Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

Gość myszkaaaaa
Nie można pisać zmień tabletki bo u mnie jest tak a tak. Dla kogos innego mogą byc dobre! A jesli chodzi o ten śluz to mnie sie wydaje że właśnie takie jest działanie tabletek. Ja nie mam tego problemu, miałam wcześniej ale to przez nadrzerkę. Oczywiście nie chcę was straszyć. Tak wogóle to dawno tu nie byłam. Teraz jestem przy 2 opakowaniu logestu i przestałam mniej narzekać, jedno moge napisać i jestem tego pewna, troszke zaokrągliły mi się piersi. A innych skutków nie zauważyłam. Mam tylko jeden problem, po 1 opakowaniu dostałam okresu i był on cholernie bolesny, krótki ale bolesny! Czy to może być wpływ tabletek, ja wcześniej często0 mniewałam bolesne okresy ale nie az tak jak po 1 opakowaniu logestu.

Gość Yumi
Dziewczyny przecież logest i harmonet to to samo!!!!! Logest w katowicach na dworcu jest sprzedawany po 28 zł!!!ja biore go juz 4 lata i nie mam żadnych dolegliwości i nie zaszłam w ciążę:)))

A moze ktoras z Was mieszka w Krakowie? Gdzie najtaniej kupic te tabletki?

Gość myszkaaaaa
Yumi gdzie na dworcu w Katowicach??? Napisz mi dokładnie gdzie znajduje sie ta apteka. Studiuje w Katowicach i mam okazje tam kupić a u mnie jest po 38 zł. :(

Gość dzenislava
hey dziewczyny! mam problem biore 5 lub 6 opakowanie logestu .pojawil mi sie bialy dosc plynny sluz .nie wiem czemu tak jest bo jescze mi sie to nie zdarzylo .tabletki biore regularnie o stalej porze chyba nie jestem w ciazy?blagam odpiszczcie bo ja juz glupieje ....

Gość midzi
zażywam logest od 5 lat-i jak dla mnie jest idealny moje kolezanki tez go sobie bardzo chwalą.raz go tylko zmienilam na inne tabletki bo były tańze ale szybko wrocilam do logestu dla mnie jest najlepszy i najbezpieczniejszy.polecam

Gość Vina
Hej midzi! Ja "przygodę" z logestem zaczęłam kilka dni temu (dzisiaj wzięłam dopiero czwartą tabletkę) i mam do Ciebie pytanie, czy miałaś kłopoty z tym, żeby Twój organizm i w ogóle cykl się unormował, przyzwyczaił do hormonów? Czy na początku przyjmowania miałaś jakiekolwiek problemy? Ja narazie czuje sie dobrze, nic mi nie jest poza faktem, że narazie okres mam tak jak co miesiąc czyli bardzo bolesny i mam nadzieję że już od kolejnego okresu ból będzie mniejszy...ułatwiłoby mi to życie zważywszy, że głównie z tego powodu zaczęłam brać tabletki. Pozdrawiam:)

Gość chica_muy_buena
hmmm. a ja biore logest juz chyba z ponad 5 lat i jestem baaardzo zadowolona. jestem szczupla i te min hormonow dziala na mnie idealnie.wczesniej probowalam minulet-strasznie po nim przytylam-wygladalam jak spuchnieta. do tego nie zauwazylam jakis specjalnych wahan nastrojow,a na seks mam straszna ochote zawsze i wszedzie-ale nie wiem czy to w pelni zasluga tabl;) serdecznie polecam.dla mnie sa najlepsze.

Gość midzi
czesc VINA.po pierwsze za krotko bierzesz tabletki zeby brzuszek nie bolał podaczas okresu.u mnie ból minol po jakis 2/3 miesiacach.jesli chodzi o przystosowanie sie organizmu do tabletek-to nie mialam zadnego problemu ja nigdy od pierwszej tabletki az po dzis nie odczulam ze je biore pozatym ze mam krotszy okres i nie boli mnie brzuch.loget zawiera bardzo małą dawke hormonów takze nie powinnas odczuc jakis wiekszych zmian no...moze ci nieci piersi urosną:)))))pozdrawiam

Witajcie ponownie :-) Ja biorę Logest dosyć dlugo. Początkowo, faktycznie nie ma uciążliwych objawów, ale po pewnym czasie (ja przynajmniej) zaczęłam je odczuwać. Bóle piersi, poza tym uczucie kamienia w brzuchu (podobno wiele kobiet to odczuwa) to tak jakby się mialo w brzuchu 1,5 kilogramowy kamień. Do tego dochodzą wzdęcia i podobno tak jest przy prawie każdych pigułkach (wiem bo czytałam relacje wielu kobiet). Niektóre panie nawet mają wrażenie, że mimo pojawiającego się krawaienia z odstawienia są w ciąży, a to tylko czuje się taki kamień i brzuch nieco się powiękasza, tak jak piersi :-) Ja sie do tego po prostu przyzwyczaiłam. Pozdrawiam

Gość midzi
ja tam nie mam zadnych wzdec ani kamienia w brzuchu biore od 5 lat logest i jak dla mnie jest poprostu idealny poprostu trafiłam na idealne dla nie tabletki no ale dla kazdego co innego:)pozdro

Gość midzi poczekaj dalej
... :P

To zależy jednak od wrażliwości kobiety, są takie które może nawet \"słoń nadepnąć\" i nie poczują, a są takie które odczują nawet muśnięcie skrzydeł motyla ....

Gość chery
ja bym raczej powidziala, ze wszystko to kwestia organizmu i tego jak reaguje na hormony. to, ze ktos nie czuje kamieni nie znaczy, ze nie jest wrazliwy a raczej niedelikatny:) zreszta to chyba logiczne, ze skoro nawet na kosmetyki reagujemy inaczej to co tu sie dziwic hormonom, ktore odgrywaja wazna role w zyciu czlowieka tak wiec pytania i oskarzenia na temat dzialania nie maja raczej sensu, bo inaczej na nie reagujemy i to, ze mi nic nie jest nie znaczy, ze mojej przyjaciolce nie 'zaszkodza'. tak wiec poki nie sprobujecie poty nie bedziecie wiedziec jak na was podzialaja. zreszta zawsze mozna zmienic tabletki:)

Gość mocnaaaa
Dziewczyny czy po LOGESCIE powiekszył sie Wam biust?? Jesli tak to po jakim czasie stosowania i czy powrócił do poprzednich rozmiarów czy cały czas jest powiększony?

Mi się powiększył, ale nie od razu, po kilku opakowaniach i po kilku opakowaniach zaczął pobolewać, a tak po połówce opakowania (ok. 10 dni przed krwawieniem boli mnie mocno). Podobno po odstawieniu wraca do normalnych rozmiarów. Moja lek. powiedziała mi, że to normalne, gdy się \"majstruje przy hormonach\". Jak mnie zaczął boleć i się powiększył to się przestraszyłam, że jestem w ciąży, ale nie, na szczęście :-) Pozdrawiam

Gość miniaaa
Dziewczyny po ilu tabletkach zauważyłyście u siebie jakies skutki uboczne,plamienia,bóle głowy,migreny,nudności,bóle piersi,powiększenie biustu,itp...Bo ja jestem po 3 tabletce i jak na razie to czuje sie dobrze,normalnie,tak jakbym w ogóle nic nie brała(odpukać;);) ) I ciekawi mnie po jakim czasie u was to wystapiło? Bo mam nadzieje,ze u mnie juz tak zostanie i przejde to bez objawowo:)

Gość Vina
Hej miniaaa ! Ja jestem przy 13-ej tabletce pierwszego opakowania Logestu (moje pierwsze tabletki) i mogę Ci napisać, że jak narazie czuje się tak jakbym ich w ogóle nie brała (pomijam fakt, że wieczorami komórka dzwoni jak szalona z przypomnieniem:):). Jedyne co jest trochę uciążliwe to od czasu do czasu niewielkie plamienia ale lekarka uprzedzała mnie, że tak na początku bywa bo organizm musi się "przyzwyczaić". Hmm no i czasem ból głowy (co akurat bardziej zwaliłabym na zmęczenie po zajęciach na uczelni niz na tabletki:). Pozdrawiam cieplutko

A ja mam znów problem..Ostatnio zauważyłam dziwne skurcze w podbrzuszu ( Właśnie skonczyłam drugie opakowanie, skurcze te zauważyłam na ok. tydzien przed ostatnia tabletką) Dodam jeszcze, że biorę Furaginum- lek który ma działanie przeciwbakteryjne, lecz nie jest antybiotykiem i podobno nie ma wpływu na skuteczność tabletek antykoncepcyjnych. Mimo to się martwię, o czym mogą świadczyć te powtarzające się nawet kilka razy dziennie, niespodziewane skurcze ? Czy tak jest zawsze wraz z końcem opakowania Logestu ? Proszę o odpowiedź ;)

Gość Reniakh83
cześć!Biorę logest już od 2 lat i kilka dni temu zapomniałam tabletki w 2 tygodniu brania. Przyjęłam ją ok 14 godz później ale wcześniej kochałam się. Boję się że przez to mogę być w ciąży bo przez 2 dni miałam dziwne plamienia. Wydaje mi się że w ulotce jest napisane że w 2 tygodniu nic nie grozi jeśli się spóźni ale nie jestem pewna.

Reniakh83 nic Ci nie grozi :) A te plamienia to pewnie są wynikiem tego, że wzięłaś dwie tabletki w o wiele mniejszym odstępie czasu niż normalnie. Głowa do góry! p.s. a znasz może odpowiedź na mój problem (nad Twoim:) ) ? Długo już bierzesz Logest wiec może mi pomożesz- miałaś kiedyś takie skurcze?

Gość midzi
witam dawno mnie tu nie było.zażywam logest piaty rok i zastanawiam sie nad zrezygnowaniem.no cóż kiedys chcialabym miec dzieci i choc wiem ze tabletki to duza wygoda to jednak boje sie ze bede miala problem z zajsciem w ciąże.co radzicie?pozdro

Gość partice23

Gość partice23
hej dziewczyny. biore Logest od prawoie 2 lat. Na mnie zle dziala, wszelkie skutki uboczne jakie istnieja, bola mnie nogi, piersi , pogorszył mi sie wzrok itp. Bede rezygniowac z tych tabletek.

Gość partice23
wiecie może czy jesli chce w ogole odstawic tabletki to musze to konsultowac z lekarzem?

Gość kotuu
do partice 23 czesc, ja bralam Logst ponad rok i pod koniec zle sie czulam i tez sie wahalam nad odstwaieniem. Chyba Camelia mi napisala, ze nie jestem chora i te tabletki nie podtrzymuja mnie przy zyciu, zebym musiala konsultowac z lekarzem ich odstwienie. Odstawilam i teraz czuje sie swietnie. Pozdrawiam

Gość Vina
Hej! Mam pytanie, czy pamietacie żebyście na poczatku przyjmowania Logestu miały mdłości? Ja jestem przy końcówce (dwie tabletki zostały) pierwszego opakowania, cieszyłam się bo plamienia ustały i myślałam, że mój organiznm już jakoś się powoli przyzwyczaił a tu od paru dni te mdłości (szczególnie wieczorem). Z góry dziekuje za odpowiedz:)

Gość Reniakh83
MalaMi89 moim zdaniem nie powinnaś się przejmować. Ja z reguły na tydzień przed okresem mam napady bólu jajnika tak jakby mi ktoś tam szpile wbijał. Muszę się wtedy trochę skulić i wtedy przechodzi. A skurcze przed okresem to nic dziwnego. Ja czasami się czuję jakbym miała coś urodzić. Twój organizm dopiero się przyzwyczaja więc jakieś skutki uboczne zazwyczaj się pojawiają. Nie przejmuj się na prwno jest wszystko ok. POZDRAWIAM

Hej Dziewczyny! Powiem tylko, że byłam niedawno u lekarza i wszystko ze mną w najlepszym porządku. Od odstawienia minęło już ponad 14 m-cy, cykle trwają około 32-35 dni, ale znów są bezbolesne i ogólnie czuję się bez zarzutu. :) Żadnych nadżerek, zero infekcji, które niestety pojawiały się podczas przyjmowania Logestu. Jest OK. :) A teraz po kolei... ;) Do MOCNAAA: Mnie podczas brania Logestu piersi trochę nabrzmiały, jakoś w krótkim czasie po rozpoczęciu przyjmowania tych pigułek. Po odstawieniu ten efekt ustąpił. Do MINIAAA: Ja już nie pamiętam jak to było co do dnia, ale możesz się cofnąć do początku tego tematu i prześledzić moje perypetie. ;) Do MALAMI89: U mnie właśnie tak było - o ile bez tabletek naturalne okresy miałam bezbolesne, tak przy Logeście zaczęły się te okropne bóle, czasem tak mocne, że dosłownie nie wychodziłam z łóżka. Ale pojawiło się to dopiero po kilku/kilkunastu opakowaniach i było jednym z powodów odstawienia przeze mnie pigułek. Wolałam powrócić do bezbolesnych @ i udało się. :) Do RENIAKH83: Cytat: \"Pominięcie pigułki w drugim tygodniu - Zażyj zapomnianą pigułę, nawet jeśli oznaczałoby to zażycie dwu jednocześnie. Kolejne łykaj o zwykłej porze. Nie musisz stosować dodatkowych metod antykoncepcyjnych.\". :) Do MIDZI: Niestety sama musisz podjąć decyzję... Tak naprawdę to nie wiadomo czy tabletki mogą mieć jakiś wpływ na późniejsze problemy z zajściem w ciążę. Wszytko praktycznie zależy od Twojego organizmu, który po odstawieniu powinien powrócić do normalnego trybu działania i regularnie jajeczkować. ;) Tak zapewniają producenci pigułek, a w teorii różnie to wygląda - sama się przekonałam, że normą są nieregularne cykle, czasem bezowulacyjne i trochę to trwa, zanim organizm unormuje swą pracę... Oczywiście u Ciebie nie musi tak być. Ja osobiście nigdy bym się nie odważyła tak długo przyjmować tabletki, ale to też moja suwerenna decyzja. :) Do PARTICE23: Oczywiście, że nie musisz się konsultować. Odstawiasz kiedy chcesz i już. :) Do KOTUU: :) Cieszę się, że dobrze się czujesz. :) DO VINA: Z tego co pamiętam, to miałam jakieś małe mdłości na początku, to jeden z typowych objawów towarzyszących pierwszym opakowaniom. Pozdrawiam Was serdecznie. :)

Gość moniiiiii
Czesc, biore logest, 2 tyg. i jest super. brzuch płaski, piersi większe, a żadnych innych dotąd piguł nie ogłam przyjmować bo puchłam, tyłam, palpitacje serca, duszności itd. Tylko plamię przy pierwszym opakowaniu na... złóto, ale i to zapewne ustąpi, pozdrawiam