Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melanie

przerwa 1 m-c w tabletkach anty

Polecane posty

Gość melanie

Od 1,5 roku przyjmuje tabletki anty, chcialabym zrobic przerwe 1 miesiac. Napiszcie prosze jak Wy to zrobilysci? Czy w porozumieniu z lekarzem? czy jakies badania przy okazji? czy gdy znowu zaczne brac tabeltki, pierwszy miesiac nie daje az takiej pewnosci jak nastepne? no i przede wszystkim... jakie inne formy zabezpieczenia stosowaliscie w tym czasie??? Dzieki!!

Gość eeeee
ja miałam miesięczną przerwe, nie pytałam sie lekarza, wszystko jest oki, następna miesiączka przyszła jedynie tydzień pózniej niż powinna.

Gość eeeee
aha, a jezeli chodzi o zabespieczenia to radze z prezrwatywą a do tego stosunek przerywany,, u mnie gumka pękła,, wtedy to ja sie starchu najdlam,, naszczęscie bylo to dzien przed miesiączką,, jak mi sie spoxniła to i tak miałam mysli ze moze jednak cos nie tak poszło,, naszczęscie wszystko sie dobże skończylo;) pozdrówka,,

Ja po roku przyjmowania tabletek tez chciałam zrobic sobie przrwe aby organizm \"odpoczął\'. Chciałam uzgodnić to z ginekologiem więc wybrałam sie na wizyte. Ginekolog zdecydowanie odradził mi robienie przerwy. Powiedział, ze teraz odchodzi sie od robienia przerw ponieważ nie wnoszą one nic (a podczas takiej przrwy bardzo łatwo jest zajść w ciąże) a tylko moga troche rozhuśtac cykl. Przerwy robiło się dawniej kiedy tabletki miałay moze większą ilość hormonów. Powiedział, ze tabletki można barć bez przerw:)

Gość ZelfirkaY
Wg mnie mozna :P

Gość gość
Miesięczna przerwa jest zupełnie bez sensu, rozregulowuje tylko hormony. Jeśli juz robić to co najmniej trzy miesiące, a najlepiej pół roku.

Dokładnie, miesięczna przerwa jest bez sensu, a do tego organizm może drugi raz nie zaakceptować tabsów. Więc, albo dłuższa przerwa, albo wcale.

Gość gość
a mi np lekarz powiedział ze można miesięczną ale sama z siebie zrobiłam 3 bo miesięczną to dla mnie taka wariacja dla organizmu chociaż mi organizm i tka szybko wrócił na normalny tor bo czekałam na okres tyle co zawsze

Gość gość
To potwierdzona informacja, że przerwa w przyjmowaniu tabletek anty jest bez sensu, bo tak naprawdę ta przerwa wcale nie pomaga naszemu organizmowi w żadnej sposób, a jak napisały wyżej dziewczyny - wyczynia tylko cuda z okresem i bardzo łatwo jest w ten sposób zajść w ciążę. Wystarczy zapytać lekarza co sądzi na ten temat...