Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Pozdrawiam po swietach. U nas zepsula sie pralka i suszarka- wszystkie rzeczy sie pokorczyly a w sklepach pozanizali rozmiary i zamaist sie zrelaksowac w TJ Maxx to sie zestresowalam i z tego stresu pozdrawiam Was z czekoladka w buzi!

Esja.is, zmuszac nie bede, ale ta dieta oprocz restrykcyjnej oczyszczajacej pierwszej fazy to zdrowe odzywianie, ksiazka napisana przez kardiologa. Chudniesz sprawnie ;-) i latwo utrzymac, posilki sycace i urozmaicone.Dla mnie raj! Nie potrafilabym liczyc kalorii. Jak siegniesz po ksiazke (jest i po angielsku i po polsku) to sie zachwycisz po lekturze. Ja bylam olsniona i to jedyna ksiazka o tej tematyce ktora wprowadzilam w czyn. Piwonia, rzeczywiscie szkoda! :-D Cimona, czytalas co ci pisalam o tej ksiazce? Squirley, buziaki! Moja mama zamowila ksiazke w Polsce, ma zamiar oddac sie lekturze, brat dostal pod choinke bo stwierdzil, ze kopie, ktore mu robilam zle sie czyta, dwoch wujkow spisalo tytul przez telefon...nie liczac codziennych osob ktorzy pytaja bo jestem...chodzaca reklama. Wlasnie to mi sie podoba, zdrowe odzywianie bez szkody na zdrowiu + ladna sylwetka. Tesc moze po lekturze troche ograniczy piwo, ale jak sie ostro wezmie za reszte to i tak bedzie na plusie :-D

Amber-nie czuje sie zmuszana :) Po prostu trzymam sie tego co dzialalao wczesniej i powiem ,ze od konca tamtej diety przytylam (stan na dzis 4,5 kg) dlatego sie biore za siebie znowu.Bo majac ponad 80kg sie czuje jak slonik.Dobrze ze jestem wysoka,to jeszcze to jakos wyglada,zreszta ja mam tez mocna budowe znaczy grube kosci.Ale daje sobie pol roku,zeby stracic minimum 10 a w nalepszym wypadku 15 kg. Squirley-gratulacje ,,A-girl,,:) A teraz wychodze polazic po okolicy ,jest 7ma rano i wzgledny spokoj ,nie sniezy,polaze nad oceanem ,2 ulice dalej...papapapap!!!

..............wciaz nie mam biletu........................probowalam juz wszystkiego.prosilam go,rozmawialam,tlumaczylam,krzyczalam,plakalam,blagalam.................nic nie pomaga.moze powinnam poprosic mame by znim porozmawiala,ale ona nie mowi po angielsku.moze moja siostra mogla by z nim porozmawiac w imieniu mojej mamy?zostal tylko tydzien.............................

najbardziej mnie boli,ze on sie ze mna nie liczy,a moje prosby ma gdzies!to nie milosc!wie,ze ten wyjazd jest dla mnie bardzo wazny,nie ma zupelnego szacunku dla mnie!jestesmy po slubie zaledwie rok,a co bedzie pozniej?az strach myslec..................co ja mam robic.bardzo sie cieszylam z tego wyjazdu,juz sobie wyobrazalam jak to bedzie cudownie usciskac corke,ucalowac jej sliczna buzke,a teraz to chyba ten palant mnie nie wypusci.mysle,ze jesli sie z tad wyrwie to chyba nigdy do niego nie wroce!

Squirley> gratulacje;-) Margolcia> prosze sie teraz do kujona Squirley przyczepic hihih Amber> ja tez na diete zaraz po przylocie do domu, bo mamcia tutaj takie dobroci gotuje, ze az szkoda sobie odmawiac czegokolwiek hihih Esja> ale z Ciebie ranny ptaszek, o 7 rano to ja chrapie zdrowo jeszcze.. no jesli to weekend jest;-) i tak bardzo brakuje mi oceanu juz buuu buuu

SBD?? ?? gdzies sie zgubilam jak zwykle wpadlam jak po ogien i sie nie orientuje ale popatrze co bylo wczesniej i pewnie mnie oswieci, ahh matka mojego schudla po tym jak ostawila wszelkie cukry a co zrobic jak sie cukrow wogole nie uzywa??? boze zamiast cwiczyc tae-bo siedze na kanapie i sie nad soba uzalam ,a moj na wigilijnej kolacji powiedzial ze moje kuzynki sa cute, no wiece co?? jak tak mozna az mi kawalek sledzia w gardle stanal... 17letnia kuzykna ktora wrocila z fat camp na pewno nie bedzie wygladac lepiej od opuchnietej narzeczonej... :( pozdrawiam wszystkich..

SBD?? ?? gdzies sie zgubilam jak zwykle wpadlam jak po ogien i sie nie orientuje ale popatrze co bylo wczesniej i pewnie mnie oswieci, ahh matka mojego schudla po tym jak ostawila wszelkie cukry a co zrobic jak sie cukrow wogole nie uzywa??? boze zamiast cwiczyc tae-bo siedze na kanapie i sie nad soba uzalam ,a moj na wigilijnej kolacji powiedzial ze moje kuzynki sa cute, no wiece co?? jak tak mozna az mi kawalek sledzia w gardle stanal... 17letnia kuzykna ktora wrocila z fat camp na pewno nie bedzie wygladac lepiej od opuchnietej narzeczonej... :( pozdrawiam wszystkich..

Gość s.naneczka
Witajcie Poswiatecznie Robaczki moje ! U mnie nastapila mala zmiana plaanow i w poniedzialek pojechalam do Krakowa i z tamtad dzisiaj rano samolocikiem wrocilam do Monachium! o! Siedze wlasnie na zapakowanej walizie (zapakowalam juz przed wyjazdem) i czekam na Michaela, bo ten bidok jeszcze w biurze z papierzyskami walczy... 🌻Jestem gruba jak swinia (przynajm,niej tak sie czuje) osiagnelam karygodna wage 74,5 kilo i jestem przerazona!!! ostatnie lata wazylam 66.-68 i w zeszlym roku zima przytylam. Latem udalo mi sie zejsc do 70 (po zapaleniu buzi -afty tez wazylam tyle) a teraz mam znowu wszystko spowrotem na biodrach i brzuchi i wszedzie!!!!! RATUNKU!!! 🌻 Esja! ja tez jestem duza (180) ale to powoduje, ze zaczynam sie czuc "WIELKA BABA" 🌻 Simona, Martwie sie razem z Toba! Jak argumentuje twoj maz swoja niechec do kupienia biletu? a moze juz kupil, tylko nic nie wiesz? i sie z Toba droczy glupio? Zadzwon do lini lotniczych, moze Ci powiedza czy jestes na liscie pasazerow! Inna podpowiedz, moze wredna, ale moze masz karte kredytowa? hmm? czasami mozna przez internet kupowac bilety na karte? sprobuj! Biedna Ty nasza! trzymam kciuki, by wszystko sie poukladalo!Nie bedzie mnie w najblizszym czasie na forum i nie bede mogla sledzic historii... A ja mam klopot z moim mezem, sprzedal nasz samochod i nie chce mi dac polowy kasy za niego, mimo, ze obiecal! Mowi ze musial placic duzo za naprawy...a le to on tez spowodowal te naprawy! 2 razy spalil silnik w samochodzie! Jak mi nie da tej kasy, nie mam na kaucje na mieszkanie! juz sie boje pomyslec jak przyjdzie do dzielenia naszego skromnego dobytku! zamierzam wziac komplet talerzy, miseczki sosjerki, kilka garnkow i patelni, express do kawy, i sztucce, pewnie bedzie duizo krzyku o to wszystko... strasznie sie stresuje jak o tym pomysle!same problemy z tymi malzonkami... 🌻Squirley! gratuluje! zdolniacha z Ciebie ze az szok! Zdiec z pieskiem i kiciami jeszcze nie przeslalam, ale pojda do Ciebie jak wroce ze szwajcarii. 🌻Amber! we wszystkichj polskich ksiegarniach na najwyzszych polkach i wystawach ksiazki o SBD. Jeszcze nie kupilam, ale poczytam sobie o tym i sie zastanowie. W koncu musze jakos te kilosy zrzucic! Juz kiedys mi sie udalo bez zadnej szczegolnej diety pozbyc blisko 20 kilo, po prostu mniej jadlam,...i trzymalam to wage blisko 5 lat... buuu a teraz sie zaczynam rozlazic w szerz! Zaczynam dietke! Poczytam sobie Twoj topik o odchudzaniu. Fajnie ze sie spotkalyscie z Piwonia! Ja tu nikogo przypadkiem na ulicy nie spotkam... Nic to! lece powoli! Nowe (ale uzywane) narty juz na mnie czekaja, buty tez przygotowane, wszystko sprawdzone 5 ray, chyba nic nie zapomnialam, tylko ten gamon utkwil w tych swoich papierzyskach i nie dje znaku zycia!

Bo sie znowu zgubi w odmetach stron... :-O ********************************************************************************* AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 7,7 AKARA Amsterdam 1980 10 m-cy BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota, USA 1972 15\'3\'\' BASTA Bradenton, FL ? 3 m-ce CAFEE Szwecja, Sztokholm 1977 10 m-cy DARK ELF Springfield, IL 1977 2 ESJA Islandia, Reykjavik, 1980, 4 lata EWULEK Schaumburg, IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GODA Litwa 1960 od urodzenia IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25 m-cy JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 * Kanada * 1969 14 KaHa Greenville, SC 1969 4 Kasiuga Stuttgart 1983 od marca 2003 KLARYSA Bruksela ? ? MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja 1980 2 lata z hakiem MASHA Austria 1972 3 lata MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, Bawaria 1975 5 NIKA_AU Sydney 1973 16 lat PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SIMONA CINAMONA Shreveport, La 1977 2 lata SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 TULIPAN Haga 1978 2,6 WARIATKAZWARIOWANA Luxemburg 1984 od 9.2003 *ZACZARUJ MNIE* Westfield, NJ 1974 2,5 ************************************************************************************ Esja.is, dlatego polecam Ci to bo to nie dieta tylko odzywianie i sposob na zycie. Schudnac nie jest wcale tak ciezko jak sie juz zawezmie, gorzej to utrzymac i kontynuowac diete, dlatego lepiej zeby to bylo cos prostego, urozmaiconego i nieglupiego, co mozna kontynuowac. Duzo jest diet, ktore sa dobre na krotko, schudniesz, a potem zaczniesz normalnie jesc i klops, wracasz do poczatku. W kazdym razie powodzenia, jak bedziesz miala jakies pytania to wiesz gdzie mnie znalesc. Ja mam 176cm, a w czerwcu tego roku wazylam 80.90kg :-( Simona, ksiazka!!! Czy ty w ogole czytasz co tu sie pisze? Czy tylko wyladowujesz sfrustrowanie? Jej, powodzenia! Jay, jak tam obiecane zdjecia? Kasiuga, cukry sa wszedzie, skrobia, weglowodany - trzeba tylko wiedziec gdzie i ile, cukry masz w mleku, warzywach, owocach, chlebie. Nie wierze, ze nie uzywasz bo sie nie da, chyba ze jesz mieso od rana do wieczora. Ja cukru z cukierniczki tez nie uzywam, slodycze rzadko, za to bylam chlebozerna.

Kasiuga, co zgubilas, podaje jeszcze raz na dobry poczatek: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1333248&id_f=12 Ksiazke warto miec. Dr. Agastson "The South Beach Diet" Sportowa Naneczka! Witaj! Jej, z tym dzieleniem \"majatku\" to rzeczywiscie cyrki! A ile ty masz wzrostu bo nie moge zalapac czy rzeczywiscie jestes wielka baba czy przesadzasz. Ja Piwonii nie zauwazylam, na poczatku mozg tez nie zarejestrowal kto to jest, dopiero za moment kliknelo. A przedstawilam ja mezowi jako: Piwonie Internetowa :-D :-D :-D

Hej dziewczyny!!! polazilam po sniegu z dobra godzine ,przyszlam do domu ,wzielam prysznic bo sie umeczylam solidnie idac pod wiatr i od tego momentu nie robie nic tylko laze po domu(pustym!!!) z maseczkami na buzce,wyprobowalam nowe kosmetyki z Body Shopu (wanilia mmmm pachne jak ciacho),w tv mam 3ci sezon Archiwum -X,zdazylam sprawdzic czy nie mam gdzies czujnika od obcych,ale nic nie wyczuwam.... Powzdychalam do fot mojego obiektu zainteresowania...i nic nadal. Amber-ok ,kupie ksiazke,poczytam,niedaleko jest ksiegarnia,po angielsku na pewno znajde. Fajnie. A teraz musze zmienic plytki w dvd bo kolejne odcinki czekaja,choinka sie swieci,lenistwa ciag dalszy....

squirley-gratuluje!!!!!!!!!!!🌼hm niestety nie posiadam wlasnej karty kredytowe,mam troszke odlozonych pieniedzy,ale w taki sposob to nie latwo,bo na lotnisko lub do jakiejs agenji to ponad godzine jazdy samochodem,a ja nie mam prawa jazdy i po za tym nie jezdze za najlepiej!-niestey!jesli chodzi o ksiazke to chyba troche za pozno na czytanie-wyjazd mam za tydzien.uparlam sie na ta date i jej nie zmienie!kurcze chyba was za bardzo drecze tym problemem-wybaczcie!postaram sie to przemilczec,ale bede tu zagladac.pozdrawiam i przesylam duzo buziakow!

squirley-gratuluje!!!!!!!!!!!🌼hm niestety nie posiadam wlasnej karty kredytowe,mam troszke odlozonych pieniedzy,ale w taki sposob to nie latwo,bo na lotnisko lub do jakiejs agenji to ponad godzine jazdy samochodem,a ja nie mam prawa jazdy i po za tym nie jezdze za najlepiej!-niestey!jesli chodzi o ksiazke to chyba troche za pozno na czytanie-wyjazd mam za tydzien.uparlam sie na ta date i jej nie zmienie!kurcze chyba was za bardzo drecze tym problemem-wybaczcie!postaram sie to przemilczec,ale bede tu zagladac.pozdrawiam i przesylam duzo buziakow!

Simona a ja mam osobiste pytanie. CHyba nie najlepsze na forum, ale mozesz odpowiedziec na maila albo wcale. Dlaczego wyszlas za tego faceta? Czy on Cie wiezi w domu?, bo w sumie tak to wyglada. Przykro mi jest z tego powodu strasznie. Chcialabym i ja Ci pomoc ale nie umiem. :o

Czesc wam :)Wrocilam:)fajnie bylo:) Wiecej pozniej ide robic pozne sniadanie:) Caluski dla wszystkich:)

Hej Wam! Jutro juz wracam do Francji :(:(:( 😭 Smutno mi bardzo... Dlaczego wszystko co dobre tak szybko musi sie konczyc???... Buuuu... Ja tez zaczynam porzadne odchudzanie po powrocie... Boje sie nawet wejsc na wage :o Przytylam ladnych pare kilo... wczoraj nie moglam dopiac sie w spodnie, ktore jeszcze miesiac temu byly mi luzne :o Nic, zmykam spac! 😴 Pozdrowionka dla wszystkich 🖐️

Cimona, ja Ci podaje to ksiazke abys spojrzala inaczej na swoje zycie, co za pozno, jest problem i nawet jak pojedziesz w tej wymarzonej dacie to problem nie zniknie. Ksiazka jest warta, spojrzysz na to wszystko co sie dzieje miedzy toba a twym mezem innym okiem. Mozesz sobie ja kupic w Polsce lub w polonijnej ksiegarni. Przez twoje wpisy przemawia tyle bolu, wscieklosci i bezradnosci wiec chcialabym ci pomoc, ale nie bede mogla tego zrobic jesli ty tego nie bedziesz chciala. Ksiazka jest wazna i powinna ci troche pomoc - na poczatek. Tak mi sie wydaje, ekspertem nie jestem, sama usiluje sie z czyms aktualnie uporac, z czyms co trwa za dlugo i na co przymykalam oczy udajac ze nie istnieje, a ostatnio jakby ktos mi rozowe okulary zerwal z nosa. Esja.is - there you go! Jak poczytasz to zobaczysz! Ja z wakacji wrocilam z gorsza cera, przed nimi przestalam uzywac tych anti acne bo nie wiedzialam jaka bedzie reakcja na slonce, tam tez ich nie uzywalam a do tego w sklepie gdzie przed wyjazdem kupywalam plyn do opalania i po opalaniu nie bylo tych do twarzy, takich, ktore nie zatykaja porow. Przyjechalam juz z lekko gorsza cera ale nie chcialam nic robic bo chcialam byc opalona, niestety dlugo nie wytrzymalam i od kilku dni doprowadzam sie do porzadku MOJA MAGICZNA MASECZKA i kosmetykami DDF, moze jestem bledsza ale czystsza na buzi. Dark Elf-ik! Nareszcie!!!

Amber mozesz napisac cos wiecej o tej maseczce? Jaka jest pelna nazwa tych kosmetykow i jak dzialaja? Ja jestem z natury blada, ale moja cera nie jest najladniejsza.

Amber mozesz napisac cos wiecej o tej maseczce? Jaka jest pelna nazwa tych kosmetykow i jak dzialaja? Ja jestem z natury blada, ale moja cera nie jest najladniejsza.

Gość ananka26
wielkie dzieki za umieszczenie mnie w spisie widze ze sa tu kategrie na ludzi i nadludzi

❤️Ananka 26: pisalam to jeszcze raz na tej lub poprzedniej stronie. Tabele kazdy kto chce moze skopiowac, dopisac siebie i zapisac. Bedzie mniej bledow jak zrobi to zainteresowany, jak jest duzo wpisow to informacja zgubi sie wsrod nich. Ja tez nie zawsze na internecie jestem dluzej, czasem jak dzis - wpadam i znikam :-D ❤️Marzenusia: Moj opis jak ja sobie poradzilam: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=828252&start=150 Co do cen to je rowniez zamiescilam: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=828252&start=180 pod koniec strony 7 (*jesli ktos ma jakies pytania to prosze zadac mi na moje stronce abym nie przeoczyla)

🌻Marzenusia, wpisy po kolei wedlug dat i godzin: I LINK 03:10-----wstep 03:26-----nazwy kosmetykow i wyjasnienie II LINK 04:43-----ceny

Dzieki Amber. Musze sprobowac chociaz mi wychodza raz kiedys male syfki. ;) Nie mam jako takich problemow. Sama mnie widzialas, wiec wiesz jak jest. ;)

czesc dziewczyny, pozdrawiam wszystkie serdecznie i znikam do pracy. Firma wygrala przetarg na utrzymanie zieleni w miescie w nastepnym 2005 roku, tak ze znowu musze odlozyc wyjazd na dluzej do US... Jak zwykle wszystko ma dwie strony... z jednej dobrze, z drugiej zle... Pappapapaa......

wciaz czekam na snieg;-) wczoraj tylko tak troszeczke popadalo, a mi sie marza cale zaspy, ale chyba nici z marzen;-) musze sei rozejrzec za jakimis drobnymi prezentami a nic mi do glowy nie przychodzi;-( pozdrowienia dla wszystkich