Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Kasandreraa - ta zapiekanka to jest wlasnie jedzenie z serii na poprawe humoru i ogolne poczucie blogosci :) Mam nadzieje, ze wieczor w domku wplynie na Cie pozytywnie :)

Moj przepis na zapiekanke - bardzo prosciutki i szybki: Mielona wolowine, cebulke, szczpiorek, pieczarki i cukinia, podsmazyc na lekkim ogniu (na oliwie z oliwek), dodac do tego pokrojone czarne oliwki (ja dodalam oliwki domowej roboty z zalewy z oliwy z oliwek i tymianku), podluzne pomidory (najlepiej z puszki), czosnek, sol i pieprz do smaku. Calosc wlozyc do formy wysmarowanej tluszczem lub na ciasto francuskie (ja zrobilam na ciescie). Posypac gruba warstwa sera brie i parmezanu a nastepnie wlozyc do piekarnika na 30 minut. Gotowe :)

Margot - oj, to mi wyglada na cudenko ;) Bomba tluszczyku i kalorii, ale za to na pewno jak koi dusze ... :) Zapewne moznaby tez to wrzucic na \"spod\" z makaronu ugotowanego :)

:) Jay - no jak to nie paparazzi! A kto chcial ksiezycowi w tylek zagladac? ;):D :) Bagatelka - dziekuje za wklejejnie przepisu JoAski! Ja sie na razie odchudzam, ale zrobie ja dla mojego S. :) I widze, ze znowu podalas ciekawe przepisy na krewetki! Dzizus, zaraz slinotoku dostane! Te krewetki imbirowe! Robie jutro - juz odmrazam zwierzaki :D

Margot - ja jeszcze imbirowych nie probowalam, ale bylam zachwycona czosnkowymi :) I w ogole jest to chyba najlatwiejszy i najszybszy sposob na krewetki, normalnie wcale nic nie trzeba robic tylko zamarynowac i upiec. Uwazaj tylko na czas, bo w goracym piekarniku one naprawde beda gotowe w gora 2 minutki, ja niechcacy troche przetrzymalam i w ogole mialam mniejsze zwierzaki, takze mi sie ciut przedobrzyly i byly twardawe, ale smak przepyszny pozostal :) A propos, to ja tez na jutro te zwierzaki rozmrazam :)

:) Bagatelka - chyba zrobie takie i takie jutro :D A co mam sobie zalowac! :D Takie przepisy - to mus :D

:) Bagatelka - chyba az takie kaloryczne to nie jest... bez ciasta to juz na pewno nie... Zreszta to jest dla mojego S. - dlatego na ciescie, bo on musi jesc porzadnie, zeby przybrac na wadze (porcje dla 4)! Biedak! Nie wiem, co lepsze, jesc malo czy jesc za 4! :o Jestesmy bardzo ciekawa para - on walczy o kazdy kilogram i ja walcze z kazdym nadto :P... Caly czas mu powtarzam, ze on ma lapac te moje zrzucone kilogramy, zeby juz do mnie nie wracaly ;) Ale on chyba slepy :P:D

Gość Abka
Australia/Sydney sie klania. Mieszkam od 2 lat :) pozdrawiam wszystkich

:) Abka - hej 🖐️ Zauwazylam, ze od kiedy jeslesmy w polecanych, wiecej osob nas odwiedza :)

Abka - witaj :) Dla Ciebie tez pozdrowionka :) I jak sie tam zyje? Margot - po glebszym przeanalizowaniu sprawy faktycznie to moze wcale nie byc az takie tluszczykowe ... po prostu glodnemu chyba chlieb na mysli i tak sobie pomyslalam, ze bedzie to gora miesa z gora sera :D Ale potem patrze i widze, ze tam jest przeciez duzo warzywek i mieska moze byc w sumie tak glownie na smak ;) A z tym lapaniem kilogramow, to faktycznie gdyby tak mozna ... ach, mam dwie kolezanki, z ktorymi chetnie bym pohandlowala w ten sposob - jedna nie moze przytyc i wyglada jak mala dziewczynka (w moim wieku), a druga chce sie ze mna podzielic ... biustem :D Marzenia...

no i ominely mnie juz dwie stronki..hihih... nadal jestem padnieta... wczoraj po jidze i zjedzeniu grejpfruta padlam jak niezywa (kolo 22:00) i spalam jak zabita do 7 rano. Szok... A dzis znowu ukrop w pracy... jedna szefowa juz wrocila z zagranicznych wojazy i skonczylo sie obijanie. Aha, wczoraj dostalam odnowiona karte do pracy... co za idioci w tym INSie... Moja wygasa w sierpniu a oni mi przyslali onowiona wazna od maja 2005 do maja 2006... Ale mam nadzieje, ze juz niedlugo nie bede jej wogole potrzebowac, bo dostane zielona... spadam...

:) Bagatelka - gory mieska nie dodalam, ale serka nie zalowalam :D Z tym lapaniem kilogramow, to faktycznie ciezsza sprawa nie z gubieniem! Jak sie czlowiek zawezmie to schudnie (wiem po sobie), a taki co chce przytyc? Coz, widze po S. i po jego siostrach, ze sprawa naprawde nie jest prosta... Gdyby tak handlowanie bylo mozliwe :D Ach :D S. dalalbym moj zbedny balast ;):D Od mamy tez bym wziela troche... biustu ;):D Zawsze jej powtarzam, na pocieszenie, ze co trzy glowy to nie jedna ;):D Ale bagaze trzeba nosic :D

:) Squirley - stronki dzisiaj bardzo szybko leca :D Mam nadzieje, ze wkrotce bedziesz miala swoja zielona karte :)

Musze isc do fryziera, bo klaki mi do oczu wchodza... a teraz czekamy na wazna przyslke i nie moge wychodzic ani jutro ani pojutrze z domu :o Mam teraz kitke na czubku glowy i wygladam troche jak samuraj ;):D

Widze, ze nikogo nie ma, wiec ide spac! Pozdrawiam wszystkich 🖐️

Ja albo mam szczescie albo pecha. Chyba powinnam otworzyc schronisko dla kotow. Jak wiecie (chyba) dokarmialam koty. Ostatnio trafila mi sie kotka w ciazy. Dzis znalazlam kotki male pod schodami sasiadki. Jednego zlapalam, ale go odnioslam, bo jest malutki i potrzebuje mleka matki. Chce je wylapac wszystkie i oddac do szpitala dla zwierzat, chyba ze wczesniej znajde chetnych na nie. No zobaczymy. Oto jeden albo jedna z nich: http://tinypic.com/5cm260 http://tinypic.com/5cn4ed

Marzenusia - w tych kociakach to sie tylko zakochac i umrzec :0 Cudownosci :) Szkoda, ze taki skomplikowany ich los ... jejciu, jeszcze oczeta niebieeskie maja ... Margot - samurajka :D To pociesznie musisz wygladac :) Tak, handel biustem, widze, ze temat bylby chyba popularny, gdyby byl wykonalny ;) Ja tez nawet od mamy moglabym troche odkupic, nie wiem doprawdy po kim to jestem taka odbiuszczona :( Aha, juz wiem, po chrzestnej ... Powodzenia w tuczeniu Twego kochanego tuczniczka :) Squirley - a na czym polegaja te kluby cwiczeniowe w YM/WCA? CO do jogi, to ja chodzilam na taka raczej anemiczna niestety. Po pierwszych zajeciach bylam kompletnie wyprana, ale too chyba tylko dlatego, zejeszcze nie wiedzialam o co w tym wszystkim chodzi. Ale niestety potem to malo kiedy mnie jaki miesien bolal :( Jedyne co, to postrzykaly mi troche plecy ... no ale dla samego milego samopoczucia i relaksu warto bylo i chyba jeszcze sie zapisze :)

marzenusia: ja chce tego szarego w prazki!!! dawaj go tu do Karolinki... Bagatelka: nie wiem czy tak jest we wszystkich YMCA, tutaj jak masz membership to za friko mozesz chodzic na wszystkie grupowe zajecia z fitnessu. Maja doslownie wszystko pod sloncem: step, sculpt, core conditioning, pilates, yoga, zumba (jakis fitness polaczony z tancem latynoskim) spinning (szybkie rowerki) oraz mase innych ktorych nie pamietam. Sprawdz czy u was tez tak jest. Moim zdaniem bardzo sie oplaca. My placimy $60 za miesiac za rodzinne membership. po 30 na lebka to calkiem niezle za mozliwosc uzywania silowni, rowerkow, treadmills, wszystkie te fitnessy i niedlugo w nowym centrum baseny. Cool. Co do jogi to musisz odpowiednio trafic. Widzisz w ubiegla srode bylam na tych totalnie niemrawych zajeciach, a wczoraj dostalam znow wycisk. Zalezy od instruktora. Mnie tez teraz lupie w plecach, ale juz czuje jak mnie zaczynaja bolec miesnie. Poza tym w jodze do kazdej pozy jest kilka modyfikacji wiec jak cos staje sie zbyt latwe, mozesz isc krok dalej i wygiac jub wykrecic dodatkowa czesc ciala i wtedy poczujesz. Instruktor zwykle poda rozne opcje. Ja jestem srednio poczatkujaca, ale jestem flexible, wiec sie niezle wygibuje. Na serio polecam. No a teraz ide na Pilates, bo dzis wieczorem nie ma jogi. Papaty...

Squirley to juz przyjezdzaj. Bede szukac im domciu pewnie. Ale jeszcze troche czasu minie, zanim sie naucza jak pic z miseczek, jak robic siusiu i kupke w piasku. ;) Beda ze mna mialy dobrze. Chociaz na chwile.... Szkoda, ze Franiu jest alergikiem. :( :(

dzieki Squirley :) Tez o pilatesie myslalam, kurde tylko mnie to trzeba kopnac, zebym tak zad ruszyla sie zapisac :P Jest w Dulutkowie YMCA, musze sie zorientowac co tam w trawie piszczy, ale tutaj wszystko jest takie stare, doslownie jakby zamkniete w kapsule czasu kilka dekad wstecz, no i na dodatek niemrawe, ze nie wiem, czy mieliby nawet wystarczajaco chetnych na tyle roznych zajec. Zobacze jednak. Milego pilates :)

kiedys mialam podobnego kotka w prazki.znalazlam go i wzielam do domu.byl kochany i madry jak pies.wyjezdzajac do polski na wakacje oddalam go sasiadce na miesiac..do dzis pamietam jego wzrok jakby mowil \"opuszczasz mnie\".to babsko..chociaz nie specjalnie i wiem,ze to nie jej wina,ale jednak babsko..wyprala go w pralce.musial wejsc do niej gdy pranie bylo juz w srodku,a ona pozniej domknela drzwi.nie macie pojecia jak plakalam!dalej go czasem wspominam. marzenusia-juz cie lubie:-)

Agais - lomatko !!!!!!!!!!!!!! Ja myslalam, ze koty w pralce to piora tylko w kawalach :P Ale smierc, nie zazdroszcze :0

tak to brzmi jak kawal,ale niestety stalo sie naprawde:-( a taki byl kochany.chodzilismy z nim do lasku i wdrapywal sie na drzewa,musialam sie raz wspinac po niego:-) lazil za nami jak piesek,a gdy rozchodzilismy sie w dwie strony to stawal i miauczal nawolujac nas. a tak poza tym to zjaralam sie dzisiaj na solarium i siedze na piekacym tylku:-0 nigdy nie jestem pewna czy dobra mordka mi wyjdzie zaraz pocwicze

probuje zrobic takiego w czapeczce P:-) P:-( D:-) R:-) :-B

no i nie wyszedl wiecie o co mi chodzi?tka mordka w okularach i czerwonej czapeczce

agais - ale smutniscie z tym kiciem :( ... Co do mordek, to ja tez mam bardzo limitowany zakres, umiem robic tylko nastepujace : :) :( :P :D :0 ........... w czapeczce to nie mam pojecia, nie umiem nawet tych wscieklych, ani ziewajacych, ani spiacych, anie raczki machajacej, jestem dno i bomble :D