Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melba 36 i pol

Mam prawie 37 lat chce miec dziecko

Polecane posty

Gość **************************4556
widzicie miedzy 71,1 jest spacja wiec skasowac ja i juz jestescie na waszymforum

Gość Marianka36
Ja nie moge sie zalogowac!

Witam Dziewczynki które jeszcze nie zalogowały się na prv Marianka--czekamy :) ALEX 35 --- u mnie też porażka:( ale głowa do góry;) może pod choinkę dostaniemy uszczęśliwiający Nas prezencik;)

Gość kati37
hej dziewczyny. tak sobie czytam wasze wypowiedzi i widzę że dużo nas, kobitek , które albo chcą zajść w ciążę lub już są. muszę się podzielić też swoją dobrą nowiną, bo wczoraj dowiedziałam się że będę mamą- po raz trzeci!. od jakiegoś czasu podejrzewałam że jestem w ciąży i wpadłam w taki popłoch, że zaczęłam nawet przeglądać strony o aborcji, jak usunąć, co łykać żeby się pozbyć " problemu"! synowie mają po17 i 12 lat- co oni sobie do cholery pomyślą??????? po wczorajszej wizycie u lekarza ogarnął mnie nagle błogi spoookuj, luz totalny. i wiem że wszystko będzie dobrze!!! bardzo wspiera mnie mój mąż i bardzo go za to kocham. na razie nikt o naszej słodkiej tajemnicy nie wie, nie jestem jeszcze gotowa! najtrudniejsze rozmowy dopiero przede mną- w pracy! ta ciąża to będzie to dla mnie nowe doświadczenie- już prawie 13 lat minęło od ostatniego porodu? wczoraj najbardziej rozbroił mnie mój mąż, gdy dzieliłam duży baton czekoladowy dla nas wszystkich, a mężowi jakoś tak odruchowo dałam 2 kostki( staram się unikać słodyczy)- KOCHANIE, CHYBA NIERÓWNO PODZIELIŁAŚ?? życzę wszystkim kobietkom zdrowia, wytrwałości- będę tu zaglądać do was! pozdrawiam

Gość Marzena-37
kati37 ...bedzie dobrze! zobaczysz...Ja tez mam 37 lat, 2 synow 15 16 lat, i bardzo sie wszyscy cieszymy, ze bedzie u nas malenstwo.....Twoja rodzinka tez pewne bedzie szczesliwa, i tego Ci zycze. Marzena

Gość ALEX 35
kati ja też ci mówię że wszyscy się ucieszą a najważniejsze że twój mąż się ucieszył to jest 3/4 sukcesu:) Ja się nigdy nie zastanawiałam co powie mój syn który też ma 15 lat bo to jest mało istotne dla mnie a wiesz dlaczego bo ja nie umiem zajść w ciąże i to jest mój najgorszy problem i nie masz pojęcia ile bym dała żeby móc miec jeszcze jedno dziecko ale niestety nie wszystkim jest nam dane:( Dziewczyno ciesz się szczęściem i nie martw się o swoje duże dzieci zobaczysz że będzie to ich ukochane rodzeństwo pupilek rodziny:))

Gość Marianka 36
Hej widze,ze zaczyna sie tu znow cos dziac.

kati37.....Gratulacje. Mi jednak trudno się odnaleźć na tym topiku pomimo bycia po trzydziestce nie mam jeszcze dzieci. Tak akurat się w życiu mi ułożyło. Tutaj w większości już macie dzieci. I pierwszy poród już dawno za sobą. Ale mam nadzieję ,że i mi będzie dane najpierw zobaczyć dwie kreseczki a potem tulić w ramionach maleństwo.

Gość kati37
dziewczyny dzięki za słowa otuchy i wsparcia! ja też mam nadzieję że wszystko będzie dobrze! jeszcze nikt nadal nie wie, z nikim się nie podzieliłam newsem. chcę to zrobić dopiero na święta- myślicie że to dobry pomysł? czuję się nie żle, po za ogromną chęcią spania jest ok. lekarz proponuje mi badania prenatalne. czy któraś z Was przechodziła je? a może lepiej nic nie wiedzieć? ojej tyle tych pytań!!!!!!!! pozdrawiam wszystkie mamuśki, te obecne i te przyszłe.

Gość Marzena-37
hej Kati 37....warto zrobic badania prenatalne.....teraz mozna dzieciatko leczyc juz w lonie matki, wiec naprawde radze Ci zrobic.Ja wczoraj bylam na pierwszym takim badaniu, bylo to USG i badanie krwi.....Jestem juz spokojna, bo wiem ze moja dziecinka nie ma Dawna, a bardzo sie tego balam....wiesz napewno ze w naszym wieku jest wieksze prawdopodobienstwo tej wady.....Zycze powodzenia Marzena

Gość ALEX 35
kati święta to najlepszy moment ta ogłoszenie nowiny..... śWIETNY POMYSŁ:) Jeżeli chodzi o badania to się nie zastanawiaj masz szanse to je zrób tak jak mówi Marzena teraz medycyna jest bardzo rozwinięta i w razie czego to można zapobiegać pewnym rzeczom pamiętaj ze lepiej zapobiegać niż leczyć po co się tyle miesięcy zadręczać niepotrzebnymi myślami :)) Wszystkiego dobrego:))

Gość ALEX 35
Do domi .... Nie istotne ze nie masz dzieci istotne jest to ze je chcesz miec a na torcie urodzinowym jest już 30 świeczek czyli..... Świetnie tu pasujesz:) Zostań z nami jesteś po trzydziestce i chcesz mieć dzieci no to witamy wśród nas;))

Gość Marianka36
Witam wszystkich! U mnie jest troche inaczej jak zaplanowalam.Dzidzius mial byc do Swiat "zrobiony".A jak narazie musimy to odlozyc na nowy rok,lecze cholernego zeba ju 5 miesiecy i coraz wiecej komplikacji.Nie chcem ryzykowac . Mam nadzieje ze jak sie z tym uporam to bardzo szybko osiagne cel. Co do badan prenatalnych to napewno uspakajaja.

Cześc DZiewczynki :D Dawno tu nie zglądałam myślałam że się tutaj już nic nie dzieje a tu proszę... kati37--Witaj w Naszym gronie choć ja jestem z grona staraczek;) Alex- więcej wiary w siebie , bądź dobrej myśli i nie myśl nawet tak że nie muiesz zajść w ciążę, ja też bym tak chciała ...chcę i mam ale widocznie musimy nad tym jeszcze popracować:) domii witamy w gronie staraczek;) Marianka36--trzymam kciuki za Nowy rok i nową fasolkę:) Podrawiam Was Wszystkie:D

Gość kati37
do marzeny 37... gratuluję ci , że wszystko jest ok. to bardzo ważne że dzidziuś nie ma downa. i mam nadzieję że nadal będzie się rozwijać prawidłowo! macie rację dziewczyny, bad. prenatalne trzeba zrobić, i też im się poddam. jestem z woj śląskiego, czy możecie mi polecić dobry ośrodek?? na razie biorę się za przygotowania świąteczne a mała fasolka razem ze mną!!! pozdrawiam wszystkie. paaaa

Gość kati37
domi... witaj ! dziewczyno głowa do góry, uda wam się, jeśli nie teraz to za jakiś czas????? myślę że nadejdzie taki dzień, że zajrzysz tu i też podzielisz się z nami dobrymi wiećśmi. tego życzę bardzo gorąco !!!!!!!!!

Gość Marzena37
kati37 dziekuje za ciepłe słowa....Nie wiem jak daleko masz do Rudy śląskiej, ale polecam Ci z czystym sumieniem ten osrodek....Trzeba miec skierowanie, zadzwonic , i umowic wizyte i wszystko . Mają tam swietny sprzęt i odpowiedznich lekarzy ktorzy są naprawde dobrzy...podaje Ci adres. http://www.zumi.pl/1605306,GENOM_Centrum_badan_prenatalnych,Ruda_Slaska,firma.html Zycze powodzenia i nie przemeczaj sie ze sprzataniem:)..

Gość Marzena-37

Gość natalia35
Witam :) mam 35 lat i mnóstwo obaw czy powinnam zdecydować się na drugą ciążę. Córa ma już 9 lat i pojawiła się taka tęsknota za jakąś małą okruszynką, że sama jestem przerażona tym co czuję... Mój mąż obawia się chorób związanych z naszym ;) wiekiem. Chyba przegapiliśmy najlepszy czas na drugiego potomka....

Gość Marzena-37
Natalia35, ja uwazam , ze skoro masz taka tesknote za dzidziusiem to powinnas zaplanowac tą ciążę:)...Ja strasznie pragnełam dzidziusia, od ok 3 lat, no i sie udało, teraz mam 38, i w czerwcu przyjdzie na świat moj trzeci synus, ktory bedzie miał starszych o 17 i 16 lat braci, ktorzy sa przeszczesliwi ze beda mieli taką kruszynkę w domu....Zycze Ci powodzenia, i naprawde nie jest za puzno...a kiedys mozesz zalowac, ze nie podjelas decyzji o bobasku....Pozdrawiam Marzena

Gość natalia35
właśnie tego się obawiam - że będę żałować... w zasadzie to boję się zajść i boję się nie zajść... ale pomyślę jeszcze nad tym :)

Gość Marianka36
Hej dziewczyny! Cos ucichlyscie,zadna nie chce sie pochwalic . Co tam u was nowego? Pozdrawiam

Gość natalia35
Decyzja zapadła - zachodzimy :) :) :) strasznie się cieszę :) Mam nadzieję, że nie będę sama na tym forum....

Gość Marianka 36
Hej witam wszystkich! Musze sie wam pochwalic jestem w 15 tyg.ciazy !!!Jak wszystko dobrze sie ulozy na Swieta bedzie nas czworo. natalia35 a co u ciebie prace nadal trwaja? Piszcie co tam u was. Pozdrawiam!

Gość ALEX 35
Marianka gratuluję ci z całego serca i cieszę się z całego serca u mnie bez zmian ale niestety nie wszystkie możemy mieć to co chcemy ale uwierz mi że się cieszę razem z tobą GRATULACJE i życzę powodzenia :)

Gość Marianka36
Hej Alex! Nie trac nadziei,wierze ze i tobie wkrotce sie uda... Ja jestem 4 dzien po aminopunkcji,za 2 tyg.odbiore wyniki i jeszcze usg prenatalne.Dopiero po zaczne kompletowac wyprawke dla malucha. Musze przyznac ze ta ciaza wyglada zupelnie inaczej niz pierwsza... Odezwij sie jeszcze. Mam nadzieje ze nasze stare znajome w koncu zajza na te strone.

Gość ALEX 35
Jestem nie było mnie trochę , dalej bez zmian ale odpuszczam już tylko do końca roku i koniec idę się zabezpieczyć byłam już popytać lekarza o możliwości nie mam siły już dłużej walczyć widocznie tak ma być więc jeżeli do grudnia się nie uda to przejdę na inne forum "pragnęłam drugiego dziecka ale nie wystarczyło mi sił na walkę o nie":( A co tam u Ciebie MARIANKA jak samopoczucie . Ciekawe jak tam ewusia może już też jest w ciąży:))