nawet bardziej niż ja, nigdy by mi nie wybaczyła gdybym od kogoś przyjęła pomoc. Nie przeżywa tej studniówki za bardzo. Trochę w liceum \"odstawała\" od klasy i nie ma tam przyjacół. Dużo w tym mojej winy. Bardzo się bałam, że wpadnie w jakieś nałogi (jej koleżanki z klasy \"próbowały\"), przestanie się uczyć - samotne matki są ciut przewrażliwione. Do tego doszły kompleksy i są efekty. Dobrze, że to ostatni rok. Mam nadzieję, że w nowej szkole będzie lepiej. Niedawno rozmawiałam z bardzo fajną panią psycholog. Uświadomiła mi, że najpierw musi się zająć mną a dopiero potem córką. Podświadomie przekazuję jej moje lęki i kompleksy. Od nowego roku zaczynam regularne spotkania. Przepraszam, dziewczyny, że znowu tyle o sobie. Graffiku - jak Ty piszesz te wiadomości z buźkami? Szymonka - witamy nową cioteczkę😘 Maju, Monisiu, Junka - 😘

😘MIGA :) bardzo proszę .. bużki ..... ...................... http://forum.o2.pl/emotikony.php .......... a przecież Ty piszesz z bużkami :P Dzieki,ze odpowiedziałaś i cieszę się ,że potraktowałas moją propozycje powaznie 😍 ... chcialam aby córcia troszke miała w pamieci studniówke / mysle, że to przyjemna pamiatka:)/ ale szanuje Waszą decyzję i chylę czoła przed córką za jej ambicje:), pozdrów ja serdecznie od cioci Graff i zycze jej aby troski starego roku zostawiła :).....i weszła w Nowy rok pełna entuzjazmu :)..../ ..Ja--- jesli tylko moge to otwieram dla każdego serce :)😘 Duchową pomoc to Ty już dawno masz u mnie :D A TY moja cioteczko faktycznie nie obarczaj córki swoimi lękami, bo to niesie ... nic dobrego na przyszłość / oczywiście nie gniewaj sie 😘/... my matki takie jesteśmy nadopiekuńcze i potem chcemy aby nasze pociechy stały twardo na ziemi !!!!!!!!!!!!!! nie takie proste:P no to koty za płoty i teraz cos o mnie :P ide na Sylwestra do \"KC- DEZERTER\" od głowy 200zł.:( ale się mój małż ucieszy :D... przyjaciółka zadzwoniła po południu .. czy damradę ? :( oczywiście ! powiedziałam :) choćbym miała wziąć pożyczkę z ProVidentu\" .... nie wiem ?co bedzie za rok, w zeszłym roku moj małż takze zgodził się na wyjściowego Sylwestra/// kiedys nie chciał wychodzić nigdzie, nawet na Rynek... więc wychodziłam sama / myslę ,ze dotarło do niego,że ja takze mam potrzeby i chcę kożystać z życia, póki mam chęć i zdrowie:)... moje rozumowanie..: \"po to żyję a nie dla tego,że żyję\"... ale pieprzę :P:P: ale tak naprawdę to już troszkę miałam za sobą nieszczęść :( i kłopotów finansowych...że teraz cieszę się ze wszystkiego co posiadam, nawet z tego,że mogę do Was kliknąć😘 :) to spadam narazie i całuski posyłam nieobecnym 😘 i obecnym 😘 i tym co podglądają😘 jejku czy ja się zmieszczę w to w czym byłam w zwszłym roku ?:(:(

Hej Graffiku! Koty za płoty... Jesteś dobra dla innych choć sama przeszłaś różne tarapaty 😘 Miałam na myśli buźki w wiadomości którą mi przysłałaś na pocztę. Miała jakiś inny format i ruszające się buźki które mnie ubawiły. Super, ze idziesz się pobawić na Sylwka. Będziemy z Tobą myślami. Dobranoc, miłych snów.🌻

Cześc Kochane moje !!! Witaj Szymonka🌻 Bardzo Was kocham!!! Graffiku fajnie, że idziesz na sylwestra!! Tak trzymaj, pewnie, żyjemy raz i coś się nam kurcze od tego życia należy!! Migusia Junka i Monisia!! Co u Was kochane? Jakoś się nie odzywacie - caluski😘 Dobranoc dziewczęta lecę już spać.