Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Julianko, ktoś, kto ma takie imię, jak Twoja córeczka powinien imieniny świętować wiosną, lub wczesnym latem. Na łące, w pełnym słońcu, wśród kwiatów i motyli. Życzę Twojej Malutkiej, by zawsze, nawet w mroźny luty, kwiaty i motyle myślom Jej barw użyczały. Szkoda, że nie ma opcji ;) Zatem: 🌻 🌻 🌻 A pewnie, starajcie się! To też jest przyjemne :p

Czas na spacerek :), może w końcu zjem pączka, bo wczoraj żadnego nie zjadłam.

Wlasnie wrocilismy ze spacerkutak -zmarzniety krzysiaczek -i bardsziej zmarznieta mama napisze pozniej bo dziecko mi nie daje pluje i kopie w klawiature

Jasmina to niezly spioszek!!! Tyle spi w dzien, to az dziw, ze tak ladnie spi w nocy. Super dla Was. Nina dzis zaliczyla jedna drzemke polgodzinna w domu i jedna na spacerze. Zjadla ponad pol sloiczka marchewki od Hippa, soczek jablkowy jej nie smakuje. Jakie soczki dajecie swoim dzieciaczkom? Nina odkad je kaszke i marchewke ma problemy z kupka, robi rzadko i meczy sie przy tym, biedactwo.

Hej, czy wszystkie swietujecie slub Mamy Natalki???????? Wypijmy ich zdrowie!!!!!!!!!!!!!!!!

Jaśminko, śliczna dziewczynko, serdeczności z okazji imieninek. Dzięki wielkie za odpowiedzi o spaniu. Bardzo mi pomogłyście, bo bałam się, że to budzenie w nocy jest jakieś chorobliwe. Na wszelki wypadek umówiłam się na czwartek z neurologiem dziecięcym, żeby porozmawiać, skąd u Matiego taka zmiana w tych nocach a także o pewnym, hmmm, nie wiem jak to napisać? skurczu? tiku? Otóż Mati czasami tak śmiesznie przegina główkę do ramionka...to dziwnie wygląda i mnie niepokoi. Zdarza to mu się czasami 3 razy dziennie, czasmi wcale, ale ciągle jest, od jakiegoś miesiąca i zastanawiam się, czy to nie ma czasem jakiegoś związku z tym spaniem...bo to mniej więcej ten sam czas. Nie wiem, może ma tylko taką fantazję z przeginaniem łepka, ale wolę się upewnić. I jeszcze Mati nabił sobie chyba guza, tak w niespotykanym miejscu, na tyle główki (nie wiem dlaczego mnie się wydawało, że guzy to tylko na czole...) a zrobił to sciągając za kabel mały radiobudzik na siebie :( i tego guza też chcę, żeby neurolog obejrzał. Ciekawe jak tam nasza Panna Młoda???? Jejku, ale żałuję, że nie mogłam tam być. No dobrze moje drogie, życzę miłego weekendu, szczególnie, że to ostatni karnawałowy, i idę pobyć z mężem troszkę :) Mati już słodko śpi, szkoda, że z perspektywą wielokrotnych przebudzeń...

Niuninko! Przyłączam się do toastu!!!Kielichy w górę!!! Niech nam żyją Państwo Młodzi!!!! Apropos soczków - mój Mati pije na razie tylko jabłko, marchewka i jabłko+marchewka. Kupiłam mu owoce czerwone plus jabłka Hippa i śliwkowy Hippa, ale jeszcze nie próbowaliśmy. Zresztą z obserwacji synka, to on upodbał sobie Hippkowe słoiczki najbardziej a także musy Bobowity, bardzo lubi. A i czy dajecie dzieciom banany? Bo mój Mati uwielbia, dziugam mu widelcem, potem podaję łyżeczką z talerzyka i wcina nawet całego banana na raz!

Dobry wieczór, tym które nie śpią! Ja tylko na chwileczkę, aby życzyć wszystkim spokojnej nocy. Niechaj dzieciaczki prześpią noc cichutko. Niech dadzą się wyspać rodzicom. Tylko Pańswo młodzi niech nie spią! Niech ta noc będzie taka, by chcieli ją zawsze wspominać... Za 10 lat, za 20 i za 100! Dobranoc kochani. Dzieci posapują przez sen, lubię sluchać ich miarowych oddechów. Jeszcze tylko poczekam na Krzysia, co to nocną porą zaopatruje lodówkę, by rano każdy w niej znalazł coś na swoje śniadanko... Zamykają mi się oczy. Chiałam napisać, jak zostawiłam ich dzisiaj wszystkich na kilka godzin (prawie 4). Ale już nie mam siły. 💤 Do jutra.

Gość asiawroc
czesc dziewczyny: Nie pisalam bo dzis ciezki dien i teraz dopiero moge usiasc ,wrocilam z aeorobiku i zakupow i ledwo padam . JESLI CHODZI O ZALATWIANIE TO PODAJ JABLUSZKO TO BEZ PROBLEMU SIE ZALATWI marchwi nie mozna za duzo bo pozniej sa problemy ( ja jak ola ma takie problemy to jablko i herpatka rumiankowa Hippa) soczki ola pije wszystkie jaki sa w tym wieku czarna jagody gruszki jalka brzoswinie itp i nic sie nie dzieje a jesli chodzi o banany to jakos nie przepadamoze jak sam jej zrobie to zje bo te wsloicku sa strasznie rzadkie kolorowych snowu calusu dla wszystkich

Dziewczyny cały dzień miałam dzisiaj gości (lubie,ale co za dużo.. ... ......),Na jutro zapowiedzieli mi sie nastepni :(( Mam jurto tyle sprzatania z całego tygodnia i prasowanie i pranie i obiad i klatke schodowa do umycia bo moj dyzur i do cholery jasnej gosci. Dziecko mi jeszcze usnac nie dalo,bylo 1,5 godziny lulane na rekach,az w koncu padło.

wlasnie zaliczylismy pierwsze karmienie ooo...................... Ewcia22 witaj wieki Cie nie było,pozdrawiam.

Nesiu muj synuś spi tak-budzi sie ok 8.00 ,pierwsza dzemka 10.00 do 11.00-11.30 ,druga dzemka juz na spacerze 14.00-16.00,ostatnia drzemka przed kapiela18.00-19.00.O 19.00kąpiemy maleństwo i na noc zasypia tak mniej wiecej21.00-22.00.W nocy budzi sie na karmienia od 2 do 6 razy.

Nesiu moj Krzysiaczek tez uwielbia bananki ,tez rozgniatam je widelcem i podaje tak jak ty.Ale nie daje mu ich za czesto 1-2 razy na tydzien) ,bo ostatnio miał po nich biegunke.

❤️❤️❤️❤️❤️Mamo Natalki,mam nadzieje z e jestem dzisiaj pierwsza z zyczeniami,wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia,badzcie szczesliwi i weseli jak w niebie anieli ❤️❤️❤️❤️❤️

ZOBACZ KONIECZNIE nasze maluchy w bobasach www.dustin.bobasy.pl www.20ewcia.bobasy.pl www.isia23.bobasy.pl www.iwka26.bobasy.pl www.jasminek.bobasy.pl www.krzysiaczek.bobasy.pl www.matinesi.bobasy.pl www.michalko.bobasy.pl www.nasze-malenstwo.prv.pl www.nataliajaworska.bobasy.pl www.niuninka.bobasy.pl www.olenka2005.bobasy.pl www.puza.bobasy.pl www.ulcia.bobasy.pl www.skye1981.bobasy.pl www.tymek.bobasy.pl www.yarucha.bobasy.pl

DominisiaKrzysiu........13.07..18.01.....75cm.........7950 NesiaMateuszek.........20.07..20.02.......72cm.......9930 Aniia69x2Adrianek.......26.07...21.02......67cm......7000 Iwka26Adrianek.........30.07..13.01.....75cm.........7400 Karin2005Oliwia Wiki ..2.08..02.09.......60 cm........4800 PuzaMarlenka............07.08.......... CarlaaDustin Alex.......08.08..05.01......70 cm.......7700 RikaLena................ .09.08..09.09......59cm........4800 ArkadiaNadia ............11.08..11.01....................9000 SkyePaulinka.............12.08..02.12.......66cm.......7200 IsiaWeronika.............12.08..19.01....................7550 TPMamaNatalia..........12.08 ..29.12...... 70cm.......7720 KarolkaPartyk...........14.08............ DalkaUrszulka...........15.08..19.01........57cm.......6160 AsiawrocOla.............15.08.. 22.02.......71cm........7850 Ewca22Majeczka.......18.08.................................... NiuninkaNina ............20.08..16.02.......59 cm.......6610 PszczolaTobiasz........22.08.14.02........71cm.........8115 Ela79Michalek...........25.08..18.01.......70cm.........8000 Julianka80Jaśminka....26.08..30.11......67cm.........7920 Fiona79Tymoteusz.....28.08..15.01........60cm.......7830 Gruby misWojtek.......29.08..22.02........69cm.......7000 Mama Natalki Natalka..06.10..30.11.....................7020

dzień dobry wszystkim razem i każdej z osobna:D komputer z lekka odżył, ale chyba jeszcze nie powinnam go włączać, bo nie ma antywirów:P więc jak przepadnę- tzn. że go wykończyłam:D dominiko- kasi i patryka ślub był wczoraj;) miłego dnia życzę buźka 🖐️

michałku- wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku 🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻

Hallo ]kiss] poranne buzaki .. Panstwo Mlodzi pewnie spia ...albo ...jeszcze sie bawia... zawsze zastanawialam sie jak to jest z ta noca poslubna ...jak przeciez trwa zabawa :P a wyrwac sie choc na chwilke to nie sposob czasem ...zreszta to nie noc poslubna hihihi ;) Dominisiu .. no goscie ...ufffffffffff nas tez odwiedzaja ... ogladaja ... :D :D :D :D :D :D :D a slub KAsi i PAtryka byl wczoraj ... tez wypilam za ich zdrowie :D :D :D :D Gosiu tesknimy ;) Nesiu ... Dustin ma podobne noci spi niespokojnie chcialam zlikwidowac mu jedna drzemke ale nie da mu sie... jescze jak musimy wieczorkiem wyjechac oboje .. to ..malego zabieramy a on pierwsze co robi w aucie ZASYPIA :D :D :D :D :D no i pozniej ciezko mu zasnac ... ostatnio stram sie go w nocy nie karmic utule podam smoka i zasypia no chyba ze sie nie da to karmie go ... rano moje piersi sa tak obolale ze ... uuuuuupssssssssss Chyba jestem dzisiaj pierwsza nie liczac Dominisi hihihih.... Buziaki :D :D :D :D 🖐️ do pozniej

OOOOOOOOOOOO Julcia ... :D 🌻 😘 Michalku .... 😘 wszystkiego naj naj z okazji polroczku rosnij zdrowo ... :D :D :D :D :D :D Elu ... jak u rodzicow hmmm :D :D :D Julka ... fajnie ze dziala :D buziaki dla nieobecnych .... 😘

carlusia❤️ super, że jesteś:D:D:D stawiam kawkę z mleczkiem i jakieś ciacha zza szafki w kuchni;) :P buziaki dla dustiego👄👄 🖐️

O kawusia z mila chcecia ... mniam mniam mlask ... ciacha jak Patryk nie zjadl w nocy wszystkiego to tez zaraz jakies znajede :D :D :D :D :D ❤️ 🌻 😘 @--->--- dla Jasminki :D :D :D :D :D

a tak w ogóle, to szlag mi gygy trafił, muszę je zainstalować od nowa:o ciekawe, czy mam na serwerze listę kontaktów, nie pamiętam, czy ją wysyłałam:(

Witajcie, ja już po kawie... niestety bez mleczka, ale muszę schudnąć. Do wiosny postanowiłam stać się trochę szczuplejszym misiem. Dziewczynki roznoszą mieszkanko. Szkoda że przedszkole nieczynne w weekendy ;) . Zabieram małego zaraz na spacerek, to jedyny sposób, by mógł troszkę pospać. Na razie jeszcze nie ma ustalonych zbyt dokładnie godzin spania. Zazwyczj odkładam go do łóżeczka, gdy widzę, że jest senny 💤 . Smoczek, pozytywka i . No, chyba, że Zosia i Tonia szaleją - wtedy nie jest zbyt łatwo, jak teraz. Po spacerku sprawdzę, co nowego u Was!

Dzien doberek!!!!!!!!! Dzieki za odp. odnosnie soczkow i problemow z zalatwianiem. CVzyli dzis Niunia dostanie jablko. Jestem ciekawa jak sie udal wczorajszy slub i chrzciny zarazem- dobrze pamietam? Jakie plany na weekend? Moj maz zapowiedzial, ze siedzi w papierach, bo ma straszne zaleglosci. :-( Czyli weekend bedzie podobny jak reszta tygodnia :-( NO ale to czesc jego pracy, z ktorej zyjemy. Calusy kochane!!!!!!!!!!!!!

Michalku, dolaczyles do polroczniakow!!!!!!!!!! I jak Ci z tym??? Duzo caluskow przesylamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ach, Carlaa, ja tez probuje odzwyczaic Nine od picia w nocy ale niestety, jak nie dostanie cyca nie usnie. A co to bedzie jak skonczy sie mleczko????????????? W dzien tez usypia przy cycu wiec bedzie problem :-(

Gość asiawroc
Niuninko sprobuj malej w nocy podac przegotowanej wodyzamiast piersi zaspokoji to pragnienie i mala wiecej sie nie obudzi bonie bedzie sie jej oplacalo ( tak mowila moja pediatrai miala racje) do kawki sie nie przylaczam bo niestety nie pije::0 moze cherbatke:) my juz po drzemceteraz rozrabiamy a dzien zapowiada sieciezko mam gosci po poludnu wiec kua roboty uwielbiam to...... milego dnia

Znowu jestem gdy Zośka cierpiała na paskudne zaparcia (po przejściu na dietę słoiczkową i inne niż moje mleko) bardzo pomogły nam deserki ,chyba gerbera, jabłko ze śliwkami, od 6m. Nie wiem ,czy to ciągle jest w sprzedaży, nie szukałam, bo z małym jeszcze tego problemu nie mam. Gdy nie mogłam tych sloiczków znaleźć, podawałam jej gruszki, też gerberowe. 🌻 dla wszystkich, żeby było miło.

Cześć Kochane!!! Ale dzisiaj piękna pogoda!!! Mamy pierwsze wyniki regularnych drzemek dziennych - tzn budzimy się o 8.00 potem drzemka 30 minut o 10, potem 12.30 półtorej godziny na spacerze i o 17 godzinna. Muszę go wybudzać z drzemki spacerowej, bo chętnie by jeszcze pospał, no ale cóż... Więc podaje efekty - śpimy już o 21, około 22.30 musiałam mu podać smoczek, potem obudził się o 1 na butelkę i spał do 6.30, kiedy znolwu dostał jedzenie, nastęny raz obudził się o 8.00. Także zamiast 12 razy obudził się 3 razy i trochę z mężem odespaliśmy dzięki temu. Rzeczywiście chyba za długo sypiał w dzień wcześniej. I ostatnia drzemka nie później niż o 17 się sprawdza. Jeszcze raz dziękuję za opisy spania, bardzo mi pomogły, byłam załamana. Teraz jeszcze tylko ustalimy ten rytm przez jakiś tydzień, nauczymy się sami zasypiać a potem, mam nadzieję, uda się zlikwidować to karmienie o 1. Ojej !!!! Macierzyństwo to ciężka praca jest chwilami, tęsknię za czasami, gdy sam sobie Mati wszystko regulował i przesypiał całe noce. Można było być pewnym, że jak jest zmęczony, to sam uśnie. Nie doceniałam tego :( Teraz jest starszy i nie ma czasu na spanie.Więcej bodźców i spanie już nie takie spokojne...och. No dobra, nie zanudzam Was tymi swoimi rozterkami sennymi. Gruby misiu! Dołączę do Twojej walki o linię już niebawem. Będę na diecie kopenhaskiej, czyli tzw. 13-tce. Ostatnio, jak się tak odchudzałam to....zaszłam w ciążę :) Ale zanim zaszłam to schudłam 6 kg.Więc na wiosnę funduję sobie powtórkę (diety na razie). Znacie ją?