Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Morgaine

Co my艣licie o gotyckich dziewczynach ?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
inkh ile masz lat ? pewnie niewiele...:D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 inkh
Moja sprawa ile mam lat!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Droga Inkh, nie zwyzywa艂em, ani nie zamierzam Ci臋 wyzywa膰 od idiotek, cho膰 masz racj臋, mog艂a艣 si臋 poczu膰 ura偶ona wcze艣niejszymi postami, aczkolwiek nie powinna艣, bo za g艂upi膮 Ci臋 nie uwa偶am. "" t臋pi膰 pozerstwo, jak to mia艂o miejsce w kr臋gach metalowych" no ciekawe.... od kiedy metale t臋pi膮 pozerstwo, wyt艂umacz mi to!" W latach 80-tych i 90-tych, oraz wczesnych 2000, by艂o radykalnie t臋pione. Teraz niestety rzadko kiedy jest i st膮d wida膰 takie dzieci RockMetalShopu itp. pozerk贸w, o kt贸rych wspominasz. "Co chwile na drodze spotykam metala , kt贸rego NIGDY w 偶yciu nawet na 偶adnym koncercie metalowym nie widzia艂am, a jak pytam si臋 czego s艂ucha to mi wi膮zanke tak膮 sypie , ze szkoda gada膰- wielki metal......" Jak mniemam, jest to odbicie pi艂eczki i przyznam, 偶e spodziewa艂em si臋 tego, ale do rzeczy. Kiedy艣 tacy dostawali solidny oklep, tracili koszulki, naszywki, przypinki i z臋by. Teraz niestety jak s艂usznie zauwa偶y艂a艣, si臋 to zmienia. "Ja zamiast p艂yt wole i艣膰 na koncert tego zespo艂u ( jak oczywi艣cie mnie sta膰 i mam czas) i pos艂ucha膰 muzyki na 偶ywo" Czyli wspierasz wykonawc贸w, kt贸rych lubisz, wi臋c ok.:) "Zreszt膮 nie wiem jak u ciebie, ale u mnie przyj臋艂o si臋 wymienianie kaset, je偶eli komu艣 sie znudzi艂y na co艣 innego, wg. mnie jest to mniejsze z艂o." Kiedy艣 te偶 si臋 wymienia艂em.:) "No i co z tego, jak mi wiadomo, ubi贸r got贸w w tamtych czasach znacz膮co odbiega艂 od tych w dzisiejszych czasach, bardziej wzorowali sie na punkach, ni偶 na d艂uga艣nych kieckach z koronki , gorsetach i innych koronkowych ciuszkach. Wygl膮d got贸w w tamtych czasach by艂 znacz膮co inny." Tak, to prawda, aczkolwiek takiego oldschoolowego gota/deathrockera mo偶na odr贸偶ni膰 od punka. "Tak jak punki teraz i kiedy艣, np. woodstock , powiedz mi gdzie ci prawdziwi punkowcy z woodstocku z lat 90" To jest festiwal neohipisowski, a nie punkowy. Poza tym Owsiak to komunista, kt贸ry w 1988 wystartowa艂 na Jarocinie z Towarzystwem Przyjaci贸艂 Chi艅skich R臋cznik贸w, czyli organizacj膮 happeningow膮, maj膮c膮 na celu odci膮gn膮膰 贸wczesn膮 m艂odzie偶 od buntu przeciwko komunizmowi i pokolenia Jarocina, do tej pory nienawidzi Owsiaka. "a metale ,gdzie ich katany?????" Ja do tej pory nosz臋 katan臋 i bia艂e adidasy za kostk臋 z wielkimi j臋zorami. "Teraz "prawdziwy" metal chodzi ubrany na czarno" No niestety teraz taki wizerunek si臋 przyj膮艂 i jak ludzie widz膮 kogo艣 oldschoolowo ubranego, to si臋 dziwi膮. Czasem mnie irytuje uto偶samianie Metalu TYLKO z czarnym kolorem i glanami, ale jak s艂usznie zauwa偶y艂a艣, nic na to nie poradzimy.;) "no powiedz mi gdzie oni wszyscy s膮?????" Na thrashowych koncertach mo偶na spotka膰 jeszcze maniak贸w w katanach narzuconych na ramonesk臋, niebieskich jeansach i bia艂ych adidasach za kostk臋 z wielkimi j臋zorami i to nie tylko czterdziestoparolatk贸w, ale i pokolenie dwudziestolatk贸w. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mateo Leo
Gotki dobrze mlaskaj膮 pyty :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do goscia 2014-04-01 21:57:28 Z tym rockmetalshopem strzeliles w 10 . ;) pozdro :D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gotyckie dziewczyny to zwyrodnia艂e istoty, bo modl膮 si臋 do szatana i pij膮 krew niemowl膮t.:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bandytyzm maj膮 we krwi te zwyrodnia艂e czcicielki szatana!:o Te ca艂e gotyckie dziewczyny powinno si臋 zamyka膰 w szpitalach psychiatrycznych, aby nie mog艂y zrobi膰 krzywdy 偶adnemu niemowl臋ciu lub zwierz臋ciu!:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
''go艣膰 Bandytyzm maj膮 we krwi te zwyrodnia艂e czcicielki szatana!pechowiec.gif Te ca艂e gotyckie dziewczyny powinno si臋 zamyka膰 w szpitalach psychiatrycznych, aby nie mog艂y zrobi膰 krzywdy 偶adnemu niemowl臋ciu lub zwierz臋ciu!pechowiec.gif '' x sama zamknij sie w psychiatryku, bo bredzisz od rzeczy. Jak jaka艣 baba od religii kt贸ra straszy dzieci 偶e jak nie b臋d膮 chodzi膰 do ko艣cio艂a to trafi膮 do piek艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
''czcicielki szatana'' co za debilka, to jest tak jak kto艣 nie ma poj臋cia o czym m贸wi, ale opinie ma wyrobion膮:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 bandytk膮 i czcicielk膮 szatana, st膮d w Tobie tyle pogardy dla drugiego cz艂owieka. Powinna艣 mie膰 w sobie wi臋cej pokory i przede wszystkim odrzuci膰 szatana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie chcesz wierzy膰 w Boga, to nie musisz, bo nikt Ci臋 do tego nie zmusza. Tylko czemu w takim razie oddajesz mod艂y szatanowi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W og贸le to jakie艣 forum dla bandyt贸w, na kt贸rym obra偶a si臋 wielkiego papie偶a Polaka Jana Paw艂a II, wi臋c czego si臋 spodziewa膰 po takiej czcicielce szatana, okazuj膮cej pogard臋 i brak szacunku dla drugiego cz艂owieka?:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gotyckie dziewczyny pij膮 krew niemowl膮t i sk艂adaj膮 zwierz臋ta w ofierze szatanowi, tak jak to robi艂 ich idol Aleister Crowley.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jezus Maria czy was pogielo?Ludzie z subkultury gotyckiej to szlachetni.wrazliwi,inteligentni ludzie o nienagannych manierach!!!Mowie i o kobietach i o facetach.To jest inny gatunek ludzi z wyzszej polki,nie wyobrazam sobie zycia bez nich.Co za durne wpisy,nie zalamujcie mnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiekszosc nie zna klasyki muzyki gotyckiej?co?co za czasy nastaly...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do INKH-serdecznie Cie pozdrawiam!Mam 37 lat ale nadal widac po mnie jaka muzyke kocham....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja czasem kupuje w tym sklepie, nie dla szpanu, ale podobaj膮 mi si臋 niekt贸re ciuchy i buty. jestem po 30-ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do Ktossss-odpowiadam na Twoje pytanie-widocznie trafiles na wyjatkowo glupie dziewuchy.Jak ktos mi wymienia takie kapele to super,poprostu super.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeeezuuu,przepraszam co ma papiez do sisters of mercy???ratunku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozwala mnie absolutne niezrozumienie tematu,jako stara weteranka powinnam wam zrobic wyklad o co w tym wszystkim chodzi,,,ale mam ubaw,co wpis to wieksza zalamka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a mnie troche smiesza te gotyckie aniolki o nietoperzych skrzydlach. Niby ma to byc piekne, poetyckie, glebokie niczym studnia i czerwone jak swieza krew ale jakos.. zawiewa taniocha. Pochlastane od zyletek rece, serca przekreslone strzala, czarne lzy splywajace z oczu, krwistoczerwone wargi, czarne wlosy splywajace wokol bialej szyi, "tajemnicze i smutne" spojrzenie, blask ksiezyca, wilk wyjacy na lesnej skarpie, migocace gwiazdy na niebosklonie, mgla unoszaca sie nad jeziorem posrod nocnych cieni, szemrzacy cicho tatarak, wodny duch wylaniajacy sie z wody by uwiesc piekna gotycka panne, ktora przycupnieta nad brzegiem jeziora na skale (tuz obok wyjacego wilka) spowita w blask ksiezyca w pelni kleczy, jej czarne skrzydla anielicy na plecach, dluga suknia przyozdabia idealne cialo i calosc traci kiczowata grafika.. tak ja widze gotki..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szczerze to ten bia艂y puder stargazer nadaje si臋 do trumny:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
艢rodowisko gotyckie, to 艣rodowisko bandzior贸w. Czemu tak uwa偶am? Ano dlatego, 偶e masakry w Columbine High School, kt贸ra mia艂a miejsce 20 kwietnia 1999, dokonali w艂a艣nie goci. Ponadto 19 stycznia 2009 roku, goci utopili w wannie, nast臋pnie po膰wiartowali, upiekli i zjedli z ziemniakami szesnastoletni膮 dziewczyn臋, nale偶膮c膮 do subkultury emo. Przez d艂ugi czas by艂 to jednen z najg艂o艣niejszych temat贸w w Rosji. Poni偶ej dow贸d na to, 偶e nie zmy艣lam. http://24.pl/kanibale-zjedli-16-latk-z-ziemniakami/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I dla takich os贸b, jak opisani powy偶ej, podczas festiwalu Castle Party, organizuje si臋 koncerty (o zgrozo!) tak偶e w ko艣ciele.:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inkh
Tak jak ju偶 wcze艣niej napisa艂am za got贸w mo偶e si臋 nazwa膰 ka偶dy, kt贸ry uwa偶a 偶e przynale偶y do tej subkultury a w rzeczywisto艣ci o niej zielonego poj臋cia nie ma. Przewa偶nie Ci pseudo fani muzyki gotyckiej obra偶aj膮 nas , kreuj膮c 偶e fan muzyki gotycki to jaki艣 zwyrodnialec czy psychol. Chociaz goci to sympatyczni ludzie lubia poszale膰 bawi膮c si臋 i poznaj膮c nowych ludzi.Najwi臋kszy wp艂yw ma internet i TV na psychik臋 m艂odych ludzi. Chorzy umys艂owo wyst臋puj膮 we wszystkich subkulturach i grupach spo艂ecznych nie tylko w naszej gotyckiej. A ko艣ci贸艂 w Bolkowie pod wezwaniem 艣w. Jadwigi, zosta艂 wybrany przez akustyk臋 , w koncertach pomagaj膮 tak偶e w艂adze miasta Bolkowa i ksi臋偶a kt贸rzy wyrazili zgod臋 na to aby odbywa艂y sie tam koncerty nie tylko zespo艂贸w grajacych rocka gotyckiego ale i te偶 innych. Poza tym mieszka艅cy Bolkowa nigdy nie byli zle nastawieni na festiwal CP, oczywi艣cie s膮 przypadki starych zniewie艣cia艂ych moher贸w ale to trzeba d艂ugo szuka膰 by kogo艣 takiego znale艣膰. Poza tym festiwal CP nie jest tylko gotyckim festiwalem, muzyka granana festiwalu nale偶y do sceny Dark Independent, chocia偶 festiwal skierowany jest g艂贸wnie do fan贸w muzyki gotyckiej , znale艣膰 na festiwalu mo偶na ludzi o r贸偶nych zami艂owaniach muzycznych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
inka mam do ciebie 2 pytania: 1. czy jeste艣 satanistk膮? 2. masz bu艂k臋 czy motylka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wzajemnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja nie jestem pusta mimo i偶 lubi臋 gotyk...

Udost臋pnij ten post