Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Gość 17stka
sorki kaśka,ale sie zagapiłam.Na te krostki to właśnie rumianek-on wogóle oczyszcza (dajesz takie dwie torebki ekspresowe).Nie wiem co jeszcze można w zamian dodać,możesz sama coś wykombinować...ja jak sie dowiem to dam znać. A jeszcze na opuchnięte powieki: dwie torebki herbaty ekspresowej wyjąć ze szklanki i włożyć na kilkanaście minut do lodówki lub zamrażarki.potem wyjąć o położyć na powieki.po 10-15min zdjąć. Na mnie działa! W aptece jest też świetlik w żelu,ale na mnie nie skutkuje :(

Gość 17stka
do Mamuny:czy te łyżeczki muszą być srebrne?nie mogą być zwykłe,jak do herbaty?w czym tkwi różnica?proszę,odp.

Spoko topik, parę rzeczy zanotowałam, ale większość znam. Zastanawiam się, co wam polecić Na jędrne piersi dobrze jest robić masaż kostką lodu (robimy kółeczka). Pierwszy dotyk takiego zimna jest \"bolesny\", ale warto... Czytałam też o soli. Wiem, że jak chce się przed wyjściem olśnić pięknymi białymi zębami, to dobrze jest sobie je umyć solą. Nałożyć sól na szczoteczkę i szorować. Jest to właściwie krótkotrwałe i nie polecam do częstego stosowania, ale wybiela.... Usta też smaruję miodem, są słodkie i ładne, ale maseczkę dla ust polecam taką: zmieszać troszkę twarożku z miodem i pozostawić na ustach 10 min. Aby usta nabrały zdrowego koloru, należy je masować szczoteczką do zębów, najlepiej namoczoną w wodzie min. Pewnie te sposoby są wam znane, ale może ktoś nie wiedział.....

Gość Linka
17stka- pewnie, że mogą być zwykłe do herbaty a jeszcze lepsze są żelowe okularu, które trzymasz z zamrażalniku są lepsze bo działają na cały oczodół i łuki brwiowy i pod oczami.🌻

Gość Aleksandra.....
Mamuna a najpierw te 3 lyzki na wlosy i potem zmyc czy juz tego nie zmywac????

Gość 17stka
Aleksandro: mnie się wydaje,że ten ocet dodaje sie do wody,a potem tym płuczesz włoski.potem już tylko suszysz i gotowe....ale nie jestem pewna Linka: a ile kosztuje taka żelowa maska??orientacyjnie...z góry dzieki

Gość Linka
17stka- z octem masz racje najlepiej rozpuścić w 1l wody. Te okularu kosztują 10-15 zł w Rossmanie i innych sklepach kosmetycznych.

Gość Martka P.
Wiecie co dziewczyny tak sobie zytam te Wasze wypowiedzi i zastanawia mnie jedno. Też słyszałam, że herbatka z bratka (nawet nie czuje kiedy rymuje) jest spoko, tylko że nikt nie wspomniał o jednej ważnej rzeczy. Otóż bratek to roślinka, która bardzo często uczula i słyszałam opinie wielu osób które po takiej kuracji miały jeszcze większe problemy ze skórą niż przed kuracją. Ale z tego co widzę na razie z negatywnymi opiniami się nie spotkałam na tym forum, więc dziewczyny, do dzieła, nie dajcie się pryszczom :) Pozdrawiam Marta.

Gość ruda-lida
Paloma, Swidish Care z Oriflamu kosztuje 18 zł,a w promocji 12 zl.

Gość Zoe
Łyżeczka musi być srebrna, bo to nie chodzi o łyczeczkę a o srebro. Jak tworzy ci się jęczmień na oku to pocierasz go złotem.

Gość farmaceutka
Witam Was serdecznie dziewczynki:) Chciałam wypowiedzieć sie na temat utrapienia większości z nas - tak tak chodzi o TRĄDZIK :( [i inne przykre skórne sprawy] Moja ukochana kosmetyczka wyjaśniła mi iż kłopoty ze skórą wiążą się z dużym stopniu ze złą przemianą materii, mówiąc jaśniej- jeśli się nie robi kupki co dzień to organizm [a w tym skóra] ulegaj zatruciu własnymi toksynami. Aby do tego nie doprowadzić należy przywrócić prawidłową florę baktryjną w jelitach. można to robić w dwojaki sposób: pijemy dziennie kilka jogurtów albo [ja tak robie] łykamy 1xdziennie bakterie kwasu mlekowego {dostepne w aptekach pod różnymi nazwami - ja stosuje NUTRIPLANT cena 10zł za 20 kapsułek}. Oczywiście mozna też stsować środki przeczyszczające - jeśli oczywiście ktoś chce nabawić się w przyszłości raka jelita grubego. Następnym krokiem jest odtrucie organizmu. I tu godne polecenia są herbatka z BRATKA [czyli fiołka trójbarwnego]. Do tego dorzuciłabym jeszcze herbatki z POKRZYWY i SKRZYPU POLNEGO. Zawierają one w swym składzie przede wszystkim KRZEM, który znany jest z cudownego wpływu na naszą skórę, włosy i paznokcie. Herbatki te mając również odtruć nasz organizm [czyli oczyścić naszą kreew z toksyn] mogą wywierać działanie moczopędne, czym nie należy się przejmować. Dla bardziej leniwych polecam preparat SILICA. Co do drożdży - wielki PLUS!!!! Pozdrawiam:)

Gość kajaja
Jaka jest dobra maseczka sciągająca???/ ktora naprawde jest dobra i sprawdzona????

Gość majka.....
No jaka jest dobra maseczka ktora zamyka pory i sciąga?????

Gość Ciekawa...
Mam pytanie ale z " innej beczki".Może któraś z Was mogłaby mi pomóc? Ide jutro do fryziera na farbowanie włosów, a dzisiaj dostałam okres. Pierwszy raz tak jakoś wypadło,a gdzieś kiedyś słyszałam że kobieta podczas okresu nie powinna farbować włosów bo farba sie nie tak jak trzeba przyjmuje, czy coś takiego...Wiecie coś na ten temat???Bardzo mi zależy Waszej radzie! Pozdrowienia

Gość kalkaa
Ciekawska też o tym słyszałam i skoro tak mowią to chyba jest prawda. Slyszałam tez ze w ogole przy okresie sie nie chodzi do fryzjera bo sie fryzura nie ,,przyjmie''

Gość Asiunia
Ja dwa dni temu bylam u fryzjera a wlasnie mialam okres...fryzurka wyszla slicznie, a do tego humor, ktory podczas tych dni mam wisielczy znacznie sie poprawil...z tym unikaniem fryzjera podczas okresu to jakis przesad

Gość Ciekawa...
Zastanawiałam sie czy farba sie przyjmie...To znaczy , czy przyjmia sie tak jak zwykle...???

Ciekawa, nie miej żadnych wątpliwości, śmiało możesz iść do fryzjera. Wiesz, to taki głupi przesąd typu: nie rób ciasta jak masz okres, bo nie wyjdzie :D Pozdrawiam

Gość Ciekawa...
Bardzo dziękuja za slowa otuchy..,Jednak nie musze odwoływać tej wizyty u fryzjera...Ciesze sie! Mam tez pomysła dotyczący tej maseczki z drożdży o której tutaj było już bardzo dużo napisane. Ja dzisiaj ją zrobiłam i do masy z drożdży ( ok.1/3 kostki) i mleka oraz kilku kropli cytryny dodałam trzy " wyciśnięte" Tokovity ( to to samo co Capivit). Mam teraz buzie jak u niemowlaka...

Gość Majka
Dzisij po raz pierwszy chcialam wypic drożdże, niestety nie udało się, nie chciało przejść przez gardło:)Być może żle dobrałam proporcje.Dziewczyny bardzo was proszę podajcie ile powinno byc drożdży, a ile wody. Z góry dziękuję.

Ciekawa, to ja mam przykład na coś zupełnie innego, niż mówią Asiunia i Asica. do niedawna sama zawsze farbowałam włosy co miesiąc, półtora... któregoś razu zrobiłam i.... zero efektu. nie mogłam zrozumieć, jak to się mogło stać, bo wszystko robiłam tak, jak zwykle, tyle samo czasu trzymałam itd. a kolor włosów w ogóle się nie zmienił po farbowaniu, ani trochę. i nagle olśnienie - przecież mam miesiączkę. więc nie wiem, co Ci poradzić, chcesz, to wierz, nie chcesz, to nie, w każdym bądź razie ja już nie będę farbować w czasie okresyu, bo szkoda kasy na farbę. a może to indywidualna kwestia i na każdą działa inaczej?

Gość pytająca
Czy mozecie mi odpowiedziec jaka jest dobra maseczka ściągająca i zamykająca pory?????????????????????????????????????????

Gość Paloma
Ruda lida -> przeglądałam ten katalog z Oriflamu i tak jest seria Swidish care, ale......no własnie nie ma tam nic takiego co ty mowilas tylko jest jakis krem scierający, tonik. Mozesz dokladnie powiedziec jak to sie nazywa bo ja tam nie widze zadnego pilingu....i tam są ceny 22 zł. 30 nic nie ma po 18 jak mowilas.. Takze proszę cię o dokladną nazwę.

Gość Mamuna
Pytająca- najlepiej (u mnie) skutkuje ubite białko z łyżeczką sody spożywczej i kilkoma kroplami soku z cytryny. Albo- kapusta kiszona nałożona na twarz i szyję. Z kosmetyków aptecznych- maseczka z zielonej glinki. No i oczywiście- drożdże+mleko. Pa, pa!:))))

Gość muszka
dziewczyny wlasnie teraz siedze z maseczka na twarzy zrobioną z drodzdzy ale z troche kwasnym mlekiem to chyba nic sie nie stanie, nieee???

Gość Majka
Wiem, wiem nudziara ze mnie, ale ponawiam pytanie:chce pic drozdże, ale nie wiem ile mam ich zuzyc i ile dodać wody.

Gość Majka
Kaśka-dzięki bardzo za odpowiedź!!:)

Gość 17stka
kaśkaa-podziwiam cie:) ja bym nie mogła tak pić tych drożdży... ja biore łyżeczkę drożdży i zalewam wodą,prawie całą szklankę i dodaje łyżeczkę cukru.Jak pierwszym razem dałam o połowę mniej wody,to myślałam,że sie porzygam.... ale chyba ilość wody nie zmienia skuteczności tych drożdży??co??jak myślicie??

17stka ja na początku też miałam trudności, ale odkryłam co robię źle. Brałam za dużo drożdży a za mało wody. Teraz już jest okej. Przyzwyczaiłam się. Buźka wyładniała a to najważniejsze. Kobitki a macie jakiś sposób na zajady, bo od kilku dni mnie męczą. Popękały mi kąciki i krew się leje.