Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Hallo... przepraszam ze nie odpisalam odrazu ale wlasnie wrocilismy.... PUZO.. w zeszlym tygodniu to mialam bol z przerwami trwal przez sobote i niedziele.. myslalam ze to zapalenie stawow tak ciagnelo od kosci ogonowej i tylko z prawej strony nie moglam sie ruszac myslam ze cos powaznego sie dziej ze to od chodzenia po schodach spanikowalam...co do masci cos podobnego do naproxenu...nie napisze Ci nazwy niemieckiej bo to nie ma sensu w kazdym badz razie cos na takiej bazie... bol pojawial sie i znikal pojawial sie gdy chodzilam i siedzialam jak lezalam to bylo lepiej... Jak tylko bylismy na wizycie powiedzialam jej o tym sprawdzila odrazu nerke bylam zdziwiona ... powiedzila zeby pic wode i spac na drugim boku i chodzic na basen.... na szczescie nie doszlo do zaczopowania w nerce do zastania w nerce.... W kazdym badz razie zmienilam pozycje spania na drugi dzien jak reka..... chodzimy na basen... nie czuje tego minelo Nie moge Ci na 100% powiedziec ze to jest wlasnie to ... w kazdym badz razie mi sie cos takiego przytrafilo... nie ma co czekac wizyta u lekarza wskazana przykro mi ze nie moge nic wiecej poradzic ... wiem jak to boli ... Aniu zaraz przestanie pozdrawiam Cie i przesylam moc dobrych fluidkow Elu dla Ciebie tez leca.... dla wszystkich wysylam ....dziewczynki my prawie jestesmy na ostatnich ... lepiej aby maluszki byly przepisowo w brzuszkach wiec wielka prosba o UWAZANIE NA SIEBIE I NIEPRZEKOMBINOWANIE bo kidys moglam to teraz tez ...guzik prawda kiedys to kiedys teraz to teraz .. przekonalam sie na wlasnej sk.... Zycze slodkich snow dla Was i slodkie buziaki dla Waszych malenstw Carla

Gość Też przyszła mama
Witajcie Sierpniowe Mamy! Puzo, życzę powrotu do formy. Jak tylko będziesz miała jakieś wieści od lekarza to daj znać. A tak w ogóle to widzę, że prawie każdej z nas już coraz ciężej i o przeforsowanie nietrudno. Ja np. wczoraj w ten upał wybrałam się zrobić porządki na grobach i to schylanie, mycie, wyrywanie chwastów całkowicie mnie wypompowało. Już w pewnym momencie myślałam, że nie skończę tej pracy. w dodatku byłam wczoraj tak przerażona, że nawet nie miałam ochoty zaglądać na forum, bo dziecko przez cały dzień wyjątkowo mało się ruszało.Dopiero w nocy rozpoczęło harce, no i dziś też jest w miarę aktywne.Zastanawiam się, czy kiedykolwiek uzyskam stan pełnego spokoju - chyba będzie to dopiero po urodzeniu się dziecka całego i zdrowego. Szkoda, że coraz mniej osób na naszym topiku. Jestem ciekawa, co u jego założycielki, bo bardzo dawno jej nie było. Życzę wszystkim pokonania ciążowych dolegliwości i miłej niedzieli.

Gość ela79
ja caly czas czuwam na posterunku. Muysle ze wszystkie zagklądacie tylko nie zawsze piszecie. Faktycznie pogoda nam nie sprzyja ja jestem w dodatku przeziębiona i dziś mimo ze mam 1 rocznice slubu smutno mi bardzo... To pewnie te hormony,już byłam wckościele i na deserze ale zrobiłam na spodniach plame z żywicy-to jedyne nowe i dobre dla mnie letnie spodnie,teraz w zmywaczu do paznokci plame na moczxyłam ale nie wiem czy to coś da,moze jeszcze zaszkodze.Macie moze na to jaiś sposob Trzymajcie sie kochane papa

Hej dziewczyny! Puza, mam nadzieję, ze już lepiej, co? Ela, ja mam tylko jedna radę na wszelkie palmy- pralnia chemiczna...wiem że to kosztuje, ale kiedyś w autobusie ktoś przykleił gumę do żucia na siedzenie, był upał i moje lniane ukochane spodnie były całe oklejone...Nie pomagały metody z kostką lodu, nawet do zamrażarki te spodnie wsadziłam. Koniec końców trafiły do pralni, a pani jeszcze mnie nastraszyła, że moze nie zejsć i ona nie bierze odpowiedzialnosci za to, bo ja już wczesniej sama próbowałam usunąć...Na szczęście zeszło i jeszcze trochę je ponosiałm, zamin się doszczętnie porwały. Także wiem, ze na przyszłość, jak mi bedzie zależało na jakimś ubraniu, to do pralni od razu. Też przyszła mamo, ja początkowo w ogóle nie przejmowałam sie, ze mój mały czasem i pół dnia nie daje znaku zycia, ale odkąd poleżałam w szpitalu, gdzie każą ci ruchy liczyć 2 razy dziennie, to zapomniałam, ze on tak po prostu ma, ze dopiero wieczorkiem buszuje i wczoraj rano tez miałam niezłego stracha, jak nie odpowiadał na moje zaczepki...Ale szybko złapały mnie wyrzuty sumienia, ze nie daję dziecku pospać:) Generalnie mój problem chyba wziął się stąd, ze w szpitalu mały był bardzo aktywny, ale też i tryb życia tam prowadzilismy inny- w domu ciągle się ruszam, chodze, coś robię- a tam leżałam wiekszą część doby plackiem, wiec sam sobie musiał bodźców dostarczać. Dlatego teraz już próbuję nie przejmować sie tak, wiem, ze teraz moze trochę przysypia, ale wieczorem da mi do wiwatu i jeszcze będę go prosić, zeby przestał. A poza tym wczoraj upał był niemiłosierny, może to też tak na dzieciaczki nasze działa... Ja już ostatnie dni spędzam z wami, cały pokój w kartonach, we wtorek lub czwartek przeprowadzamy się:( Potem jeszcze 6. lipca do szpitala znów musze isć, mam nadzieję, ze na niedługo, bo inaczej sama wyjdę:-P Dziewczyny, a teraz mam pytanie baaardzo intymne....Jak Puza napisała, ze tak spuchła na dole, to zaintrygowało mnie, że ja sie w ogóle nie kontroluję, jak tam sie sprawy mają:) Więc wczoraj po prysznicu usiadłam z lusterkiem i normalnie doznałam szoku, jak natura przewiduje ten poród, jeszce miesiąc, a tam już tak mi się wszystko porozchodziło....Czy was też tak boli to rozciąganie się mieśni, więzadeł i kości miednicy? Bo ja tak mam od jakiegoś czasu, no a wczoraj mniej więcej zobaczyłam tego efekty, hihi...Kurczę, to jest nieźle skonstruowane. Życzę miłej niedzieli, ja czekam do popołudnia na męża, jest w Czechach na koncercie, ale obiecał nam wczoraj że będzie do nas gnał co sił...smutne są wieczory i noce samotnie w domu, część z was coś o tym wie...Buziaki

Haloo sierpniowe Mamuski.... Ja tylko na chwilke... Elu wszystkiego naj naj ... lepszego z okazji tego roku pierwszego razem 🌻 Tez przyszla mamo... czasem nas cos takiego ogarnia ale szybko mija prawda... Pszczolko... moj maly jets taka nocna sowka tak daje mi popalic wieczorami jest aktywny od 21 ...i potem do kutku...az wszysty sie ze mnie smieja na moje ALC co chwile.... mam nadzieje ze zagladac bedziesz jak tylko bedziesz mogla hmmm a co do nocek wiem cos o tym mozj malzonek czasami je ma i jest naprawde smutno nie mozna spac.... wiec szybkiego powrotu do domku meza zycze i .... nie przemeczaj sie przy przeprowadzce... hmmmm moje Panie niestety opanowala nas lustrzyca hihihih w wannie hihihi ;) sciskam mocno jedziemy do rodziny moc buziakow dla Waszych malenst Zycze milej niedzieli Carla ❤️

Gość ela 79
pszczoła 5 u mnie tez pokoje w kartonach i we wtorek mamy przeprowadzkę ale ja caly czas bedę do was zagladala. Mój maż wlasnie robi uroczysty obiadek i jest sympatycznie!!!!!!!!!! pozdrawiam cieżarowki

hej Dzięki Carlaa i Wam dziewczyny. Ból jest cały czas okropny. Dzwoniłam do mojej ginekolog i kazała mi przyjść do szpitala wieczorem. Mam nadzieję, ze mnie nie zostawi w szpitalu, bo co ja z synkiem zrobię? poza tym nie cierpię szpitali i w ogóle nie mogę tam przespać ani minuty, cały pobyt się denrwuję, ale muszę iść, zeby mnie zbadali i zobaczymy co dalej:(:(:( Mam nadzieje, ze z moją niunią wszystko ok. Kopie, rusza się, ma czkawkę❤️ Trzymajcie kciuki kochane🌼 dla Was

Hallo Sierpniowe mamuski... zycze slodkich snow ...u mnie pogodowo przyjemnie mam nadzieje ze upal Was nie wykonczyl.... PUZO mam nadzieje ze wszystko w porzadku odezwij sie czekalam caly wieczor na Twoj wpis !!!!! Jutro to znaczy juz dzisiaj idziemy do kliniki na wizyte wypelnic karte i porobic wszystkie badania.....zobacze naszego malego Dustina Aleksandra tak chyba juz postanowione i ja sie przyzwyczailam ... Kochane mamusie zycze slodkich snow i slodkie buziaki dla Waszych malenstw ❤️ Carla

Dzien dobry mamusie :) spicie jeszcze?? ja juz bym poszla po truskawki najchetniej... i czeresnie... i arbuza... owockow mi sie chce kurde :) no nic!! musze jeszcze troszke poczekac!! Puzo!! opowiadaj szybko co u ciebie!! niepokoimy sie bardzo... Carlaa!! jaka ty karte bedziesz wypelniac?? i jakie badania?? Pisz migusiem bo sie zaczynam zastanawiac , czy ja tez musze jeszcze cos zalatwic , czy u was poprostu to nieco inaczej wyglada?? no i jak tam maly Dastin?? bedzie mierzony?? ja non stop mysle ile moja kruszynka juz urosla... a przeciez znam wage sprzed okolo 10 dni... ehhh!! najchetniej juz bym ja zaktualizowala... brzuch mi teraz rosnie z dnia na dzien doslownie :) wy tez tak macie?? czy tylko ja nadrabiam po calych miesiacach znikomych postepow?? Pszczola!! po tym co napisalas i ja sie zaopatrze w lusterko :) z gory co prawda jak sie pozadnie nachyle , to jeszcze widze co nieco... heh!! golenie miejsc intymnych to juz wyzsza szkola jazdy , ale nie jest najgorzej :) natomiast dawno nie ogladalam sie wewnatrz i az jestem ciekawa zmian o ktorych piszesz :) elu!! ja tez mialam wczoraj rocznice :) co prawda druga... i nie slubu tylko poznania sie ( nie jestesmy malzenstwem ) ale rocznice... no i tez powiem ci szczerze jakies przygnebienie mnie dopadlo... na szczescie trwalo krotko!! dzisiaj juz jestem rzeska jak skowronek :) to chyba ten syndrom przemijania wiesz... ja nawet w swoje urodziny jakas taka niepocieszona chodze :) BUZIACZKI DZIEWCZYNY :) mielgo dzionka :)

Gość ela 79
dzień doberek,ja w nocy mialam niezła jazdę ze maluy nie kopie bo zawsze to robił tak kolo 23,bardzo sie wystraszyłam i nie spalam do 1 w nocy nawet carli o tym powiedzialam na gg ale ona mnie uspokoila że pewnie spis sobie spokojnie no i dzś z rana 5 sztuurchańców otrzymalam-uff ulżyło mi ale najwolalaabym aby to były mocne uderzenia.no coz dzis piękny dzionek sie zapowiada cieszę sie arkadio że poczatkujesz dziś nasze wpisiki i ze jesteś tu od pocżatku ja tez zaraz chyba pobiegne po drozdzówki i truskawki-no moze poczekam do 8-mej godzinki,my siedzimy na pudłach no i jutro po poluudniu wynosimy sie prawdopodonie do nowego mieszkanka z jednej strony sie ciesze z drugiej smuce-tam stale łaczęe bedziemy mieli od września to bedę znowu nadawać non stop no i mam nadzieję ze podtrzymacie nasz tiopik beda zdjęcia i w ogóle gdzie sie podziala dominisia,karin2005 i lotna co z nimi macie z nimi jakiś kontakt. Jak to jest z ruchami waszego dziecka? wiem ze tez przyszla mama sie ostatnio tym denerwowala. całuje i ściskam ,na pewno tu zajrzę dzis jeszcze cmok cmok 🌻 🌻

Hej Sierpniówki, Dzień Dobry, Uff znów upał dziś nas dopadł, nie da się wytrzymać, Carlaa prosimy o dokładny raport z badań :) Ela, Arkadnia wszystkiego dobrego z okazji rocznic :) Puza, jak się dziś czujesz??? Pisz, dziewczyno, mam nadzieję, że nie zostawią Cię w szpitalu :( Pozdrawiam i życzę miłęgo dnia, Acha dziewczyny co brać na zgagę, taką, która przychodzi w środku nocy??? Bo ja dziś wogóle nie spałam, tak mnie paliło??? Całuski, Gosia

hej🌼 Więc byłam wczoraj w szpitalu i to niestety rwa kulszowa. Marlenka dusi mi główką na nerw i dlatego tak boli. Jedynie co mogę brać na to to środki przeciwbólowe-ketonal, ale boję się, bo to przecież silne tabletki. Tak chyba będe miała do konca ciąży:( nie wiem czy dobrze zrozumiałam lekarza, że muszę wytrzymać do 17 lipca. Co to oznacza to nie wiem. W środę idę do lekarza jeszcza raz w wynikami i na badanie to się jeszcze może cos wyjaści. Najgorzej, ze tu w domu tyle roboty, a ja ruszyc się nie mogę:( ale muszę pranie chociaż powiesić. Trzymajcie się, zajrzę potem i przeczytam co dokładnie napisałyscie, bo tak tylko przelotem zajrzałam. Ania

Hej! Przede wszystkim to spóźnione życzonka z okazji rocznic arkadii i eli:) Moja druga rocznica ślubu dopiero w październiku....to już razem z Tobiaszem. Zaniepokoiłam sie, ze Arkadii brzuch z dnia na dzień rośnie...wam też? Bo mój jaki był taki jest. Wiem, że nie powinnam się porównywać i nakręcać, ale po tej niby hypotrofii całej to się boję czasem, ze mimo wszystko mały nie rośnie ......Uspokoi mnie na pewno, jak któraś z was też nie zauważa powiększania się brzucha. Ela, my najprawdopodobniej też jutro po poołudniu:) Zaraz wracam do pakowania, ale już w domu taki rozpierdzielnik, że nie wiadomo, od czego zacząć. Skye, nie wiem, co ze zgaga, ja jakoś mam szczęście i mnie żadne dolegliwości życia nie utrudniają... Puza, wiem, ze to pewnie prawie niemożliwe, ale staraj się nie przepracowywać, zwłaszcza z tą rwą...niech coś poleży i poczeka, moze mąż zrobi, a jak nie, to świat sie nie zawali. Teraz twoje zdrowie najważniejsze:) Ketonal jest rzeczywiście silny, ale skoro lekarz pozwala, to chyba można..Oby ci ulgę przyniosło, bo i bez tego lekko nie jest. Buziaki dla wszystkich, miłego tygodnia. A jutro najprawdopodobniej pożegnamy się; mam nadzieję, ze od czasu do czasu w kawiarence się pojawię, to coś skrobnę- nie zapominajcie o mnie!

Gość ela 79
psczoła 5 a ty w nowym domku netu mieć nie bedziesz? szkoda bo ten topik pewnie powoli upadnie jelsli nie bedziemy do niego zagladali,ja tutaj tez mam niezly balagsnik a jeszcze idziemy dzis nowe mieszkanko uporzadkowac i znowu dzis nie mam pomyslu na obiad. mi tez brzuch rośnie z dnia na dzień zauwazyłam to po bluzkach milego dnia, ja na zgage cukierki miętowe ssalam

...Hallo sierpniowe Mamusie... Puzo trzymam kciki aby wszystko bylo dobrze...!!!! a nie ma jakis domowych sposobow na rwe kulszowa ...bralam ketonal domiesniowo ale nie bylam wtedy w ciazy dziala na mnie jak narkotyk ale pomagal na bolesne miesiaczki... kurcze a nie ma innego lekarstwa...to byl ginekolog konsultowal sie???? http://www.resmedica.pl/zdart7015.html znam metode niekonwencjonalna na leczenie tego jeszcze w czasie ciazy Bemer 3000 kurcze szkoda ze nie ma mnie w kraju.. :( http://www.babyboom.pl/forum/index.php?PHPSESSID=472da0e7595316e4642aecfa2e9245a8&topic=742.0 PUZO POCZYTAJ TO moze sie przyda Arkadio to jest standardowa procedura jesli chce rodzic tutaj w jakimkolwiek szpitalu okolo 35 tygodnia nalezy sie zglosic w celu wypelnienia karty w ktorej sa wszystkie dane aby nie meczyli mnie jak przyjade rodzic...badaia np..na krzepliwosc krwi... tak bedzie mierzony wazony hihihi.. Skye czyli Jak wroce relacja bedzie... ;) Elu no widzisz hihih pokopal ide sie przygotowac .... Pozdrawiam Was serdecznie do poklikania pozniej slodkie buziaki dla Waszych malenstw ❤️

Gość Też przyszła mama
Witajcie Kochane! Ale dziś długo spałam, do 9.30 jak kamień. Za to w nocy obudziłam się, bo Dzidzia nieźle się rozpychała i nawet mi uformowała taką śmieszną górkę na brzuchu. Uwielbiam czuć wyraźne ruchy! Brzuch mam coraz większy, pękam w szwach, a pomyśleć, że jeszcze niedawno sie martwiłam, że ciąża mało widoczna. Puza, z tą rwą to paskudztwo, pisz co u Ciebie. Elu, Arkadio, Wszystkiego Naj! Pszczółko, dzięki Ty zawsze potrafisz pocieszyć!

Czołem laski! Ja na chwilę w pracy i od razu przy kompie- to jest uzależnienie!! Tęsknię za Wami, ech...

Gość ela 79
isa 23 co u ciebie jak sie czujesz? zdaj relacje jak tam brzuszek pozdrawiamy!!odzywaj sie do nas jak tylko bedziesz miała dostęp do kompa

Carlla dziękuję Tobie kochana za stronki❤️ ketonal kazała mi brać moja ginekolog. Elka i Arkadia wszystkiego najcudowniejszego[kwiatek🌼przepraszam, ze spóźnione życzenia🌼 Mnie również brzuszek rośnie, ale pszczółko nie martw się Twoje maleństwo też na pewno przybiera coraz więcej:) Skye ja też nie wiem co ze zgagą Isia fajnie, że zajrzałaś:):) Mam nadzieję, że wszystkie nie pouciekacie przed samym porodem??? A ja wzięłam ketonal setkę i troszeczkę pomogło. Powiesiłam pranie i byle jak umyłam podłogi. Nie mogłam już patrzec na nie. Wiem, że niezła świruska ze mnie. Myślałam, że z bólu odlecę, ale musiałam to zrobic. Staram sie lezeć, ale kochane wiecie jakie to trudne. Naprawdę nie życzę nikomu takiego bólu:( Może któraś wie jak lekarze wywołują poród, jezeli np. nic się nie dzieje. Tylko kroplówką?? bo to strasznie długo trwa jak kroplówką. Ania

NIe mam niestety czasu, żeby doczytywać zaległości...Mam nadzieję, że wszystko u was OK- a ketonalu nie brałabym za nic, jest zbyt silny... Co u mnie? W czwartek obrona, we środę jadę do Krakowa. Trzymajcie kciuki, wiem, że będzie dobrze, ale jakoś tak...Chciałabym mieć już to za sobą!!! Poza tym- truskawkowy świat nadal trwa!! JAkie to piękne... A Michałek daje mi po tzw zaworach. Czasem jak coś przyciśnie, przydusi to wymiękam. Nie łapię tchu. Że o ciekawym wybulaniu się tu i ówdzie nie wspomnę. Szczególnie upodobał sobie kącik pod prawymi żebrami. Taki najgłębszy.I ryje się jak szalony. O teraz też... ałaaaaaaaaaaa...Albo jak przywali w pęcherz... Dziewczyny, świruję bez was.... Irenka

Hallo Sierpniowe Mamusie !!!! Puzo nie ma za co ja lucie szperac wnecie .... najwazniejsze aby Ci terapia pomogla wiedzialam ze nie usiedzisz .... hihihi ale lepiej siedz po co ma to dluzej trwac na wywolanie wczesniejszego porodu... http://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,2271.0.html a tutaj masz chyba wszystko o tym http://www.rodzicpoludzku.pl/wiesz/wywolywanie.html Skay... jesli chodzi o zgage to pij mleko bedziesz wielka hihih ja tez w nocy miewam juz ktoras zwas mi to radzila pomaga i pomaga tez pod nogi poduszka ktora rowniez polepsza krazenie w organizmie tyle moge powiedzic mi pomaga ISIA MY ZA TOBA TEZ BRAKUJE TU CIEBIE ;) aaa Puzo ja nie uciekne przed porodem obiecuje a ELA obiecala mi ze bedzie sie kontaktowala jak tylko moze prawda ELU 🌻 Co do mojej wizyty hihihihi bylismy tam prawie 3 godziny moj malzonek juz zasypial na stoliku a ja twardo trzymalam sie na nogach padlam jak kafka jak wrocilismy hihihihi MALUSZEK wazy uwaga 2533 gram hihih cent ma okolo 43 pobrali mi tyle krwi ze na wszystkie badania ponownie... czyli wiusowe zapalenie watroby B i C HIV kezepliwosc krwi j/w wspominalam Dustinek jest główka na dole szyjka zamknieta lozysko sie obniza mialam juz pare skurczy hihih na KTG spal kopna tylko pare razy prawidlowe ruchy wszystko w jak najlepszym porzadku oczywiscie pobrano wymaz z pochwy mocz i mase pytan ... Chcialam aby lekarz ustalil mi termin porodu na USG tyle sie od Was o tym nasluchalam wiec nie jest to takie proste najpewniejsze wyniki ustalenia tego terminu na USG sa na poczatku ciazy pozniej niestety dzidzie roznie rosna i roznie nabieraja cialka i te terminy moga sie przesunac a dzidiza jest juz gotowa ... nie wiem czy dobrze to opowiedzialam ale wybaczcie jestem w ciazy hihihih ;) Serduszko bije dobrze nereczki sa dwie cisnienie krwi w pepowince oki wszystko w normie oczywiscie lekarz sie pytal czy wiemy czy to chlopiec czy dziewczynka my oczywiscie ze wiemy ... badanie nadal trwa mowi ze niestety on nie moze nam potwierdzic bo dzidzia sie odwrocila i nie moze ...a ja nagle czuje ruchy przewrac sie Dustinek pewnie uslyszal ze pan doktor nie widzi ze to chlopak i co sie pokazuje hihih jaderka ostatni widok dla mamusi i tatusia na dzisiaj .... pozdrawiam wszystkie bardzo goraco u mnie tez upalek nie maly w truskawi sie zaopatrzylam hihihihih slodkie buziaki dla Wasszych malenstw ciocia Carla ❤️

Gość ela 79
podnosze milego wieczorka i nocki zycze papapa cmok

Gość Dominisia
Po mojej długiej tutaj nieobecności witam was wszystkie bardzo goraco a wszczególnościCarle,Skye i Elke 79,które za mna teskniły a ja za nimi ;-)Nie było mnie ładnych pare dni bo komp nam zastrajkowal i dopiero dzis udało sie coś z tym zrobić.Teraz spadam nadrobić zaległości w czytaniu,a potem pak jak obiecałam poisze swoja wizyte z usg 🌻 Dominika

Gość Też przyszła mama
To jeszcze raz ja, bo tęsknię za wieściami od Was. Caarla, ale miło było poczytać o wizycie, wynikach badań i "podglądaniu" Twojego synka. Super, powiedziałabym,że wręcz książkowo. Cieszę się, że wszystko jak najlepiej - nic, tylko w spokoju oczekiwać na Wielki Dzień. Mam nadzieję, że ja będę po wizycie 4 lipca poisać równie optymistyczne rzeczy. A tak swoją drogą, to naprawdę fachowe podejście lekarzy, yle dokładnych badań... Puza, widzę,że masz podobne podejście do spraw czystości jak ja, może przejdzie mi to z dzieckiem, bo wtedy i tak nie utrzumam idealnego porządku. Nie mogę dziś na tyłku usiedzieć, normalnie mnie roznosi energia. Ciekawe, czy jutro za to będe rozlazła tak dla odmiany. Jak tam wasze zakupy wyprawkowe. Ja po pierwsze rzeczy wybieram się w czwartek, bo jeszcze nic kompletnie nie mam. Nie mam nawet miejsca przygotowanego na rzeczy. Oj, pora zacząć działać... Miłej nocy Wam i Waszym Dzidziom życzy Aśka.

Witam Mamuśki, Irenko super, że się odezwałaś, oby częściej :) Puzo no widzisz, jednak rwa, bardzo mi przykro, ale dasz radę, no skoro lekarz mówi, że masz się zgłosić wcześniej to chyba będziesz pierwszą mamusią na naszym sierpniowym forum, niestety nie wiem jak się wywołuje poród (tylko słyszałam o kroplówce). Carlaa, ten Twój mały mężczyzna to wielki chłop już :) super :) Też Przyszła Mamo, zdaj relację z Twoich zakupów wyprawkowych, zobaczymy czego nam jeszcze brakuje :) Dominisiu, super, że piszesz :) Ok całuski, idę pić mleko bo znowu zgaga mnie pali, okropność, Całuski, Gosiaczek 🌻

Gość Dominisia
Witam wszystkie mile panie brzuchatki!!!!!🌻No wiec to bylo tak, 22,06,05 wybralam sie do pani gin na juz wczesniej umuwiona wizyte czyli USG.Bylo po prostu cudownie zobaczyc swoje dziecko juz w takich duzych rozmiarach.Poznalam takze plec dziecka,niestety nikt z rodziny nie wie czy chlopiec czy dziewczynka bedzie wie tylko moj kochany mezulek.Podziele sie z wami to wiadomoscia UWAGA UWAGA to jest nasz kochany synek,uuuffffffffff wreszcie sie moglam komus wygadac hihihihih Ponoc chlopak ma juz teraz bardzo dlugie nogi a jak kopnie mame to az powtetrza brak.Niestety nie wiem jaki jest dlugi,ale wiem ze wazy 2400kg.USG przesunelo mi tez termin porodu z 2 na 12 ale mysle ze nie warto tegojuz zmieniac w tabelce,bo pani gin powiedziala ze po wielkosci dziecka stwierdza ze moze sie ono urodzic 1,5 tygodnia wczesniej.Ciesze sie ze moje dziecko jest zdrowe i nic mu nie brakuje.Jajeczka obejrzelismy dokladnie,ponoc bedzie mial sie czym w przyszlosci pochwalic,pitus niestety jeszcze bardzo malutki-taki maly ogoneczek.Ale pewnie was zanudzam.Kochane wpiszcie mi prosze w tabelke ze to sunus bedzie mial na imie Krzysiu,w kilogramkach prosze poprawic na jedno wiecej,a w obwodzie brzuszka na 105cm.Jak mi sie jeszcze cos przypomni to napisze.A tak w ogóle dziewczyny to gdzie wy wszystkie jestescie.No chyba juz nie spicie w ten piekny środowy poranek.Ide na sniadanko zajrze po moze któras zdazy juz cos naprodukowac pa 🌻 Dominika

Gość Dominisia
No tak ja juz po sniadnaku a tu nadal nikogo nie ma,oj nie ladnie spioszki brzuchatki nie nie.Ide sobie bede wieczorkiem pa kochane - Dominika

Gość ela 79
ANIA69x2......25-26.07.05.....7kg...........?..................?... TEZ.P.MAMA.......01.08.05....11kg .....dziewczynka?....104.. AGUTA..............01.08.05......?............?...................?... LOTNA..............02.08.05.....8kg......chłopiec............?... DOMINISIA.........02.08.05.....10kg...........chłopczyk.....105.. KARIN2005.........04.08.05....12kg.........Oliwia...........?... NESIA...............05.08.05....17kg........Mateusz........112.. CARLAA.............06.08.05....11kg...Alexander/Dustin....98.. ENRA................06.08.05......?............?.................?... OGRODNICZKA M..07.08.05......?............?.................?... PRZ.MAMA..........07.08.05......?.......chłopiec............?... PUZA................07.08.05....14kg......Marlena.........110.. ISIA23..............07.08.05...8,5kg......Michał...........100.. MYSZA28...........08.08.05.....7kg......chłopiec.............?... AMBRO..............09.08.05.....8kg......chłopiec?...........?... PSZCZOŁA5........10.08.05....12kg.....Tobiasz.......104... RIKA.................10.08.05...6,5kg......dziewczynka......?... ARKADIA............10.08.05... 8 kg.......... Nadia..........93 EVELINE_85.......11.08.05...8,5kg......chłopiec?...........?... EWCIA22...........11.08.05... 9 kg..........Maja...........94.. MUTTER 32.........13.08.05......?............?.................?... JOASIUNIA..........13.08.05......?.......dziewczynka......?... ASIA WROC.........13.08.05.....4kg......dziewczynka......?... SKYE.................17.08.05.....9,5kg..Paulinka lub Iwonka..99 ALICJA 27...........18.08.05......?............?.................?... ELA79...............18.08.05....14kg......Michałek..........110.. MARIOLA78........18.08.05....10kg......chłopiec.............?... NIN00...............20.08.05......?............?..................?... FIONA79............23.08.05....16kg .....panna Marylka......107.. KAJA 78.............26.08.05......?............?..................? Dominiko po pierwsz dobrze że do nas wrociłas,po drugie gratuluję duzego zdrowego Krzysia!!! Oczywiscie tabele poprawiłam. u mnie zapowiada sie dzis niezła przeprowadzka,wcczoraj mykłam podlogi mopem-tak troche aby przetrzeć po remoncie a pozniej bolu krzyza dostałam-wiem ze nie powinnam sie przefoorsowywac ale kto pomoże memu meżowi jak nie ja,dazis jego koledzy przychodzą po poluudniu zabierac meble a ja bede czuwala nad monterami okien-dziś przychodza wstawić a jutro obrobic ,czyli 2 dni z glowy i jak maz jutro do pracy wyjdzie to ja tam z nimi sama zostane ale pożniej tutaj przybiegnwę zdać relacje bo komp będzie jeszcze w starym mieszkanku.Zapowiada sie dzis kolejny upalny dzionek pozdraiwma ze skaczacym w brzuszku michałkiem. Pewnie jest glodny hihi. cmok cmok🌻 🌻

hello Wam 🌼 Carlaa świetna stronka🌼 Ginekolog mówiła, ze muszę jeszcze wytrzymac 3 tygodnie, żeby dzidzia duża była, bo jeszcze jest mała. Tylko, że to byłby wcześniak, to może jeszcze tydzień dłuzej bym wytrzymała. No chyba, ze mi ten ból przejdzie. Jak narazie zamiast mniej boleć napieprza z całych sił. łzy mi lecą z bólu. Po tym ketonalu trochę lepiej. Jak bym została w szpitalu to i tak dawali by mi ketonal i pyralgine nożylnie, więc na pewno to nie szkodzi maleństwu. Chyba lekarz wie co mi radzi. Ale wiecie co ja cały czas żyję w przekonaniu, że urodzę po terminie! Skąd te myśli mam? Po wizycie zobaczę co mi powie gin i wtedy zobacze czy mam już szykować wszystko dla córeczki,a też trochę przy tym roboty będzie. Ale dobrze, że mam juz wszystko kupione:) Carlaa to duży ten Twój synuś, ciekawe ile moja waży❤️ tez przyszła mamo ja mam obsesje na tle czystości. Jak świruska latam ze scierą, to chyba przechodzi trochę jak już naprawdę sił nie mam i wtedy jest już mi wszystko jedno, ale wiesz przez sprzątanie ja się wyładowuje i wtedy to mnie odpręza. teraz to mogę sobie pomarzyc o sprzątaniu, bo ledwo co ziemniaki obieram:( Dominisia Twoj synuś też bardzo duży❤️ Zaglądajcie i piszcie, bo mi tak bardzo rażniej z Wami🌼 Ania

Cześć Kochane! Dominisia,poprawiam dla Ciebie tabelkę: ANIA69x2......25-26.07.05.....7kg...........?..................?... TEZ.P.MAMA.......01.08.05....11kg .....dziewczynka?....104.. AGUTA..............01.08.05......?............?...................?... LOTNA..............02.08.05.....8kg......chłopiec............?... DOMINISIA.........02.08.05.....10kg..........Krzysiu........105 KARIN2005.........04.08.05....12kg...........Oliwia...........?... NESIA...............05.08.05....17kg.........Mateusz........112.. CARLAA.............06.08.05....11kg...Alexander/Dustin....98.. ENRA................06.08.05......?...............?.................?... OGRODNICZKA M..07.08.05......?..............?.................?... PRZ.MAMA..........07.08.05......?.......chłopiec...............?... PUZA................07.08.05....14kg......Marlena............110.. ISIA23..............07.08.05...8,5kg......Michał..............100.. MYSZA28...........08.08.05.....7kg......chłopiec..............?... AMBRO..............09.08.05.....8kg......chłopiec?............?... PSZCZOŁA5........10.08.05....12kg.....Tobiasz..............104. RIKA.................10.08.05...6,5kg......dziewczynka.......?... ARKADIA............10.08.05... 8 kg.......... Nadia..............93 EVELINE_85.......11.08.05...8,5kg......chłopiec?.............?... EWCIA22...........11.08.05... 9 kg..........Maja..............94.. MUTTER 32.........13.08.05......?............?....................?... JOASIUNIA..........13.08.05......?.......dziewczynka.........?... ASIA WROC.........13.08.05.....4kg......dziewczynka........?... SKYE.................17.08.05.....9,5kg..Paulinka lub Iwonka..99 ALICJA 27...........18.08.05......?............?....................?... ELA79...............18.08.05....14kg......Michałek............110.. MARIOLA78........18.08.05....10kg......chłopiec...............?... NIN00...............20.08.05......?............?.....................?... FIONA79............23.08.05....16kg .....panna Marylka.....107.. KAJA 78.............26.08.05......?............?........................?