Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

No wiec... Do new age ciezko bylo trafić (maja siedzibe w strzezonym bloku) Pani była bardzo miła i bacznie mnie obserwowała. zaś pan siedział przy kompie i raz tylko na mnie spojrzal i spytal czy jestem naturalnie taka ciemna (mam ciemna karnacje po prostu) Potem pani zabrala mnie do pokoiku, wypytała o włosy, oczy, nr buta itp. potem pod sciana mnie zmierzyla (wg. mnie zrobila to zle bo KAZDY wymiar mialam wiekszy o 2 cm!! ) napstrykała kilka zdjęc (profile, sylwetka bokiem, prosto, twarz, usmiech...) spisała wszystkie drogi kontaktu ze mna, obejrzala zdjecia, pokazala temu panu i powiedziala ze w przeciagu tygodnia sie skontaktuje. W orange jak wysłałam do nich wczesniej maila to pan odpisal zebym przyjechala wziela stroj kapielowy, rozpuszczone wlosy, zdjecia. Gdy tam weszlam to atmosfera nie byla tak przyjemna jak w new age. Pan okropnie sie wgapial we mnie, pani pytała o rozne rzeczy (wzrost, wiek.... oj nie pamietam) Potem pan obejrzal moje zdjecia. Powiedział ze twarz mam dobra szczupła i wzial centymetr... mierzyl tylko biodra. Powiedzial ze musze zrzucic do 89 i zadzwonic, ale ogolnie to srednio mi sie podobalo... Postanowilam sobie ostatecznie ze nie bede sie teraz katowac i dopiero za rok jak juz bede mieszkac w Warszawie to zrobie wszystko aby sie gdzie dostac, teraz to tylko jezdze 3 godziny do tej Wawy i wracam z niczym :(

Gość mrooofka
pozazdrościc Isabelle87 :( ....też bym chciała być modelką...

Gość ja też bardzo bym chciała
....zostać modelka to jest marzenie prawie każdej dziewczyny...

mroofko nie masz mi czego zazdroscic, nie jestem jescze zadna modelka, od niedawna tego próbuje i narazie ze średnim skutkiem...

Gość kate18
Ciężko jest sprecyzować termin 'modelka'. Niektóre dziewczyny mówią tak o sobie po jednej sesji do portfolio, za którą często same zapłaciły fotografowi :( Inne, chociaż mają już całkiem spore doświadczenie, tego nie robią.

Gość kate18
Ja siebie za modelkę będę uważała chyba dopiero wtedy, kiedy będę miała za sobą przynajmniej 2 zagraniczne wyjazdy, kontrakt ze znaną zagraniczną agencją i swoje zdjęcie na okładce magazynu (najlepiej Vogue'a!). Ciekawe, czy kiedyś mi się to uda... :)

Gość życzę Ci tego aby się udało
🌻:-) Pozdrawiam🖐️

Witam!Ja osobiscie unikam slodyczy,pije duzo wody,cwiczenia rzecz jasna,zdrowe a zarazem pozywne jedzenie regularnie-jest to bardzo wazne i to wszystko doskonale na to wplywa:)

Gość gyhkuyhjkldfghfjhgmgh
xcbvfxc

Gość mrooofka
I tak wam zazdroszczę dziewczyny.... :) Powodzenia

Gość mroofko tobie tez...
zycze powodzenia... jesli chcesz to sprobuj w Metro DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY :)

Gość Nadia16
Czesc :) Mam pewien problem.... mam szanse być modelką w agencji Orange i Mango ale niewiem która wybrać... słyszałam ze w mango maja juz tyle dziewczyn ze niekore sa zaniedbanei nie maja pracy. Moze wyrazicie swoja opinie na ten temat?

Gość Meggan
JA BYM WYBRALA MANGO :)))) POWODZENIA

Gość kate18
A ja bym wybrała Orange :) Też słyszałam, że Mango ma za dużo dziewczyn. Pozdrawiam.

Gość Do Nadii16
Jak sie już zdecysujesz jaką agencję wybrać to daj nam znać na którą się zdcydowałaś:-) Powodzenia i pozdriawam🖐️

Gość ofca
staram sie zostac modelka. Zaczynalam od wysylania kuponow z gazety. Odpowiedzieli mi z New Age zapraszajac na ten kurs za 190zl... Ale na to rodzice sie nie zgodzili. Mimo ze wiem ze New Age jest dobra agencja to juz raz sie naciagnelam na oszustow i rodzice sa wyczuleni na tym punkcie. Dostalam odpowiedz rowniez od agencji Moda Forte. Zaprosili mnie do warszawy. Jednak powiedzieli ze mam zglosic sie za pol roku jak urosne przynajmniej 3 cm (mialam 170cm). Za kilka miesiecy mija por roku i juz mam prawie dobry wzrost. Chciałabym sie dowiedziec czegos o tej agencji. Czy warto jechac tam spowrotem czy lepiej sprobowac z inna agencja?

Gość spróbuj z Moda Forte
to dobra agencja.Może akurat Ci się uda:-)Pozdrawiam i życzę powodzenia;)

Gość Nadia16
Jednak narazie wybiore mango, bo chociaz maja wiecej dziewczyn to te dziewczyny maja lepsza prace i czestsze wyjazdy. Jestem wysoka wiec mam wieksza szanse (180 cm) ... jak mi sie tam nie poszczesci to przeemigruje do Orange ;) mam jescze troche czasu na zmiany... Dzienx dziewczyny powodzenia wq dalszej karierze.

Gość Drobbinka
Mówiąc szczerze to was nie za bardzo rozumiem Co jest fajnego w byciu modelka? Nie krytykuje was ani sie nie nasmiewam.Po prostu pytam bo jest to dla mnie nie pojete.Przeciez to zajecie nie dosc,ze stresujace,wpedzajace w kompleksy(tak tak),choroby itd to i tak wiekszosc w wieku 25 lat dostaje kopa w dupe bo jest juz za stara:/

Gość Meggan
No niby tak, ale wszystko ma swoje dobre i zle strony. Dla mnie przynajmniej w tym zawodzie podoba sie mozliwosc podrózy, poznawiania nowych ludzi, taki dreszczyk emocji :) a także pewnien podziw znajomych, duma rodziny gdy widza swoje dziecko np. na okladce dobrego magazynu... oczywiscie sa tez z tego pieniadze. Jak jestes w dobrej agencji i wyjezdzasz za granice to mozesz spokojnie dorobic sie samochodu czy domu... a w tych czasach trudnno o to. Wiec modeling jest wprawdzie pasmem poświecen ale także samorealizacją i spełnieniem marzeń :)

Gość kate18
Popieram Meggan. Mimo wielu poświęceń i wyrzeczeń w tym zawodzie można bardzo wiele osiągnąć. Darmowe podróże, poznawanie ludzi z całego świata, nauka języków, zarabianie pieniędzy (często nie małych).

Gość ofca
czy w jednym czasie mozna byc w 2 lub wiecj agencjach?

Gość raczej nie można być w dwóch
agencjach jednoczesnie bo agencje chca miec dana modelkę na wyłączność.Dlatego podpisuje z jakaś agencja kontrakt w którym zawarte jest że ma sie trzymac tej agencji i nie moze byc w kilku jenocześnie.

Gość ofca
aha dzieki :)

Gość kate18
Ale są też agencje, które nie wymagają od modelki wyłączności. Z reguły mówi się, że takie agencje są gorsze i nie zapewniają modelkom wystarczającej ilości zleceń, pracy itp. Nie zawsze jest to prawda bo czasami nawet te agencje 'na wyłączność' nie potrafią tego zapewnić... :(

Gość ofca
a wiecie moze cos o agencji moda forte? oplaca sie z nia wspopracowac?

Nie no jestem z lekka zbulwersowana! Dlaczego we wszystkich najlepszych agencjach chca dokladnie wymiarowych dziewczyn i zeby jescze sliczne byly? No musza miec te max 90 w biodrach i prawie idealne 60 1 talii. A teraz bylam na stronce agencji GAGA i tamte modelki tez robia miedzynarodowa kariere a maja nawet w biodrach 95 a w talii 70 za to maja np. bardzo ladna twarz. Czy wedlug was nie to powinno sie liczyc bardziej? Figura oczywiscie nawet bardzo szczupla ale 2 cm w biodrach czy w talii za duzo to zamyka juz mozliwosci NA POLSKIM RYNKU promujacym modelki za granica! Echhh ostatnio nawet w telewizji byl wywiad z taka modelka co w Polsce nie mogla zrobbic kariery a poszla na casting w wieku 19 lat IMG models i juz 2 tygodnie pozniej byla w Paryzu a teraz jet twarz zdobie wiekszosc najlepszych gazet typu Vouge. :( Mam jakis zly humor...

Gość kate18
Isabelle ja też jestem zła. Współpracuję z agencjami, czasami bywam na castingach i co? Jestem bardzo chuda, chyba ładna (skoro agencje się interesują to chyba tak) i też nie mogę pracy łatwo znaleźć :( Takie realia! Cały czas mam nadzieję, że w końcu wyjadę i za granicą okażę się objawieniem :D Tak jak Anna Nocoń, o której chyba pisałaś w poprzednim poście. Nie załamujmy się dziewczyny!

Kate masz racje wlasnie Anne Nocoń mialam na myśli :) Kazda z nas pewnie chciałaby byc takim odkryciem, dlatego dziewczyny jesli wiecie cos o castinach zagranicznych agencji, skautach itp. to zostawiajcie tu jakies informacje :) Moze w koncu komuś sie uda podbić zagraniczne wybiegi... achhh

Gość kate18
Oby nam się udało! Annie się udało to nam też może :) A tak w ogóle to trzymam za nią kciuki, żeby jeszcze wyżej się wspięła :) I oczywiście po cichu marzę, że kiedyś uda mi się to, co jej się udało...