Gość velazquez Napisano Lipiec 21, 2009 MISIA_17: no to bede musiała przeglądnąć wcześniejsze strony. logest stosuję już pół roku. są to moje pierwsze tabletki. na początku było w sumie ok, zadnych h plamień, jedyne co to dokuczał mi ból piersi przez pierwsze opakowanie, ale szybko zniknął. natomiast psychicznie coraz gorzej - ciagle zmiany nastrojów, wszystko mnie drażni naokoło, mam ciągłe pretensje do mojego faceta o byle co i o nic, czasami to cięzko mi wytrzymać ze samą sobą, już jakiejś takiej radości z życia nie mam. wcześniej taka nie byłam. to był w sumie główny powód dla którego poszłam do ginekologa. (pomijam już spadek libido i to że mimo diet i ćwiczeń nie mogę schudnąć, a zwykle bez problemu w okresie wiosenno-letnim pozbywałam się kilku kg) i lekarz rzucił mi tekstem "no to odstaw" ja powiedziałam że może by zmienić na coś innego po prostu, i powiedziała że przepisuje mi NAJSŁABSZE dostepne na rynku tabletki - yasminelle i jesli mimo wszystko wciaz bede się zle czuc to mam odstawic. zabrzmiało to bynajmniej jakby nie było już dla mnie ratunku w kwestii tabletek antykoncepcyjnych skoro logest zle toleruje [a one przeciez tez "maja niska zawartosc hormonów" ]. i taka moja historia. zostały mi 2 tabletki logestu, 7 dni przerwy i mam zaczac yasminelle. ale w miedzy czasie wyjezdzam - wiadomo wakacje i boje się jak zareaguje moj organizm czy nie bedzie plamien i innych o ktorcyh sie naczytałam w necie..... ale zobaczymy ;) pozdrawiam :) i ide szukać na wczesniejszych stronach o tych zmianach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Misia_17 Napisano Lipiec 21, 2009 Ojjj to bardzo mi przykro z tego powodu:( Wiesz ja dopiero jestem przy koncu 1wszego opak. Zostało mi 6 tab:) Moje skutki uboczne to tylko ból łydek, na początku jajników, i teraz ból głowy. Ale chciałabym, żeby mi piersi urosły:) :P Velasquez--> powodzenia w szukaniu życzę:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Misia_17 Napisano Lipiec 23, 2009 hej:) słuchajcie, więc byłam dziś u mojej gin. Okazalo sie ze mam drobna infekcje na szczescie nie groźną. Przepisała mi leki, z tym bedzie ok. Druga sprawa to taka, ze gdy powied\zialam jej ze po okresie plamie juz 10 dni to stwierdzila ze to stanowczo za dlugo i zmieniła mi logest na Triquilar. Są to pigułki trójfazowe, troche się ich obawiam. Mam 2 pyt: 1. Czy mam zrobić 7dniową przerwę i dopiero wtedy zacząć brać tab? dodam ze przechodze z lzejszych na mocniejsze;] 2. Czy jestem zabezpieczona od 1wszej połknietej tabletki? No bo przecież to już nie będzie pierwszy dzien okresu, gdybym zaczeła je brac po 7 dniowej przerwie/ Kobitki, bardzo wasz proszę o odp w miare szybko, mimo ze takie pytanai już padały:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Misia_17 Napisano Lipiec 23, 2009 Buuu nikt mi nie pomoże:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Eva27lat Napisano Lipiec 24, 2009 To Ty się na forum pytasz, a nie moglaś zapytac lekarza? Chyba Ci lekarka powiedziala jak przepisywała receptrę jak masz to brać i jak przejść z jednego preparatu na drugi. Myślisz, że tu na forum Ci ktoś powie. Ogólnie jest tak, że nie robi się tej przerwy tylko bierze ciągiem, szczególnie, gdy przechodzi się z preparatu nowszej generacji na ten starszy jak tak miałam jak przechopdziłam z Yasine na Logest. nie robiłam przerwy gdyż przerwa spowodowałaby bra EFEKTU ANTYKONCEPCYJNEGO (poza tym nic) z tym że właśnie po to je bierzemy :)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Misia_17 Napisano Lipiec 24, 2009 Moja lekarka powiedziała, aby zrobić 7dniową przerwę, gdyz Triquilar jest mocniejszym lekiem(ma więcej estrogenu) wiec ta przerwe nalezy zrobic. Gdyby miał mniej to nie robi się przerwy lub bierze sie 1 dnia miesiaczki. Eva27lat--> Nie oczekiwałam, że ktoś będzie dla mnie niemiły. Chciałam tlyko sie upewnic, gdyz na forum są kobiety doświadczone, więc chciałam tylko zobaczyc Wasze zdanie. Wiec nie musiałaś tak na mnie naskakiwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość siasia18 Napisano Lipiec 31, 2009 Misia_17 sluchaj ja tez plamilam bardzo dlugo od czasu gdy skonczyl mi sie okres,i dopiero 3 dni przed zakonczeniem pierwszego opak skonczylo sie. Teraz biore juz 2 opak po 7dniowej przerwie i plamienia nie ma:) wiec mysle ze jak bys zarzywala dalej logest minelo by plamienie:) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xeope Napisano Lipiec 31, 2009 czesc Dziewczyny mam pytanie czy którakolwiek z Was miała tak, że normalnie przestała brać tabletki i okres nie wystąpił w czasie 7-dniowej przerwy?? Bo ja nie biore trzeci dzień tabletki i nie mam okresu :/ Aha i robiłam test --> wyszedł niegatywny :D :D :D pozdrówki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xeope Napisano Sierpień 1, 2009 hahha nie było pytania :D dostałam wczoraj okresu wieczorem hahaha :D :D :D ale ze mnie panikara :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda666 Napisano Sierpień 3, 2009 spoko laska:) nie masz sie co martwic, ja czasami dostaje okres dopiero na dzien lub dwa przed rozpoczeciem kolejnego opakowania... ale to wszystko wroci do normy:) Pozdrawiam:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość motylek766 Napisano Sierpień 17, 2009 Wzięłam już 4 tabletki Logestu czy jestem zabezpieczona ? niestety na ulotce nie ma informacji na ten temat . jest tylko opisane ze jesli wezme pierwsza tabletke na 2 lub 5 dzien cyklu to zabezpieczenie jest dopiero po okolo 7 dniach . ja wzielam prawidlowo bo w 1 dzien okresu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Sierpień 17, 2009 jesli bierzesz od 1. dnia okresu to jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość motylek766 Napisano Sierpień 17, 2009 delilah dzięki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Sierpień 22, 2009 Hej dziewczyny! mam pyt. Od wczoraj biore LOGEST i jak narazie jest ok tylko glowa mnie troche pobolewa. Najgorzej boje sie tego tycia... ale to podobno ma sie wieksze łaknienie i czesciej czuje sie głod i czesciej sie je... i wtedy tyje..wiec chyba trzeba sie pilnowac po prostu. Dziewczynki mam pyt czy po 21 tabl jak odstawiam LOGESt i czekam na krwawienie.. po 8 dniach mam zazyc nast tabletke... to chodzi o to,.ze po 8 dniach po odstawieniu czy od momentu zaczetego krwawienie po odstawieniu??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
victoooria 0 Napisano Sierpień 22, 2009 hey:) nie masz czym się martwić... osobiście nie przytyłam ani jednego kilograma:) a naprawdę jestem szczupła' tabletki nie przeszkadzają w utrzymaniu dobrej figury:) co do przerwy to przerwa trwa 7 dni:) jeżeli np poniedziałek jest pierwszym dniem przerwy to następny poniedziałek jest pierwszym dniem wzięcia tabletki:) podczas przerwy krwawienie możesz dostać nawet w czwartym dniu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Sierpień 22, 2009 Dziekuje Victoria za odpowiedz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xeope Napisano Sierpień 23, 2009 Hej Dziewczyny :) ostatnio jak kupowałam Logest to pani w aptece dała mi zamiennik Logestu - Femodette oczywiście posłuchałam intuicji i nie wzięłam tych tabletek. Opakowanie wyglądało podejrzanie- całe białe i tylko czarne napisy, żadnego oznaczenia producenta lub coś podobnego... :/ Powiedziałam o tym mojej pani doktor w piątek jak u niej ostatnio byłam i się przeraziła powiedziała mi że są to jakieś nie testowane zamienniki, może nawet nie mają działania antykoncepcyjnego a powodują straszne działania uboczne i najczęściej są to jakieś rosyjskie czy ukraińskie specyfiki i chciałam Was ostrzec przed taki aptekami, które chcą sobie zarobić na lewo :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ankaaaaaa Napisano Sierpień 23, 2009 ja juz jestem przy koncu 2 opakowania.nie mam zadnych plamian jedye co mi doskwiera to czeste zmiany nastroju ale zauwazylam ze zaczyna mi to mijac.mam do was pytanko czy podczas brania tabletek mozna sie kochac do konca?a i jaki procent skutecznosci maja bo na ulotce nie pisze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ankaaaaaa Napisano Sierpień 23, 2009 a i jeszcze juedno pytanko czy wy kochacie sie do konca biorac anty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xeope Napisano Sierpień 23, 2009 ojej przecież po to głównie bierze się tabletki żeby kochać się bez prezerwatywy i nie zajść w ciążę :) Spróbujcie "bez" choć i tak jestem pewna że będziesz wyczekiwała okresu jak zwariowana ale im wcześniej to zrobisz tym lepiej :) chyba większość z Nas przeżywała... :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ankaaaaaa Napisano Sierpień 24, 2009 ale my bez prezerwatywy tylko chodzilo mi o to czy on moze we mnie zostawic swoje nasienie?;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Siasia18 Napisano Sierpień 24, 2009 Xeope ja juz mam trzecie opakowanie logestu i wlasnie jest biale z czarnym napisem Logest*(Femodette*) pierwsze tez takie bylo i za kazdym razem za ktorym kupuje na recepte nigdy mi nie powiedzieli ze to jakis zamiennik czy cus.. za drugim razem mialam opakowanie kolorowe i zaczelo to budzic moje podejzenia.. Czemu sa 2 opakowania logestu i czym sie roznia ale teraz juz wiem tylko nie wiem co mam zrobic:( Ale jesli byla bym w ciazy to przeciez predzej czy pozniej skoro juz 3miesiace biore miala bym jakies objawy.. Do ankaaaaaa No przeciez po to biezesz tabletki zeby bylo przyjemniej:D:D oczywiscie ze moze w tobie zostawic swoje nasienie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Sierpień 24, 2009 Jest w innym opakowaniu bo widocznie kupiłas z tzw importu równoleglego. To ten sam lek, o tym samym skladzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Siasia18 Napisano Sierpień 24, 2009 Na wszelki wypadek moze jednak wybiore sie do mojej pani ginekolog i jej zapytam.Bo czytalam w jednym i drugim sklad i sa takie same.. Roznia sie tym ze maja inne opakowanie i jedne sa z Niemiec a te drugie z Francji;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Sierpień 24, 2009 Tak, i dzieki temu sa konkurencja, maja rowniez nizsza cene. Daj znac czego sie dowiedzialas, please:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xeope Napisano Sierpień 25, 2009 no ja nie wiem ja wolę tego pseudozamiennika nie brać, jednak na recepcie po coś piszą LOGEST a nie Femodette czy coś, w ogóle samo opakowanie nie wydało się Wam podejrzane? Widać, że to jakieś lewe tabletki ja bym się bała je brać. Nie wiem ale jeśli jakiś lek ma bardzo ale to bardzo ściśle określony skład jak np. Logest to dlaczego inny lek, który ma w 100% taki sam skład występuje pod inną nazwą. Ja Wam tylko mówię co moja Ginka mi powiedziała i przytoczyła mi przykłady jak przychodziły do niej dziewczyny z dziwnymi dolegliwościami a okazywało się że brały właśnie jakieś tańsze lewe zamienniki :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anex2009 Napisano Sierpień 25, 2009 mam do sprzedania kilak opakowań Femodenu. Ten sam producent co Logestu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasik234 Napisano Sierpień 25, 2009 ma ktoś może do sprzedania logest chętnie i dość pilnie kupię mój e-mail kmalinowska91@wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Sierpień 26, 2009 Kasik ja mam 16 tabletek do sprzedania Logestu.. bez 5 tabletek bo odstawiłam poniewaz nie moge brac hormonów( odebrałam badania krwi:(.. moze chcesz kupic? lub ktos inny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delilah__ 1 Napisano Sierpień 26, 2009 Femoden to inne tabletki choć również produkowane przez Sheringa. Jeśli chodzi o ten zamiennik to poczytajcię sobie dziewczyny o imporcie równoległym. Mi farmaceutka poradziła że jest to dokładnie to samo i faktycznie. Tyle tylko że produkowany jest w Wielkiej Brytanii. Poza tym nie sądzę żeby do aptek mogły trafic leki z niepewnego źródła typu Rosja czy Ukraina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach