Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melba 36 i pol

Mam prawie 37 lat chce miec dziecko

Polecane posty

Gość Marianka36
Ja tez przy pierwszej ciazy o niczym nie myslalam i niczego sie nie balam.Chcialam tylko jak najszybciej zajsc,wprost niemoglam sie doczekac.Teraz niby tez chce ale nie tak jak za pierwszym razem,ale to chyba normalne,jestesmy doswiadczonymi kobietami!Postanowilam jednak przynajmniej niezamartwiac sie na zapas,zobaczymy jak z tym bedzie .Latwo sie to pisze zobaczymy jak bedzie w praktyce hehe. Pozdrawiam was cieplutko

Gość Ania 3
Kalicka Brugida święta racja, mieszkam w Wielkiej Brytanii i nie mogłam w to najpierw uwierzyć, ale tu jest tak, że ludzie się bawią do 30stki a nawet dłużej, grubo po 30stce zakładają rodziny, myślą o dzieciach. I nikomu się nie spieszy, nikt się nie przejmuje jakimis tam wadami u dzieci, problemem z zajściem w ciążę czy czymś takim, tym bardziej, że baaaaaardzo mała jest możliwość że dziecko urodzi sie chore przede wszystkim dlatego, że mama ma ponad 30 lat!!! Jeśli sie dobrze odżywiacie i w rodzinie nie było wcześniej wad genetycznych czym głównie należy się martwić, to chyba możecie spać spokojnie dziewczyny, dobrze Wam to zrobi, po co sie martwić na zapas??? To szkodzi!! Ja mam 32 i planuję mieć jeszcze jedno dziecko i wierzę w to że będzie zdrowe a jak mi ktoś wyjedzie z prawdopodobieństwami chorób to go wyśmieję, bo o nich już wiem i nie dam sobie wmówić żadnych bzdur ani wyolbrzymić strachu. Trzeba myśleć pozytywnie koniec kropka!!! Mojej koleżanki mama miała 42 jak urodziła drugie dziecko, wszystko było ok chociaż lekarze mówili że ryzyko, choroby, wady itp... zakończyło sie szczęśliwie więc... Dbajcie o siebie, odżywiajcie się zdrowo, jedzcie kwas foliowy 3mies przed zaplanowanym staraniem sie o malucha i nastawcie się pozytywnie.

Gość Ania 3
A zespół downa to chyba choroba genetyczna, prawda?? Mi tak w szpitalu powiedzieli i takie dzieci też mogą urodzić młode kobiety.

Gość mua
oczywiście że genetyczna, niekoniecznie związana z wiekiem. Wady mogą wystąpić zawsze albo nie wystąpić. Najczęściej nie występują bo gdyby było ich więcej to wyginęłyby całe narody. Natura sama to sobie reguluje czasem w brutalny sposób. Medycyna się rozwinęła na tyle że ratowane są ciąże które gdyby nie ingerencja lekarzy pewnie by sama "poszła". Czytam teraz sporo na te tematy i wynika z lektury że większość wadliwych płodów ulega samoistnemu poronieniu. No cóż przyszło mi być w tej ciąży w wieku kiedy się człowiek nad wieloma sprawami zastanawia.:(

Gość ALEX 35
mua zastanawiałaś się jakie to Twoje macierzyństwo w tym wieku będzie piękne i dojrzałe:))) Nie myśl niepowodzeniach tylko o tym co dasz swojemu bobaskowi .Jak się jest młodą mamą pewnych rzeczy się nie dostrzega;)))))))) A teraz mądra dojrzała na samą myśl mi ciarki przechodzą to musi być piękne:))))))))))))))

Gość mua
Alex jasne! Boże ilu ja błędów nie popełnie.:-) ilu zbędnych rzeczy nie kupię a ile kupię tych co nie miałam te 11 lat temu. No i wreszcie będę chodzić w ciąży bo tamtą ukrywałam długo z pewnych względów. Martwię się tylko jednym- nie będę miała nikogo do pomocy bo moja Mama zmarła 2 lata temu. Zupełnie nie mam pojęcia jak ja to wszystko zorganizuje ale jak mawiała pewną ulubiona bohaterka mojej Mamy- pomyśle o tym jutro...

Gość Ania 3
Wiecie co babki, znam taka jedną mamę dwójki która wiecznie się czymś zamartwia: że mąż może stracic dłoń bo pracuje jako stolarz, że poszła na studia i dużo kosztują i dręcza ją teraz wyrzuty sumienia, że wkłada małego do łóżeczka i każe mu się uspokojić czy oby nie siedzi tam za długo........ ratuuuuuuuuunkuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! Czy uważacie że ona jest z tym szczęśliwa?? Według mnie ona zamiast żyć życiem i cieszyć sie tym co ma, żyje swojimi zmartwieniami. Ja się też martwiłam jak chodziłam w ciąży i teraz w jakiś sposób tego żałuję, bo straciłam czas na zamartwianie się O NIC bo córcię mam piękną i zdrową!!! I to mnie wiele nauczyło

Gość mua
zgadza się! Masz rację. W sumie co ma być to i tak będzie.:-)

Witam Was Dziewczynki:) Jak tak czytam wasze wypowiedzi na forum jest mi tak jakoś lżej przestaję się zamarwiać na zapas jak to będzie gdy zaciążę, czy "fasolka" będzie zdrowa itp...macie rację nie można się zamartwiać na zapas, życia nie zmienimy i co ma być to będzie, a to że do macierzyństwa jestem bardziej dojrzała do święta prawda!! jak rodziłam chłopców byłam bardzo młoda i o wielu rzeczach nie myślałam a nawet nie wiedziałam!!! a teraz wiek jest starszy ale i rozum dojrzalszy;)Pozdrowionka

Gość Marianka36
No wlasnie co ma byc to i tak bedzie.Wiec glowy do gory i piszmy tylko o dobrych rzeczach!Bo tak tylko nakrecamy jedna druga.Ja dopoki nie weszlam na te strone nie mialam tak wielkich obaw jak teraz.Jest nas tu troche i karzda ma juz troche wiedzy i doswiadczen i jak sie to wszystko zbierze razem to....... Zycze wszystkim milego dnia!

Gość mua
No to piszmy - u nas w mieście dziś piękna pogoda, słońce świeci i jest ta najlepsza z możliwych wersji jesieni. Znalazłam dziś dla siebie fajne spodnie ale dość ciasne, takie bardziej rurki i już miałam je kupić ale sobie pomyślałam po co? teraz już za długo w nich nie pochodzę, a potem cholera wie jak będę wyglądać:-))

Gość Marzena37
Witam mamunie! Prosze jutro trzymac za mnie kciuki:)....ide jutro do lekarza, przypominam ze mam dwa testy z pieknymi, rozowymi , dwiem kreseczkami.... Buziaczki dla wszystkich mamuni:).

Gość mua
Marzena ja będę trzymac na pewno! Napisz koniecznie co i jak.

Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)

Gość Marianka36
Marzena ja tez bede trzymac kciuki!Napisz jak bylo. Dzis znalazlam moj kalendarzyk z przed siedmiu lat, jak staralam sie pierwszy raz.Zbieg okolicznosci wtedy odstawilam tabsy we wrzesniu tym razem tez (nieswiadomie)Zobaczymy jak szybko tym razem bedzie strzal w dziesiatke.

Gość Marianka36
Co do pogody to u mnie pada i jeszcze raz pada.Ide dzis na noc do pracy wiec tyle dobrego,ze jutro bede miala dobra pogode do spania!

Gość Marzena37
Zycze Ci Marianka36 zeby ten strzal byl na na bank w dziesiatke:)........Ja bardzo pragne dzidziuśka, wiec jestem dobrej mysli, i mam nadzieje ze wyjde jutro z fotka mojej fasolki, i karta ciazy Pozdrawiam cieplutko

Marzena37 moco trzymam kciuki za Ciebie i za fasolkę;) Marianka36 i za Ciebie mocno trzymam kciuki:) Dziewczyny POWODZENIA!!!

Gość Marianka36
No i jak Marzenko,mam nadzieje ze wszystko ok?

Gość Marzena37
Hej Marianka36....mam wizyte o 18.00(PRYWATNY GABINET)...WIEC OK 20.00 na bank dam znac.....Buziaczki:)

Gość Marzena37
Witam mamunie:) Dzisiaj bylam u lekarza........mam dzidziunie!!!!!, jest to 5 tydz i 3 dzien....dzidzia ma 14mm i przyjdzie na swiat 21.06.09.......tak bardzo sie ciesze, i zycze wszystkim pragnacym dzidziusia zeby tez mogly oznajmic to na tej stronce.....Buziaczki........Jestem taka szczesliwa:)

Gość gosiella
Marzenka gratulacje :) 🌻 To Twoje pierwsze dziecko ?

Gość Marzena37
To moje 3 dzieciatko, mam dwoch synow 16 i 15 lat:)

Gość gosiella
to teraz na pewno będzie dziewczynka :) Powodzenia :)

Gość Marzena37
Dziekuje bardzo:)...bardzo bym chciala dziewczynke, ale co bedzie to bedzie, byle malenstwo bylo zdrowe:).....buziaczki:)

Gość mua
marzenka wielkie gratulacje! Termin porodu będziemy miały chyba podobny ale mi lekarz jeszcze aż tak szczegółowo nie mówił parametrów mojej mam nadzieję córeczki.:-) dopiero za 2 tygodnie idę na usg i powinno być widać bicie serca. Pozdrawiam.

Gość Marzena37
Pragniesz mua dziewczynki, czyzbys miala juz syna?....mam nadzieje ze bedziemy wmieniac sie naszymi stanami, uciechami i obawami....pozdrawiam Cie cieplutko. ps. ja dostalam juz skierowanie na wszystkie badania, i kolejan wizyta za 3 tyg....buziaczki

Gość mua
Marzena mam córkę 11 letnią ale chciałabym jeszcze druga. Mam od dawna imię dla Niej. Ale pewnie co ma być to będzie.:-) a w ogóle to jak się czujesz, rówieśniczko? Bo ja nawet nieźle tylko ostatnio strasznie głodna jestem ciągle. Nie dam rady wytrzymać zbyt długo bez jedzenia bo mnie straszliwie ssie. Poza tym liczę kalorie żeby zbytnio nie przytyć ponieważ jestem dość spora.:-)

Gość do Ania 3
gowno prawda z tym, ze ludzie czekaja do 30 stki z dzieckiem chyba ze mieszkasz w okolicach Cornwalii tam faktycznie, ale szczegolnie Londyn wychodza kobiety z zalozenia im szybciej tym lepiej i stad 15 latki biegajace z brzychami , a mieszkam w Londynie 10 lat wiec nie wstawiaj glupot!!