Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOSIEK_27

PLANUJĘ CIĄŻĘ W WAKACJE 2005

Polecane posty

Gość GOSIEK_27

wITAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY, KTÓRE TAK JAK JA CHCĄ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ W WAKACJE 2005 ROKU. CHOCIAŻ DO TEGO MOMENTU JEST JESZCZE SPORO CZASU, TO JUZ OD STYCZNIA MAM ZAMIAR PRZYGOTOWYWAĆ POWOLI SWÓJ ORGANIZM NA TAKĄ ZMIANĘ. Mam na myśli zdrowe odżywianie , badania i fachową literaturę.Myślę że są wśród was dziewczyny, które maja podobne plany, zapraszam do wspólnego przygotowywania się, wymiany poglądów i spostrzeżeń na sprawy z tym związane:) Pozdrawiam i zapraszam:)

Gość Avion
Hej :) ja też nad tym się zastanawiałam, dokładniej nad planowaną ciążą chciałabym już też w wakacje zacząć jednak nie wiem jak to bedzie... W każdym bądż razie zacznij łykać kwas foliowy (4miesiące przed planowaniem zajścia w ciąże) i spożywać warzywa, które go posiadają ponieważ to jest bardzo ważne z rozwijaniem się cewy nerwowej płodu . Serdecznie pozdrawiam i życze powodzenia :) mam nadzieje, że się uda jak najszybicej :)

Gość agarka
Ja też mam w planach mniej więcej od wakacji zacząć starania. Już badania mam za sobą, ale lekarka mi powiedziała, żeby nie przesadzać z tym kwasem i nie panikować przede wszsytkim. Zasugerowała branie kwasu na 3 miesiące przed planowanym zajściem, ale wiadomo, że to może potrwać kilka cykli :p tzn. sianie fasolki i czekanie aż zakiełkuje :). I na razie kazała mi przestać planować, całkowicie się wyłączyć, bo jestem "włączona" :) i jak wiadomo psychika zrobi swoje. Więc dziewczyny JA NIE PLANUJĘ :) tylko czekam do lata :)

a ile macie latek dziewczyny?? ja mam 33 i tez planuje moje pierwsze dziecko,to troche pozno,ale dopiero teraz znalazlam odpowiednia osobe,ktora moglaby byc ojcem

a ile macie latek dziewczyny?? ja mam 33 i tez planuje moje pierwsze dziecko,to troche pozno,ale dopiero teraz znalazlam odpowiednia osobe,ktora moglaby byc ojcem

Gość agarka
Ja mam 27 latek, jak będę "zachodzić" juz będzie 28. To późno też ale ... mam nadzieję, że będzie ok. A co kto miał na mysli pisząc że Gosiek planuje wczesniaka ??? NIe łapię. Jakoś nic z jej wypowiedzi nie wynika .... czyżby próba "przyczepienia się" ????

Gość niebieskie_oczy
Czesc dziewczyny. Ja tez "czekam do lata". Od stycznia bede sie wzorowo przygotowywala. Wybieram sie do lekarza, ale szukam w chwili obecnej takiego z przychodni, zeby wypisal mi skierowania na badania, bo zrobię je przynajmniej bezplatnie. Mam 26lat. Pozdrawiam

Ja chciałabym się zacząć starać w przyszłym roku, własnie około lata, ale nie wiem, co z tego wyjdzie... Będę miała już 25latek a moje chęci na starania sa coraz większe od jakiegos czasu. Tylko moja druga połówka jeszcze troche niezdecydowana, ale na pewno bardzo by się cieszyła z bycia tatusiem :D Trzymajcie za mnie kciuki, ja za Wasze starania tez juz trzymam :)

Gość GOSIEK_27
Cieszę sie ze nie jestem w swoich planach odosobniona, fajnie ze jest nas juz trochę:) Z tym wcześniakiem to nie za bardzo rozumiem intencję wypowiedzi , jeżeli to nie jest tylko wyraz chamstwa i zaczepności to moze wyjaśnisz łaskawie o co ci właściwie chodzi choler_nick??? Ja nie lubie byc niegrzeczna w stosunku do innych, ale jeśli ktoś jest taki w stosunku do mnie to sorry, ale nie będe potulnie milczała.Grzecznie więc pytam co masz na myśli?? Pozdrawiam reszte dziewczyn:)

Gość jak można
planować ciążę w wakacje? zajście i poród w ciagu 2 miesięcy? bo patrząc na temat topiku od strony językowej to własnie na to wychodzi

Ludzie, czy wy nie macie innych, ciekawszych spostrzeżeń , tylko łapać kogoś za słówka? Napisałam ze chcę zajść w ciążę w wakacje, a nie jeszcze ją donosić i urodzić najlepiej bliznięta! Czy tak proste rzeczy trzeba niektórym tłumaczyć jak krowie na rowie? Nawet nie chce mi się już tego rozszerzać bo szkoda chyba mojego czasu.Jeśli ktoś nie odróznia zajścia w ciążę od jej donoszenia to polecam podręcznik z biologii, najlepiej poziom szkoły podstawowej- tam jest to napisane akurat na poziomie spostrzeżeń mojego przedmówcy. Nie o spostrzeżeniach semantyczno- synonimicznych jest to wszaktemat, więc trzymajmy sie tego, o czym on w istocie traktuje. Pozdrawiam:)

A po za tym, skoro wszyscy inni tu mnie rozumieją i bez tłumaczenia wiedzą o co chodzi, to problem chyba nie leży w sformułowaniu tematu...

Gość Nie planuje ale
Kochane kobitki, co nalezy zmienic w odzywianiu i ogolnie, przed 'staraniem sie'? Na ile przed trzeba odstawic tabletki - slyszalam 6 miesiecy - to troche dlugo, co? A jakie badania sa potrzebne? Dziekuje, mam 26 lat a o ciazy mam nadzieje bede powazniej rozmyslac za 2 lata, chociaz juz teraz chcialabym sie zapoznac z tematem. Dziekuje!

Gość oli21
ale wam zazdroszcze! ja jeszcze studiuje i nie moge sobie pozwolić na ciąże ale nie moge sie juz doczekac jak bede miała swoje;)

Gość Oli21
aha...podaczas ciązy nie bierzcie żadnych tabletek, nawet witamin! np. witamina A brana w tabletkach może uszkodzić płód! więc jedzcie tylko naturalne pokarmy. żadnej chemii!

Gość kobietka lat 23
cześ dziewczyny. Ja z mężem już teraz planuję, czekam na efekty starań. Zostało mi jeszcze 6 miesięcy studiów.ale co tam. jeśli macie pytania co do szczegułów to zapraszam na stronkę www.lmm.pl tu znajdziecie porady na forum i wiele cennych uwag dotyczących planowania bobasa. Mam nadzieję, że Wam się przyda. Piszcie i dzielcie się doświadczeniami. Cieszę się że jednak nie zanikł w nas kobietach ten macierzyński instynkt. Pozdrwiam Was wszystkie i czekam na Was na "lmm". ;-)

grunt to nie przesadzac ani w jedna ani w druga strone przygotowania przygotowaniami, oby nie przerodzily sie w obled ja jestem pod stala opieka lekarza, juz teraz biore kwas foliowy i inne witaminy, staram sie bogato odzywiac (warzywa, soki, zero fast food itd.), wysypiac, miec dobry humor a przede wszystkim nie myslec o ciazy, bo im wiecej sie mysli tym trudniej w nia zajsc na miesiac przed planowanym poczeciem mam sie zglosic na badania krwi: cytomegalia, i.... zapomnialam dwa nastepne i to wszystko badzcie dobrej mysli, to jest najwazniejsze

Gość moniqe24
Cześć wszystkim dziewczynom :) Ja planuję troszkę wczesniej bo w maju :) ,już za trzy m-ce odstawiam tabletki. Kwiecień to m-c przerwy a maj to m-c naszego pierwszego staranka :) Od stycznia będę brać folik i falvit. Porobię też serię badań na: WZR, toksoplazmozę, różyczkę, badania krwi i moczu, no i oczywiście ogólne badanie ginekologiczne. Nie będę wariować na punkcie przygotowań przed ciążą. Także to wszystko co zrobię w celu przygotowania się. :) ale już nie mogę sie doczekać...hihi...

Gość moniqe24
voolcano a bierzesz jakieś piguły?

Gość moniqe24
voolcano a bierzesz jakieś piguły?

moniqe24 ---> chodzi o anty? nie, nie biore, przestalam jakies 2 miesiace temu. dokladnie wiem kiedy mam owulacje, dlatego postanowilam nie brac zadnych hormonow. mam przepisane plasterki ale sie nie zdecydowalam, czytalam, ze sie odklejaja itd.

moniqe24 ---> chodzi o anty? nie, nie biore, przestalam jakies 2 miesiace temu. dokladnie wiem kiedy mam owulacje, dlatego postanowilam nie brac zadnych hormonow. mam przepisane plasterki ale sie nie zdecydowalam, czytalam, ze sie odklejaja itd.

Witajcie dziewczyny! U was też tak pochmurno i szaro za oknem??/ Mnie po prostu usypia taka pogoda, bez kawy się nie obejdzie, ale musze zacząć się od niej odzwycajać powoli:) Moniqe24---> jesteś pewna,że ta przerwa w tabletkach nie powinna być nieco dłuższa??? Gdzieś czytałam, że conajmniej 2-3 miesiące. Chociaż podobno po tabletkach najłatwiej się zachodzi:) Ja tabletek nigdy nie brałam, więc nie mam czego odstawiać, muszę jedynie zmienić troche swoje przyzwyczajenia żywieniowe(niekoniecznie zdrowe) pozdrawiam:) Avion--->pozdrawiam🌻 agarka--->witaj🌻 soraya--->ja mam 27 lat, pozdrawiam:) niebieskie-oczy--->witaj, widzę, że w podobnym wieku jesteśmy:) natka--->witaj, zawsze coś wyjdzie, tylko trzeba spróbować:) voolcano--->jasne, że możesz do nas dołączyć, pozdrawiam:) oli21--->witam i pozdrawiam, dzieki za rady, napewno się przydadzą:) kobietka lat33--->zajrzałam, na proponowaną przez ciebie stronkę, nawet nawet, sporo tam ciekawych rzeczy, pozdrawiam:) Dziewczyny a tak wogóle skąd jesteście?? Ja z okolic Warszawy, pozdrawiam:):):)

Gość niebieskie_oczy
Cześć dziewczyny, widze że nas przybywa, fajnie! Qrcze, nie wiedziałam że dostać się do lekarza w przychodnii to taki problem. Najbliższe terminy to dopiero za 2tyg. Buuuu... a ja myslalam ze zalatwie to w przerwie światecznej, bo później praca mi troche przeszkadza. Cóż, naiwna jestem. Dziewczyny, mam pytanie. Wybieram się z wizytą do 1,5 rocznego malucha. Kupiłam mu fajną koszulkę, ale to raczej ucieszy mame niż chłopczyka. Nie wiecie co mogłabym takiemu szkrabowi kupić do jedzenia? Coś słodkiego? Zeby mały też coś miał z odwiedzin ciotki. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam z Gdyni