Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mana

Imię dla dziewczynki-Nikola

Polecane posty

Gość nike wkiiikiii

Gość Nikola12
MOJE imię jest bardzo ładne, tyle powiem;)

Gość REKSIO
MNIE SIĘ BARDZO PODOBA IMIE NICOLA I NIE WIEM CO ZŁEGO W NIM WIDZICIE JA TAK DAM NAIMIE SIOSTRZYCCE MOJEJ MAIMIE TEŻ SIE NIE PODOBA ALE MNIE TO WALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TAK BĘDZIE NIKOLKA I TAK BARDZO ŁADNE IMIE

Gość REKSIO
PUPSINEK TY K......A IDIOTO TWÓJ STARY JEST KRETYNEM!!!!! MOJA SIOSTRA TAK BĘDZIE MIAŁA NAIMIE I NIE MÓW TAK SOBIE OKI? BO JUŻ MNIE TYM WKURWIŁEŚ! BUJAJ SIE TWOJE IMIE JEST K....A WIEJSKIE !

Gość niki_07
hey mam na imie Nicola i co nieco wiem o tym imieniu imieniny są 6 grudnia - w mikołajki ponieważ Mikołaj to po niemiecku Nikolaus czyli tak zmieniając na imie żeński Nicola a gdyby przetłumaczyć na polki - Mikołajka :)

Gość izka230
ta wypowiedz kieruje do osoby ktora napisala manie ze nie potrafi napisac poprawnie imiona Nikola i ze ma sie puknac. To ty powienienes sie zdrowo puknac bo to imie ma piekne znaczenie i pisze sie je tak jak napisala to mana,oczywiscie w naszym polskim jezyku. NIkola pisze sie w roznej konfiguracji to od nas zalezy jak bedziemy pisac to imie. Mano imieniny nikoli przypadaja w mikołajki tj 6 grudzien w internecie dlugo szukalam, bo moja corcia tez ma tak na imie i znalazlam. Trzymaj sie i nie przejmuj sie krytykami co nie ktorzy nie maja pojecia jakie mozna dac piekne imie, a NIKOLKA to naprawde fajne imie

Gość Nikola13
Ja nazywam się Nikola. Jeśli komuś się nie podoba to niech zachowa te uwagi dla siebie

Gość nikcia10
Mam wlasnie na imie Nikola.To oczywiscie skrut bo prawidlowo to imie brzmi Nikoletta.Ale co tam jak ja czytalam wiekszoc to imie obraza typem ''Bznadzjeja'',ale ja tam niewiem jakie macie gusty,wiem 1 ze mnie i inne z pewnoscia obrazaja takie slowa.No i popierwsze imie Nikola pochodzi z Wloch, mnie osobiscie to nie przejmuje z kad pochodzi wazne ze mam imie.I imieniny sa 6 grudnia w Mikolajki, bo to imie oznacza po Wlosku Mikolaj.

Gość miniorek
A ja jestem w 2 m-cu ciąży i kiedy mój kochany mężuś dowiedział sie że zostanie tatusiem to zaczął wybierać imię dla naszej pociechy. Mnie już od dawna sie podoba imię Nikola i jeśli będe miała dziewczynkę to chciala bym jej właśnie tak dać na imię. Śmiesznie sie złozyło, bo mąż wybral dla chłopczyka imię Mikołaj. A Nikola to odpowiednik żeński imienia Mikołaj. Ale fajnie się złożyło. Co Wy na to?

Gość by NICOLE
Ja mam na imie Nicole. i ciesze sie ze nosze to wspaniale imie. Ale denerwuje mnie jak mowia do mnie Nikola!! A jak sie komus przedstawiam to wszyscy mi mowia "ale masz fajnie imie" wiec nie przejmuj sie opiniami zosi, kasi, basi, ani i marysi :) Ladne tez jest imie Oliwia, Mercedes, Aurelia, Nadzieja, Natasza, Andrea, Paola, Jessica i wiele wiele innych bardzo oryginalnych imion!! powodzenia :):):)

Gość Nicolle break aut
a Maja ???

Gość Matttiii
A ja uważam że to imię jest orginalne i bardzo ładne ;)

Gość Nici
Ja mam na imie Nicole i kiedyś strasznie mi sie to imie nie podobało! ale teraz stwierdziłam że nie jest takie złe;) a imieniny mam 26 kwietnia;) Pozdrawiam ;)

Nikola to piękne imię!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co do pisowni to każdy samniech zdecyduje czy chce aby to imię pisane było obco języcznie czy też po POLSKU!!!!!!!!!!! Moja córcia ma tak na imię:)))A w dodatku ma piękne znaczenie!!! Pochodzi od nike-zwycięstwo i żeńskie, współcześnie sprowadzony do języka polskiego żeński odpowiednik imienia Mikołaj. Pochodzi od greckiego słowa nikolaos – zwycięstwo. Inne formy to Nicole i Nicola, które są jednak rzadziej używane i posiadają negatywną opinię Rady Języka Polskiego. Od Nikoli powstało żeńskie imię Nikoleta, skracane z kolei jako Koleta. Jest też jeszcze inna forma pochodna tego imienia, Nikolina. W niektórych językach Nikola jest imieniem męskim i stanowi odpowiednik polskiego Mikołaja. Nikola imieniny obchodzi: * 1 listopada, na pamiatkę św. Nikoli, przeoryszy * w imieniny Mikołaja, a zatem 6 grudnia, 19 maja, 10 września itd.

Gość Ania0412
Imie Nikola jest śliczne moja siostra ma tak na imie... imieniny obchodzi 6grudnia.. bo Nicole to jest inaczej Mikołaj.. gratuluje super wyboru:)) pozdrawiam

Gość Nicole.
Imię, jak imię. Jestem Nicola, pisane przez C. Właściwie wszędzie, gdzie mogę piszę `Nicole`, bo taka opcja pasuje mi bardziej. Nie uważam się za osobę z niższych sfer, do wyższych również się nie zaliczam. Nie jestem ze wsi, moja matka nie pije, a ojciec jej nie bije. Stereotyp w oczach niektórych jest przerażająco... głupi?

Gość karmazynusia
Zastanuwcie sie troche co piszecie bo Nicole to bardzo ladne imie.

Gość atena111
Moja córeczka ma 4 latka i ma na imię Nikola. To sliczne imię i myśle,ze idealnie do niej pasuje. Nie rozumiem o co tyle halasu!! Są gusta i guściki.Chociaz przyznam,ze moja teściowa marudziła z pół roku,że to takie wymyślne imię.Teraz sie przyzwyczaiła.I woła Nikusia:)Pozdrawiam wszystkich rodziców NIKOLI.

Gość nowy76
w imieniny Mikołaja, a zatem 6 grudnia, 19 maja, 10 września itd. a imie jest pękne Nicole

Gość nika nika
ja tez mam na imie nikola pisze sie przez k i niektórzy tego nie wiedzą.zadko jest spotykane imie nikola moim zdaniem to ładne imie.

Gość ZAJEBIOZA
NIKOLA TO ZAJEBISTE IMIE,DLATEGO DALAM TAK MOJEJ CORCE...A KOMU SIE NIE PODOBA NIECH SIE WALI NA RYJ...I NIECH ZACHOWA TE WULGARNE KOMENTARZE DLA SIEBIE!!!BO SAM MA PEWNIE IMIE DO DUPY I ZAZDROSCI ZE MU STARA LEPSZEGO NIE DALA!!!

Gość w w w w w w
zajebioza, wez to co napisalas do siebie poniewaz nie sadze, zebys zrozumiala, o co mi biega, zacytuje cie "NIECH SIE WALI NA RYJ...I NIECH ZACHOWA TE WULGARNE KOMENTARZE DLA SIEBIE!!!" pojelas, prostaczko?

Gość w w w w w w
poprawka, powinno byc: wez to co, napisalas, do siebie

Gość solanka
Nikola, Żaneta, Andżelika - oklepane

Gość dzesa
nikola to najlepsze imię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Hariet
imię nikola jest bardzo ładne ja mam naimie nikola

imie jak imie ale mi sie nie podoba i tyle kojarzy mi sie z rodzina patologiczna :-0 ale to tylko dla tego ze juz nie raz slyszalam to imie jak gdzies szlam czy bylam w sklepie wlasnie w takich rodzinach... ale to tylko moje zdanie i nie moja wina ze mi sie tak kojarzy :-0

Gość kiszka stolcowa
boże zadne nikole czy dżesiki. Ohyda. Babcia Nikola no kurde jak to poźniej brzmi.... fatalnie

Gość Mama Nikolki-
Mi to Imię sie bardzo podoba i właśnie najbatrdziej pasowało do mojej córeczki, ponieważ jest bardzo śliczna:-)Jak tylko sie dowiedzialam ze jestem w ciązy wybraliśmy z chlopakiem imie dla dziewczynki Nicole.W tym czasie mieszkalismy w Belgii wiec moze i tez dlatego wlasnie.Szkoda tylko ze po powrocie do kraju pisownie imienia trzeba bylo zmienic dlatego ze nie zgodzono sie w Urzedzie na taka forme.Drugie imie dla Nikolki mialo być Nadia ale wszyscy chcieli zeby miala jakies imie polskie wiec zmienilam na Julke i tez wysmienicie do niej pasuje>Mysle ze córka nie bedzie miala nam za złe że takie wlasnie imiona dostała:-) Pozdrawiam wszystkich.