Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Jay - spoznione, acz szczere zyczonka wszelkich szczesc na 1 Rocznice 🌻. A gdzie dokladnie lezy to swietne miasteczko? Szczerze mowiac, to nigdy nawet sie nie zastanawialam, jakie miasto jest najstarsze w USA, tylko marudzilam, ze wszystkie sa za nowe (brak zabytkow, tajemniczych zakatkow, itp.). Margot - dzieki za oferte zdjeciowa :). Ja sie ostatnio zaniedbalam z kafeteria, bo bylam odwiedzic \"rodzinne\" strony na ponad tydzien (\"rodzinne\" tylko dlatego, ze spedzilam tam ostatnie 14 lat swego zycia i mieszkaja tam moi rodzice, o pare stanow dalej). Z uwagi na tutejsze wymiany zdjeciowe wyludzilam od rodzicow ich stary aparat cyfrowy i musze sie teraz nauczyc go obslugiwac. Ale skrobne do Ciebie na e-mail. bom niezmiernie ciekawa, kimze jestes wizualnie, nie tylko wirtualnie :) Do kogo jeszcze moge o zdjecia ??? izza - mam nadzieje, ze grzejesz sie milo na cieplej Florydzie, bo \"u nas\" w Minnesocie syfiascie zimno (a moze nie powinnam narzekac, bo bedzie gorzej ... ). Dla Wszystkich sto buziakow i cieplutkie (wbrew lokalnej pogodzie) pozdrowionka ❤️

Czesc Wam wszystkim !!! jak tam po zmianie czasu?Ja czuje sie dzisiaj wyspana:) Haneczka - ohhh z ta tarczyca to nie taka prosta sprawa:(Ma problemy z zajsciem w ciaze:(A co dolega Twojemu Misiowi ,moze to nie takie straszne jak wyglada?Nie martw sie na zapas:)A jezeli chodzi o nadmiar pracy to ja Ci zazdroszcze bo ja np siedze i czekam na pozwolenie na prace:( Izza- super :) pewnie cieple macie wakacje na Florydzie:)Ja rozumiem tesknote za rodzinka kazdy teskni ja na pocztku nie pzrypuszczalam ze bede az tak bardzo tesknic za moja rodzinka:) Mroweczka- Ja mieszkalam jakis czas w Colorado po przyjezdzie do Stanow mojego meza rodzina pochodzi z Colorado prawdopodobnie bedziemy tam spedzac swieta a poza tym myslimy o przeprowadzeniu sie tam,kocham Colorado,kto wie moze moj maz znajdzie tam prace:) Margot-:) Jay -czekamy na szcegolowa relacje z wyjazdu:) Bagatelka- chcesz zobaczyc moja stronke to podaje adresy www.rwkirk.com www.netsprings.com i prosze tez o Twoje zdjecia:) Pozdrawiam Was wszystkie:)

Dark Elf - dzieki za adresiki, ale mi sie wcale te zdjecia nie pokazuja :( A na moje niestety jeszcze bedzie trzeba poczekac, bo najpierw musze sie nauczyc je robic, potem je zrobic, itd. Caluski!

klikam z pracy wiec nie bedzie szczegolowo hihihi St Augusine jest w maire blisko Jacksonvill, Floryda.. piekne miasto, baaardzo europejskie, bardzo hiszpanskie chyba powinnam powiedziec, duzo uliczek, sklepikow, poczulam sie jakw domu;-) Plaze z bialym piaskiem i cudownie zielona woda, tylko jakos muszelek brak, ale za to woda w miare do plywania.. Restauracje.. och.. wloska Amici, normalnie powalila mnie na kolana tak pysznym sernikiem, ze pewnei zjadlabym jeszcze wiecej, na moje nieszczescie nie bylo juz miejsca w zoladku, za to szef jak sie doweidzial, ze ja z Polski zapisal mi przepis na sernik na karteczce, pewnie nie wyjdzie taki sam, ale zawsze sprobowac mozna;-) Hmm co jeszcze? Nie wiem w jaki sposob dostalismy 2 noce za darmo w Holiday Inn, wiec \"wakacje\" kosztowaly nas tylko tyle, co benzyna i wypady w rozne miejsca.. Zrobilam tone zdjec, dzisiaj jade zawiezc klisze do wywolania, mam ponad 10 rolek;-) Uciekam, bo przerwa lunchowa zaraz sie konczy, pozdrowienia i caluski bagatelka> dziekuje za zyczenia

Gość heti
haneczka a co ty w las vegas porabiasz? a co do geografii- to sie nie martw- podszkolisz wiedze przy wlasnych dzieciach- w przyszlosci :)

Gość heti
KOCHANE BABY:) wkrotce halloween...macie juz jakies plany..? jak tam uk? francja i holandia maja w zwyczaju przetrwac ten szalony okres?

heti --> ja w Las Vegas?? ha ha... fajnie by bylo, ale niestety ja mieszkam w zimnej juz Austrii, a w Las Vegas to agnes... ;-) A tak a propo\'s agnes - zagladasz do nas jeszcze? Jesli tak, to fajnie by bylo jakby mogla podeslac pare takich \"swiecacych sie\" fotek z Las Vegas blvd., z Toba na czele oczywiscie :-) Wiesz ja uwielbiam foty a pojemnosc mojego kompa jest wrecz nieograniczona... ;-) izza --> trzymam oczywiscie kciuki, abys i Ty sie trzymala... :-) i pozdrawiam Cie rowniez cieplutko! MROWECZKA --> :-) Jay, kochana!!! Jejku, jak ja sie ciesze juz na te milion zdjec.... hihihhii :-D no, moze nie wszystkie, ale duuuzo poprosze ;-) A co do sernika to mamy podobne gusty - ja tez tu zajadam sie czesto (oj za czesto!!) wiedenskim serniczkiem, ktory jest tak pyszny, ze nie wiem czy nie lepszy niz w kraju... po prostu juz nie pamietam, a poza tym tu jest jego smakow kilkadziesiat do wyboru :-D Dolaczam sie do prosby Dark Elf - opisz nam jak najwiecej z Twojego wyjazdu :-) Bagatelka --> ja tez poczekam cierpliwie na Twoje fotki i mam nadzieje, ze niebawem poznam Cie \"wizualnie\" :-) Jesli chodzi o fotki Dark, to albo musisz poczekac troche dluzej albo klikaj na kwadracik w lewym, gornym rogu fotek - wtedy powinny pokazywac sie szybciej :-) Dark Elf --> oj to biedna jestes z ciaza... :-( Trzymym kciuki za Ciebie i przesylam gorace buziaki 👄 👄 👄 ale nie zamartwiaj sie - na pewno bedzie w koncu ok. Tak jak i z praca, chociaz rozumiem ze moze to byc bardzo deprymujace. Ale glowka do gory! Trzeby zawsze miec nadzieje, ze wszystko dobrze sie ulozy... \"wiara gory przenosi \" :-) A moj Misiu ma problemy z serduchem i niestety bedzie niedlugo operowany... Ale ja tez juz sie tak nie martwie jak na poczatku - na pewno bedzie wszystko ok. :-D Pozdrawiam Was cieplutko! 🌻 🌻 🌻

acha, jeszcze cos :-) bagatelka --> otworzylam Twoje preferencje, ale maila niet, wiec jak chcesz fotki to napisz na maggy_vip@yahoo.de Pozdrawiam !! 🖐️

Witajcie 🖐️ Ostatnio wpadam tylko tu przelotem, ale niestety czasu brakuje... Dzisiaj jestem wczesniej w domku, iwec korzystam z okazji :-) bagatelka ---> nie dostalam od ciebie zadnego maila, wiec nie moge podeslac ci zadnych zdjec :-( Jay ---> ciesze sie, ze romantyczny weekend sie udal!!! :-) Tez bym sie chetnie gdzies wygrzala, bo tu u nas cos sie zimno zrobilo... brrrr... heti ---> bylam bardzo zdziwiona, jak w zeszlym roku zobaczylam co tu sie wyprawia na halloween... :D Nigdy bym sie nie spodziewala, ze Franzuziki to podchwyca! A jednak :DTeraz juz od miesiaca sklepy sa zawalone dyniami, maskami i cukierkami :D haneczka ---> czy wy mi zawsze wszystkie musicie zrobic apetyt!!! Kocham sernik, kocham twarog, a tu NIE TEGO NIE MA!!! 😭

Witajcie Kochaniutkie ! Mam nadzieje, ze u Was jest ladna pogoda, bo tu do Minnesoty wlasnie zawitala ... zima ... i jest bialo za oknem, co w parze z brakiem slonca nie daje zbyt optymistycznie nastawiajacego rezultatu. Wlasnie przed chwila dadalam sobie adres mejlowy do profilu, to jakby ktos byl taki mily i chcial przyslac fotke(i) tudziez cos napisac, to sie bardzo uciesze :) W miare mozliwosci (zdjec jeszcze u mnie niet ;)) sie odwdziecze :) Oprocz tego zachecam do wznowienia wymian kulinarnych :D Ja podam tutaj taki pomysl na kolacje: zupa i chleb z pasztetem. Wlasnie to dzis robie, ale zupe (z lenistwa, wyjatkowo dzisiaj) z puszki, pasztet tez gotowiec, no i bagietka z zamrazalnika. Jay - to fajowe mialas przygody! Jakbys miala chwilke cierpliwosci, to moge prosic ten sernik (przepis, that is). Haneczka - juz mam adres i z gory dzieki za chec wyslania zdjeciowcow :) Trzymam kciuki za serducho Twojego Niedzwiedzia ! Dark Elfik - ... i za Twoja tarczyce ... i bede nadal probowac z tymi Twoimi zdjeciami :) izza - grzej sie dziecino na zapas! Caluski i pozdrowionka dla Wszystkich wyzej wymienionych oraz nie wymienionych, ale czytanych i ... moze w przyszkosci ... podziwianych \"wizualnie\" 👄

Czesc Dziewczynki!!! U mnie 2 po poludniu wlasnie wcinam moja ulubiona salatke z ananasem zoltym serem czosnkiem i majonezem,uwielbiam ja!!!Szkoda ze Kirk nie lubi:( Jay- ty mi nie gadaj tu o serniku zaraz lece sprawdzic do sklepu moze tutaj ser maja?fajnie mieliscie na tej rocznicy ja powiedzialm mojemu ze nastepna rocznice zycze sobie nad oceanem:)Przyslij jakies zdjecia z tego wypadu please:) Heti- plany na hallowen zamierzamy kupic cukierki i maski i jak dzieci beda chodzic po domach wieczorkiem to bedziemy je straszyc i rozdawac cukierasy:) Haneczka- dzidzius jak bedzie chcial to przyjdzie ja wychodze z takiego zalozenia ale wkrotce bede musiala sie wybrac do lekarza zbadac te wszystkie hormonki,na razie lecze zeby:)dzieki za zyczenia:)A o misia sie nie martw wszystko bedzie dobrze niech o siebie dba i sie nie przemecza:) bagatelka- nawet mi nic nie mow o pasztecie ja chyba bede musiala pasztet sama zrobic bo nie widzialam zeby w sklepie sprzedawali:)jak nie otworzysz stronki to ci wysle zdjecia normalnie:) Margot- widze ze i ty biedna sie meczysz bez polskiego jedzonka w tej Francjii,mnie najbardziej brakuje chleba probowalam znalesz ten nasz kwasny tutaj ale tylko nasz polski smakuje tak jak powinien,na drugim miejscu u mnie jest french bread:) A te co tutaj mamy to ja je nazywam gumowe chleby bo pelno sztucznosci .

Dark Elf - no fajnie, to jakbys mogla, to przeslij mi zdjecia normalnie, bo probowalam na wszyskie sposoby i nie dzialaja mi te Twoje apetyczne stronki (mowie apetyczne, bo tyle tam na nich roznosci, jak sadze po napisach ... ) A propos pasztetu, to bywa tutaj (czyt. w USA) pasztet, ale jest on z reguly sprzedawany w paczuszkach plastikowych, nie, jak u nas w Polsce na wage. I jak juz jest, to ma on charakter raczej pasztetu francuskiego, niz typowego polskiego, tnz. sa w nim wieksze kawalki, nie taki tylko mial miesny i jest robiony bardziej z podrobow. Mi sie czesto trafial calkiem smaczny, a nawet wole ten, ze tak powiem, rodzaj francuski, nizli polski, jesli chodzi o pasztet. Tak wiec poszukaj w dziale z serami moze, a nazywac sie bedzie \"PATE\". Odnosnie chleba, to faktycznie jest cienko...

bagatelka ---> zdjecia wysle pozniejszym wieczorkiem :) Natomiast jesli chodzi o przepisy kulinarne... Ostatnio mam fiola na punkcie sajgonek - na razie wcinam kupne, ale zaczelam zbierac przepisy, zeby cos sama wykombinowac, bo domowej roboty smakuje najlepiej... :) Poza tym chodzi za mna bigos... :) Dakusia Elfusia jest temu winna... :D

Dark Elf ---> we Francji mozna kupic produkty w miare zblizone do polskich... z tym nie jest problem... nie ma wlasciwie tylko twarogu :-( A ja wlasnie mam fiola na jego punkcie... tak to wyglada... :-( Tant pis dla mnie :( Francuzi sa bardzo dumni ze swego chleba (zreszta z czego oni nie sa ;))... dla mnie jednak jest to tylko nadmuchana guma, ktora za niczym nie skamuje... nawet zakrapiana winem staje w gardle ;) Kiedys zastanawialam sie nawet nad kupnem maszyny do pieczenia chleba, ale tutaj niestety ciezko kupic inna make niz zwykla do ciasta, wiec stwierdzialm ze nie ma to sensu... zreszta nie wiem czy by mi sie chcialo... Chociaz uwielbiam polski chleb bez problemu obywam sie bez pieczywa... bagatelka ---> zdiecia wlasnie ida :)

Dark Elf ---> we Francji mozna kupic produkty w miare zblizone do polskich... z tym nie jest problem... nie ma wlasciwie tylko twarogu :-( A ja wlasnie mam fiola na jego punkcie... tak to wyglada... :-( Tant pis dla mnie :( Francuzi sa bardzo dumni ze swego chleba (zreszta z czego oni nie sa ;))... dla mnie jednak jest to tylko nadmuchana guma, ktora za niczym nie skamuje... nawet zakrapiana winem staje w gardle ;) Kiedys zastanawialam sie nawet nad kupnem maszyny do pieczenia chleba, ale tutaj niestety ciezko kupic inna make niz zwykla do ciasta, wiec stwierdzialm ze nie ma to sensu... zreszta nie wiem czy by mi sie chcialo... Chociaz uwielbiam polski chleb bez problemu obywam sie bez pieczywa... bagatelka ---> zdiecia wlasnie ida :)

Gość ukgirl
dobry wieczor wszystkim! moc goracych buziakow,bo podejrzewam ze sie wszedzie ziab zrobil;-) dawno mnie tu nie bylo,zaleglosci wiele.Mialam wakacje!ech! Teraz dolujacy powrot do domu,zal i tesknota i znowu wszystko mnie dobija. Trzymajcie sie szczesciary,ktore macie swych facetow przy boku pozdrowienia dla wszystkich

Ja tylko na momencik 🖐️ bagatelka ---> czy zdjecia doszly??? ukgirl ---> dzieki za maila :-)

Gość heti
haneczka sorki za pomylke..:)... a tak na marginesie to gdzie sie podziala agnes? fajnie, ze wiekszosc z was ma jakies plany na piatkowy wieczor..:) pozdrawiam

Gość izza
dziekuje wszystkim za mile zyczenia i pozdrowienia!!! :) a floryda,a dokladnie cocoa beach faktycznie cieplutka i sloneczna! chociaz ja tesknie za minnesota...mimo,ze zimna.tutaj za duzo ludzi,za duzo samochodow itd.minesota,a dokladnie lutsen to cisza i spokoj,ale moj ukochany wlasnie mial dzisiaj rozmowe kfalifikacyjna o nowa prace wiec...pewnei tu sie przeniesie. a ja....z jednej strony tak,ale z drugiej...caly czas nie mam ten 100%pewnosci. ale mam do wszystkich PYTANIE! jka sobie radzicie,kiedy (szczegolnie maz czy chlopak) mowi cos do was,np 2 czy 3 wyrazy i tego nie rozumiecie.nawet jak powtorzy...bo np nie zancie tego slowa.wiem,ze niektore z was...swietnie znaja czy to angielski czy innny jezyk.ja tez nie moge powiedziec,ze jestem slaba,gdyz pracowalm w recepcji w hotelu i ...zawsze smieje sie,kiedy ktos sie pyta o moj angielski...ze dogadac sie zawsze jakos dogadam! ale moj ukochany czasami zaskakuje mnie zupelnie nowymi slowami czy zwrotami,a ja robie wielkie oczy..... oj...chyba jeszcze dlugo bede sie doksztalcac...:) zycze milego dnia i usmiechu na twarzy!!! pa...izza

Gość ukgirl
czesc dziewczeta! Ja juz spakowana i zaraz wyruszam na stacje kolejowa,bo jade do.... EDYNBURGa! bardzo sie ciesze,wszyscy mowia ze to magiczne miasto! a szczegolnie dzis w nocy,gdyz to halloween przeciez! juz sie doczekac nie moge!!! a propos a jak wy dzisiejszy wieczor spedzacie? izza----- nie martw sie,ja tez sie czasem 5 razy pytam,bo tutejszy Manchesterski slang jest b.trudny i naprawde trzeba sie tu urodzic,zeby wiedziec o co chodzi.Ale czlowiek cale zycie sie uczy Pozdrowionka dla wszystkich

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :D Wystraszylam wszystkie!!! :D Mam nadzieje :D

mam ochote pogasic wszystkie swiatla w domu i zmaknac sie w lazience a musze siedziec na czatach i otwierac drzwi strachom, nie chce aby obrzucali dom jajkami brrr

hehe swiezutka, cieplutka i podobno slodziutka... a do tego 0 Rh + podobno moge dawac kazdemu... :-D moze byc? Magrot --> a to ladna dynia musi byc... :-) ja tam nic nie zakladalam - i tak mozna sie dzis mnie przestraszyc... hahaha ;-)

jeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!! wreszcie i mnie sie udalo !! stronke otworzyc, oczywiscie :-D stara i goopia...hihihi

haneczka ---> brawo :D elfie ---> ja mam tu przygotowany na ciebie czosnek :D:D:D A kysz... Krwi nie oddaje :D:D:D

haneczka-dawaj krew ja bardzo spragniona nikt mnie dzisiaj nie odwiedzil:) Margot-please nooooooooooooooooooooooooooo............