Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Jay:) gadalam wczoraj z nim powiedzialam ze byc moze wkrotce sie wybiore do Ciebie zaczal mi ryczec przez telefon ze go opuszczam ,cholera tak to jest faceta rozpiescic. Jayka a do kiedy woda w oceanie ciepla jest?

hej laski dawno tu nie zagladalam, praca mnie pochlonela do reszty... ktos byl z was w toronto? co tam jest do zobaczenia? mam guide w domu i nie mam czasu go czytac, a obrazkow zadnych nie ma :( tak na 1 dzien i 1 noc w Toronto, co mozna tam robic? a dzis jest meza i moja rocznica slubu w koncu nic mu nie kupilam bo nie mialam czasu, mielismy gdzies wyjsc, ale ja tez nie mam czasu, bede w pracy do pozna :(

Hej, witam wszystkich!!! Wrocilam juz z Wisconsin, bylo cudownie, odpoczelam, szkoda tylko ze tak krotko. A tu agencje pracy dzwonia jak wsciekle, 7 wiadomosci mialam jak wrocilam i tzreba wrocic do szarej codzinnosci i szukania pracy. W tym tygodniu mam 4 interview, w tym 2 dzisiaj, jak nic z tego nie wyjdzie to bede bardzo zla. amerykanka- gratulacje z okazji rocznicy slubu. Maj jest w styczniu dopiero. Elfik- a chcesz pozwiedzac downtown Chicago czy posiedziec u Piwonii na back yard? Bo nie mozemy sie zdecydowac co bedzie lepsze. Marzenusia- ja tez chce zobaczyc zdjecia. :)))) Kokus- pozdrowienia!!!! amberangel- odezwij sie jeszcze! Ja jestem z Rosemont IL wiec jestesmy prawie sasiadkami. Bagatelka- ja idzie szukanie pracy? Gadzinko- fajnie ci masz tyle rodziny kolo siebie. Maja juz wyjechala do Polski. Pozdrowienia dla wszystkich!!!

Gość mayenka
Amerykanka- ja mieszkam w Toronto!!! No dokladnie to w Mississauga, pod Toronto. Oczywiscie ze jest co zobaczyc!!! Przede wszystkim CN Tower, najwyzsza wieza telewizyjna na swiecie, z ktorej widac NY. Super widoki,zwlaszcza noca. Jest jeszcze Skydome, Old City Hall, Parliament Building, zamek Casa Loma i wiele innych miejsc. Piekne parki,ogromne jezioro Ontario itp. Jest wiele muzeow, np muzeum butow, gdzie maja najstarsze buty itp. Zdjecia Toronto: http://www.city.toronto.on.ca/visitors/index.htmhttp://www.aviewoncities.com/gallery/toronto1.htm

Gość mayenka
Oki daje za wygrana. Szkoda ze nie ma meza, on by wiedzial. W kazdym razie Amerykanka wpisz w google.ca haslo postcards of toronto i wtedy ci wyszuka zdjecia toronto. Kiedy przyjezdzasz? Pozdrawiam!

Mayenka-linki dzialaja trzeba tylko skasowac to co w nawiasach tojkatnych:) Barb:)- zwiedzac zwiedzac i posiedziec tez chce:)No i zobaczyc polska dzielnice i porobic fajne zdjecia z wami:) ide umyc glowe wlasnie farbowalam wlosy ciekawe jakie wyjda:)

Melduje sie na posterunku;-) Juz po tescie, nawet odespalam test i bol glowy tez.. musialam wrocic do domu i zrobic cos z ta bolaca glowa i jedyne co mi przyszlo do glowy to przespac sie godzinke;-) wszystko sie tak wlecze niemilosiernie, to pewnie dlatego, ze ja juz bym chciala biegac uliczkami po St Augustine a tu jeszcze 2 dni cholera;-) Elfik> Ty tam na te lzy to oczeta zamykaj, bo nigdy z Twojego domku nie wyjdziesz gdzies dalej, a spojrzmy prawdzie w oczy, kazda baba potzrebuje babskiego towarzystwa.. i jak maz zobaczy jak wypiekniejesz, bedziesz sie czesciej usmiechac a i on podczas Twojej nieobecnosci bedzie mial czas na to, co lubi, to kochana jestes ustawiona hehehe najtrudniejszy ten pierwszy wyjazd bedzie;-) potem juz z gorki.. a ocean jest cieply tak do polowy wrzesnia, potem zimnieje.. tzn tak ok 70F.. i na plazy zostaja tylko surferzy albo Kanadyjczycy hehe, bo miejscowym za zimno na plywanie

Jay no oczywiscie masz racje kochana swiete slowa:)Zobacze co sie da zalatwic hihi a gdzie na Floryde uderzasz na dlugo?

nie, nie na dlugo, tylko na weekend i to bliziutko nas jest bo tylko jakies 5 godzin jazdy. Tylko nie iwem czy to ma sens, bo pzreciez robia sie 2 na razie tylko burze tropikalne, kto wie czy sie nei przeksztalca w cos mocniejszego do piatku... ale zobaczymy, chce wyjechac z Charleston na \"wakacje\" hehe, chociaz tak odpoczac i nacieszyc oko innymi widokami i bardziej niebieskawa woda i bialymi piaskami ech... chyba sie zaraz spakuje i pojade do domu dalej spac hehehe

Jay 5 godzin super to bardzo blisko:)porob zdjecia:) kurde zafarbowalam wlosy i mi wyszly rudawe na czubku,niewiem dlaczego??nakladalam dobrze hmmm bede musiala jeszcze raz sprobowac ciemniejsza farba juz obiecalam sobie chyba z 3 miesiace temu ze nie bede wlosow farbowac bo sie niszcza a i tak to robie hihi pozdrawiam wszytkich:)

Barb - mi szukanie pracy idzie, jak po gruzie :( nikt nie dzwoni :( Powodzenia ! :) Tobie chociaz cos tam pozglaszalo, na pewno cos wyjdzie, trzymam kciuki :) Dark Elf - lecac samolotem na terenie USA musisz miec jakis dowod tozsamosci, najczesciej jest to prawo jazdy, ale skoro Ty nie masz, to pewnie paszport. Na owym dowodzie tozsamosci musi byc to samo nazwisko, na ktore jest zarezerwowany bilet :) Zielona karta jest nie potrzebna, ale z tym paszportem Twoim na panienskie nazwisko to nie wiem, musialabys miec na to wlasnie nazwisko zarezerwowany bilet chyba. Sprobuj zadzwonic do jakiegos polskiego biura podrozy w Chicago, to Ci powiedza. Co do kosmetykow, to ja jeszcze szaleje na punkcie perfum ;) amerykanka - ja kiedys bardzo czesto jezdzilam do Toronto, wlasnie tak na 1 dzien, bo bylo to najblizsze NORMALNE miasto od mojego wtedy miejsca zamieszkania. Miasto nie jest zbyt duze, wiec mozna wiele zobaczyc w ciagu 1 dnia, ja z reguly jezdzilam tylko tak zeby sobie pochodzic po ulicach, ew. po sklepach, zawsze mialam nadzieje wybrac sie do muzeum, podobno jest tam wspaniale muzeum sztuki (i wiele innych). Oprocz tego mnostwo extra restauracji :) Niestety zanim dotarlam do tych atrakcji turystycznych wyprowadzilam sie dosc daleko i juz tam niestety nie jezze :( Zycze udanej wizyty tamze, jesli zdecydujecie sie wybrac :)

och cholerka Elf> zapomnialam, ze Ty nie masz prawa jazdy hehe .. ale mozesz sobie wyrobic normalne ID .. nie wiem ile kosztuje, ale idzie sie do DMV i kawalek plastiku sie dostaje, co wyglada jak prawo jazdy.. ale ma na sobie tylko Twoje zdjecie i jakies tam dane. Kwestia 2 minut..

uciekam uczyc... troche mi sie nie chce, musze dojechac do centrum, dobrze, ze to w odwrotnym kierunku niz cala reszta wracajacych z pracy.. ale jak zwykle bedzie problem z parkowaniem brrrr Marzenka> no wlasnei cholera, gdzie zdjecia?;-) dzisiaj jak tylko wroce z pracy to wskakuje do loza, albo moze wskocze przed komputerek troszke? hmmm takam niezdecydowana hihihi za duzo czasu wieczorem, zadnych ksiazek nie musze roztwierac, co czlowiek robi jak ma wolne? hehehehe pozdrowienia dla wszystkich

Mozesz poklikac ze mna jak wroce ze szkoly :) A co Ty taki spioch jestes, czy mi sie zdaje hihi. Elfik doczekasz sie hihi. Juz niedlugo sie zobaczymy. Fajnie, ze zostajesz. Nie trzeba nic w pospiechu robic!!! :D

Marzenka- jak tam w szkole?Ja mam teraz wakacje a tak sie nudze ze chcialabym juz wrocic do szkoly:)Fajnie juz niedlugo sie zobaczymy fajnie bedzie:) Jay- jakie problemy z parkowaniem? ide grac:)

Elfik> miejsca do parkowania brak.. ot takie problemy;-) nie co bym ja miala problemy z parkowaniem;-) choc kto wie pewnei juz bym nie zaparkowala rownolegle, bo przecie od pol roku tego manewru nie wykonywalam;-) Marzenka> pogadam, o ile nie zasne zanim Ty wrocisz ze szkoly;-) czy jestem spioch? na weekendy? jestem hehe . Mam po prostu za duzo na glowe, noce zarwane i stad to moje gadanie o wiecznym spaniu..

Hej wszystkim :) Ja znowu nie w temacie. :o Ostatnio odwyklam bardzo od kompa - nie ma to jak maly odwyk ;) Ale czegos to sie nie robi dla zdrowotnosci ;):D W niedziele juz wracamy do Francji... buuu... Jak mi sie nie chce!!! Zdecydownie za dobrze mi tutaj.................. Coz, pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie. Zaraz musze leciec do okulisty, bo chyba mam zle dobrane soczewki :o A potem ide na babciny obiadek... mniam, mniam... :) Dla wszystkich ❤️

czesc, jak sie macie... przyszedlem na herbate... znowu wzialem wolny dzien, jest goraco, nawet duszno, ale coskolwiek robie kolo domu.. zawsze jest cos do zrobienia.. Margot, no coz, wakacje Ci sie koncza.. ale tak niestety bywa z wakacjami.. Jay - pracusiu, gratuluje zdanych testow, wakacje Ci sie faktycznie naleza.. Masz jeszcze zajecia z Rosjanami? Jak sobie daja rade? Marzenusia - ja tez bardzo prosze o zdjecia. Pozdrowienia dla Franka.. Dark Elf - czy zajecia w szkole zaczynasz od wrzesnia? bagatelka - serdecznie pozdrawiam i zycze ciagle szczescia w szukaniu pracy.. Barb - napewno znajdziesz prace w tym tygodniu, czekamy wszyscy na wiadomosci.. Ciesze sie ze odpoczelas przynajmniej w weekend. Zostalo trzy weekendy w sierpniu, moze i ja sie wreszcie gdzies wyrwe.. mayenka - poogladalem zdjecia z Toronto, podoba mi sie tam. Moj kolega ktory mieszka gdzies w poblizu jeszcze sie nie odezwal do mnie, dal tylko znac przez swoja siostre, ze ma klopoty z kompem. A to oznacza, ze pamieta.. Zdjecia od Ciebie otrzymalem, bardzo dziekuje.. Bylas tak blisko, a nawet nie zadzwonilas, o poczekaj, jak bede w Kanadzie to tez sie do Ciebie nie odezwe.. hihihi amerykanka - zagladaj czesciej.. wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.. piwonia - dzieki za namiary na polonijne dzienniki, juz sobie poczytalem, przy okazji trafilem na inne ciekawe sprawy. Niestety, ogloszen jako takich nie ma na stronach dziennikow. Zagladam jeszcze na \"Portal Polonii Amerykanskiej\" ale tam mieli przebudowe strony i na razie jest pusto, moze to tylko na razie tak.. Wspominasz o pobycie w Krakowie, byloby bardzo fajnie, gdybysmy mogli sie spotkac. W ub. roku bylem w Krakowie wlasnie w listopadzie. Jak bedzie blizej to pogadamy, ok? Gadzinka - pozdrowienia serdeczne dla Ciebie i rodzinki.. Papuga - jestes na wakacjach? dawno nie klikalas.. a Izus? tez nie zaglada... moze chociaz nas czytacie... Pozdrawiam wszystkich bardzo....

czesc.. Jay, przed chwila ogladalem prognoze pogody, cos mi sie zdaje ze odlozysz wyjazd na Floryde. Tam faktycznie moze byc bardzo niedobrze. Zreszta jestes blizej to lepiej sie orientujesz.. Pozdrawiam bardzo, pappaaa

czesc wszystkim:) Ale u nas pogoda jesienna typowo zimno wiatr wieje brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Kokus- do szkoly wracam 24 sierpnia czyli juz niedlugo huraaaaaaaaaaaa Jay- ja to chyba bede miala najwieksze problemy z parkowaniem jak sie naucze jezdzic bede chyba z pol godziny szukac miejsca do parkowania i najlepiej zeby byly puste miejsca obok mnie bo bede sie bala ze przygrzmoce w samochod sasiadujacy:) pozdrawiam wszystkich:)

kokus> w Karolinach ogloszono tornado watch jest ciemno, wietrznie i caly czas leje.. nie wiem czy pojedziemy, do jutra moze sie wszytko wyklaruje, zobaczymy... alez jestem rozczarowana tymi huraganami ;-(

to moze sie pochwale jeszcze?;-) z obu przedmiotow mam A .. tylko na te zasluzone wakacje nie pojade, bo gdzie niby mam jechac? jak na polnocy zimno brrrr