Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melba 36 i pol

Mam prawie 37 lat chce miec dziecko

Polecane posty

Gość ALEX 35
do tylko i wyłącznie ... Posłuchaj dziecko idiotką to jesteś TY dopóki cię nie było z nami to szło poczytać fajne rzeczy w momencie jak wtrąciłaś sie (do czego masz prawo ) zaczęła się nieprzyjemna wymiana zdań nie masz prawa przekonywać do tego że macierzyństwo po 30 to jedynie ryzyko i porażka nawet sobie nie zdajesz sprawy z tego ile młodych dziewczyn nie ma tego szczęścia i nie urodzi dziecka przed 30 . Jeszcze wracając do twojej koleżanki czy kogoś tam jeżeli ma tyle pieniędzy to dlaczego nie walczy o odszkodowanie od tego pseudo lekarza który nie wykrył zespołu Downa ma wyniki ma opinie błąd lekarski należy wyciągnąć konsekwencje.... Do wykonania badań prenatalnych nie potrzeba pieniędzy natomiast na żądanie zadośćuczynienia tak i to dużych więc skoro ma ich tak dużo to niech walczy i zapewni dziecku wszystko do końca życia.A tak w ogóle to poczytaj temat dyskusji z tego co się zorientowałam nie masz ani 30 ani nie chcesz dziecka no to...żEGNAMY ozięble I TO BARDZO ozięble!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mua
tylko i wyłącznie jesteś jeszcze strasznie niedojrzała emocjonalnie. Przypomnij sobie ten temat jak skończysz 35 lat.

Gość tylko i wylacznie
a czy ja napisalam ze ona nie walczy o odszkodowanie????? Gdzies widzialas takie slowa, naucz sie czytac ze zrozumieniem, tak poki mnie tu nie bylo to bylo swietnie i milo, a prawda w oczy kole, co??? lepiej sie ciagle oszukiwac, ze bedzie tak cukierkowo i fajnie co??? Otoz wcale tak nie jest, i wlasnie - WYRAZILAM SWOJA OPINIE NA DANY TEMAT DO CZEGO MAM PRAWO!!! I dla Twojej wiadomosci (tu kolejny przyklad, ze nie rozumiesz tego, co czytasz) to mam dziecko o czym napisalam i jestem dorosla kobieta bo mam 33 lata. I to jest moja opinia - chocbym nie wiem jak chciala nigdy sie nie zdecyduje juz na dziecko, bo mam swiadomosc tego, czym to grozi, a ze ryzyko po 30 stce jest wieksze to chyba kazda z was o tym wie, a moze sie myle????? Jasne rowniez przed 30 stka rodza sie dzieci chore czy te ktore maja wady genetyczne, ale za duzo w zyciu przeszlam i widzialam, zeby decydowac sie na taki krok. Wiec darujcie sobie te obelgi bo to smieszne, kazdy ma prawo do swojego zdania a ja jedynie je wyrazilam, nie owijajac w bawelne i nie mowiac, ze jasne bedzie okej, bo moze nie byc i co wtedy? Oby kazda z was miala tego swiadomosc.

Gość mua
mamy tę świadomość że coś może być nie cacy jeśli decydujemy się na dziecko w tym wieku i bez twojego nieowijania w bawełnę. Właśnie dlatego toczy się ta dyskusja. Gdybyśmy jak twierdzisz były przekonane że wszystko pójdzie dobrze to byśmy trajlowały o kolorze farby na ścianach w pokoju dziecka. A tak to dzielimy się swoimi obawami niekoniecznie chcąc słuchać że na pewno po 30 urodzimy potworka. Bo nikt nie ma takiej pewności. Moja Mama urodziła mnie mając 35 lat i wszystko było ok. Więc nie zgrywaj tu takiej obrończyni prawdy bo ta twoja prawda jest tak samo prawdziwa jak obietnice obniżki podatków.

Gość ALEX 35
Kolejny przykład że nie zawsze rozum idzie z wiekiem w parze!

Cześć dziewczyny :) Mama prawie 37 lat i staram się o dziecko. Niestety nie bardzo mi to wychodzi.. za mną ok. 6 prób, w maju prawie się udało, ale w 5 tygodniu okazało się, że to tzw. puste jajo płodowe, tzn. rozwijało się jajo, ale zarodek się nie wykształcił.. Nadal walczę o to dziecko i będę walczyć do 40-ki - zależy na ile sił mi starczy... Cieszę się, że jest nas wiele w tym wieku pragnących maleństwa ❤️ Powodzenia dziewczyny Wam i sobie.. :D

Gość ALEX 35
mua pisz jak się czujesz i czy wszystko ok! podziel się swoim szczęściem!!! Ja wprawdzie już powoli rezygnuję nie mam już sił ale cieszę się Twoim szczęściem podziel się radością ...... Jesteśmy z Tobą :)))))

tylko i wylącznie a jak wpadniesz to usuniesz dziecko????????????? Zrozum że wady plodu nie zaleza tylko od wieku, poczytaj sobie ograniczona kobieto statystyki. I nie wchodź na fora zeby wszystkim uprzykrzać zycie. I popieram niestety rozum nie idzie w parze z wiekiem. ale coś mi się wydaje ze to gówniara tylko udaje dorosłą Pozdrawiam mamusie i załozycielke topiku. Melba co u Ciebie?

tylko i wyłącznie piszesz że nikogo nie obraziłaś, samym wejsciem tu obraziłaś połowe dziewczyn:P

Gość Marianka36
Nie wiem co robia tu dziewczyny,ktore nie dotyczy ten temat? Jezeli zakonczylas planowanie rodziny to po co tu zagladasz? Moze jednak bys chciala ale brak ci odwagi na drugie dziecko? Mamy po 30-dziestce sa bardzo na czasie!

Gość mua
cześć dziewczyny. Dzięki za troskę.Psychicznie przygotowuje się do jutrzejszego usg. Nic nie zakładam. Czuje się dobrze, omdlenie już się nie powtórzyło ale staram się mieć coś słodkiego przy sobie oraz wodę. Najbardziej bolą mnie piersi a tak to nie jest źle. Alex nie poddawaj się. Będę o Tobie myśleć żeby I tobie się udało. Pozdrawiam Was.

Dziewczyny sporo się ty wydarzyło ;)najbardziej podniosła mi ciśnienie niedojrzała emocjonalnie i psychicznie!!! \"tylko i wyłącznie\" za Was wszystkie trzymam kciuki i za siebie też;), Nasze pragnienia są jak najbardziej naturalne, a to że jesteśmy po 30 to nie zanczy że nie mamy prawa do spełnienia naszego macierzyństwa.Ja również zadaję sobie pytanie czy będzie ok...ale trzeba być dobrej myśli że tak właśnie będzie, także nie przejmujmy się niedojrzałą smarkulą :tylko i wyłącznie\". Ja w tym tygodniu podejmuję staranka i jestem dobrej myśli.... trzeba próbować .Życzę Wam równierz małej fasolki:):)

Gość Marianka36
Ja zaczelam starania.Wlasnie dzis przeczytalam ze branie wapna w czasie ciazy moze byc szkodliwe i troche sie boje bo to bralam a nie wiem czy jestem.

Marianka36 nie sądzę abyś brała takie dawki tego wapnia że mogło by zaszkodzić, jeżeli masz wątpliwości a bedziesz już pewna że jasteś w ciąży porozmawiaj o tym z lekarzem, tutaj coś na temat wapnia Wapń - Służy do budowy kości płodu. Jeśli w pożywieniu jest go za mało, dziecko czerpie go z organizmu matki, co osłabia jej zęby i kości. Doskonałym źródłem wapnia jest mleko - wystarczy szklanka dziennie. Jeżeli nie lubisz mleka, możesz je zastąpić jogurtem i serami, a jeśli jesteś na nie uczulona - zielonymi warzywami, fasolą i migdałami. Można też przyjmować wapń w postaci tabletek.

Gość Marianka36
Wlasnie bralam wapno musujace i witaminy(sumavit plus).Bralam je miesiac tylko nieregularnie. Dzis wpadlam na pomysl zobaczyc co o tym pisza "w czasie ciazy i przed jej planowaniem tylko po konsultacji lekarskiej,ze wzgledu na zaw. wit D ktora w zwiekrzonej ilosci moze powodowac choroby plodu",az mi sie goraco zrobilo.I chyba teraz bede sie cieszyc jak dostane okres.Najpierw balam sie blizniakow bo poszlismy na calosc zaraz po odstawieniu tabsow a teraz to.Stara a glupia,jestem zla na siebie. Dzieki za pocieszenie

Marianka36 to nie masz się czym przejmować tym bardziej jak sama napisałaś że brałaś przez miesiąc i nie regularnie, co mogę polecić jeżeli planujesz zaciążyć to już zacznij brać kwas foliowy;)

Gość Marianka36
Witam dziewczyny! I jak tam postepy w planoaniu rodziny?Ja juz sie troche uspokoilam,co ma byc to bedzie.Bede teraz optymistka mamy takie same szanse na urodzenie zdrowego dziecka jak 20-stolatki. Wczoraj spotkalam dziewczyne(21 lat),23 tydzien ciazy z zatorem zylnym w nodze ,po przebytym zap.nerek.Ona lyka ibuprofen (zalec.lekarskie)i jak na pierwszy zut oka niczym sie nie martwi.I to chyba dobry przyklad dla nas zeby wszystkiego nie brac za bardzo powaznie.

Ja również jestem dobrej myśli:) staranka zaczynam w tym tygodniu;) tylko cholerne hemoroidy mi się odnowiły ale mam nadzieje że się szybko z tym uporam;) \"mua\" napisz co tam u Ciebie jak się czujesz i jak po badaniach, trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo, pozdrawienia dla Wszystkich Forumkowiczek;)

Gość mua
Hej! Jest ciąża prawidłowo umiejscowiona! Za 2 tygodnie dopiero mam się zgłosić na kolejne usg i powinno być widać serduszko i czy bije! No i teraz kolejne 2 tygodnie będę się denerwować zamiast się głupia cieszyć. Ja to mam po prostu pesymistyczną naturę. Ale naprawdę się cieszę! Ale powiem znajmoym dopiero po kolejnym badaniu. Jesteście pierwsze poza tatusiem:-)) Miłego dnia Wam wszystkim życzę i trzymam kciuki za Was!!!

\"mua\" dwa tygodnie zleci zanim się obejrzysz, i napewno wszystko będzie ok:)POWODZENIA!!!!

Gość Marzena37
Witam wszystkie mamunie po 30 tce.....Mam 37 lat dwoch synow 15 i 16 lat...zapragnelam z mezem dzidziusia jakies 3 lata tem...niestety bez skutku...od kilku dni, jestem posiadaczka dwoch testów z dwiema rozowymi kreseczkami:) w czwartek ide do lekarza....trzymajcie za mnie kciuki kochane mamunie........bede tu czesto zagladac Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko:)

Gość Marianka36
Mua gratuluje!Glowa do gory napewno wszystko bedzie dobrze i zanim sie obejrzzysz bedziesz miec malenstwo na rekach . Nie wiem dlaczego my sie zastanawiamy nad takimi rzeczami.I tak nic niemozemy zmienic wiec po co sie za wczasu martwic.

Gość Marzena37
Tak to juz jest Marianka36...my mamunie juz tak mamy....zmartwienia o dzieciaczki zaczynaja sie juz jak tylko zobaczymy dwie kreseczki, az do konca zycia....Ja mam juz takich wiekich chkopakow i ciagle sie o nich martwie.....a tera doszly zmarwienia o nasza mala fasoleczke:)...buziaczki

Gość ALEX 35
Marzenko 37 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mua
ano właśnie tak to jest. Zawsze się zamartwiamy czy trzeba czy nie trzeba. Ale jak sobie słuchajcie przypomnę jak byłam w ciąży z moja 11 latka i jaką wtedy naiwnie głupia byłam i nieświadoma zagrożeń to normalnie szok. Na usg poszłam dopiero chyba w 20 tygodniu i nie bałam się niczego. Chyba z braku wyobraźni.:-) do porodu szłam jako to dziewczę niewinne.:-) a teraz jak sobie to przypomnę to myślę o cc. Czy do tego trzeba mieć jakiś specjalny powód czy wystarczy że chce?.

Gość kalicka brygida
na zachodzie wszyscy rodzą po 30-tce. To w PL gówniary bez wykształcenia, pracy i mieszkania biorą sie za dzieci, bo tylko to im w życiu wychodzi. Żeby jeszce umiały te dzieci wychować....