Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

Gość Stellamix
obejrzałam zdjecia z waszej str fotoinspiracja - bardzo ladne - ale powiem Wam, ze wg mnie fotograf z kliniki zrobil mi ladniejsze, no ale to rzecz gustu co komu sie podoba :)

Gość Stellamix
a ja w ciazy jadlam prawie codziennie w podlasiaku hehehe na schabowe ciagle jezdzilam haha od razu wiedzialam, ze chlopa pod sercem nosze - dzien bez schabowego to byl dzien stracony :P

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - ja raczej w niedzielę w sobote to u mnie w firmie dobry dzień handlowy :):):) widziałas w tej galerii tego fotografa na 1szych zdjęciach jaka piekna kameralna sala sliczna. Zaczęłam oglądać ubrania na chrzest o zgrozo. Słuchaj oni biora wszystkich na te chrzty nawet parę dni wcześniej to też ci ochrzczą. Dlatego u mnie było dzieciaczków sztuk 14 na boże narodzenie. No zobaczę tez tego z kliniki ale wole uprzedzić wiesz żeby nie było że podkradam. Podlasiak to to samo w sumie co Astoria tylko bardziej jako bar mleczny znaczy szybko zjeśc i dalej. Moja mała je teraz 150 ml po zmianie smoczka i nie ulewa znaczy tyle potrzebuje. Zaczyna rosnąć dobrze że mam zapas pieluch 3 i ubrań 68 :):):) Mało tego w huśtawce po jedzeniu pół godziny siedzi sama i coś tam myśli czyżby mój koszmar sie skończył?

to stronka tej samej fotografki, wcześniej inny link wkleiłam, ale znalazłam jeszcze to ttp://ewelinasimakowicz.blogspot.com/ ja się właśnie skłaniam ku sobocie, bo mniej ludzi, więc jakiego byś nie wybrała fotografa, to na pewno mi nie podkradniesz :) moja je 6, czasami 7 razy dziennie po 130 i też powoli zaczyna wyrastać z 62, więc pewnie niedługo zacznę jej ubierać 68, fajnie, bo mam chyba najwięcej ubranek w tym rozmiarze, bo oprócz tych co kupiłam, trochę też dostałam w prezencie. Jakim mlekiem karmisz? Bebilon pepti? Czy podczas karmienia piersią też masz taki apetyt? bo ja mam większy niż w ciąży...masakra jakaś :(

Gość Stellamix
ale mnie uspokoiłyście :) mój maly tez zjada 6-7 razy dziennie po 130 , a pierwsza ranna porcja to az 170 :D myslalam , ze tylko ja mam takiego głodomorka :)

Gość Stellamix
bardzo ladne sa zdjecia Helenki- a Helenka sliczna :) a nie wiecie ile bierze ta fotografka za taką całą sesję?

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - dzieki wielkie za info mi nie chciała lekarka wypisać pepti kazała iśc do alergologa idę do swojego lekarza to może mi sie uda bo 7 zł to nie 30!!! Na razie mam nutramigen ale w takim tempie mała je że nie wyrobie bardziej na mleko niż na pampersy. Mi nawet i 160 zje czasem. Karm piersią będziesz miała jeden wydatek mniej ja bym tez karmiła żebym miała czym.... w sumie to za darmo Mi jak karmiłam pić się chciało a jeść właśnie mało nie wiem jak z moja wagą teraz zmieniłam leki na tarczycę moge znów przytyć.

Gość Stellamix
masz racje siwaaaa- co 7 to nie 30. Mi ostatnio lekarka wypisala recepte ne bebilon pepti i zapomniala dopisac odplatnosci 30% W aptece dla meza mowia ze musi zaplacic 100% Juz sie wystraszylam , ze bede musial isc po jakies zaswiadczenie zeby miec znizke, na szczescie okazalo sie, ze ona zapomniała o odpłatności. Siwaaaa ta twoja lekara jest troche nie w porzadku. Na nutramigen nie musisz miec zaswiadczenia (bo na 100%) a na bebilon pepti juz tak. Wszystko sprowadza sie do kasy a nie do zdrowia. Do 1 rou zycia dziecka pediatra sam moze podjac decyzje o przepisywaniu mleka, potem juz musi miec zaswiadczenie od alergologa.

Gość siwaaaa
Ale ja nie chce nutramigenu tylko pepti i ona już mi wypisała recepte i w karcie ale podarła recepte i dała skierowanie do alergologa a nie ma alergologów dla takich małych dzieci. Rozmysliła się durna. Musze teraz iśc do swojego bo u niej byłam w związku ze szczepieniem przypadkiem.

Gość Stellamix
kretynka jakas!! wypisala a potem podarla? moze ona sama potrzebuje specjalisty ale psychologa? szkoda slow. Siwaaaa - moja kolezanka chodzi do Cudowskiej z niemowlęciem - to jest alergolożka, która tez pracuje w DSK na co dzien, wiec ma doswiadczenie. Ale spróbuj jeszcze u swojej lekarz.

Stellamix- nie mam pojęcia ile bierze ta fotografka, ale może napiszę do niej i się zorientuję :) a Twój Maluszek przesypia już noce? siwaaaa- chętnie bym karmiła swoim mlekiem, gdybym miała mniej absorbujące dziecko, a niestety nie mam pomocy mamy czy teściowej, mąż wraca z pracy po 16 i nie zawsze mogę usiąść z laktatorem, bo zdarza się, że zaczynam ściągać i w połowie mała płacze, więc musze porzucić laktator i zająć się nią. Planuję dociągnąć do trzech miesięcy, czyli jeszcze niecałe 2 tyg, a później zużyję zapasy z zamrażarki i przejdę na mm. O tej lekarce, która nie chciała Ci wypisać pepti pisałaś już wcześniej, cóż te młode tak mają, że są takimi służbistkami.

Gość karola666
Niestety dziewczyny z wypisywaniem recept na mleko jest porażka ,mnie z kazdej puszki wyliczają;/ Jak byłam przed nowym rokiem po recepte na nutramigen,wiedząc ze nie bedzie refundowane i poprosilam o wieksza ilość puszek,bo wiem ze max mogą wypisać na 3 msc ,wypisano mi 8 puszek i usłyszałam ze wiecej nie bo to''na handel''. Wszystko to takie zachęcające...

karola ja karmiłam 5 msc . A jak zaszłam w ciaze to moj synuś miał równo roczek ;) i 3 tygodnie heheh

Gość karola666
Byłam u ginekologa w związku z antykoncepcją i standardowo badanie i usg,po czym lekarka powiedziała mi ze moge być w ciąży ze coś tam powiekszone i cos tam jeszcze -z szoku nic nie zapamietałam.Jestem 3,5 miesiaca po porodzie,miałam okres i po okresie nic nie robiłam z mężem hehe to nie wiem jak by to mogło być mozliwe.Jutro powinnam dostac okres ,z rana robie test.

karola 6666 ;);) daj znać co i jak hehehe ;) ale super wiesci ( chyba??? ) czy byś nei chciała???? ja bardzo chciałam mieć szybciuko druga dzidzie ;)

Gość karola666
Robiłam dzis test,wyszedl negatywny ale to wiadomo nic nie znaczy ,okresu tez nie mam ,ale po ciązy to nie wiem czy powinnam sie spodziewać od razu regularnego. Gdybym była w ciązy nie załamałabym sie,ale to dość niebezpieczne dla mnie teraz.

Gość siwaaaa
karola666 - a ty teraz też nutramigenu używasz?

Gość karola666
siwaaaa-od kiedy nie ma refundacji podaje małemu bebilon pepti ale po kilku puszkach małemu wychodzi juz uczulenie nawet po tej niewielkiej ilosci laktozy ,teraz jak bede po recepte wezme nutramigen . Słuchy chodzą ze od marca znowu ma byc refundowane te mleko;)

Gość siwaaaa
karola666 - i bez problemu ci zmienili to mleko bo u mnie jest właśnie problem z tym że nie chcą mi zmienić na refundowane mleko. A skąd ty wiesz że będzie refundowane bo ja idę w tym tygodniu po pepti to żebym durnoty nie walnęła bo potem już mi nie zmienią 3 raz :):):)

Gość karola666
Czytałam gdzieś ze maja byc poprawki ustawy po licznych wnioskach ale co z tego bedzie nie wiadomo. Po tych wszystkich przebojach z lekarzami nauczyłam sie byc bezwzględna hehe powiedziałam w prost ze chce mleko refundowane.Też powinnas wprost powiedziec ze nie wyobrażasz sobie tyle pieniedzy na mleko przeznaczac, nie wiedzac czy rzeczywiscie tak owe dziecku jest potrzebne ,bo przeciesz alergolog jeszcze tego nie potwierdził. Niby lekarze mają rok na samodzielne decyzje co do mleka a tu ooo cyrki;/

Gość siwaaaa
Czytałam że producent ma wprowadzić nową wersję nutramigenu i niby ma być ta refundacja także jest nadzieja.

Gość Stellamix\
masz racje Karola666 - trzeba byc bezwzględnym, bo Ci lekarze to głównie swojej d...y patrza i panicznie boja sie kontroli z NFZ. Jest to dla nich teraz wazniejsze, niz ulzyc dziecku. Mi tez wyliczaja kazda puszke i szlag mnie zaczyna trafiac. mam 10 x jeździc o recepty bo nie moga raz a dobrze wypisac i tlumacza ze wyliczyli sobie same ile powinno na m-c zchodzic. No kurde!! oni wiedza lepiej ile ma jesc moje dziecko i czy ma prawo byc glodne czy nie.

Gość karola666
Niestety od początku jako matki mamy pod gorke ,musimy sie hartować i być twarde!!;) Dziewczyny chciałam wcześniej zapytać ale przyznam ze sie wstydziłam i sama nie wiedziałam,nie ma co ukrywać troche sie poznałyśmy;)I ja chciałabym wiedzieć jak Wasze maluchy sie nazywają;) Mój krasnal to Michaś ,miała być Julia no ale;)

Gość siwaaaa
moja Zuzanna miała byc Helenka ale teściowa Hela sie nie zgodziła teraz żałuję ale...

Gość siwaaaa
A któras używa pampersów 3 aktive fit ? moja mała nie siedzi ani raczkuje ale tyle jest rodzai trójek pampersów że w sumie trzeba by było po paczce kupować żeby próbować są jeszcze sleep and play , baby dry w chmurce i bez, aktiv baby te chyba są z balsamem nawilżającym.

siwaaaa- ja nie widziałam nigdzie tych pampersów active fit. Teraz mam Pampers Active Baby i to właśnie o nich pisałam, że są perfumowane i nie odpowiada mi to (chyba o tych samych pisała też Stellamix). O Sleep & Play słyszałam niepochlebne opinie. Moja mała ma na imię Aleksandra :) długo nie mogliśmy podjąć ostatecznej decyzji co do imienia, na początku miała być Lena albo Julia, później Urszula albo Gabriela, no ale stanęło na Oli i nie żałujemy mimo, że imię jest popularne, ale najważniejsze żeby nam się podobało :)

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - a jak Twoja mała reaguje na te perfumowane bo używaż je obecnie? Mam pytanie jak Twoja mała zrobi kupę to też ma wszystko usmarowane moja nawet w środku wszędzie ma i ja patyczkiem jej tam wyciągam nie wiem czy dobrze. Wiesz że moja juz nie płacze może to od tego że daje jej codziennie rano bobotic kilka kropel jakby już jej brzuszek nie męczył.

Gość Stellamix
moj Bączek ma na imie Krzyś :) a mial byc Karol, Marcin albo Szymon :) jak by byla dziewczynka miala byc Julka albo Magda :) tych Julek teraz pelno jak kubusiow ale b. podobalo mi sie to imie. Siwaaaa ja to nawet nie wiedzialam , ze jest tyle rodzajów zielonych trojek :)

siwaaaa- moja reaguje dobrze, ale drażni mnie strasznie ich zapach. U mnie też jak zrobi kupę to te kupsko jest wszędzie. Ja czyszczę tak samo jak Ty, najpierw wycieram chusteczką nawilżaną albo płatkiem kosmetycznym, a później czyszczę wszystkie zakamarki patyczkami. Teraz spróbuje Pampers Sleep & Play, mimo, że słyszałam kiepski opinie o nich, ale sama ocenię. Znalazłam w dobrej cenie: 32,99 zł za 72 szt. A pampersów używam naprzemiennie z Dadą z Biedronki, poleconą przez Stellamix i powiem, że się sprawdzają. U mnie na brzuszek też najlepiej sprawdził się Bobotic i jeszcze Infacol. Moja też coraz lepiej, kładę ją w leżaczku i lezy sama nawet godzinkę, nie płacze. A jak ją zagaduję, całuję albo pokazuje zabawki to głośno się śmieje hehe, jeden taki uśmiech i zapomina się o wszystkich trudach i ciężkich chwilach :). Tylko do snu trzeba ją utulić, bo jak się rozdrażni to jest masakra. Aczkolwiek zdarza się jej usnąc samej w łóżeczku, ale to raczej sporadycznie, więc się nie liczy ;). Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Może nasze dziewczyny potrzebują więcej czasu by się zaklimatyzować na tym świecie :) Już niedługo skończą 3 miesiące :) Stellamix- bardzo lubię imię Krzysztof, można je zdrabniać na wiele sposobów: Krzyś, Krzysiaczek, Krzychu. Pasuje zarówno do małego chłopca, jak i dorosłego mężczyzny :). Ja gdybym miała chłopca to nazwałabym go chyba Wiktor :) może jeszcze będę miała, kto wie :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować