Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

simona modle sie za ciebie i za twoj bilet , swoja droga musisz byc teraz bardzo silna, wogole musisz byc silna i jesli chcesz wytrzynac jeszcze 2 lata - bo tak zrozumialam - pomysl o sobie i zrob cos dla siebie zabezpiecz siebie i dzieci , no i przede wszystkim musisz zrobic prawo jazdy, moze to zabrzmi dziecinnie ale dzieki temu poczujesz sie odrobine mniej zalezna od niego ... nie wiem skarbie co ci doradzic ale mnie bardzo douja twoje posty , boze mam nadzieje ze on wrescie ci kupi ten bilet ...pewnie nie powinnam sie byla wtracac ale powodzenia simona , swoja droga ile sie czeka na zielona karte?? 5 lat od slubu ?

wlasnie przegladalam posty i szukam osoby o nicku AgaSoko szkoda ze przeoczylam :(( jesli jest niech sie odezwie na mojego maila bo na tlenie jej nie znalazlam pozdrawiam , aha simona jak twoj ksiaze jest ciagle wojskowym to po rozwodzie ci sie nalezy polowa wszystkiego ( to tak na marginesie, nikomy rozwodu nie zycze )

Kasiuga> na zielona karte czeka sie roznie.. i nie 5 lat od slubu, wszystko zalezy od tego na jakiej wizie simona wjechala do USA simona> nie znam sie na prawie, ale papiery do INS skladalismy sami, wiec dokladnie czytalam ichnie wszelakie klauzulki, Ty masz zielona karte? te 2 -letnia? jesli nie chcesz pisac na forum, napisz prosze na ejza@go2.pl..

Gość TABELA--- UZUPELNIJ SIE SAM
ZAINTERESOWANYCH PROSIMY O SKOPIOWANIE TABELI I UZUPELNIENIE SWYCH DANYCH. PROSZE KOPIOWAC TABELE WRAZ Z TA INFORMACJA! WPISYWANIE SAMYCH SIEBIE BEZ LICZENIA NA POMOC INNYCH BEDZIE BARDZIEJ AKURATNE I NIKT NIE BEDZIE CZUL SIE WYOBCOWANY JESLI NIE ZNAJDZIE SIE W TABELI TAK SZYBKO JAK SIE SPODZIEWAL I OCZEKIWAL. ----------------------------------------------------------------------------------- AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 7,7 AKARA Amsterdam 1980 10 m-cy BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota, USA 1972 15'3'' BASTA Bradenton, FL ? 3 m-ce CAFEE Szwecja, Sztokholm 1977 10 m-cy DARK ELF Springfield, IL 1977 2 ESJA Islandia, Reykjavik, 1980, 4 lata EWULEK Schaumburg, IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GODA Litwa 1960 od urodzenia IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25 m-cy JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 * Kanada * 1969 14 KaHa Greenville, SC 1969 4 Kasiuga Stuttgart 1983 od marca 2003 KLARYSA Bruksela ? ? MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja 1980 2 lata z hakiem MASHA Austria 1972 3 lata MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, Bawaria 1975 5 NIKA_AU Sydney 1973 16 lat PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SIMONA CINAMONA Shreveport, La 1977 2 lata SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 TULIPAN Haga 1978 2,6 WARIATKAZWARIOWANA Luxemburg 1984 od 9.2003 *ZACZARUJ MNIE* Westfield, NJ 1974 2,5 ************************************************************************************

kochane kolezanki!!!!!!!!!nareszcie mam bilet!!!!BOZE dziekuje!nie na 4,ale na 5.no niech bedzie.hm...na razie jestem tak bardzo szczesliwa,ze nie bede pisac o moim mezu i naszej historii.pozwulcie mi sie cieszyc biletem i mozliwoscia wyjazdu.jesli chodzi o wize to do stanow wyjechalam na nazeczenskiej,potem juz dobrze nie pamietam,ale cos ok 10miesiecy-dostalam zielona karte na razie na 2lata.w ins powiedzieli,ze nastepnym razem przedluza mi na 10lat.pozyjemy zobaczymy.dziewczyny-maz bardzo dobry!kupil mi zrana bilet,bardzo mily,chodzi kolo mnie na paluszkach.hm...dziwna sytuacja?blagal mnie bym szybko wrocila,wiec powrot mam za tydzien od daty wyjazdu.obiecal,ze dzis wieczorem przygotuje kolacje,nawet sie pytal czy chce isc na lody.chyba oszalal!:p

kochane kolezanki!!!!!!!!!nareszcie mam bilet!!!!BOZE dziekuje!nie na 4,ale na 5.no niech bedzie.hm...na razie jestem tak bardzo szczesliwa,ze nie bede pisac o moim mezu i naszej historii.pozwulcie mi sie cieszyc biletem i mozliwoscia wyjazdu.jesli chodzi o wize to do stanow wyjechalam na nazeczenskiej,potem juz dobrze nie pamietam,ale cos ok 10miesiecy-dostalam zielona karte na razie na 2lata.w ins powiedzieli,ze nastepnym razem przedluza mi na 10lat.pozyjemy zobaczymy.dziewczyny-maz bardzo dobry!kupil mi zrana bilet,bardzo mily,chodzi kolo mnie na paluszkach.hm...dziwna sytuacja?blagal mnie bym szybko wrocila,wiec powrot mam za tydzien od daty wyjazdu.obiecal,ze dzis wieczorem przygotuje kolacje,nawet sie pytal czy chce isc na lody.chyba oszalal!:p

wybaczcie te powtorki.jesli chodzi o ksiazke to pewnie,ze postaram sie sobie kupic,ale to po powrocie.z pewnoscia mi sie przyda!na razie ciesze sie jak dziecko z tego wyjazdu!!:p:p:pnajchetniej to bym sie juz spakowala....hi hi!nikt sobie nie wyobraza jak bardzo jestem szczesliwa!!!🌼mam nadzieje,ze ten wyjazd troszke zmieni,moze moja nieobecnosc da cos do zrozumienia mezowi...?moze cos sie zmieni na LEPSZE!!!

Gość ananka26
AMBERANGELIC Arlington Hts, IL 1974 7,7 ANANKA Bufallo N.Y. 15 m-cy AKARA Amsterdam 1980 10 m-cy BARB okolice Chicago 1979 3 BAGATELKA Duluth, Minnesota, USA 1972 15'3'' BASTA Bradenton, FL ? 3 m-ce CAFEE Szwecja, Sztokholm 1977 10 m-cy DARK ELF Springfield, IL 1977 2 ESJA Islandia, Reykjavik, 1980, 4 lata EWULEK Schaumburg, IL 1978 4,5 FUNKIA okolice Chicago, IL 1970 15 GODA Litwa 1960 od urodzenia IZZA Lutsen i Grand Marais/MN 1978 25 m-cy JAY Charleston, SC 1975 2 JOASKA Francja 1979 pol roku KOKUS Tarnobrzeg, PL 1963 wakacje K-11 * Kanada * 1969 14 KaHa Greenville, SC 1969 4 Kasiuga Stuttgart 1983 od marca 2003 KLARYSA Bruksela ? ? MAYENKA Toronto, Can 1981 1,3 MARGOT Francja 1980 2 lata z hakiem MASHA Austria 1972 3 lata MARZENUSIA Okolice Chicago, IL 1984 1,6 NANECZKA Niemcy, Monachium, Bawaria 1975 5 NIKA_AU Sydney 1973 16 lat PIWONIA Okolice Chicago, IL 1977 11 SIMONA CINAMONA Shreveport, La 1977 2 lata SQUIRLEY Tega Cay, SC 1978 3,5 TULIPAN Haga 1978 2,6 WARIATKAZWARIOWANA Luxemburg 1984 od 9.2003 *ZACZARUJ MNIE* Westfield, NJ 1974 2,5 ************************************************************************************ sorki nie wiedzialam ze trzeba samemu jeszcze raz przepraszam

jedynie dzwonek telefonu uratowal moje wlosy przed zaglada...stalam przed lustrem z maszynka do wlosow,poszloby wszystko jak nic ,gotowa na fryzure a\'la Sheaned O\'Connor. Chyba potrzebuje urlopu z prawdziwego zdarzenia i wiecej swiatla.

Simona ciesze sie z Toba. Szkoda, ze tylko na tydzien, ale i ja bym sie cieszyla z tygodnia z rodzinka. ;) :D Zycze Ci powodzenia. 🌼

hej jay-ja nie mam za wiele czasu na pisanie e-maili,ale o kawie w Monroe pamietam i na pewno z toba o tym porozmawiam,tylko juz troszke pozniej!bylo by super!!!🌼

Simona ja tez ciesze sie z Toba. Masz racje moze maz w koncu sie opamieta i zmieni w stosunku do Ciebie. Powodzenia i fantastycznego tygodnia z coreczka i rodzina !!!! :-D Esja, a co Ty robilas z ta maszynka? Wiecie co...ja mialam linie telefoniczna przerwana podczas swiat. Dopiero mi w poniedzialek naprawili i tak bylam bez telefonu, internetu przez te dwa dni. W ogole to mi wmawiali ze nie ma zadnego problemu z linia tylko moj system bezpieczenstwa interferuje z linia. Potem sie okazalo ze jednak telephone box mial problem a system bezpieczenstwa tez jest swoja droga zle podlaczony.

k-11> dobrze, ze juz wszystko naprawione.. ja 2 dni bez internetu i juz zapisuje sie do szpitala;-) Esja> Ty sie opamietaj;-) dzis w TV mowili, ze wiatry u was jakies mocno wieja, nie chce sklamac ale powyzej 120km? simona> ciesze sie razem z Toba, naprawde, naladuj akumulatory w Polsce.. ja wciaz laduje, dzis np wielkim garnkiem zupy szczawiowej hihih;-) na razie we wszystko sie mieszcze wiec nie jest zle? pewnei pozniej wszystko wyjdzie w praniu hihih

z maszynka jeszcze nic nie zrobilam,ale mialam byc ogolona na zero. Wiatr wieje ,a owszem,sniegu nawialo co niemiara,ale na polnocy wyspy najgorzej ,w rey raczej normalnie. wiecie co? mam depreche,bez dwoch zdan.

Esja> ja tu jestem od niedawna, rodzina, mnostwo cudownosci a slonca nie ma i juz zaczynam ... wiednac;-( nielubie siebie takiej bleee, ale glowy bym nie golila.. trzeba bedzie Ci sie na czape z jaiejs foki zrzucic czy co.. bo taka ogolona glowa w zimie? hmmm poslac Ci czekolady wedlowskiej?;-) do 4 dojdzie, to jeszcze zdazysz zjesc;-)

Esja:) wlosy na lyso nieeeee,jaka depresja?Tesknisz za domem czy jakis inny rodzaj depresjii? Simona:) ciesze sie ze sprawa biletu zalatwiona:):):)Moze nie jest tak zle jak na to wyglada?Moze maz w koncu doceni Twoja osobe jak wyjedziesz na troszke?Zycze udanych chwil z coreczka i z Twoja rodzina:) W Colorado bylo fajnie tylko ze jestem teraz zmeczona(13 godzin jazdy samochodem) mielismy maly wypadek stuknal nas samochod z tylu ale nic sie nie stalo samochod i my w porzadku:) W sumie swieta spedzilam na spotkaniach rodzinnych z z meza rodzina leniuchowaniu ogladaniu filmow i obzeraniu sie:) Meza rodzina jak zwykle mila,dostalam mase prezentow:) Popsul mi humor tylko syn brata meza chlopak 8 ma lat a taki rozpieszczony ze hej,darl sie w nieboglosy wyganial wszystkich z pokoju,no tak beztresowe wychowanie chyba rodzice stosowali hihi dzisiaj tez zlozylam papiery o zmiane nazwiska jak dobrze pojdzie to za jakis czas( moze 2 3 miesiace) bede miala paszport tymczasowy) yeeeeee Pozdrawiam wszystkich:)

Hej Esja, ja jestem za pomyslem Jay, czekolada moze wyleczyc rozne stany !!! ;-) Zapomnij o maszynce bo potem na prawde mozesz wpasc w depresje jak sie bedziesz w lustrze co rano ogladac. Wez sie za jakas ciekawa lekture moze to pomoze...:-)

Uffff!!! Jestem wreszcie w domu!!!! Co za dzien!!! Ale loty byly bezproblemowe. I bagaz nam tez nie zginal wiec jest OK! Simona: fantastyczna sprawa z tym biletem!!! Gratuluje!!! Moze uda sie wam zalagodzic troche konflikty... W koncu jestescie mlodym malzenstwem i nadal sie docieracie... Amberek: przeczytalam ksiazke o SBD od deski do deski i calkowicie sie zgadzam z tym co wczesniej napisalas. To jest styl zycia a nie jakas dieta cud na kilka tygodni. Jutro zaczynamy z moim T. W swieta moj T powiedzial swoim rodzicom, ze ja chce tej diety sprobowac i potem non stop byly pytania czy dany produkt/danie/napoj sa SBD friendly czy nie. Mowie ci, szlag mnie trafial. Chyba starali sie byc bardzo dowcipni a mnie krew zalewala bo czulam sie jakby sie ze mnie nabijali... Ale mam to gdzies. Nikogo nie zmuszam do diet. T sam chce schudnac pare kilo. Anyways, nie moge sie doczekac do jutra i do zobaczenia efektow!! Jay i Margot: dobrze sie bawilyscie w Polsce? Do wszystkich pan z Chicago: w obydwie strony mialam layover w Chicago na O\'Hare i mowilam mojemu T, ze chcialabym sie wypuscic do miasta na pare godzin i pobuszowac w polskich sklepach i z wami sie zobaczyc... Oczywiscie nie mielismy na tyle czasu... Kiedys sie tam wybierzemy na zwiedzanie na kilka dni to sie z wami umowie. Co wy na to? kokus: 🌻 Jak swieta? Jak piesio? Moi tesciowie maja swietnego nowego pieska rasy Papillon. To malo znana rasa. Psiunia nazywa sie Raisin, czyli Rodzynka. Swietna jest. STrasznie madra i pelna energii. Marzenusia: ja na cere ci polecam czeste uzywanie peelingu Swiss Formula Apricot Scrub. Nie ma jak te granulki!! Dwa razy w tygodniu poszorowac buzke, potem na nos troche Oxy i po klopocie. Moja cera tez nie jest idealna... Na dodatek pije duzo kawy, a to przyspiesza przetluszczanie skory. Za to czolo i policzki mam notorycznie przesuszone... takie bledne kolo... Esja: ani mi sie waz obcinac wlosow kobieto!!! Masz swietna fryzurke!!! DarkElf: jaka pogode mieliscie w Colorado? Aha, jak tam decyzja w sprawie grzywki? Ja bym na twoim miejscu poszukala w internecie recenzji jakiegos dobrego salonu w twojej okolicy. Ja wlasnie tak znalazlam ten salon, do ktorego chodze. No a na dodatek jedna z moich sasiadek polecila mi ta jedna stylistke, ktora przez lata pracowala dla Redkena. Swietna jest. A propos fryzur: polecam wszystkim szampon i odzywke BigSexyHair. Swietne!! Bardzo lekkie, slicznie pachna i wlosy sa naprawde wielkie i puszyste. ok... to na razie tyle... ale mialam slinotok... pozdrowienia dla wszystkich... piwonia, kasiuga, naneczka, ewule, joaska, 🌻... kurcze ... jak kogos pominelam to sorki!

ananka26: jeszcze dodaj do tabelki rocznik!!! 🌻 k-11: jak leci?! 🌻 sluchajcie, czy ktos z was widzial film pt. Napoleon Dynamite? Jezeli nie to koniecznie obejrzyjcie. Posikacie sie ze smiechu!! To jeden z najzabawniejszych filmow jakie ostatnio widzialam!!!!

O wow widze, ze wracaja ludziska... ;) Simona nie zawsze. ;) Jestem po prostu szczera...czasem do bolu. ;) Czekam na foteczki! :D Esja.is oszalalas? Nie scinaj wloskow! Sama chcialabym miec tak dlugie. Ale ciagle scinam i scinam. I jakos lubie zmiany, ale jak juz sa krotkie, to duzych zmian nie da sie wprowadzic, wiec lekko skracam. I sa coraz krotsze. Jak juz sie raz zacznie, to potem nie ma konca. ;) I ciezko mi zapuscic teraz. :o ;) Dark Elf dobrze, ze jestescie cali! A ten dzieciak, to musial byc niezly. :p Squirley swietny pomysl ze spotkaniem! :D A co do cery, to uzywam peeling, ale jak mam wypryski, to nie, bo wtedy wylazi ich wiecej. :o Potrzebuje cos, co bedzie zapobiegac, a jak sa, to uzywam na kazdego z osobna alkohol. Teraz sobie kupilam spirytus salicylowy czy cos takiego i bede kazdego syfka smarowac jak mi wyskoczy. ;) Mam nadzieje, ze pomoze troche. ;)

Elfik: a propos rozpuszczonych dzieciakow, to polecam program Nanny 911 na Fox. Wlasnie oberzelismy pierwszy odcinek. U nas leci o 22:00, czyli u was o 21:00 (sroda). Mowie ci, zaczniesz sie zastanawiac gdzie takich dennych rodzicow produkuja i skad sie biora takie potworne dzieci... Ja juz mojemu T powiedzialam, ze w zyciu czegos takiego nie widzialam. Dwulatek rzadzi domem i krzykiem i pluciem domaga sie wszystkiego. Masakra!!! Ja moje dzieciaki bede napewno wychowywac po polsku, czyli tough love. Milosc zakrapiana dyscyplinka. W przeciwnym razie zrobia sie z nich potwory... hihihi...

Simona cinamonowa! Super! Nie zapomnij nabyc ksiazki - to na przyszlosc: ROBIN NORWOOD \'\'KOBIETY, KTORE KOCHAJA ZA BARDZO I CIAGLE LICZA NA TO, ZE ON SIE ZMIENI\'\' ( 28zl) Zycze Ci wspanialego pobyi duzo niezapomnianych chwil!!! Ananka26! Bravo! Wlasnie o to chodzi z ta tabelka! Pisalam ci na ostatniej stronie, ze nie zawsze mam czas! Zreszta tu tyle wpisow...strony leca jak szalone... Funkusia? Esja.is - o co chodzi z Toba i ta maszynka??? K-11!!! Heeej! Ja mialam tez przeboje z telefonem. Dziwilismy sie z mezem, ze przez dwa dni nikt nie dzwoni, a jak juz zadzwonil na meza komorke to sie dziwil czemu nie odbieramy i na pewno ja na internecie...akurat baty mi sie dostaly za nic bo na internet nie mialam zbytnio czasu i ochoty (przez to jak ktos poniszczyl moj i inne tematy na dziale Diety bylam zniechecona). Okazalo sie, ze nie dzwoni telefon, sekretarka sie nie wlaczala. Zmienilismy ustawienia i...nic. W koncu sam zaczal dzialac. Bedzie to dla nas na zawsze zagadka :-D Dark Elf, dobrze, ze nic sie nie stalo. Squirley, bo ja na diety cud sie tez nie nabieram i jak tylko o nich slysze to parskam smiechem. Marzenusia, a ja polecam moje. Jak nie chcesz lapac sie za cala serie, polecam na poczatek maseczke, dla mnie blogoslawienstwo! maseczka radzi sobie z tym co jest, co pozostaje i zapobiega! Na poczatku uzywalam co trzy dni, teraz raz na tydzien no i awaryjnie nakladam bezposrednio na cos co wykwitnie. Zreszta pisalam pod linkami czego to ja na buzi nie mialam :-D Spirytus??? Odradzam!!! Zniszczysz i popalisz skore a pryszcz i tak bedzie rosl!

kochane dziewczyny-dziekuje za wszystko!jade do domku!!!:pniestety nie do polski-moja mama mieszka we wloszech kolo neapolu i to miejsce nazzywam ,,domem,,!szczawiowej pewnie nie zjem,a szkoda bo ja uwielbiam!ale napcham sie pzza i moze cos mama ugotuje po polsku,ze mnie kiepska kucharka.wszystko nie wazne-jestem szczesliwa jade zobaczyc corke!!!usciskac rodzine!