Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Ja po olejku rycynowym kiedyś nabawiłam się zapalenia spojówek, ale może coś żle robiłam...

drazni, niestety.... dlatego nie nakladam go na noc, bo wtedy latwiej olejek splywa do oka. po pewnym czasie jednak sie przyzwyczaisz, uwazaj tylko, zeby nie nakladac go zbyt duzo. stosuje olejak rycynowy od jakiegos roku (z przerwami), a efekty sa FANTASTYCZNE. widac roznice. raz na 2 tyg robie henne i nie musze uzywac tuszu.

Gość kiarah
Delie, nie mam pojecia szczerze mowiac :( Mnie nic nie bylo po tym olejku. Jesli sie obawiasz, to moze nakladaj go tylko na koncoweczki, wtedy nie bedzie mial prawa dostac sie do oczu, a i tak troche wzmocni rzesy. Ale nie chce Cie wprowadzic w blad. Moze jest tu jakis okulista?:P

Gość Delie
Dziekuje za rady. Pozdrawiam, Delie

Gość Delie
Dziekuje za rady. Pozdrawiam, Delie

Gość Delie
Jeszcze jedno: a tak dokładnie to jakie są efekty po tym olejku rycynowym: rzęsy są i dłuższe i grubsze? Odpowiedzcie please, bo nie wiem czy warto ryzykować zapalenie spojówek. Pa.

u mnie sa dluzsze... i ciemniejsze. jesli chodzi o gestosc - bez wiekszych zmian. Ale cudow nie ma. i tak polecam!

Gość kajaaa
Ja nie wiem jakim cudem nabawilyscie sie zapalenia spojowek - chyba wkladalyscie palce czy szczoteczki z tym olejkiem do oka. Smaruje rzesy olejkiem za pomoca palca wskazujacego, nie tylko na samych koncach, ale na calych resach. Jak do tej pory nie mialam zadnego podraznienia. Dodam, ze stosuje olejek na noc i ani razu nie poczulam, zeby mi sie cos wlewalo do srodka, jak to ktos napisal. Widocznie to zalezy od wrazliwosci oka, niektore sa bardziej podatne na alergie. Ja nosze soczewki kontaktowe i naprawde wszystko jest ok. Polecam - stosuje od zaledwie tygodnia, a juz mi sie zdaje, ze sa dluzsze, ale moze to tylko zludzenie.

Gość kiarah
PinUpGirl: moje tez wydaja sie byc dluzsze i ogolnie mocniejsze, ladniejsze. Ja tez nie mam zadnych podraznien.

Gość kiarah
To o podraznieniach bylo do innych dziewczyn, ktore o tym pisaly. Jus sie gubie :P

Gość ale kurcze
na moim olejku,ktory kupilam przed chwila pisze,ze on jest na przecyszczenie!!! czy to na pewno to?

Gość agata
Witam wszystkie dziewczynki. Mam pytanie na jak długo zostawiacie ten olejek na rzęsach? i czy zaraz potem można je pomalowac, bo ja nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez chociaż odrobiny tuszu na rzęsach. I jeszcze jedno, ja też mam takie kostki na udach, ale nie po goleniu tylko zawsze. To znaczy w wakacje, jak ciałko jest opalone, to znikają całkiem albo prawie całkiem, ale potem pojawiają się znowu. I mam problem przy goleniu bo często po prostu golarką je naruszam no i nie muszę pewnie Wam mówić jak to fatalnie wygląda. Będę wdzięczna za jakieś rady

Gość wioletka
Agata. Twoje problemy ze skórą to pewnie rogowacenie mieszków okolowlosowych. Ja tez to mam tylko,ze na ramionach. wygląda fatalnie i znika tylko kiedy się bardzo mocno opalę ( więc raczej rzadko). przeczytałam gdzies, ze leczenie tego jest nierwykle trudne i daje mizerne efekty.Próbowałam już pillingów- nawet z gruboziarnistej soli- zdarłam skóre do krwi a to dziadostwo zostało.Wiesz, zaczynam mieć kompleksy na tym punkcie.Gdy mnie ktoś dotknie za gole ramie - odskakuję jak poparzona. Narazie jeszcze chodzę w bluzkach bez rękawów ale nie wiem czy nie przestanę! Pozdrawiam

ale kurcze -> to na pewno to, olejek rycynowy jest srodkiem przeczyszczajacym :) agata -> jesli chodzi o olejek, to im dluzej, tym lepiej. Nie urzywaj tuszu na olejek ! wioletka i agata -> mi na krostki pomogla masc z witamina A. Pozdrawiam!!!

Gość bomkaaa
dziewczyny a ten olejek to trzeba zmywac z oczu i le sie to trzyma??

Gość kajaaa
oczywiscie pod warunkiem, ze nie robi ci sie od tego zapalenie spojowek, bo jesli tak, to nawet minuty nie potrzymasz...

Gość kajaaa
Ja nakladam zawsze na noc do snu, ale nie przed samym snem, tylko jakies 20 min przed, zeby sie troche wchlonal znim wetre go w poduszke. Nastepnego dnia rano zmywam letnia woda i jest ok. Czasem tez nakladam w ciagu dnia, jak nie maluje rzes tuszem. Chyba nie ma jakichs przeciwskazan i mozna trzymac go 24h na dobe...

bombkaa -> olejek trzebe zmyc, jesli chcesz nalozyc tusz (wystarczy odtluscic rzesy tonikiem). kajaa ma racje - 20 min przed snem, ewentualnie usunac pozniej nadmiar (jesli sie ma wrazliwe oczka)

Gość bombkaa
dzieki dziewczyny

Gość kosmitka
wioletka: ja rowniez mialam na ramionkach nieprzyjemne krostki.. moje ramiona cale byly chropowate jak tarka. mialam to od od kad pamietam ( w dziecinstiwe przechodzilam kilka razy skaze bialkowa). nic mi nie pomagalo.. az do tego lata kiedy sie uparlam i kilka, kilkanascie razy dziennie smarowalam ramionka bardzo mocno nawilzajacym balsamem.. i kiedy pojechalam nad morze moaj skora byla juz gladziutka!!! moglam sie bez problemow opalac.. nadad stosuje tlusciuki balsam zeby problem nie wrocil.. za sie sama dziwie ze tak szybko i latwo sie tego pozbylam.. z zaczynalam sie juz przyzwyczajac :)

dziewczyny a szczegolnie Agata , Wioletka i Kosmitka!!!Spadlyscie mi z nieba!!!Poradzcie co amm zrobic!!!Nie jestem sama???Myslalam ze ja tylko mam ten problem!!!Mam takie krostki na ramionach i w szczegolnosci na lydkach.Sa okropne!!Na sloncu nie moeg lezec tzn moge ale na poczatku zanim sie nie opale wyglada to okropnie jakbym miala jakas egzotyczna choroba!!!Wioletka gdzie czytalas o leczeniu tego!!!CO robicie zeby zanikalo!!PROSZE PORADZCIE COS, bo wstyd wyjsc z domu!!!

Gość kiarah
Ja tak samo nakladam olejek przed snem. Faktycznie, jest on srodkiem na przeczyszczenie, ale co tam :P Sczerze mowiac nawet nie zmywam go rano (mam wrazenie,ze sie czesciowo wchlonal, a czesciowo wytarl w podusie), po prostu maluje rzesy. Na rzesy posmarowane olejkiem nie polecam nakladac tuszu.

Gość rycynka
olejek rycynowy na rzęsy: nalać odrobinę na dłoń i pomrugać. Ale uwaga: można byż na to uczulonym!!!

Gość kamyszka
A co byście powiedziały na szorstką skórę na łokciach? Jak temu zaradzić? Czy wystarczy samo wcieranie kremów i to gruba warstwą??

Gość Dysia
wg mnie na łokcie najlepszy najpierw peeling a potem dobry natłuszczający balsam. Mnie pomaga :)

W łokcie to najlepiej na noc wcierać wazelinę albo glicerynę.

Gość kiarah
Kamyszka,tez miewam sucha skore na lokciach, szczegolnie po opalaniu. Kiedys sie zawzielam i chyba przez tydzien wcieralam w lokcie dwa razy dziennie bardzo tlusty krem (moze byc do rak, swietny jest Neutrogeny, mysle, ze moglaby tez byc wazelina lub oliwka Johnson'a). Mialam potem bardzo miekka skore, ale teraz znow zaczyna byc szorstka :( Musze ponowic kuracje. Mozesz tez wetrzec w nia troche oliwy z oliwek, ja jej uzywam juz prawie na wszystko ;-)

Gość ewa....
jakie objawy ma zapalenie spojowek? nigdy tego nie mialam a chcialabym sprobowac z tym olejkiem...

Ja na takie krostki na ramionach i udach stosuję peeling naturalna gąbka morską. Zmaczam nakładam mydło bądź żel pod prysznic i szoruję niezbyt mocno. po pewnym czasie ( kilku myciach nie ma juz krostek.

Gość versalka
muut masz rację z rą gąbką!tylko używać codziennie, a najlepiej od czasu do czasu z odrobiną soli a po tym szorowaniu jakiś dobry balsamik(dla mnie najlepszy nawilżająco-ujędrniający)to o krostkach na ramionach!a co o okolicach bikini?mnie tłoam się pojawiają nawet po kremach depilujących,poza tym włoski często wrastają i to jest niedość że baaaardzo nieestetyczne to jeszcze bolesne!pomocy!!!