Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

Gość anna18
do MalaMi89: kochana jestem w podobnej sytuacji ;] ja tez juz po 2 tygodniach pierwszego opakowania kochalam sie bez dodatkowego zabezpieczenia i teraz czekam na okres, juz 2 dzien mija i okresu nie widac ... martwie sie jak cholera i nie wiem co mam o tym myslec...moze ktoras z was mnie uspokoji ? ;>

Gość kaha24
Biorę logest od 3 lat. Dla mnie jest idealny. Nie miałam żadnych dolegliwości ubocznych a wręcz przeciwnie, miesiączki bez bólu, biust się oczywiście powiększył i również nie przytyłam. Jednym te tabletki służą a innym pewnie nie. Ale skoro lekarz Ci je przepisał to warto spróbować, w razie gdyby coś było nie tak zawsze można je zmienić na inne. Osobiście nie polecam brać pod uwagę czyichś sugestii, sama zdecyduj czy Ci te tabletki odpowiadają. Pozdrawiam.

Logest to moje pierwsze tabletki, dzis wzięłam 11 z pierwszego opakowania. Niestety mam efekty uboczne - liczę, że ustąpia. Mam plamienia, straszne hustawki nastrojow i rozdraznienei. Podobno nie jestem soba i stałam się strasznie marudna.

Iwi25 Wielkie dzięki :) Jestem spokojniejsza ;) Wierzę, że masz rację, a swoją drogą mam nadzieję, że ten ból w podbrzuszu szybko minie bo trochę mi dokucza.Może nie sam ból, ale zwiększona wrażliwość tej partii ciała. Pewnie panikuję(ach ta psychika... ) i faktycznie nie powinnam się martwić..Jeszcze raz dziękuję :) ! Anna18 Z tego co wiem, to krawienie może się pojawić z kilkudniowym opóźnieniem lub w ogóle może go nie być. Bądź dobrej myśli i pisz szybko jak już wszystko będzie w porządku :))

Gość anna18
do MalaMi89: juz chyba wszystko w porzadku ... bo mam jakies plamienia i mam nadzieje ze to okres :]

Anna18 pewnie tak :) A mnie brzuch przestal boleć :)) I chyba też wszystko w porządku :)

Gość myszkaaaaa
Do Evunaa Ja równiez miałam takie wahania nastrojów, plakałam bez powodu, denerwowałam się jakimiś błahostkami. Jestem po 1 opakowaniu i myślę, że przy następnym będzie już lepiej, że organizm musi się przystosować do tego. Ja zauważyłam jeszcze obniżenie ochopty na sex, ale zdecydowałam poczekać tak do 2 a może nawet 3 opakowania. I tak jak ktos napisał, nie można wymagać żeby po kilku tabletkach z pierwszego opakowania było wszystko dobrze, organizm musi sie przystosować do tej zmiany.

do Myszkaaaaa: dziś z humorem jakby lepiej, ale może dlatego, że stwierdziałm, że dość użalania się nad sobą ;) Też myślę, że poczekam, ochota na seks nie spadła, jeśli nie wzrosła ;) zastanawia mnie tylko fakt, ze moja ginekolog powiedziała, że jesli wystapi plamienie to moze to byc spowodowane zbyt mala iloscia hormonow i ze byc moze trzeba bedzie zmienic tabletki. Ale chyba poczekam przynajmniej do drugiego opakowania, licze ze zaniknie ... ;]

Gość anna18
ja juz zaczelam drugie opakowanie logestu. jakos nie zauwazylam duzych skotkow ubocznych jak u co niektorych kobiet wypowiadajacych sie tutaj. moze na samym poczatku mialam zly humor ale juz minelo. nie mam suchosci pochwy ani mniejszej ochoty na sex wrecz przeciwnie, cera chyba zaczyna mi sie poprawiac bo mialam maly problem z tradzikiem ale zaczyna mi znikac tylko troszke wysypalo mnie przed okresem ale zanika pomalutku, nie mam skurczy w lydce a co do wagi to nie mam pojecia, nie zauwazylam zebym miala jakis wiekszy apetyt ... mam nadzieje ze nic sie nie zmieni ale to dopiero drugi opakowanie zaczynam wiec wszytsko sie moze zmienic

Hej. Ja na początku przyjmowania Logestu też czułam się świetnie. Teraz po kilkunastu opakowaniach strasznie rozbolały mnie piersi, aż nie mogę się do nich dotknąć! Zrobiłam test ciążowy wyszedł negatywnie (podobno kobiety na początku ciąży skarżą sie na silne bóle piersi). Lekarz powiedział, że czasem tak jest, że piersi bolą, potem przestają (dziwne, że nie bolały na początku tylko dopiero teraz, po roku przyjmowania). Nie wiem co o tym myśleć, może któraś z Was miała podobne objawy. Pozdrawiam Ev.

Gość BRowniee
hej mam pytanie- teoretycznie powinnam skonczyc opkakowanie tydzien temu w niedziele, ale wydawalo mi sie ze powinnam skonczyc w poniedzialek i jako ze nie moglam znalezc opakowania (stad te podejrzenia czy niedziela i finito czy jeszcze jedna i poniedzialek) no wiec otworzylam nowe opakowanie i po prostu wzielam nowa tabletke. ale potem doszlo do mnie ze to jednak za duzo ale znajoma poradzila mi zebym juz wziela opakowanie do konca...co oznacza przesuniecie okresu...nie wiem czy nie lepiej skoczyc teraz (czyli to bylby tylko tydzien) i potem znowu zaczac brac...ale nie wiem jak to do konca dziala a mojej gin nie ma, zeby sie skontaktowac, dlatego pytam was :) mam nadzieje ze nie bylo to zbyt zawiklane?! :)

do BRowniee: Zajrzałam do ulotki, która mówi, że możesz zażywać tabletki do końca opakowania lub możesz skończyć w którym momencie chcesz. Mówi też, że w trakcie tego drugiego opakowania może wystąpić niewielkie krwawienie lub plamienie. W sumie twoja sytuacja jest taka, jakbyś chciała przesunąć okres i w tym miejscu czytałam w ulotce. Liczę, że pomogłam ;)

Gość BRowniee
hej :) dzieki bardzo, mysle ze juz wezme do konca opakowanie a potem zrobie przerwe tak jak byc powinna...tak to si ema jak sie jest blond;]

Do BROWNIEE: Nie ma problemu - możesz skończyć w dowolnym momencie, ja bym Ci radziła wcześniej niż po całym dodatkowym opakowaniu - np. po 7 dniach. Wówczas nie zmieni Ci się dzień okresu ani rozpoczynania nowego opakowania, a organizm nie będzie tak obciążony jak po dwóch opakowaniach z rzędu. Ja wiele razy właśnie w ten sposób przesuwałam okres (za radą mojej lekarki). :) Pozdrawiam!

Gość anna18
ale beton ;/

Gość BRowniee
to ja mam jeszcze jedno pytanie- jak przerwe po tygodniu, wystapi okres, zaczne znowu brac az do konca opakowania (a bedzie o tydzien krocej bo teraz juz wzielam ten tydzien) to znowu mam przerwac i bedzie okres? a potem juz normalnie?

Do BROWNIEE: Nie, po tygodniu odstawiasz pigułki na 7 dni (przerwa), a po niej rozpoczynasz nowe opakowanie i bierzesz je całe (21 tabletek) i dopiero kolejna przerwa. To, które zaczęłaś (będzie tam 14 pigułek) zostaw sobie na wypadek kolejnych przesunięć okresu.

Gość BRowniee
to nie lepiej skonczyc to opakowanie?potem tydzien na okres i znowu kolejne?

Do BROWNIEE: Jak uważasz - dla mnie to był krok zbyt obciążający dla organizmu , ale skoro Tobie to nie przeszkadza, to pewnie że możesz wziąć całe. Tylko że skoro nie ma takiej potrzeby, to po co? ;)

Gość Vina
Do Camelia: Hej! Chyba dawno nie przeczytalam tylu wypowiedzi na forum na temat jakiegos farmaceutyku, tym bardziej, ze sledzilam Twoje przejscia z Logestem za ktore bardzo Ci dziekuje! Ja czekam (jeszcze jakies 1,5 tyg) na okres (2 opakowanka Logestu juz czekaja na mnie). Beda to moje pierwsze tabletki, wizyty u gineko masakrycznie sie balam ale lekarka mnie uspokoila i w ogole nie bylo tak zle:) Mam nadzieje, ze moje wszystkie obawy na temat Logestu , po przeczytaniu wszystkich (no prawie) opinii znikna albo chociaz troche mnie uspokoja bo w koncu tabletki hormonalne to nie zabawa. Jesli o mnie chodzi to lekarka zapisala mi wlasnie te tabletki ze wzgl na to, ze sa one moimi pierwszymi anty, maja niewielka ilosc hormonow i co najwazniejsze...maja zniwelowac moje straaaaaaaaaaszne bole w trakcie miesiaczki. Pozdrawiam Ciebie serdecznie oraz inne Kobietki na forum, odezwe sie jak na mnie dziala Logest. Buzka:*

hej Girls pamietacie jak pisalam o nabrzmialej piersi. w efekcie tajemnica sie nie rozwiazala:(bylam na USG>gdzie sie dowiedzialam ze \"Ma pani ladne i mlode piersi\":)a procz tego nic.Nic tam nie mam.to swietnie jasne.Ale nie wiem czemu bolalo.no coz moze to nie przez Logest. buziaki

Gość gerda_sb
hej. ja brałam Logest przez trzy lata i bylam bardzo zadowolona. nie miałam zadnych problemów. jednak zrobłam przerwe ok pół roku i właśnie zaczełam znowu brać, jestem przy 14tabletce logestu i poraz pierwszy wystąpiły problemy. mam spore krwawienia (okres trwa mi juz 14dni) byłam dziś u lekarki i przepisała mi inne tabletki (Rigevidon). nie wiem co będzie lepsze, ale mam juz dość okresu! podobno dla mnie Loges w tym momencie ma za mało hormonów i poprostu są za słabe przez to krwawie. ale ogólnie tak jak pisałam przez trzy lata bylo super :) zobaczymy co będzie teraz... pozdrawiam

Za mało hormonów? Hmm... więc jeżeli ja mam plamienia ( od miesiąca, pierwsze opakowanie Logestu), to może być to zarówno normalna reakcja organizmu jak i zbyt mała dawka hormonów? oznacza to, że mogę nie być w 100% zabezpieczona? Bo już się zaczynam gubić ..

Gość wiwi20
hej dziewczyny; biore logest - moje pierwsze opakowanie - zostało mi 7 tabletek do końca i od kilku dni pojawia mi sie coś w rodzaju śluzu jaki sie ma podczas dni płodnych, tyle że nie w takich ilościach jak normalnie; a przecież nie powinno nic takiego być prawda? czy to oznacza że tabletki mają za mało jak dla mnie hormonów i są za słabe? prosze pomóżcie

Wiwi20 mam ten sam problem. Przeczytaj mój post powyżej. Też się nad tym zastanawiam..

ale takie upławy są czymś normalnym ! Taka wydzielina pojawia się przy braniu pigułek i na pewno nie jest objawem owulacji ! Ja mam coś takiego i jakoś do tej pory w ciążę nie zaszłam !

Dziewczyny, chciałam Wam życzyć radosnych, słonecznych i pełnych nadziei Świąt Wielkiej Nocy! :) Trzymajcie się zdrowo i szczęśliwie. :)

Gość Allexa
ja przyjmuje LOGEST od roku i mimo ze maja malo ilosc hormonow to sie po nich tyje i ma sie niezle humorki... jak mozesz to wybierz inne tak mi sie wydaje. ja z checia tez bym zmienia ale na razie nie moge. pozdraiam

Gość Allexa
ojej i zapomnialam dodac urosly mi piersi... a mam juz takie jakbym chciala i w moim wypadku jest to minussss.... :(:(