Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaCzarna

Rodzimy w lipcu 2005 !!!

Polecane posty

wrrrrr 😠 obiecuję, że to ostatnia część. Niemożliwe, że aż tak długi mój wpis, że go obcina:P ...stawiać na nóżkach trzymając pod pachy. Pierwszy (chirurg) bo to źle wpływa na rozwój stawów biodrowych i nóżek, drugi (nasza pediatra) bo Maks jest za ciężki, a nóżki są jeszcze za słabe. Możemy stawiać go kiedy sam zacznie stawać w łóżeczku:D. Wiadomo jednak każdy robi jak uważa za stosowne :) Anulka – wytrwałości na walkę z zębami🌻 Sliweczko – dzięki za linki :) wczoraj już też oglądałam na allegro – ale tego jest uffff:o Kamelio – witaj w klubie niewyspanych z powodu częstego budzenia się dziecka oraz robienia kupek :D:D:D;) łączmy się w trudach....

Ano nie ma zartow.... Ja w nocy zaliczylam potezny stres.Polozylam Kube do lozeczka ....Zawsze sprawdzam czy z lozeczkiem wszystko ok, bo Tusiecinka lubi w nim poszalec...A wczoraj nie wiem co mi sie stalo...nie sprawdziulam...odwrocilam sie i uslyszalam najpierw jak Kuba sie kokosi jak zawsze, bo chce sie przewrocic na brzuszek i nagle wieeeeeeelki huk....Ryk malego nieprzytomny....Bieg moj i M do lozeczka i...przerazenie...Kubulek zladowal z materacem i podstawa lozeczka na podlodze...Chyba godzine go uspokajalismy... Dziewczyny naprawde uwazajcie...U mnie chwala Bogu nie stalo sie nic zlego, poza wielkim strachem...ale moglo byc bardzo zle! Gumecka 🌻❤️

Gość ja-tak-na-chwilę
zostanę mamą w przyszłym roku a tymczasem pooglądałam sobie Wasze dzieciaki i muszę powiedzieć, że są słodkie a najukochańsza jest oliwka! śliczna dziewczynka! pozdrawiam

Gosiu nie zapomnisz o książce kucharskiej dla mnie????? albo wy dziewczyny które taką już posiadacie plisssss :):):) mk1974@interia.pl no to nie ma żartów:( Anulka, gumecka...hmmmm takie wypadki napędzają stracha już sobie wyobrażam:( z niewyspania nie mam siły nic zrobić w domu...zarośniemy a brudne naczynia zasypią nas całkowicie...nie mam siły na nic:(

Gosiu dziękuję za książkę 🌻 ale gapa ze mnie teraz dopiero zobaczyłam że jest :):):)

własnie wróciłam od ginekologa.mam problem ze spaleniem pokarmu.jem juz 3 opakowanie bromergonu i nic.mam zrobic pozim prolaktyny.jutro do laryngologa z zatokami i tak w kółko.karolek jak obserwuje wagi waszych dzieci jest cięzki.juz dawno go nie wazylam ale ponad 9000g juz wazy.ale otyły nie jest tylko zbity(patrz zdiecia)dlatego postanowilam przyzwyczajac go do chodzika zawsze mozna na chwile odpocząc.strasznie trzeba dzieci teraz pilnowac.my tez sie wybieramy na szczepienie bo maly mial katar i tydzien spóznienia.jakie szczepionki bierzecie trzy wkłucia czy jedno.my raz bralismy darmowe raz te za 100zł.

spadłyśmy już za drugą stronę :) co się dzieje ??? włosy mi wychodzą...ktoś wie czy to przejściowe...czy wyłysieję do końca :(

Witam. Wczoraj nic nie pisałam tylko czytałam,tak jakoś wyszło. Dziś przyjechał mój tata i w sobotę jadę do rodziców i zostaję do Świąt - nie ma jak u mamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już się nie mogę doczekać liczę dni. Także od rana porządki, zakupy, gotowanie tylko zabrakło czasu na upieczenie ciasta, ale może jutro. Dziś byliśmy na imienienach u wujka. Dawidek trochę się przestraszył jak zobaczył tyle osób i każdy do niego a ti ti...... zrobił podkówkę trochę pomarudził ale w końcu się zadomowił i było wszystko ok. Nawet dobrze się spisał, grzeczny był. Teraz śpi nawet nie wypił do końca swojej kaszki, taki był padnięty mało spał w dzień więc zrobił odlot. W niedzielę Dawidek miał badane boderka, mamy w dalszej rodzinier ortopedę więc przyszedł. Wszystko ok, mały rozwija się zgodnie z wiekiem. Co do chodzików to ja nie mam zamiaru kupować. Jedynie taki jeździk co można go pchać a jak się znudzi to usiąść, coś w stypu fisher price co reklamują w telewizji. Chodziki są niebezpieczne łatwo może dziecko się w nim przewrócić no i bioderka bardziej obciążone. Gosiaczek jak tam Wikula? Wszystkim chorym i smarkatym życzymy zdrówka. Pozdrawiamy

czesc Mamuski Anulka ,Gumecka :)...ja sie strachu najadlam jak zostawilam Hubiego na chwilke na lozku na brzuszku...zrobilam sobie kawusie i jak weszlam do pokoju to maly raczek wystawal nozkami za lozko(!)... ze skazy zrobilo sie u nas uczulenie na jakis produkt wiec jestem na diecie a Malemu nie moge podawac nic oprocz mleka ...buuu wlosy! ja mam wrazenie ,ze juz ich nie mam...wychodza garsciami...boje sie glowe myc! a przeciez biore witaminy :( pediatra powiedziala ze moge brac jeszcze SILICA (karmie piersia) reszta jak u Was...klopoty z nocnym budzeniem,zasypianiem,snem w dzien-3 wlasciwie drzemki po 15 -30 min,nawet na spacerku nie pospi dluzej... jestem troszke padnieta :( ja w wolnym zwiazku od ...15 lat... aaa!!! przez ostatnie 3 dni bardzo smiac mi sie chce jak kape Hubiego poniewaz maly odkrywca odkryl wode!siedzi w wanience tapla nozkami i raczkami z tak zacieta minka(!) hi hi i nawet sie nie usmiechnie...cala kuchnia zalana(na stole w kuchni najwygodniej mi postawic wanienke i Go kapac) z kazdym dniem zaskakuje i kazdego dnia jest coraz \"fajniejszy\"...maly najkochanszy odkrywca!! chyle czola przed Mamami pracujacymi i majacymi starszych szkrabow- czas,odpoczynek... 😘 dla wszystkich dzieciatek

Witam, po długiej nieobecności. W końcu dziś udało mi się usiąść i przeczytać wszysykie strony od ostatniego mojego wpisu. Przepraszam za brak wpisów i odpwiedzi na Wasze problemy , ale ja przy Marcie prawie nic nie mogę zrobić. Ona nie umie zając się sobą nawet pięć minut. Szybko się niecierpliwi i wrzeszczy wtedy jakby ją ktoś ze skóry obdzierał. Dobrze że nie mieszkmy w bloku bo sąsiedzi by już pewnie interweniowali. Ostatnio były u mnie koleżanki ze swoimi dzieciątkami też z lipca i jak Marta strzeliła popisówkę to one zamarły. Były zdziwione, że tak bez większego powodu dziecko potrafi tak wrzeszczeć. Na szczęscioe szybko się uspokoiła. Ale za to wieczorem i w nocy Marta wynagradzaa mi swoje zachowanie w dzień. Po kąpili i karmieniu kładę do łóżeczka, w którym ona pobawi się lapkami i pogaworzy a po około 20 minutach zasypia. W nocy budzi się na 2 karmienia i na przynajmniej 1 kupkę ale po tym też z reguły da się połóżyć do łóżeczka i zasnąć. Do naszego łóżka trafia na stałe około 5 lub 6 kiedy to zaczyna spać niespokojnie bo chciałaby już wstać i rozpocząć dzień a tak uda się ją jeszcze przeciągnąc do 7. Pięknie łapie już stópki i nauczyła się wydawać bardzo piszczące wysokie dzwięki. kedy się złości trudno je wytrzymać ale jak ma dobry humor to brzmią one jak śpiew. Nawet to fajne. Ale nie obraca się jeszce na boczki ani z brzuszka na plecy czy odwrotniema. Marta ma sładbą morfologię i miała pobieraną krew z żyłki. Mały koszmar i histeria ale za to pani cudownie sie wkuła i poza małą kropeczką śladu nie było. A teraz AMrta dostaje kwas foliowy witaminę B6, witaminę C oraz żelazo. Niezły z niej kolos bo ma już 8200 gr a mierzy 72cm. Troszke się tym martwiłam ale pediatra uspokoiła mnie że wszystko w normie. Jeślijeszcze mogę to poproszę o ksiązke z przepisami dla maluszków . Mój adres: blanka.d@interia.pl Przepraszam za tak długi wpis. Pozdrawiam wszystkie dzieciątka i ich mamusie, szczególnie te chore. Postaram się poprawić i zaglądac częsciej.

Uaktualniam tabelkę. Z przerażeniem porównuję wage MArty do innych dzieci. A kregosłupa to już chyba nie mam hehe Nick ..........Imie dziecka ....Urodziny .....Akt.Waga ....Wzrost madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....6330g.......64cm .................Weronika.......27 kwiecień.... 7045g.......70cm Domi25........Zuzia............22 maj...........7600g........65cm .................Wiktoria........22 maj...........6200g........64cm agapiszon....Macius...........23maj............8500g........68cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....8200g.......68cm elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....7200g.......68cm Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....6300g.......68cm renia1.........Oliwia...........26 czerwca......5810g.......63cm kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......7790g.......68cm evka81........Olivier..........02 lipca...........6300g.......62cm agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm edi1978.......karolek..........07 lipca..........ok 9000g.....67cm bumpy.........Lenka...........13 lipca............6700g.......55cm Kamelia........Zosia............13 lipca...........6200g.......64 cm alcza..........Dawidek.........13 lipca...........7650g ......68cm Anulka.........Kubuś...........15 lipca............7100g.......63cm Optymka......Piotrus.........15 lipca............6710g.......62cm JaMama.......Ryś..............15 lipca............5200g.......62cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........7400g.......68 cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............6300g.......60cm mamuska1507.Krystian......21 lipca............7300g.......68cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............7400g ......68cm Janina..........Kamilek.........25 lipca...........7800g.......ok 71cm Mojreczka.....Tymuś..........25 lipca............5360g.......62cm Gosiaczek26...Wiktoria......26 lipca............5900g........63cm Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............7000g.......69cm Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............6450g.......70cm nick............... imię dzidzi .......www. madziam..........Wiktoria .....................Weronika........ www.wiki.bobasy.pl domi25...........Zuzia ....................Wiktoria......... www.wiktorka.bobasy.pl asiek78...........Maks............. www.maks.bobasy.pl gumecka .........Karolcia ......... www.gumecka.bobasy.pl renia1 ............Oliwia ............ www.oliwka26.bobasy.pl alcza..............Dawidek.......... www.alicja78.bobasy.pl optymka .........Piotruś .......... www.piotrfryderyk.bobasy.pl Mama_Kasia..... Zosia............. www.zosiek.bobasy.pl ana 33 ...........Hubcio............ www.hubus.bobasy.pl gosiaczek26 ....Wiktoria ........ www.gosiaczek26.bobasy.pl Dora 77.......... Łukasz........... www.dora777.bobasy.pl Agulek............Rafałek.......... www.agulek.bobasy.pl Hepcia............Marta........... www.hepcia.bobasy.pl kasmo............Wiktor........... www.wiktory.bobasy.pl Anulka_krak.....Kubus........... www.kubulek.bobasy.pl ....................Tusia............ www.tusiecina.bobasy.pl sliwka............Alicja............. www.sliwkarobaczywka.bobasy.pl edi1978..........Karolek........... www.karolek0707.bobasy.pl Nick ..........Imie dziecka ....Urodziny .....Akt.Waga ....Wzrost madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....6330g.......64cm .................Weronika.......27 kwiecień.... 7045g.......70cm Domi25........Zuzia............22 maj...........7600g........65cm .................Wiktoria........22 maj...........6200g........64cm agapiszon....Macius...........23maj............8500g........68cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....8200g.......68cm elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....7200g.......68cm Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....6300g.......68cm renia1.........Oliwia...........26 czerwca......5810g.......63cm kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......7790g.......68cm evka81........Olivier..........02 lipca...........6300g.......62cm agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm edi1978.......karolek..........07 lipca..........ok 9000g.....67cm bumpy.........Lenka...........13 lipca............6700g.......55cm Kamelia........Zosia............13 lipca...........6200g.......64 cm alcza..........Dawidek.........13 lipca...........7650g ......68cm Anulka.........Kubuś...........15 lipca............7100g.......63cm Optymka......Piotrus.........15 lipca............6710g.......62cm JaMama.......Ryś..............15 lipca............5200g.......62cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........8200g.......72 cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............6300g.......60cm mamuska1507.Krystian......21 lipca............7300g.......68cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............7400g ......68cm Janina..........Kamilek.........25 lipca...........7800g.......ok 71cm Mojreczka.....Tymuś..........25 lipca............5360g.......62cm Gosiaczek26...Wiktoria......26 lipca............5900g........63cm Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............7000g.......69cm Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............6450g.......70cm nick............... imię dzidzi .......www. madziam..........Wiktoria .....................Weronika........ www.wiki.bobasy.pl domi25...........Zuzia ....................Wiktoria......... www.wiktorka.bobasy.pl asiek78...........Maks............. www.maks.bobasy.pl gumecka .........Karolcia ......... www.gumecka.bobasy.pl renia1 ............Oliwia ............ www.oliwka26.bobasy.pl alcza..............Dawidek.......... www.alicja78.bobasy.pl optymka .........Piotruś .......... www.piotrfryderyk.bobasy.pl Mama_Kasia..... Zosia............. www.zosiek.bobasy.pl ana 33 ...........Hubcio............ www.hubus.bobasy.pl gosiaczek26 ....Wiktoria ........ www.gosiaczek26.bobasy.pl Dora 77.......... Łukasz........... www.dora777.bobasy.pl Agulek............Rafałek.......... www.agulek.bobasy.pl Hepcia............Marta........... www.hepcia.bobasy.pl kasmo............Wiktor........... www.wiktory.bobasy.pl Anulka_krak.....Kubus........... www.kubulek.bobasy.pl ....................Tusia............ www.tusiecina.bobasy.pl sliwka............Alicja............. www.sliwkarobaczywka.bobasy.pl edi1978..........Karolek........... www.karolek0707.bobasy.pl

przepraszam nie wiem co zmajstrowałam więc spróbuję jeszcze raz Nick ..........Imie dziecka ....Urodziny .....Akt.Waga ....Wzrost madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....6330g.......64cm .................Weronika.......27 kwiecień.... 7045g.......70cm Domi25........Zuzia............22 maj...........7600g........65cm .................Wiktoria........22 maj...........6200g........64cm agapiszon....Macius...........23maj............8500g........68cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....8200g.......68cm elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....7200g.......68cm Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....6300g.......68cm renia1.........Oliwia...........26 czerwca......5810g.......63cm kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......7790g.......68cm evka81........Olivier..........02 lipca...........6300g.......62cm agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm edi1978.......karolek..........07 lipca..........ok 9000g.....67cm bumpy.........Lenka...........13 lipca............6700g.......55cm Kamelia........Zosia............13 lipca...........6200g.......64 cm alcza..........Dawidek.........13 lipca...........7650g ......68cm Anulka.........Kubuś...........15 lipca............7100g.......63cm Optymka......Piotrus.........15 lipca............6710g.......62cm JaMama.......Ryś..............15 lipca............5200g.......62cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........8200g.......72 cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............6300g.......60cm mamuska1507.Krystian......21 lipca............7300g.......68cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............7400g ......68cm Janina..........Kamilek.........25 lipca...........7800g.......ok 71cm Mojreczka.....Tymuś..........25 lipca............5360g.......62cm Gosiaczek26...Wiktoria......26 lipca............5900g........63cm Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............7000g.......69cm Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............6450g.......70cm nick............... imię dzidzi .......www. madziam..........Wiktoria .....................Weronika........ www.wiki.bobasy.pl domi25...........Zuzia ....................Wiktoria......... www.wiktorka.bobasy.pl asiek78...........Maks............. www.maks.bobasy.pl gumecka .........Karolcia ......... www.gumecka.bobasy.pl renia1 ............Oliwia ............ www.oliwka26.bobasy.pl alcza..............Dawidek.......... www.alicja78.bobasy.pl optymka .........Piotruś .......... www.piotrfryderyk.bobasy.pl Mama_Kasia..... Zosia............. www.zosiek.bobasy.pl ana 33 ...........Hubcio............ www.hubus.bobasy.pl gosiaczek26 ....Wiktoria ........ www.gosiaczek26.bobasy.pl Dora 77.......... Łukasz........... www.dora777.bobasy.pl Agulek............Rafałek.......... www.agulek.bobasy.pl Hepcia............Marta........... www.hepcia.bobasy.pl kasmo............Wiktor........... www.wiktory.bobasy.pl Anulka_krak.....Kubus........... www.kubulek.bobasy.pl ....................Tusia............ www.tusiecina.bobasy.pl sliwka............Alicja............. www.sliwkarobaczywka.bobasy.pl edi1978..........Karolek........... www.karolek0707.bobasy.pl

Dziś Maks spał ciut lepiej. Zastosowałam się do porad lekarki tzn. o 19-stej dostał kaszkę (to robię już od paru dni), przed snem Ibufen (przeciwbólowy i gorączkowy) i jeszcze pierś, potem obudził się koło 24.00 i aż się rozpłakał, a na pewno nie był głodny. Dostał herbatkę, którą wytrąbił 100ml od strzału no i próbowałam go usapać na nowo w łóżeczku - skubaniec mały nie chciał zasnąć i się rozpłakał. Ululałam go na rękach, odkładam do łóżeczka i znów płacz. W końcu poddałam się i wzięłam go do łóżka. Po chwili kręcenia się i płaczu, bo rączką sięgał do moich piersi!!! w końcu zasnął. Stwierdziłam, że wystarczy na początek szok iż nie dam mu piersi. Stopniowo będę go przestawiać. Tak pospał do 2 - wtedy już go nakarmiłam i zasnął od razu. Ostatni raz obudził się o 5.40, też na karmienie. Nie byłoby tak źle gdyby nie to, że jak się tak wścieknie za brak piersi to nie chce zasnąć w łóżeczku - musimy nad tym popracować. Anulko - biedactwo, musiałaś się nieźle wystraszyć🌻 Kamelia - wypadanie włosów to normalne przy po porodzie i przy karmieniu piersią. Ja na razie biorę witaminy i skrzyp polny, ale to może trochę potrwać. Jeśli nie przejdzie są podobno dobre ampułki z Vichy w aptekach, ale drogie - także to ostateczność. Hepcia - witaj🌻:) to normalne, że dzieci się różnie rozwijają. Maks przewraca się z brzuszka na plecy i bawi się stópkami, ale za to nie chce piszczeć, a wiem, że to normalny kolejny etap zdolności;) Nasz tatuś znów na dwu-dniowym wyjeździe😭 jeszcze czeka nas kolejny w przyszłym tygodniu:( i mamy obiecane, że do konca roku nie pojedzie na takie wyjazdy:D naprawdę współczuję i podziwiam wszystkie, których mężowie są na dłużej poza domem🌻 zazdroszczę też troszkę, że możecie sobie pojechać do rodziców, jak pamiętacie ja już nie mam moich kochanych rodziców❤️ i dalej mi ich brakuje - szczególnie w okresie świątecznym:( ach... Miłego dnia wszystkim mamusiom i maluszkom.

aaa i jeszcze o fotelikach: w październikowym \"Mam dziecko\" był test fotelików i wśród przedziału 9-18 najlepszą opinię dostał Ramatti, o którym pisałyście. Nie znaleziono w nim żadnych minusów, a np. chicco dużo droższy (420zł) miał takowe. Poważnie myślę o tym foteliku:)

chcialam pare słów o chodziku.pewnie ze lekarze zabraniają ale czy nasze pokolenie i wiele innych nie wychowalo sie na nich i co jestesmu jacys skrzywieni przez to????my będąc u lekarza powiedzial nam ze jest juz w stanach pierwsze pokolenie dzieci wychowanych na pampersach i co...duzy procent chłopaków jest impotentami.tak ze wszystko w jakims stopniu szkodzi.pozdrawiam

Nie myslcie ze jestem wyrodną matką ale musze czasem cos zjesc bo karol tylko na rekach jest z nim cięzko.rozpieszczony jak dziadowski bicz..od 4 rano dzisiaj nie spi mam dosyc.zaraz odwozimy go do babci jak codzien. Hepcia my mieszkamy w bloku i to nowi tu jestesmy-3 tyg a maly jak nie jest na rekach to piszczy ze go parenascie metrów za blokiem słychac.dalej czesto wstaje po nocach. Ja włosy na głowie moge liczyc tak wylaza.jem najdrozsze tabletki w aptece i nic

No a my wczoraj na pogotowiu bylismy z mala z powodu tego upadku ale nic jej nie jest. A lekarka stwierdzila ze mala jest rozpuszczona,no ciwkae przez kogo,to chyba wiona dziadkow. W kazdym razie zrobila furore w szpitalu i kazdy ja zagadywal i mowil jaka ona cudna :-) ech no duma mnie rozpiera,radzili ja do reklamy jakies dac. A ja chora mam angine i lykam antybiotyki buuuuu a musze sie wyleczyc zeby w niedziele isc na karoke i spiewac. POZDRAWIAM MAMUNIE

dzen doberek 🖐️ u nas wszystko po staremu. Najwazniejsze (odpukać w niemalowane), że zdrówko dopisuje :) a poza tym : obracamy sie z plecków na brzuszeki idzie to Krystiankowi naprawdę superrrr :D , i rwie sie ogromnie do siedzenia, do tego stopnia ze jak mu troszeczkę pomogę to juz ladnie i sztywno siedzi. wlasnie wczoraj bylam w pracy, bo troszke sie pozmienialo , a ze pracuje w urzędzie to musze byc z wszystkim na bierząco . Wzielam troszke materiałów i bede musiala to przejrzeć ale nie wiem kiedy znajdę czas, bo chce go w całości poswiecic Krystiankowi, bo przeciez za tydzien do pracy :( Wiem ze nie da sie tak na zapas ale cos trzeba robic zeby nie zwariować :D Gumecka - zdrowiej , bo przeciez jak chcesz spiewac to musisz miec naprawde zdrowe gardziołko!!!!! a tak wogóle to fajna rozrywka takie karaoke , co ?! pozdrawiam , odezwe sie pozniej, bo teraz mala kawka pranko, troszke sprzątanko, poki moj anioleczek śpi ❤️ 🌻

🖐️ 🖐️ witajcie ❤️ na samym początku dziękuję za KCIUKI za Dawidka 👄 pomogły (było to dla mnie samej duuużą podporą,dziękuję jeszcze raz) ........dziś już go wypiszą,przyczyną była bakteria,którą zaraził się w Grecji,i tam mu nie szkodziła(a był tam od września 2003!!! i jakby dalej tam był to nigdy by się nie ujawniła)ale po \'zderzeniu\' z innym klimatem ,wodą,powietrzem....narobiła trochę szkód :-( ................ale już powinno być wszystko ok!! życzę zdrówka wszystkim naszym forumowym dzieciaczkom i ich mamusiom 🌻 🌻 🌻 przyłączam się do \'klubu tych przemęczonych i niedospanych\' ;-) ............ no ale cóż takie jest życie,raz lepiej raz gorzej.......... byłam wczoraj lekarki z Łukaszem,bo skończyła mi się wit.A+D3 którą brał,a w aptece powiedziano mi ,że ona tylko na receptę,dodatkowo mam dawać jeszcze wit. E,B1 i C (te wszystkie wit.daję mu od urodzenia),czyWasze dzieciaczki też mają jekieś dodatkowe wit.? ....czy tylko na tym naszym zadupiu są takie wskazania?????-tak wskazania,bo jak ją zapytałam czy Łukasz jest jakiś chory,czy co???-to powiedziała że wszystko ok,ale to profilaktycznie.................bo karmię piersią...hmm poza tym u nas nic nowego,.............ale Łukasz coraz chętniej bawi się zabawkami,karuzelką i grzechotkami,co mnie bardzo cieszy,bo mam chwilę spokoju.....ale jak mu się znudzi to krzyczy na mamę ;-) baaardzo głośno ...............i fajnie już sobie gada,nieraz do zabawek,nieraz do siebie ;-) uaktualnię tabelkę w drugim poście aby mi tego nie ucięło 😡 bo wczoraj napisałam i wszystko mi znikło 😠 jak wszystko będzie ok to szczepimy 10.12 :-) może w końcu dziś wrzucę parę świeżych fotek 🖐️ 🖐️

Nick ..........Imie dziecka ....Urodziny .....Akt.Waga ....Wzrost madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....6330g.......64cm .................Weronika.......27 kwiecień.... 7045g.......70cm Domi25........Zuzia............22 maj...........7600g........65cm .................Wiktoria........22 maj...........6200g........64cm agapiszon....Macius...........23maj............8500g........68cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....8200g.......68cm elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....7200g.......68cm Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....6300g.......68cm renia1.........Oliwia...........26 czerwca......5810g.......63cm kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......7790g.......68cm evka81........Olivier..........02 lipca...........6300g.......62cm agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm edi1978.......karolek..........07 lipca..........ok 9000g.....67cm bumpy.........Lenka...........13 lipca............6700g.......55cm Kamelia........Zosia............13 lipca...........6200g.......64 cm alcza..........Dawidek.........13 lipca...........7650g ......68cm Anulka.........Kubuś...........15 lipca............7100g.......63cm Optymka......Piotrus.........15 lipca............6710g.......62cm JaMama.......Ryś..............15 lipca............5200g.......62cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........8200g.......72 cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............6300g.......60cm mamuska1507.Krystian......21 lipca............7300g.......68cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............7400g ......68cm Janina..........Kamilek.........25 lipca...........7800g.......ok 71cm Mojreczka.....Tymuś..........25 lipca............5360g.......62cm Gosiaczek26...Wiktoria......26 lipca............5900g........63cm Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............7300g.......70cm Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............6450g.......70cm nick............... imię dzidzi .......www. madziam..........Wiktoria .....................Weronika........ www.wiki.bobasy.pl domi25...........Zuzia ....................Wiktoria......... www.wiktorka.bobasy.pl asiek78...........Maks............. www.maks.bobasy.pl gumecka .........Karolcia ......... www.gumecka.bobasy.pl renia1 ............Oliwia ............ www.oliwka26.bobasy.pl alcza..............Dawidek.......... www.alicja78.bobasy.pl optymka .........Piotruś .......... www.piotrfryderyk.bobasy.pl Mama_Kasia..... Zosia............. www.zosiek.bobasy.pl ana 33 ...........Hubcio............ www.hubus.bobasy.pl gosiaczek26 ....Wiktoria ........ www.gosiaczek26.bobasy.pl Dora 77.......... Łukasz........... www.dora777.bobasy.pl Agulek............Rafałek.......... www.agulek.bobasy.pl Hepcia............Marta........... www.hepcia.bobasy.pl kasmo............Wiktor........... www.wiktory.bobasy.pl Anulka_krak.....Kubus........... www.kubulek.bobasy.pl ....................Tusia............ www.tusiecina.bobasy.pl sliwka............Alicja............. www.sliwkarobaczywka.bobasy.pl edi1978..........Karolek........... www.karolek0707.bobasy.pl gumecka,Anulko 🌻 moje też takie zwiercone że strach go z oka spuścić,a co mówić jak zacznie się przewracać,albo potem raczkować????????????

Witam. Moje maleństwo ładnie się dzisiaj spisało. Obudził się o 8.30 i po 2 godzinach wyszliśmy na spacer i spał 2,5 godziny miałam trochę czasu dla siebie. Dora, my bierzemy tylko witaminę D3 i multicebion tak jest od samego początku. Co do fotelików też muszę się rozejrzeć bo pomału robi nam suię ciasno. Mi też włosy wychodzą garściami no i drugie tyle wyrywa mi mój szrab. Nie mam siły na to, nic nie biorę ale muszę rozejrzeć się za witaminami. Kiedyś brałam takie niemieckie merc special dragets - co do pisowni to tak jak się wymawia, więc sorry. Kuracja na miesiąc ok.50zł ale były dobre, paznokcie robiły się twardsze no i w ogóle. Pozdrawiamy chore życzymy zdrówka.

Zapomniałam wspomnieć, że od wczoraj jesteśmy na mleku następnym.W dodatku zmieniliśmy firmę najpierw był nan a tera bebiko wszystko poszło znakomicie, zero kaprysów pił jak zawsze dobrze także bardzo się cieszymy że ta zmiana obyła się bez kłopotu. Mam pytanie. Względem tego co jest na opakowaniu powinien je pić 4 razy po 180ml. Czy jak dostaje zupkę to ona ma zastąpić jeden posiłek mleczny czyli 3 razy mleko i zupka czy 4 razy mleko i zupka? Trochę kręcę ale wiadomo o co chodzi, chyba. Uciekam odpocząć bo malutki zrobił sobie drzemkę.

Alcza zupe dawaj nawet 3 razy dziennie ale ona przepływa przez dziecko prawie jak sok dlatego mleko musi byc normalnie.karol pije zupe a po 2 godz juz mleko tzn je kasze bo z butelki juz wyrósł:-)))) dokładnie mleko pije tylko w nocy.a po mleku nie je z 6-7 godz tak ze jest róznica.ale zresztą co dziecko to inne obyczaje wiec próbuj.pa

Witam szanowne Mamusie! Ostatnio bardzo bylismy zajęci: szczepienie i wizyta u pediatry i USG stawów biodrowych. Na szczęście wszystko jest OK. Muszę pochwalić jednak te szczepionki 5 w 1. Maciek dostał trzecią, ostatnią dawkę i zero problemów. W czasie szczepienia nawet sie nie skrzywił, a potm też żadnych następstw. Uaktualniam więc tabelkę. Nick ..........Imie dziecka ....Urodziny .....Akt.Waga ....Wzrost madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....6330g.......64cm .................Weronika.......27 kwiecień.... 7045g.......70cm Domi25........Zuzia............22 maj...........7600g........65cm .................Wiktoria........22 maj...........6200g........64cm agapiszon....Maciuś...........23 maj............9200g........70cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....8200g.......68cm elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....7200g.......68cm Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....6300g.......68cm renia1.........Oliwia...........26 czerwca......5810g.......63cm kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......7790g.......68cm evka81........Olivier..........02 lipca...........6300g.......62cm agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm edi1978.......karolek..........07 lipca..........ok 9000g.....67cm bumpy.........Lenka...........13 lipca............6700g.......55cm Kamelia........Zosia............13 lipca...........6200g.......64 cm alcza..........Dawidek.........13 lipca...........7650g ......68cm Anulka.........Kubuś...........15 lipca............7100g.......63cm Optymka......Piotrus.........15 lipca............6710g.......62cm JaMama.......Ryś..............15 lipca............5200g.......62cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........8200g.......72 cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............6300g.......60cm mamuska1507.Krystian......21 lipca............7300g.......68cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............7400g ......68cm Janina..........Kamilek.........25 lipca...........7800g.......ok 71cm Mojreczka.....Tymuś..........25 lipca............5360g.......62cm Gosiaczek26...Wiktoria......26 lipca............5900g........63cm Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............7300g.......70cm Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............6450g.......70cm Mam nadzieję, że dobrze to zrobiłam, bo to mój pierwszy raz. Zdjęć nie kopiowałam, bo nic się nie zmieniło. Współczuję stresów mamom wiercipięt, ale też zazdroszczę. Ja swojego mogę zostawić nawet na stole kuchennym. I tak nie ruszy niczym poza ręką. Pozdrawiam.

Gość Kolorcia
http://www.tomi.pl/ witam was serdecznie to strona dla zainteresowanych fotelikami mam. Należy wybrać z lewej strony foteliki do 18 kg i pooglądac sobie. Ja kupiłam mojej córci rewelacyjny fotelik o nazwie RENOLUX Fotelik obrotowy XL roma od 0-18 kg, imp.Francja.NOWOŚĆ! jest naprawdę świetny, dziecko czuje się komfortowo i ja kierując autem mam pole do popisu przy dziecku. kosztuje 369 zł. WARTO! Kobity moja córcia też się ostatnio zaczęła budzić w nocy do cycusia, a było juz tak dobrze spałam całą noc do rana. Może faktycznie wychodzą jej ząbki, chyba spróbuję podawać jakiś paracetamol i smarować dziąsełka żelem. Czy wy też tak "kochacie" przedświateczne zakupy i gotowanie?? uciekłąbym przed tym wszystkim na koniec świata, a tu niestety jeszcze chrzciny w 2 dzień świąt. Ale na szczęcie tylko najbliżsi. Za dwa tygodnie wraca mój mąż - nie było go ponad 4 miesiące - moja córcia prawie go nie zna-co ja mówię nie zna w ogóle, bo i jak.. aż płąkać się chce że ta nasza Polska zmusza młodych ludzi do wyjazdu - by jakoś godnie żyć. Dobra zmykam bo mi się oczy kleją a buzia ziewa słodkie melodie:-) Pozdrawiam. Ach zapomniałabym podziękować za książkę kucharską, tylko mam problem - bo nie mogę jej otworzyć..

Dziś jestem po raz ostatni na necie,bo ze swoim sie rozstałam,a to jego komputer.Życzę Wam dziewczyny dużo szczęścia i radości w wychowywaniu Waszych pociech.Mam nadzieję,że będziecie szczęśliwe tak jak ja teraz,że macie te kruszynki przy sobie.Z oczkami niestety źle,ropa zaatakowała dziś oba,będziemy szły w środę na płukanie.Na koniec wklejam tabelkę: Nick ..........Imie dziecka ....Urodziny .....Akt.Waga ....Wzrost madziam......Wiktoria........27 kwiecień.....6330g.......64cm .................Weronika.......27 kwiecień.... 7045g.......70cm Domi25........Zuzia............22 maj...........7600g........65cm .................Wiktoria........22 maj...........6200g........64cm agapiszon....Maciuś...........23 maj............9200g........70cm asiek78.......Maksymilian....15 czerwiec.....8200g.......68cm elfia_mama...Adam............15 czerwiec.....7150g.......68cm sliwkarobaczywka...Alicja....18czerwiec.....7200g.......68cm Burka.............Ula ...........18 czerwiec.....8000g......66cm gumecka......Karolinka.......21 czerwiec.....6300g.......68cm renia1.........Oliwia...........26 czerwca......5810g.......63cm kasmo.........Wiktor..........28 czerwca......7790g.......68cm evka81........Olivier..........02 lipca...........6300g.......62cm agulek.........Rafałek.........06 lipca...........7300g.......68cm edi1978.......karolek..........07 lipca..........ok 9000g.....67cm bumpy.........Lenka...........13 lipca............6700g.......55cm Kamelia........Zosia............13 lipca...........6200g.......64 cm alcza..........Dawidek.........13 lipca...........7650g ......68cm Anulka.........Kubuś...........15 lipca............7100g.......63cm Optymka......Piotrus.........15 lipca............6710g.......62cm JaMama.......Ryś..............15 lipca............5200g.......62cm Hepcia ........Marta ..........16 lipca ...........8200g.......72 cm Teska78.......Nikoś...........19 lipca............6300g.......60cm mamuska1507.Krystian......21 lipca............7300g.......68cm ana 33..........Hubcio.........22 lipca............7400g ......68cm Janina..........Kamilek.........25 lipca...........7800g.......ok 71cm Mojreczka.....Tymuś..........25 lipca............5360g.......62cm Gosiaczek26...Wiktoria......26 lipca............6830g........68cm Dora 77.........Łukaszek.....27 lipca.............7300g.......70cm Iwka26.........Adrianek.......30 lipca............6450g.......70cm

Asiek trzymam kciuki za próby \" nie karmienia w nocy\". mi pediatra powiedziałą że jak będę tak robić to w efekcie będę poić co chwilkę a w końcu i tak nakarmię. Ponadto ja nie mogę dawać herbatki w noocy bo by mi się Marta mogła znowu zadławić przez to jej ulewanie. Proszę o dalsze informacje z pola walki. Gumecka , Anulka - cieszę się że Waszym pociechom nic się nie stało. Myślę że to co opisałyście jest niezłym ostrzeżeniem dla nas wszystkich. gumecka - a co robiła Twoja Mała, że lekarka stwierdziła że jest rozpuszczona? Ciekawe co by powiedziała na moją MArtę hehe... trzymaj się cieplutko. Dora - ciesze się że z Dawidkiem już lepiej i że wiadomo co mu było. Edi - co znaczy \"pije zupki\". Sama gotujesz i podajesz żadsze, czy rozcieńczasz te kupne? pytam bo MArtucha nie przepada za zupkami. Chyba muszę zacząć gotować własne. Podałam już jej gotowaną marchewkę i była zachwycona. Chciałam dziś pochwalić swoją Martusię . Mam nadzieję że nie zapeszę, ale od dwóch dni w ciągu dnia domaga się by jak jest marudna położyć ją do łóżeczka. Ona tam chwilkę leży a potem zasypia. Dotychczas kładzenie ją spac w dzień było dość ciężkie bo krzyczała, prężyła się, ledwo na oczy widziała, a do łożeczka nie chciała dac się poółżyć. Na rękach też trudno ją było uspić. A tu taka niespodzianka. Oby tak dalej...Na koniec okaże się że faktycznie nie ja ją ale ona mnie wychowuje hihi

Gosiaczek - trzymaj się ciepło. Jesteśmy z Tobą. Mam nadzieję, że uda Ci się jakoś zajrzeć do nas od czasu do czasu, np. u znajomych czy rodziny. Trzymam za Ciebie kciuki ...... Kolorcia - czy ja ślepa jestem czy Ciebie w tabelce nie ma?

Gosia ❤️....Ty wiesz sama co dobre dla Ciebie i dzieciaczka...trzymaj sie:) Bedzie dobrze. Gumecka heheheh a moze bys tak nagrala swoje wystepy i wrzucila w net...kochana jeszcze kariere oszalamiajaca zrobisz;) Ja zupki Kubie sama gotuje...i dzis pozarl pierwsza w swoim zyciu...znow prawie z lyzka... Co do witamin u nas Multi Tabs... A ja pewnie z miesiac i bede lysa jak kolano...hmmm...juz i tak nic mi nie zaszkodzi, wiec...macham lapa;) A teraz ide dospac. Buziaki :)