Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

camelia

LOGEST - dobry wybór?

Polecane posty

A ja mam takie pytanie? Sama stosuje tabletki logest juz dosc dlugo :) niedlugo stuknie 2 latka :D ogolnie jestem b. zadowolona. to sa moje 1wsze tabletki, jakie przypisal mi lekarz. Mialam przeboje, bo mialam plamienia , ktore trwaly miesiac i to 2 razy, ale lekarz mowil, ze mam brac dalej i wszystko ok. Cera spoko, okres zawsze w 3 dzien... biore punktulanie, nigdy nie zapomnialam etc. :) A pale.. zadnych skutkow ubocznych narazie. nie przybralam na wadze a wrecz przeciwnie waga sie 3ma i jest ok ;) Tylko takie pytanko ... bo ja panikara jestem... czy przy stosowaniu tabletek Wasz facet zostaje , czy jednak mimo wszystko seks przerywany? i slyszeliscie o jakis wpadkach przy logescie?

Dzieki wielkie za odpowiedź Midzi, niestety jeszcze na siebie nie zarabiam , ucze sie i uwierz mi wyrzucenie w bloto 40zl nie robi mi roznicy...

Gość jusyn
kaaaaska W poniedzialek wzielam ostania tabletke z pierwszego opakowania dzisiaj jest moj drugi dzien pod odstawieniu czyli tabletke mam wziasc we poniedzialek tak??

Gość midzi
CARRERE: tabletki antykoncepcyjne jak sama nazwa wskazuje zapobiegaja zajsciu w ciąże.ja brałam przez 6 lat mój facet zawsze konczył we mnie-dziecka sie nie dorobiłam.oczywiscie ze są wpadki przy braniu tabletek ale niezwykle rzadko.musisz uważac gdy naprzykład twoj organizm jest osłabiony(przeziębienie itp)

Gość midzi
JUSYN we wtorek!!!

We wtorek.. Bo w pn wzialas ostatnia , czyli liczysz 7 dni od wtorku. I w 8 dzien bierzesz. Bo 7 dni musi8sz miec tzw \"czystych\" :D hehe

Gość bydgoszczanka
hej bralam logest przez 2 lata, przy pierrwszym opakowaniu mialam okres potem plamienie przez ponad 3 togodnie! ale potem juz wsystko bylo ok. okres jak w zegarku. tylko przez pierwsze 1,5-2 miesiace bolala mnie glowa. w polowie wrzesnia odstawilam tabletk i pierwszy okres po odstawieniu byl taki jak zwykle, ale nastpeny czyli pierwszy juz bez tabsow byl strasznie dziwny. w sumie nie wiem czy to byl okres.pojawil sie w terminie ale bylo to tylko lekkie plamienie trwajace jakies 5 dni. potem po uplywie ponad tygodnia znowu sie to powtorzylo tylko ze byl to jakby mini okres-takie wieksze plamienie(niewiem jak to okreslic )i teraz sama nie wiem co to moze oznaczac. poza tym przytylam, zaczely wypadac mi wlosy, jakies male pryszcze na twarzy- pewnie to wszystko skutki odstawienia logestu. ale najbardziej matwi mnie ta miesiaczka i oczywiscie przyrost wagi :/ czy mialyscie podobne skutki uboczne? szczegolnie chodzi mi o okres. wiem, ze kazda z nas jest inna i inaczej reaguje organizm, ale moze ktos ma podobne doswiadczenia? pozdrawiam

Gość midzi
ja nie miałam takich problemów ale wiele kobiet ma zapewniam cie

Gość Marika243
Drogie dziewczyny :) mam pytanie...czy tabletki logest działają w tej przewrie 7-dniowej? jezeli jest to moje 4 opakowanie? chodzi mi konkrtetnie o pierwszy i drugi dzien przerwy... bardzo proze o odpowiedź... czy któas z was miała juz taka sytuacje i zaufała tym tabletką

Gość kropkaaaaaa
Tak tabletki działają rozniez w 7-dniowej przerwie :-) Jezli biezesz regularnie tabletki. Jestes zabezpieczona od 1 wziętej z pierwszego opakowania... cały czas :)

Gość saaandra
czesc a ja jestem po pierwszym opakowaniu dostalam okresik w 3 dniu a w 5 dniu się kochałam bez zabezpiecznia.. bo przeczytalam że jest się zabezpieczonym kiedy sie bierze regularnie.. i jutro znow zaczne 2 opakowanie...:) czy nie powinnam się martwić? a tak pozatym to wszystko ok.. nie mam zadnych objawów:-))) pozdrawiam i czekam na odpowiedz :*

hej hej biore trzecie opakowanie logestu i na 5 tabletek przed koncem opakowania dostalam plamienia. jestem ciekawa, jakie sa wasze doswiadczenia, czy ktoras z was to tez spotkalo i jak dlugo trwalo i czy nalezy sie tym przejmowac? pozdrawiam,buzka

Gość Bydgoszczanka
jak ja bralam logest to tez po jakims czasie (chyba po roku brania) dostalam plamienia ktore trwalo dosc dlugo, poszlam do gina i zapisal mi jakies tabletki (niestety dzis juz nie pamietam ich nazwy) i wszystko wrocilo do normy. poza tym powiedzial,ze takie przypadki dosc czesto sie zdarzaja.

Dziewczyny ! Ciągle zadajecie te same pytania. Już pisałam i to powyżej, że plamienia się zdarzają i że jak się zaczną to trwają do końca opakowania. Powodów jest wiele - stres, zła dieta bo to jest bardzo delikatny hormon. Poza tym jeśli trwają przy kolejnych opakowaniach to moga nie mieć 100 % efektu antykoncepcyjnego i trzeba je zmienić. Poza tym nie ma co panikować one działają i tylko sobie spokojnie o czasie łykać i korzystać z seksu do woli ! Pozdrawiam.

Gość mrowecza1985
Cześć :) Słuchajcie mam pytanie, sama zaczne brac logest od przyszłego cyklu i tak sie zastanawiam ... jestem na studiach ustalilam, że bedę brała tabletki pod wieczór, a jak wiadomo na studiach sporo imprez. i chciałam się dowiedzieć czy picie alkoholu kilka godzin po zażyciu nie osłabia działania tabletki?? czy moga wystąpić jakies komplikacje ?? miałam się ginekologa zapytać i zapomniałam. Więc jak któraś by mogła napisać coś na ten temat byłabym bardzo wdzięczna :))

Gość ilonccia
mrowecza1985 - mozesz imprezować :)) ja w tym miesiacu zaliczylam kilka 18-stek i imprez na maxa z alkocholem i papieroskami:)) i wszystko jest ok:-)) wiec bez obaw :-)) pozdrawiam.

Gość juuusttt
Czesc ja zaczne swoje drugie opakowanie własnie.. i mam pytanie poniewaz mam brac tez tabletki przeciwgrzybiczne fluconazole czy działanie logestu bedzie słabsze??

Gość midzi
o to musisz zapytac lekarza ale nie sądze

Gość natlka
MAM KLOPOTY Z MIESIACZKA I BIORE TABLETKIA NAWYWOLANIE A POTEM LOGEST. CHCEM UPRAWIAC SEX BEZZABEZPIECZENIA I DO KONCATYLKO NIE WIEM CZYTO BEDZIE BEZPICZNE??? CZY KTOS ODPOWIE MINA TO PYTANIE??

Gość Apocalypsis
Witam! Ostatni raz pisałam na tym forum chyba z 2 lata temu ;) wtedy własnie zaczęłam brać Logest..no i właśnie.. biorę już Logest bardzo długo i zawsze był niezawodny. Branie tabletek stało się już rutyną na którą przestałam zwracać uwagę aż do teraz. Chodzi mi mianowicie o to, że pomimo przerwy (4 dzień dzisiaj) nadal nie dostałam okresu :( a ZAWSZE miałam okres praktycznie co do godziny (ok południa 3ciego dnia przerwy). Może trochę panikuję, ale naprawdę mnie zaskoczyło to opóźnienie.. bo nie miałam wcale więcej stresu w tym miesiącu, ani się nie odchudzałam ani nic.. ot, normalny, kolejny miesiąc.. ehh nie wiem, co mam o tym myśleć :( może któraś z Was miała to samo?? z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam :)

Gość karinaaaa
Apocalypsis -> nie panikuj...:) są przypadki ze wogole nie wystąpi podczas 7 dniowej przerwy :) a mam pytanie kochalas sie podczas tych przerw bez zabezpiecznia??

Gość Apocalypsis
ehhh.. no i (jak zwykle z resztą) panika okazała się tylko paniką ;) okres dostałam :) Dzięki Karinaaaa za odpowiedź :) Ale powiem szczerze, że nie słyszałam o tym, żeby okres mógł się w ogólge nie pojawiać podczas 7-dniowej przerwy...

Hej. A u mnie np. są opóźnienia raz dostaję 4 dnia raz 5 dnia, a tak wogóle to ja bym tego nie nazwala okresem bo u mnie np. to tylko takie delikatne plenienie (nawet nie używam podpasek tylko wkładek higienicznych).

Gość Apocalypsis
No ja też nie mam obfitego krwawienia,, ale za to jest dość długie (ok 5/6 dni :/ ) oprócz 1/2 pierwszych dni,m to potem też mogę nosić same wkładki, chociaż osobiście wolę tampony..

A ja się znowu tak czuję jakbym go wogóle nie miała i do tego jest krótkie - 2 dni, poza tym im dłużej biorę tym jest jakby coraz bardziej skąpe. Jest to takie delikatne brązowe plamienie.

Gość SABISZ
OD NIEDZIELI ZMIENIAM CILEST NA LOGEST, PONIEWAŻ CILEST DOPROWADZAŁ MNIE DO SZAŁU I DOŁOWAŁ( DOSŁOWNIE HIHI). CIĄGLE MAM WĄTPLIWOŚCI, CZY DOBRZE ROBIĘ. OPINIE SĄ SPRZECZNE. MAMA NAMAWIA MNIE NA YASMINE, ALE LEKARKA PRZEPISAŁA LOGEST.CZY KTOŚ MA PODOBNE DOŚWIADCZENIA?

Wiesz, moje poprzednie pigułki to był Yasmin i po 6 opakowaniach przestałam brać, przeraziłam się nogi mi spuchły tak, że ich nie poznawałam (a jak do tej pory nigdy coś takiego mi się nie przytrafiło). Teraz na Logeście (a to też delikatny hormon, podobnie jak Yasmin) jest zdecydowanie lepiej. Poza tym słyszłąm, że yasmin przepisuje się dziewczynom, które np. mają silne bóle przedmiesiączkowe.