Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

Gość cllaudia
Dzieki, to barzdo optymistyczne co piszesz.( Choc ja boje sie ze przyjde do jakejs agencji i mnie tam wysmieja,bo wymiary ne te, nos nieladny, biust za duzy, cera. )uz niedlugo Wawa wiec moze rzeczywiscie warto sprobowac...zeby pozniej na stare lata nie zalowac:)

Gość spróbuj
:-)

Gość ofca
ja meggan po protstu chcialam :) claudia sprobuj bo mozesz zalowac :) zeganm sie z wami na dwa tygodnie :) pa ;*

Gość pa pa ofca
miłych wakacji;) 🖐️

Gość diggaa do claudii
Będziesz Wawie- spróbuj sprawdź, W Agencji ocenią Cie osoby na stałe związane z modelingiem ale pamiętaj nie zrażaj sie słysząc pierwsze NIE. Bo każda agencja ma swoje widzi mi sie. Zajrzyj do wszystkich w Wawie co Ci szkodzi potem nie bedziesz żałować. Ja swoją szanse przegapiłam no ale mówi sie trudno:) I co że potrzebujesz dużo makijażu to może sie tylko tak Tobie wydawać, makijaż jaki wykonuje sie modelką do sesji to dopiero jest 3tony pudru i wszystkiego innego. Taka prawda że wszystkie zdjecia modelek w kolorowych gazetkach to wynik dobrej pracy sztabu ludzi od wizażysty, stylisty, fryzjera, oświetleniowca,fotografa począwszy na grafiku komputerowym kończąc. Bawie sie grafiką i zdjęciam wiec znam możliwości komputera i programów. Z zwykłego zdjecia można osiągnać takie efekty... że sie nie śni. A retusz twarzy to banał. Wszystkie foty w gazetach są podrasowane na komputerze!!

Gość kate18
Ja wysłałam zdjęcia przez przypadek i zaproszono mnie. A później poleciało. Odkryłam, że świetnie czuję się przed obiektywem ale to co mi się cały czas marzy to zagraniczny kontrakt i praca dla najlepszych na wybiegach, okładki, sesje modowe, Vogue itp. :) Heh, ale muszę przyznać, że jeśli chce się coś osiągnąć w tej branży trzeba być wytrwałym i upartym. I samemu się wszędzie pchać bo nikt nikomu zleceń na tacy nie podaje, niestety...

Gość kate18
do claudii => 184 to może być za dużo jak na modelkę :( Najlepiej sprawdzaj wymagania różnych agencji na stronach internetowych.

Gość kate18
A co do cery. Kiedyś na jednej sesji wizażystka ucieszyła się, że mam taką ładną cerę bo strasznie ciężko jest zatuszować wszelkie niedoskonałości. A jak byłam na rozmowach w agencjach to cera była jedną z pierwszych rzeczy, na które zwracali uwagę.

Gość Amelia_17
do meggan=>nie masz sie co martwić na zapas.Każda modelka z początku czuje sie przeciazona i boi sie ze nie da sobie z tym wszystkim rady.A przecież wiele w to nie inwestujesz bo jak pisalas portfolio masz za darmo.W razie jesli naprawde modeling to nie twoje powolanie to mozesz później zreygnowac(chyba ze podpisujesz kontrakt na wlasnosc) albo zrzucic to na drugi plan. Jest wiele modelek które sie nie interesuja modą ,wrecz przeciwnie nie znoszą tego calego klimatu ale pracują dla pieniedzy.To jest swietna okazja aby urozmaicic sobie życie-bedziesz miala co opowiadac wnukom.Wiec zabieraj sie do tego portfolio i marsz do fotografa!!! Ja niestety musze to wszystko odlożyć na pół roku albo rok.Wiem że to dla mnie nie korzystne bo lata mijają i pozniej moge byc za stara(18lat)zeby cokolwiek zaczynac ale nie mam wyjscia.Otóż przepisalam sie do najlepszego liceum w miescie maja ogromne wymaganie(super dobre oceny i idealna frekfrencja) wiec nawet jak bym sie dostala do jakies agencji to nie moglabym opuszczac ani jednej lekcji ,no i moje oceny by sie tez na tym odbily. jak sadzicie czy w wieku 18 lat mialabym jeszcze szanse zeby cokolwiek zaczynac?

isabelle podobno w tej agencji spp sami moga dojechac do kandydatki na modelke jezeli maja daleko do wroclawia .....:-)

Gość kate18
Ja brałam udział w Viva Look :)

Gość Meggan
Amelio moze wpasnie motywacji mi brakuje :) WIesz troche bpje sie bo zdjecia beda za darmo, wiec bedzie wiele po mnie oczekiwal a ja jestem kompletna amatorka i bede silnie zestresowana! Musze nabrać sil psychicznych... Kate co z tym konkursem viva look? Czy on jescze trwa? i o co w nim chodzi>

Gość kate18
Viva Look już się skończył. A jeśli chodzi o darmową sesję zdjęciową to najważniejsze żeby się wyluzować :) Naprawdę! Pomyśl sobie, że tysiące dziewczyn płacą za zdjęcia a ty możesz mieć je za darmo :) Ja uwielbiam sesje, Tobie na pewno też się spodoba :)

Gość Meggan
Dziewczęta dziś dla urozmaicenia wrzucam link na bloga z ciekawymi artykułami o modelingu i samej modzie :) Szczególnie polecam tym dziewczynom które zastanawiają sie co zrobic by zostać modelką i jak w ogóle to wszystko zacząć. http://fashion-models-fashionable.blog.onet.pl/

bralalm udzial w konkursie vivalook , kobieta z agencji hook powiedziala ze sie odezwie, narobila mi fotek, niby sie spodobalalam jej ale sie w koncu nie odezwala a kate tobie cos mowila. wiiem ze niektorym dziewczynom to niezle dogadywala...

Gość kate18
Mi też narobiła mnóstwo fotek, mierzyła mnie, rozmawiała na temat zębów, cery, wszystkiego, tak, jakbym już miała dostać pracę i na końcu powiedziała: 'Na pewno się odezwiemy' i co? Nie odezwali się :( Ale w sumie nie szkoda mi, bo Hook nie jest najlepszą agencją.

Gość Meggan
Czytałam ten wywiad w Vivie o polskich modelkach(lepiej pózno niz wcale :P ) ,i muszę przyznac ze interesujacy... dużo zdjec, mozxna popatrzec jak trzeba wygladac zeby zyskac taką kariere, ale trzeba przyznac ze trzeba tez miec wiele szczescia. Niektore dziewczyny byly po prostu odkryte na ulicy. Ja wyjezdzam teraz na tydzien, bede miala czas zeby sie zastanowic czy ja pasuje do tego swiata i jakby co to czeka mnie mini sesja po powrocie :P POZDRAWIAM

Gość chcaca sprobowac
a ile trzeba miec przynajmniej wzrostu aby zostac modelka??? Bo ja mam 15 lat i 166 a niedawno dostalam pierwszy okres a slyszalam ze po okresie dziewczyna moze jeszcze urosnac o 8cm myslicie ze mam szanse bo waze 50kg??????/

Gość kate18
Meggan => Artykuł był fajny, ale ja jakoś nie doczytałam tego, że któraś została odkryta na ulicy :( Wydaje mi się, że na sukces trzeba dużo pracować. Szczęście się przydaje ale ważniejsza jest wytrwałość. Przykład? Kate Moss. Niby wyhaczona na lotnisku ale później sama musiała zabiegać o zlecenia, biegać po castingach... Gdyby nie była uparta to pewnie nikt by o niej dzisiaj nie słyszał a przecież zaczepiono ją na ulicy.

Gość kate18
chcaca sprobowac => My Ci tego nie powiemy. Teraz modelka musi mieć przynajmniej 174 cm. Niższym rzadko się udaje. Im wyższa, tym lepsza. Właściwie najniższy dopuszczalny wzrost to 174-175 cm, niższym trudno się dostać do agencji bo wszędzie chcą te wyższe.

Gość POMALANCA
Moja kolezanka ma 15 lat i 182 cm wzrostu, jest do tego bardzo chuda bo wazy 48 kilo! A najlepsze jest to ze w pewnej bardzo prestizowej agencji kazali jej jeszcze schudnac! Masakra

Gość Alex Wek
okropna modelka

Gość mrooofka
któraś z was wspominała kilka strondalej cos na temat agencji metro models..chciałabym się zapytać czy ktoś miał z nią "bliższy" kontakt...? zaproponowali współpracę (mimo mojego niewielkiego wzrostu 169 cm....ehhh :( ) Miala sie pozniej odbyc sesja w rynku (we Wrocławiu) w stylu...nie wiem jak to nazwac...eleganckim? No i jak na razie nic nie piszą...odezwali się raz mówiąc ze mają dużo pracy i że sesja będzie podczas tych wakacji...ale czy ja wiem..Mam szansę tylko w Azji ..a to za bardzo mi sie nie usmiecha. NIe wiem jak do tego podejsc...Zreszta czuje sie za gruba na modelke...robie duzo zeby poprawic swoj wyglad ale na to trzeba czasu. Cera młoda moze nie trądzikowa ale nie idealna. Moja zmora to popękane naczynka i lekko czerwona skóra na policzkach w okolicach oczu...Ehh...tyle defektów... juz sama nie wiem czy warto :/

ja slyszlalam ze hook jest dobrą agencją , ale jest bardziej ukierunkowana na zalatwianie dziewczynom pracy zagranica niz w polsce.

Gość kate18
Hook wysyła modelki za granicę ale do niezbyt dobrych agencji, na pewno nie do tych najlepszych :(

Gość zajc
Czesc dziewczyny.. tak czytam i czytam i duzp ciekawych rzeczy sie dowiedzialam... co prawda jak czytam o dziewczynach ktore chca byc modelkami to az odechciewa mnie sie patrzac ta ilosc chetnych opadam w dół :( mam podpisana umowe z dwoma agencjami i nic z nich nie mam jedynie to ze posiadam swoje portwolio i z tego sie najbardziej ciesze zawsze bede mila pamiatke :D a tak to bardzo chciala bym wspolpracowac z innymi agencjami ale takimi dobrymi ktore mnie nie oszukaja jak mozecie Panienki to podawajcie linki :D bede Wam wdzeczna :) buuziaczki i pozdrawiam :*

Gość Curious
Dziewczyny, a co to za konkurs modelface? Do niego też trzeba ponad 170 zm wzrostu? A tak w ogóle ja jestem już po profesjonalnej sesji zdjęciowej... Nic nie płaciłam, bo zdjęcia robił fotograf, który chciał poszerzyć swoje portfolio. :)

zajc---> najlpsze polskie agencje były wymienione juz kilkakrotnie na tym forum, jesli masz ochote to poszukaj a napewno znajdziesz. curious---> Gratuluje! Dobre portfolio w tym zawodzie to podstawa, zdaje sie ze Meggan tez ma taka oferte :P Konkurs model face organizuje New Age Models oto link http://www.konkursmodelface.com/ POZDRAWIAM i uciekam na jakis czas

Gość kate18
Ja za żadną swoją sesję nie płaciłam :P A co do Model Face - w ostatnim Cosmopolitanie był kupon i chyba trzeba mieć powyżej 172 cm... Pewna nie jestem ale laureatki pewnie podpisują kontrakty z zagranicznymi agencjami, więc niższe dziewczyny nie mają szans.