Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

Gość siwaaaa
Ja niedawno przeszłam na 2 bo jak szelki jej założyli to już tak nie starczała 1. Mi 2 sa w sam raz nie wypływa nic w każdym razie bo wczesniej jak zakładałam 2 to wiesz kupy szły bokiem troche. Ty jakiś masz przyspieszony kurs smoczek prawie 3 pampersy też ja to jestem z tyłu :):):) Rozmiar ubrań nadal 62 ale już niedługo 68 będą. Mam teraz 3 kupione to spróbuję ale 2 jest ok. A w jakim kościele będziesz chcrzciła?

Gość Stellamix
Siwaaaa ja z zielonych pampersów byłam zadowolona tylko do nr 2-ki. Dopiero przy nr 3 - odkrylam różnice zauwazalna w stosunku do premium care. Mi strasznie przeszkadzalo to, ze 3-ki zielone sa perfumowane. Zapach mdły i nie do zniesienia w polaczeniu z zapachem moczu, a u malego zauwazylam bardziej czarwona pupe, i odczucie wilgoci wieksze. Uzylam premium care nr 3 - bezzapachowe, superchłonne i mieciutkie. W zielonych synek szybko sie denerwowal ze ma mokro, a w bialych czasami nie zauwazal, ze pampers wazy juz wiecej od niego ;) Potem odkrylam dade z biedronki, praktycznie zadna róznica tylko rysunek inny na pieluszcze no i troche mniej chlonne, ale za to pupa nie zaczerwieniona i biało-różowa. Ja juz chrzcilam, w polowie grudnia, przed bozym narodzeniem - bylo jeszcze w miare cieplo i malo ludzi :D tzn malo chrztów. tylko my :) Tez chcialam poczekac ze chrztem, ale jak moja mama i tesciowa wsiadly na mnie, ze tak nie mozna, ze trzeba jak najszybciej i takie tam, ze chcialam miec to juz z glowy. Zarezerwowalam lokal, kosciol, fotografa w 1 dzien i wsio... bylo minelo :) Jakos nie przepadam za takimi imprezami chrzciny, komunie itp. Pieluchy rossman tez sa dobre, ale wg mnie sa sztywniejszei grubsze w stos do Dady, co daje mylne odczucie czy dziecko ma juz pelno w pieluszce czy jeszcze da rade wytrzymac.

Gość Stellamix
Karola666 ja dostalam tez taki zestaw startowy, ale z Hippa. Byl w nim słoiczek: pierwsze jabluszko - które de facto sama zeżarłam :D jak się okazało, ze owoców na razie NIET :D bardzo smaczne :) ale żeby nie było, że samolubna mama ze mnie - zamoczyłam w papce smoczek małego i dalam do buzi. synek sie skrzywił i wyplul szybciej niz ja mu go wsadzilam hihi. Byla tam jeszcze herbatka granulowana, poradnik żywieniowy i plastikowa łyżeczka :) Z próbek dostalam jeszcze zestaw z firmy bebilon, a w nim: próbka mleka bebilon2, śliniak z miesiem i ulotki :) Moze dostane jeszcze to samo co Ty? w koncu to inna firma :) Pomimo, ze to foldery reklamowe to przyznam, ze milo cos takiego dostac. Urszula może dostaniesz Ty cos tez, bo moja kolezanka tez nie wypelniala tych ankiet, a dostala probki z bebilona :)

Gość Stellamix
Karola666 pytalas o zabki - no na razie sie uspokoiło . Pediatra powiedziala, ze teraz pewnie mu zchodzą zabki z kosci do dziasel i temu bywa taki marudny. Chociaz dzisiaj przez 2 godz byl nie do zniesienia, pchal cala raczke do buzi i plakal. Dalam mu smoczek z lodówki i sie uspokoił. Fajnie Wam, ze juz wychodza zabki. Im szybciej tym lepiej. Tak mi sie wydaje. Co wyjdzie to wyjdzie i meczyc juz nie bedzie :)

Gość siwaaaa
Stellamix - własnie są zielone nie perfumowane identyczne jak premium bialutkie tylko z napisem new baby w chmurce i cenowo bardziej przystepne, w sumie to mąż mi z niemiec przywiozł ale patrzyłam na allegro to tez takie są. a fotografa miałas fajnego?

Gość Stellamix
fotograf ten sam co w klinice robi pierwsze zdjecia bobasom. Bardzo ladne zdjecia, jestem bardzo zadowolona. Mam profesjonalna piekna pamiatke, a nie mase zdjec z fotoidioty i w sumie zadnego konkretnego. Polecam. Fotograf niedrogi.

siwaaaa- ja będę chrzciła w farnym, a ty? Stellamix- ile płaciłaś za fotografa?

Gość Stellamix
Siwaaaa 2-ki wlasnie byly jeszcze bezzapachowe i bylam bardzo z nich zadowolona ale juz 3-ki juz nie... Nie widzialam jeszcze w naszych sklepach zielonych 3-trojek bezzapachowych o jakich piszesz. Pewnie tak jak piszesz, w niemczech maja jak zwykle wiekszy wybór.

Gość Stellamix
nURSZULA - 350 zl, ale cene ustala sie indywidualnie :)

a ja żałuje ze nie chciała zdjec z pierwszym dzieckiem w szitalu . Ogólnie byłąm zmeczona , i jak zobaczylałm małego nei mogłam sie nim naciesyzc a wtedy ta kobeitaprzyszła i jaodmowiłam . ateraz załuje ;( Piszecie o chrztach .. ja jeszcze nie urodizłam ale plauje własnie w swieta wielkanocne ;p;p;p

Gość siwaaaa
Stellamix- u mnie też jeszcze nie urodziłam a już było pytanie o chrzest paranoja . Będą niedługo mieli nie w święta niestety... nURSZULA86 - ja u siebie w parafii na nowym mieście jestem z wiejskiej a " wezwania " nie znam bo nie bardzo sie interesuje. Chciałam na wysokim stoczku bo stamtąd "pochodze" i tam miałam ślub piekny obiekt , ale tamten ksiądz sie nie zgodził . Ja chciałam zdjęcie z kolei ale w szpitalu nie było fotografa . A interesuje mnie pózniej taka sesja w pomieszczeniu z rekwizytami ( np poduszka ) po chcrzcie.

Gość karola666
aaaaaaq-ile czasu mineło od poodu do nastepnej ciązy?i czy karmiłaś jeszcze piersią?Wybacz ze tak pytam ale mam podejrzenia co do siebie...

Gość siwaaaa
Któras sie orientuje o antykoncepcję w zastrzyku wiem że kiedys była.

Gość siwaaaa
Apropos zaginionej Madzi ktoś na forum mówił że jest wyrodną matką ????????

siwaaaa- mnie właśnie też interesowałaby sesja z rekwizytami, mam gdzieś taką stronę, fotograf z bialegostoku, ma fajne zdjęcia, właśnie takie o jakie mi chodzi. Jak znajdę to wkleję link. Antykoncepcja w zastrzyku chyba nadal funkcjonuje, nie wiem czy miałaś już kiedyś zastrzyk, ale minus jest taki, że to spora dawka hormonów i jak będą efekty uboczne to chcąc-nie chcąc będziesz musiała je znosić przez 3 miesiące, czyli okres działania zastrzyku. Stellamix- pisałaś, że rezerwowałaś lokal, a mogłabyś napisać jakie mniej więcej są ceny za osobę, nie wiem jakie miałaś menu, ale ja chciałabym obiad dwudaniowy z deserem i jakieś przekąski. Co do Pampersów 3 to się zgadzam, jak je otworzyłam to odurzył mnie ich zapach, nie wiedziałam, że trójki są perfumowane i wcale mi to nie odpowiada. Następnym razem kupię premium care, cenowo nie ma wielkiej różnicy. Co do mamy Madzi, to mój mąż od początku mówił, że tej małej na pewno w wózku nie było...

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - ona z Białegostoku jest ?

Gość siwaaaa
a sądząc po farze to w białymstoku te zdjęcia... chciałam nazwać córeczkę Helenka ale moja teściowa imienniczka sie nie zgodziła powiedziała że skrzywdze dziecko ( opropos teściowych )

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - Sorki nie doczytałam że napisałaś latam tu z mała i oglądam tego Rutkowskiego :(:( a ty bierzesz ją bo chrzcimy w tym samym dniu żeby był termin jak ja bym sie zdecydowała :):):):): Ja nie bardzo moge tabletki brać antykoncepcyjne bo mam tarczyce chorą a teraz po 7 latach wróciła moja płodność i nie chce sie rozmnażac w nieskończoność. Moja znajoma miesiąc po urodzeniu 1 dziecka zaszła w ciąże to szew po cesarce był wieeelkiii na koniec taka wpadka ... A o zastrzyku czytałam że mieli go wycofać ze względu właśnie na skutki uboczne. A pampersy widocznie w niemczech są inne ale używam bumchen kosmetyków i dostałam ostatnio kupione w polsce to pozostawie to bez komentarza co u nas leją do produktów...

Gość Stellamix
ten fotograf tez robi takie zdjecia. Naprawde bardzo ladne. No i jest o polowe tanszy niz wiekszosc. Byly zdjecia z przygotowan w domu, w kosciele a potem w lokalu. Moj dziubek ma i z misiami i z poduszami i innymi rekwizytami. Jak je melczko, na przewijaku, i inne slodkie ujecia zwiazane z bobasem. nURSZULA - ceny sa rozne. od 50 zl - nawet do 120 za osobe. W bialymstoku troche sodówka do glowy uderzyla co poniektórym wlascicielom lokali. Biora tyle co za wesele prawie, Tylko, ze na weselu jest kilka dan goracych, baluja do bialego rana, wieceij ludzi, balaganu i przekasek. A tutaj? 1-2 dania gorace, przekaski i deser najczesciej w Twoim zakresie - czyt. ciasto, owoce. I ile takie chrzciny trwaja? zazwyczaj kilka godz 4-5 godz max. szkoda slow, Jeszcze mnie np oszukala babka, zamiast tatara wołowego podala metke cebulowa, stare owoce i wedlina nie pierwszej swiezosci. Dobrze, ze chociaz dania gorace byly spoko to goscie sie najedli i za bardzo za przekaski sie nie lapali.

Gość Stellamix
a prpopo nieszczesliwej Madzi. tak mi szkoda tego dzieciaczka. Jak uslyszalam ze zaginela to lzy mi poplynely, jakos strasznie sie wczuwam. Jestem matka i balam sie nawet wyobrazac co czuje matka w takiej sytuacji. Nie chce osadzac, bo uwazam ze do konca wyjasnienia tej sprawy jeszcze daleka droga, ale ta kobieta nie pasowala mi od samego poczatku, cos w niej dla mnie bylo nie tak. Cos nie pasowalo, ale tez staralam sie nie oceniac za bardzo, bo roznie ludzie tragedie przezywaja. Aj - czuje pod skóra , ze w tym jest cos jeszcze, ciag dalszy przerazajacych rzeczy. Dwa dni wczesniej czytalam wywiad z Jackowskim - tym jasnowidzem i on trafnie powiedzial, ze dziecko w niedlugim czasie sie znajdzie, ze jest w sosnowcu, ze nie zostalo wywiezione i ze jest w tej sprawie cos dziwnego co nie daje mu spokoju.

siwaaaa- wiesz, ja jeszcze nie postanowiłam ostatecznie z datą tych chrzcin, bo nie ustaliłam jeszcze z chrzestną czy będzie jej pasowało, więc obejrzyj sobie zdjęcia z tej stronki i tego fotografa od Stellimix i bierz śmiało, którego chcesz, bo ja mam jeszcze jednego w zanadrzu, który wisi mi przysługę :) co prawda nie specjalizuje się w zdjęciach dzieciaków, ale myślę, że da radę :) No i zobaczę jeszcze jaka pogoda będzie, w farnym ksiądz mówił, że wystarczy zgłosić się tydzień wcześniej, a i pewnie Ty zamierzasz chrzcić w niedzielę, a ja myślałam raczej o sobocie :) Co do niemieckich kosmetyków, to nie ma co ukrywać są o niebo lepsze, czytałam nawet o badaniach na ten temat, że ten sam producent, a jakość inna, więc pewnie podobnie jest z Pampersami. Odnoście antykoncepcji, plastrów i krążków też nie możesz używać? Ja jeszcze nie wzięłam się za ten temat, ale w końcu muszę jakąś konkretną opcję wybrać, myślałam o spirali, ale w sumie to nie wiem, bo być może za jakieś 2 lata, może szybciej będę pewnie myślała o drugim dziecku, więc nie wiem czy mi się opłaca. W tym miesiącu zamierzam wybrać się do lekarza i na coś się zdecydować. Stellamix- a zdradzisz w jakim lokalu robiłaś chrzciny? Ja myślałam o Astorii, bo blisko kościoła

Gość Stellamix
karola666 Ty tez? hehe ojej ja mam nadzieje, ze nie bo to byloby w tym momencie zeby nie powiedziec źle jak to brzmi - STRASZNE. Ja mialam do tej pory 2 @ ale w roznych odstepach czasu. I tak nie wiadomo teraz .... ehhh ta niepewnosc

Gość siwaaaa
nURSZULA86 - w astorii jest super jedzenie i obsługa wiem bo jem tam codziennie, polecam w 100% a wystrój na górze bardzo ładny. Kurde plastry pewnie mogę a one tez dają 99% zabezpieczenia? Ja pewnie w titanicu będę musiała zrobić bo blisko kościoła ceny pewnie też z księzyca...

Gość Stellamix
Elida w spodkach - odradzam, moje kolezanka robila tam tydzien pozniej po mnie i ta sama historia. Ogolnie jestemy zle na wlascicielkie, ale bylo minelo. 10- temu zapowiem teraz zeby uwazali. :D nie ma to jak reklama co? w tym przypadku anty-reklama.

Gość Stellamix
za to fotografa- rekalamuje w 100% satysfakcja gwarantowana. Kulturalny, mily i z wyczuciem smaku. :)

Stellamix- mam podobne odczucia odnośnie Madzi, płakałam jak się dowiedziałam o tym "porwaniu". Ale mój mąż od początku mówił, że jest pewien, że dziecka w wózku nie było i że za dużo w tym wszystkim niejasności i obstawia, że to matka coś zrobiła dziecku... Też myślę, że mogą wyjść jeszcze jakieś straszne fakty. Nie oceniam matki, może miała straszną depresję i nikt jej nie pomógł. ja po urodzeniu małej, też przepłakałam nie jedną noc i nie jeden dzień, bo nie zdawałam sobie sprawy, jak trudne jest macierzyństwo. Niestety obawiam, że wcale to nie był nieszczęśliwy wypadek, bo to wszystko wygląda tak, jakby było zaplanowane... Obym się myliła, bo ciarki mnie przechodzą jak o tym wszystkim myślę, śledzę na bieżąco tvn24 i czekam na nowe wiadomości odnośnie sprawy.

Gość Stellamix
siwaa- powiem Ci tak. ja nie robilam blisko kosciola. Wrecz w drugim koncu miasta :) Jezeli masz zmotoryzowanych gosci, ladna pogode to rob tam gdzie Ci wygodniej. Mozna nawet wynajac taxi - dla garstki gosci np 4-6 osob. jeden przejazd koszt 15-30 zl

Gość Stellamix
oczywiscie tej garstki gosci pozostalej niezmotoryzowanej :)

siwaaaa- ja też jadałam codziennie w Astorii jak jeszcze byłam w ciąży i przed ciążą :) teraz czasem lecę po coś na wynos, jak nie chce mi się gotować albo nie mam czasu :) Zresztą miałam tam wesele i jeszcze inną rodzinną uroczystość no i byłam zadowolona z jedzenia i obsługi :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować