Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość sylmag
Ja powoli wracam do sił. Po cc czuje sie nawet dobrze trochę mnie ciagnie szew ale da sie wytrzymać poniweż miałam cholestaze cc zrobili mi w znieczuleniu ogólnym dziwne uczucie. Kubus tez ma sie juz dobrze ale był wcześniaczkiem więc tydzień czasu leżał w inkubatorku (lekkie kłopoty z odychaniem). Przez tą cholerną cholestaze która mnie dopadła lekarz postanowił rozwiązać ciąże bałam się bardzo ale na szczęscie mam to już za sobą. Poniewaz Kubuś ma tylko 50 cm to wszystkie ubranka które mu kupiłam są na nie za duże musze się wybrać po coś mniejszego. Pozdrawiam Aha po wyjściu ze szpitala miałam już 7 kilo mniej jesze mam 3 na plusie

Sylmag-ciesze sie ze wszystko w porządku i że czujesz się dobrze.Najważniejsze że Kubuś jest już z Toba i cały i zdrowy a napewno zaraz zacznie Ci rosnąć jak na drożdżach więc ubranka za chwilę będą dobre,jeśli nie zamałe :) Jesli maluszek będzie Ci pozwalał to zaglądaj do nas koniecznie. Ja mam nadzieję że moja córcia jeszcze tydzień przynajmniej do terminu (27.09) posiedzi. Dziewczyny-nie wiem czy znów nie znikne z forum :( :( :( bo zalegamy z rach za tel i lada moment mogą nam wyłaczyć a wtedy z internetu nici :( Oby tak sie nie stało bo cały dzień jestem prawie sama a to forum to jedyna moja rozrywka. Za pół godzinki mężuś wraca z pracy więc uciekam kolacyjke robić i kanapeczki do pracy :) Pozdrawiam i życzę miłej i spokojnej nocki :)

Gość waga 77
Cześć Dziewczyny! Byłam dzisiaj spotkać się z położną w szpitalu w którym będę rodzić..Generalnie bardzo miłe wrażenia na mnie zrobiła i jakoś raźniej się czuję jak trochę wiem jak wygląda miejsce w którym mam urodzić naszą Dzidzię...Siedzieliśmy tam 1,5 godziny, położna najpierw oprowadziła nas po szpitalu, potem opowiadała o porodzie ...najlepsze jest to że to najbardziej popularny szpital w naszym mieście a dzisiaj rodziła tam tylko jedna dziewczyna...chodziliśmy po korytarzach i byłam w szoku że tu taki spokój... położna powiedziała że oni nie mają pojecia od czego to zależy( czy od faz ksieżyca czy co:)?)...dzisiaj nie było nikogo a na przykład w poprzednią sobotę w ciągu dnia przyjęli ponad 20 porodów.... Reasumując spotkanko bardzo przydatne, sympatyczne i mogę do niej dzwonić kiedy tylko chcę i mam jakieś pytanka..... Sylmag- gratulację z okazji urodzin dla Maluszka!!! Mi tu się wydawało że jeszcze mamy czas a tu się okazuje że nasze pierwsze forumkowe Dzieciaczki już się pojawiają.... Delphi31- wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!...a jeśli chodzi o moje kłopoty z drogami moczowymi to odpukać nic się ni zmieniło czyli biorę Urosept dwa razy dziennie, bakterie w moczy mam liczne ale na szczęscie nic się nie pogarsza....mam nadzieję że Tobie już przechodzi i jest lepiej...staraj się siusiać jak najczęściej bo tak mi radziłą znajoma lekarka....wtedy oczyszcza się z tych bakterii..... Ania30- mi się podoba akurat Malwina ale myślę ze nie masz co kierować się naszymi opiniami bo wybór imienia to naprawdę subiektywna sprawa, każdy ma jakieś skojarzenia których nie jest w stanie przeskoczyć i to czasmi przekreśla jakieś imię , które dla innych ludzi jest akurat najładniejsze.. Pozdrowionka dla wszystkich Brzucholek i Mamusiek(bo już pierwszą mamy:)

•Sylmag ..... Radom.... 10.09, godz.?....Kubuś.........2700g...50cm. •Ewunia21..........01.10.05.....córka.....4...Warszawa....Wiktoria.. •Ania30..............05.10.05.....córka....12....łodzkie........Ewelina.. •Thefly..............06.10.05......synek.....10.....Siedlce.........Adaś... •Siostra 22.........08.10.05......córa75%..4....Wrocław.........?....... •Sylwia30...........08.10.05......córcia...16.....Lubin.........Kalina.... •Karen ka.......... 09.10.05......syn .......9 ....Wlochy.....Alessandro •Monia23..........10.10.05.......corka....15.......?................?....... •Yalu...............11.10.05.......synek....14.....Kraków..........?....... •Flowers24........11.10.05......synek......9.....Gostyń........Bartek.. •Maggie7000.....11.10.05..........?.........7..........?.............?....... •Sylwia26.........12.10.05.......synek....8.5.....Warszawa......?....... •Eli.................12.10.05......synek.....11......Ostrołęka......Adaś?.. •Mająca nadzieje12.10.05.....synek.....14.......Toruń.......... Kamil... •Emelle............12.10.05.......synek.....10......Kraków........Karol.. •Maja.............15.10.05.......corka.......11..........Lublin...........?.. •Edit31..........16.10.05.......corka......13.......Trojmiasto..Lilianna. Waga 77.........16.10.05.........?.......19...Poznań...Franek/Marysia •Agus7...........17.10.05...synek..13,9...Katowice...Sebas/ Mateusz •asia_20..........17.10.05....synek...12....Katowice.....Artur/Kacper •Frezja 73......20.10.05.(ew.14.10) syn.10........Szczecin...Konrad.. •Delphi31........20.10.05...........?........12..........Lublin...........?... •Ona23 .........23.10.05.........corka.....12 ......Bad Urach...Laura.. •ewcia26........28.10.05...........?.........4.........Białystok..........?.. •Dota28.........30.10.05...........?.........8.........Jaworzno..........?..

Sylmag najserdeczniejsze gratulacje!!! Kubusiu witaj na swiecie i wsrod forumowych ciotek! Jak widzisz zajmujesz z Kubusiem pierwsze honorowe miejsce w tabelce naszego forum. Wierze ze znajdziesz czas zeby sie dzielic z nami swoja radoscia! Dziewczyny mnie sie wydaje ze w pierwszych miesiacach po porodzie znajdziemy czas zeby tu pisac. Potem moze byc trudniej gdy maluszki beda juz coraz mnie spac i bardziej wymagac od nas wylacznej uwagi. Jednak te kilka minut chyba nam sie uda wygospodarowac. Delphi wszystkiego naj naj z okazju urodzin! uwaga podejmuje probe {kwiat} {kwiat} przeslania Ci bukietu

•Sylmag ..... Radom.. 🌻 10.09, godz.?....Kubuś.......2700g...50cm. •Ewunia21..........01.10.05.....córka.....4...Warszawa....Wiktoria.. •Ania30..............05.10.05.....córka....12....łodzkie........Ewelina.. •Thefly..............06.10.05......synek.....10.....Siedlce.........Adaś... •Siostra 22.........08.10.05......córa75%..4....Wrocław.........?....... •Sylwia30...........08.10.05......córcia...16.....Lubin.........Kalina.... •Karen ka.......... 09.10.05......syn .......9 ....Wlochy.....Alessandro •Monia23..........10.10.05.......corka....15.......?................?....... •Yalu...............11.10.05.......synek....14.....Kraków..........?....... •Flowers24........11.10.05......synek......9.....Gostyń........Bartek.. •Maggie7000.....11.10.05..........?.........7..........?.............?....... •Sylwia26.........12.10.05.......synek....8.5.....Warszawa......?....... •Eli.................12.10.05......synek.....11......Ostrołęka......Adaś?.. •Mająca nadzieje12.10.05.....synek.....14.......Toruń.......... Kamil... •Emelle............12.10.05.......synek.....10......Kraków........Karol.. •Maja.............15.10.05.......corka.......11..........Lublin...........?.. •Edit31..........16.10.05.......corka......13.......Trojmiasto..Lilianna. Waga 77.........16.10.05.........?.......19...Poznań...Franek/Marysia •Agus7...........17.10.05...synek..13,9...Katowice...Sebas/ Mateusz •asia_20..........17.10.05....synek...12....Katowice.....Artur/Kacper •Frezja 73......20.10.05.(ew.14.10) syn.10........Szczecin...Konrad.. •Delphi31........20.10.05...........?........12..........Lublin...........?... •Ona23 .........23.10.05.........corka.....12 ......Bad Urach...Laura.. •ewcia26........28.10.05...........?.........4.........Białystok..........?.. •Dota28.........30.10.05...........?.........8.........Jaworzno..........?..

Co powiecie na taka forme tabelki? Kazdego Maluszka bedziemy witac kwiatkiem. Moze tak byc?

Gość sylmag
•Sylmag ... ...Radom.... 10.09, godz23.45...Kubuś.......2700g...50cm. •Ewunia21..........01.10.05.....córka.....4...Warszawa....Wiktoria.. •Ania30..............05.10.05.....córka....12....łodzkie........Ewelina.. •Thefly..............06.10.05......synek.....10.....Siedlce.........Adaś... •Siostra 22.........08.10.05......córa75%..4....Wrocław.........?....... •Sylwia30...........08.10.05......córcia...16.....Lubin.........Kalina.... •Karen ka.......... 09.10.05......syn .......9 ....Wlochy.....Alessandro •Monia23..........10.10.05.......corka....15.......?................?....... •Yalu...............11.10.05.......synek....14.....Kraków..........?....... •Flowers24........11.10.05......synek......9.....Gostyń........Bartek.. •Maggie7000.....11.10.05..........?.........7..........?.............?....... •Sylwia26.........12.10.05.......synek....8.5.....Warszawa......?....... •Eli.................12.10.05......synek.....11......Ostrołęka......Adaś?.. •Mająca nadzieje12.10.05.....synek.....14.......Toruń.......... Kamil... •Emelle............12.10.05.......synek.....10......Kraków........Karol.. •Maja.............15.10.05.......corka.......11..........Lublin...........?.. •Edit31..........16.10.05.......corka......13.......Trojmiasto..Lilianna. Waga 77.........16.10.05.........?.......19...Poznań...Franek/Marysia •Agus7...........17.10.05...synek..13,9...Katowice...Sebas/ Mateusz •asia_20..........17.10.05....synek...12....Katowice.....Artur/Kacper •Frezja 73......20.10.05.(ew.14.10) syn.10........Szczecin...Konrad.. •Delphi31........20.10.05...........?........12..........Lublin...........?... •Ona23 .........23.10.05.........corka.....12 ......Bad Urach...Laura.. •ewcia26........28.10.05...........?.........4.........Białystok..........?.. •Dota28.........30.10.05...........?.........8.........Jaworzno..........?.

Gość sylmag
My z Kubusiem uczymy sie teraz razem jeśc. W inkubatorku był karmiony butelką więc nie bardzo mu sie chce teraz ssać pierś, ale robimy postępy z kazdym karmieniem jest coraz lepiej

Gość bibalo
Dziewczyny zapomnialyscie o mnie.moze mnie dopiszcecie do tabelki? Termin mam na 12 pazdziernik a jestem z wroclawia i na 80% urodze synka.pozdrawiam was wszystkie i naszego nowego Kubusia:-)

witam wszystkich! sylmag -ogromne gratulacje i buziaczki dla Kubusia!!! 👄 👄 👄 co do obcinania paznokci dzidziom -to ja obcinałam paznokietki Mateuszkowi od pierwszych dni obcinaczkami bo mi było najwygodniej i moim zdaniem najbezpieczniej bo przynajmniej wiedziałam że niezakłuje dzidzi czubkami nożyczekm i jej niezatne. gruszki -używałam taj najzwyklejszej nr.7 delphi -spóznione ale szczere gratulacje z okazji urodzin!! 🌼 dziękuję za życzenia dla synka! no jakoś przeżyłam sobotnią imprezę ale musiałam wypoczywać aż do teraz!! witam nową mamę bibalo!!! -już Cię dopisuję. ....................................................................................... •Sylmag..🌼..10.09..godz..?...KUBUŚ...2700g...50cm..Radom.. 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 •Ewunia21..........01.10.05.....córka.....4...Warszawa....Wiktoria.. •Ania30..............05.10.05.....córka....12....łodzkie........Ewelina.. •Thefly..............06.10.05......synek.....10.....Siedlce.........Adaś... •Siostra 22.........08.10.05......córa75%..4....Wrocław.........?....... •Sylwia30...........08.10.05......córcia...16.....Lubin.........Kalina.... •Karen ka.......... 09.10.05......syn .......9 ....Wlochy.....Alessandro •Monia23..........10.10.05.......corka....15.......?................?....... •Yalu...............11.10.05.......synek....14.....Kraków..........?....... •Flowers24........11.10.05......synek......9.....Gostyń........Bartek.. •Maggie7000.....11.10.05..........?.........7..........?.............?....... •Sylwia26.........12.10.05.......synek....8.5.....Warszawa......?....... •Bibalo............12.10.05......synek80%...? Wrocław........?........ •Eli.................12.10.05......synek.....11......Ostrołęka......Adaś?.. •Mająca nadzieje12.10.05.....synek.....14.......Toruń.......... Kamil... •Emelle............12.10.05.......synek.....10......Kraków........Karol.. •Maja.............15.10.05.......corka.......11..........Lublin...........?.. •Edit31..........16.10.05.......corka......13.......Trojmiasto..Lilianna. Waga 77.........16.10.05.........?.......19...Poznań...Franek/Marysia •Agus7...........17.10.05...synek..13,9...Katowice...Sebas/ Mateusz •asia_20..........17.10.05....synek...12....Katowice.....Artur/Kacper •Frezja 73......20.10.05.(ew.14.10) syn.10........Szczecin...Konrad.. •Delphi31........20.10.05...........?........12..........Lublin...........?... •Ona23 .........23.10.05.........corka.....12 ......Bad Urach...Laura.. •ewcia26........28.10.05...........?.........4.........Białystok..........?.. •Dota28.........30.10.05...........?.........8.........Jaworzno..........?..

Gość emelle
Sylmag - serdecznie gratuluję narodziny synusia Kubusia! Dużo zdrówka dla was, radości z bycia razem i cierpliwego uczenia się wszystkiego od początku!!! Delphi31 - wszytkiego najlepszego z okazji urodzin , mnóstwo prezentów od oddanych przyjaciół, szybkiego i szczęśliwego zakończenia remontu w mieszkaniu i pogody ducha! Witam, mamusie i brzusie! W piątek poszłam specjalnie do sklepu zeby sobie kupić koszule do szpitala i jak na złość nie było rozmiaru z tej, która mi sie spodobała. To samo z biustonoszami do karmienia, jakoś żaden mi sie nie spodobał. Może macie sprawdzone biustonosze, możecie mi polecić z której firmy są dobre? A Maluszek dostał mydełko i chusteczki higieniczne. Co do nożyczek moja koleżanka odradzała mi tych dla dzieci, bo podobno tępe i nie idzie nimi obciąć paznokcie. Poradziła żeby stosować normalne nożyczki, tyle że trzeba trzy razy strożniej ciąć żeby nie zrobić krzywdy bobaskowi. W weekend byliśmy u teściów, udało sie przewieźć do domu wózek i łóżeczko. Będą wymagać gruntownego czyszczenia i odświeżenia. Dziewczyny, łóżeczko stało w piwnicy niezabezpieczone. Co możecie mi poradzić na czyszczenie ramy drewnianej i na szczebelki i boki? Bo chyba samo Pronto na drewno nie wystarczy. Najchętniej wylałabym litr CIF na to i szorowała dwoma czszotami. Tylko czy to drewno przeżyje? Ale cieszę się ze się udało z dowozem, bo przeciez autko zepsute, no i teśiowie swoim Trabusiem nam pomogli. Waga77 - jak się umawiałaś z położną do porodu? Bo ja też mam namiar do położnej w szpitalu, do którego się wybieram. Rozmawiałaś z nią tylko przez telefon czy prosto w szpitalu się spotkałyście? Omawiałaś z nią kwestię kasy, bo chyba nie za darmo zgodzi się zaopiekować się tobą?Mozesz mi napisać na mail jak z nią to załatwiałaś, będę bardzo wdzięczna: mpopowa@yahoo.com Dziewczyny, do pracy chodze jeszcze 2 tygodnie, potem juz daje sobie spokoj i przygotowuje sie do porodu. Któraś z was opisywała jak to jest teraz z urlopem macierzyńskim. Czy te dwa tygodnie przed porodem juz sie do niego zalicza, czy mozna być na zwolnieniu lekarskim? Czy urlop jest liczony od momentu urodzenia dziecka czy juz wcześniej? Wiem, ze na którejś stronie to zagadnienie było omawiane, ale nie pamiętam gdzie. Czy ta z was, która o tym pisała, może mi podpowiedzieć gdzie szukać? Wielkie dzieki. To na dzisiaj chyba tyle. Ide zrobic sobie kawusie i drugie sniadanko. PS. Parę dni temu zlapała mnie zgaga - pierwszy raz w całej ciąży. Jak zaczęłam się zastanawiać od czego to może być, to doszłam do wniosku, że to z braku picia mleka - przez 3 dni go nie piłam. Zaczęłam znowu regularnie i po zgadze, poszła sobie. Także ja wypróbowany sposób na nią mam, gorzej dla tych mam, które mleka nie lubią lub pić nie mogą. Ale ktoś juz polecał suszone owoce, więc napewno są inne sposoby na zgagę. Co do bakterii w moczu, też je ostatnio mam. Biorę Urosept 3x1, witaminę C i staram się pić duzo soku grejfrutowego, najlepiej bez dodatku cukru.

sylmag dobrze ze wracasz do normy:))w domku zawsze lepiej niz w szpitalu wiec maly tez szybko przybedzie na wadze i w cm:))50cm to niezla kruszynka,takie male dzieciatko to az sie chce calowac,przytulac i wogole:)))ciekawe ktora z nas bedzie kolejna:)) emelle nie pamietam dokladnie jak to jest,ale chyba mozna 2 tygodnie przed porodem zaczac urlop macierzynski,ale na 100%to nie jestem pewna:) ewunia21 ogladalam ten porod co podalas stronke,łożysko jest okropne fuu i pomyslec ze my w brzuchach tez cos takiego mamy:)))

hej !!! asia20- byłam tam w tym sklepie koło skarbka, ale gościu miał tam tylko jeden kolor tego który mi się pododba, a weszłam na allegro i ten sam fotelik był w różnych kolorach i jeszcze przesyłka gratis, a cena podobna , więc stwierdziłam że gościowi w sklepie nie bedę zawracać głowy i zamówię w internecie. Teraz tylko czekam na odbiór i juz nie moge się doczekać. Moja dzidzia też podobno bedzie albo miała długie nogi albo bedzie duża i mój mąż się buntuje że nie wie po kim ... ewunia21- ja też jak oglądałam film z porodu to najbardziej z tego wszystkiego przeraziło mnie łożysko, całkiem inaczej to sobie wyobrażałam. Ale spróbuję ten filmik też zobaczyć. ania30-mnie najbardziej podoba się Malwina ! flowers24- mam nadzieję że już skurcze się uspokoiły i jest ok ! sylmag - nawet nie masz pojęcia jaka już jesteś szczęśliwa, my jeszcze trochę musimy poczekać. Ale jeżeli lekarz tak uznał że musisz mieć zrobione cc to lepiej dla Kubusia. I on już też może się przytulić do mamusi i fajnie jak jest taki maleńki , taki szkrabek !!! Ale teraz ty sie trzymaj , zdrowiej a jak bedziesz mogła to prześlij nam zdjęcie Kubolka !!! karen ka - fajnie że zmieniłaś tabelkę , właśnie chciałam to zaproponować. emelle- fajnie że juz masz łożeczko i wóziol. Ja myślę że wyszorowałabym jakąś wodą z mydłem najpierw , a potem może być pronto , ale potem długo bym wietrzyła żeby zapach uciekł. Ja moje łożeczko mam w garażu i myślałam że je tylko przetrę z kurzu, ale to wszystko zależy kto je będzie rozkładał bo jak nie wytrzymam to rozłoże sama , a jak nie to po co mam odciążać mojego męża , niech też się udziela. Fajnie dziewczyny że załatwiacie sobie położne do porodu, zawsze to bezpieczniej i raźniej jak już sie kogoś zna . Ja idę w ciemno i mam nadzieję że będzie dobrze. a ja jutro idę do lekarza i mam nadzieję że wszystko jest ok , i że jutro ten dzień będzie szczęśliwy bo mamy rocznicę ślubu. Zobaczymy co wymyśli mój mąż i czy wogóle coś wymyśli. Pozdr

No faktycznie to lożysko jest bee, i po minie tej kobiety chyba sie powoli zaczne bać bólu... Dzis ide do gin. ciekawe co mi powie, robilam tez analize moczu do tej pory był czysciutki tylko hemoglobina leci mi strasznie... A boli to mnie prawie wszystko nogi, kregoslup, mam bardzo bolesne skórcze brzucha ale takie pojedyncze raczej..obrzęk kostek u nóg i jak sie rano obudze to mam tez spuchniete dlonie ale to mi przechodzi w ciągu dnia...mala jest bardzoo aktywna w moim brzuchu..wierzga nogami i rekami bardzo intensywnie...ciekawe czy tez macie takie odczucie?? Dzis jestem jeszcze w pracy ale od środy daje sobie juz spokój bo jest mi juz bardzo ciezko sie wyszykowac na 7 rano jestem niewyspana...a moze doła jakiegos lapie bo strasznie marudze, malo która zauwazyam łapie takie humorki :-(( wiec nie bede was meczyc narzekaniem...

No witam :) SYLMAG - GRATULACJE DLA CIEBIE I KUBUSIA!!! ZDRÓWKA I WIELE RADOŚCI ŻYCZĘ WASZEJ CAŁEJ RODZINCE:) DELPHI - WSZYSTKIEGO NAJLPESZEGO, CHOĆ SPÓŹNIONE, ALE SZCZERE :):) Weekend miałam krótko mówiąc dośc aktywny. Weselisko ok, wyszlismy po 2 rano. Może bylibyśmy dłużej, ale dość daleko do domku mieliśmy, ja prowadziłam. A że dwie poprzednie noce nie bradzo mogłam spać, to bałam się, że później mogę mieć dość kiepską koncentracje za tą kierownicą. Pojadłam dobrych rzeczy, potańczyłam z mężusiem i panem młodym. Nawet sie jeszcze dało :) Wczoraj mielismy jechac na poprawiny, ale wypadło nam coś ważniejszego. Mężuś zostal poproszony o zagranie mini koncertu razem ze znajoma zakonnicą w mieszkaniu dziewczyny, której już bardzo niewiele życia zostało :( No i uznaliśmy, że to ważniejsze. Najpierw sie poplakalismy, a potem pojechaliśmy razem. Wrócilismy strasznie późno, ale cieszymy się, że chociaż w ten sposób można ja było uszczęśliwić:) Tez coraz bardziej zmęczona jestem. Też mnie gnębi to chodzenie do pracy, z jednej strony mi z tym dobrze, ale z drugiej mi sie nie chce. Brzusio coRaz bardziej ciązy, zwłaszcza w nocy. W dzień jest ok. yalu - dobrze, że lubiszz tę pietruchę, bo ja nie bardzo. Ale jakbym musiała, to pewnie całymi naręczami bym wcinała :) No i to odstawienie soli też bardzo ponoć pomaga. Ewunia strasznie duzo za tego Aventa zapłaciła. Nie wiem które, ale te najmniejsze butelki 125 ml ze smoczkiem nr 1 kosztują w komplecie dwóch (jedna grastis) 17 złotych dokładnie. tak więc nie jest to jakaś bardzo wygórowana cena. Bodajże sklep Exclusive baby promuje Aventa i bylismy własnie tam i maja duzo taniej, chociaz u mnie w aptece ten zestaw tez tyle kosztuje. Po porodzie mam nadzieję, że dalej będziemy udzielac sobie rad :) tym razem jak poradzic sobie z tfu tfu kolką, płaczącym dzieciaczkiem itp :):) Gruszke chciałam kupić zwykła i wszędzie sie natykam na te nowoczesne i nie mam do nich przekonania. Waga - ależ ci sie udało :):) Ja tez poproszę o info co do połoznej, bo tez mam tam jakis numer :) dota9@interia.pl ewunia - alez sie popłakałam na tym filmiku :), ech człowiek taki wrazliwy sie zrobił :) Co do łozyska to paskudne fakt, ja już mężusia uczulam, bo widziałam podczas porodu siostry :) Ale to chyba najbrzydszy kawałek porodu więc juz was nic nie ruszy bardziej :):) Sylwia - spróbuj sie postarać o próbkę, być może w ogóle na ciebie to nie zadziała i szkoda kasy, bo to zupełnie tanie nie jest. Thefly - też jadłam wszystko i tez tym razem zgagi nie było, czyli nam sie należało :):) Asia - no to więcej długonogich tu będzie moje, twoje no i Agi :):) Ania30- mnie sie najbardziej chyba Natalia podoba :) Nikt mnie nie pytał o te dziwne krepujące rzeczy :):) Oprócz państwa młodych to mysmy tam nikogo nie znali i najwyżej pytano jak się czuje :) Ponoć na jednym z wesel u kuzynki Panny Młodej jedna z babeczek urodziła :):) bibalo - witam :):) Flowers - przestań sie juz po tych szpitalach włóczyć :):) spokojnie dotrwaj już do porodu :):) mam nadzieje że dociągniesz do terminu bez sensacji :) Majaca nadzieje - no i jakos te urodziny przetrwała :) dzielna kobieta :):) Odpoczywaj teraz duzo :) Emelle - spróbuj umyć to ciepła woda z dodatkiem łagodnego płynu uniwersalnego lub do mycia naczyc, a potem pronto. Cifa bym nie ryzykowała. A co do macierzyńkiego, to masz prawo wykorzystac przed porodem, ale nie obowiązek. ja o tym pisałam i jest dokladna odpowiedź kilka stron wczesniej. Maciwerzyński powienien sie liczyc od dnia porodu i tyle. maja - a nie się hemoglobina jakoś tak sama podniosła :) Może spróbuj buraczków duzo i soków warzywnych. chociaz ja miałam się zastosowac i nici z tego :) Ale na szczęscie samo sie poprawiło. pozdrawiam i idę się do zajęć przygotować. jeszcze ten tydzień i moze, ale tylko moze nastepny :):) Chyb, że ten mój katar zamieni sie w cos bardziej paskudnego :( pozdrawiam i jak zdążę to zaglądne później D.

•Sylmag....10.09..godz..?...KUBUŚ...2700g...50cm..Radom.. •Ewunia21..........01.10.05.....córka.....4...Warszawa....Wiktoria.. •Ania30..............05.10.05.....córka....12....łodzkie........Ewelina.. •Thefly..............06.10.05......synek.....10.....Siedlce.........Adaś... •Siostra 22.........08.10.05......córa75%..4....Wrocław.........?....... •Sylwia30...........08.10.05......córcia...16.....Lubin.........Kalina.... •Karen ka.......... 09.10.05......syn .......9 ....Wlochy.....Alessandro •Monia23..........10.10.05.......corka....15.......?................?....... •Yalu...............11.10.05.......synek....14.....Kraków..........?....... •Flowers24........11.10.05......synek......9.....Gostyń........Bartek.. •Maggie7000.....11.10.05..........?.........7..........?.............?....... •Sylwia26.........12.10.05.......synek....8.5.....Warszawa......?....... •Bibalo............12.10.05......synek80%...? Wrocław........?........ •Eli.................12.10.05......synek.....11......Ostrołęka......Adaś?.. •Mająca nadzieje12.10.05.....synek.....14.......Toruń.......... Kamil... •Emelle............12.10.05.......synek.....10......Kraków........Karol.. •Maja.............15.10.05.......corka.......11..........Lublin...........?.. •Edit31..........16.10.05.......corka......13.......Trojmiasto..Lilianna. Waga 77.........16.10.05.........?.......19...Poznań...Franek/Marysia •Agus7...........17.10.05...synek..13,9...Katowice...Sebas/ Mateusz •asia_20..........17.10.05....synek...12....Katowice.....Artur/Kacper •Frezja 73......20.10.05.(ew.14.10) syn.10........Szczecin...Konrad.. •Delphi31........20.10.05...........?........12..........Lublin...........?... •Ona23 .........23.10.05.........corka.....12 ......Bad Urach...Laura.. •ewcia26........28.10.05...........?.........4.........Białystok..........?.. •Dota28.........30.10.05...........?........9,5.........Jaworzno........?..

Witam dziewczyny! Dzień dziś fantastyczny-taki lekko wczesnojesienny.Słoneczko,takie przyjemne powietrze,temp niewysoka ale zimno nie jest.Zarac chyba przejdę się z pieskiem na spacer do lasu.Ostatnio zabieram mamę bo sama się troche boję-termin już blisko. Wczoraj tak się poryczałam że szok.Buszowałam po kafeterii i z nudów czytałam różne topiki.Trafiłam na jeden na temat aborcji.Jedna panna podała stronę www.abortionismurder.org ale w takim tonie że myślałam że jest za tym strasznym czynem.Jak weszłam na stonę z ciekawości to były zdjęcia z takiego zabiegu w różnych tygodniach.Jak obejrzałam to pędem rzuciłam się z płaczem do łazienki (żeby nikt nie widział bo mężuś był by zły że oglądam takie zdęcia i przez to się denerwuje) Nie oglądajcie tego dziewczyny bo zdjęcia są straszne.A był jeszcze film do obejrzenia ale chyba bym na nim zemdlała.Wczoraj nie mogłam zasnąć bo cały czas miałam przed oczami te zdjęcia.Okropne przeżycie.Ale jedno jest pewne.Gdyby tak pokazywać je szerzej to myślę że liczba kobiet które na coś takiego by sie decydowały spadła by przynajmniej o połowę.Trochę złapałam doła przez to i może niepotrzebnie wam smęcę ale jakoś chciałam o tym wspomnieć.Jak pomyslę sobie że my tak się cieszymy z naszych maluszków w brzusiach... No ale koniec makabrycznego tematu. Waga 77 -naprawdę bardzo fajnie że masz własną położną.Ja żałuję że nie pomyślałam o tym ale pociesza mnie fakt że w szpitalu w którym rodzę jest taka jedna położna pani Małgosia z która zresztą rozmawialiśmy jak byliśmy zwiedzać oddział i którą bardzo chwalą.Rzeczywiście jest przesympatyczna.Prowadzi też szkołę rodzenia do której mieliśmy z mężem sie zapisać ale niestety przez jego prace nie wyszło :( bibalo-Witajm nową mamuskę! :) Sylmag-życzę sukcesów z przyuczaniem synka do karmienia piersią i ciesze się że robi posepy :) Mająca nadzieję- DOSTAŁAM FOTKI Z PAJACEM-NAPRAWDĘ ARCYDZIEŁO!! Zabawki w sklepach mogą się schowac przy Twoim pajacu!! Emelle-koszulę do szpitala bierz wszystko jedno jaką.Ja wzięłam dwie pierwsze z brzegu bo i tak nie wiadomo w jakim stanie wrócą ze mną do domu.Szczególnie ta do porodu.Biustonosz też kupiłam tyle co na wymiar dobry z tymi klapkami odpinanymi. Jak przymierzałam to wydaję się że się sprawdzi bo nigdzie nie uciska.Ma regulację z tyłu na trzy szerokości.Dałam za niego coś chyba ze 12zł (ale u nas na Stadionie :) ) Co do czyszczenia łożeczka to rzeczywiście tyle co jakimś np.płynem do naczyń przetrzeć dokładnie a potem Pronto i wszystko będzie higienicznie czyste. Nie ma co z jakimiś Cifami zaczynać żeby drewno wytrzymało :) Co do urlopu macierzyńskiego to poczytaj na ten temat na stronach Fundacji \"rodzić po ludzku\" Można nawet e-maila wysłać do nich z różnymi pytaniami i odpisują.Ja tak zrobiłam.Poza tym tam są opisane różne przypadki z urlopami.Polecam Dobrze Ci że zgagi nie masz w ciąży.Mnie ona codziennie męczy od jakiś ładnych 3-4 miesięcy.Już wszystkiego próbowałam i nic nie pomaga :( Nawet te płyny od lekarza co mi przepisywał.Ostatnio jednak sięgnęłam sama po Manti w płynie i jakby troche ją zmniejszył ale nie konsultowałam z lekarzem więc teraz się zapytam bo na opakowaniu pisze żeby w ciązy ostrożnie i po konsultacji ale tak jest na większości leków :) Dota 28-gdzie ty tak tanio te butle Aventu widziałaś? W Warszawie gdzie ich nie widziałam to własnie tyle kosztowały.I to faktycznie te po 125ml ze smoczkiem nr 1.Tyle że w tym komplecie nie było żadnej gratis tylko tyle że cena obniżona. Gruszke najpewniej kupić w aptece taką zwykłą bo rzeczywiscie te nowoczesne tzw bezpieczne są do niczego.Do mojego nosa ta końcówka ledwo wejdzie a co dopiero w taki maleńki jak u bobaska. Rzeczywiście takie wrażliwe się w ciązy zrobiłysmy,co.Ja też byle co i płacz :) To narazie tyle.Pozdrawiam Wszystkie mamy i dzidzusie!

Gość waga 77
cześć Dziewczyny! Emelle i Dota 28 już wam odpowiadam jak było z położą i robię to na forum bo może jeszcze kogoś to interesuje.... Dostałam dwa numery do położnych z którymi rodziły moje koleżanki(jedna rok temu a jedna 3 lata temu) i mój M zadzwonił do nich jak skończyłam 35 tydzień ciąży... jedna nie odbierała telefonu przez dwa dni więc uznaliśmy że pewnie nie jeżdzi do porodów bo te które jeżdżą przecież muszą właściwie zawsze odbierać....a druga odebrała ale powiedziała że niestety nie jeżdzi do umówionych porodów bo została babcią i obiecała opiekę nad wnukiem i nie jest dyspozycyjna ale może podać telefon do swojej koleżanki i z nią się umówimy... ...następnego dnia M dostał od niej numer telefonu i zadzwonił do tej położnej która spytała się na kiedy mamy termin, która to ciąża i powiedziała żeby zadzwonić do niej jak skończę 36 tydzień i wtedy się umówimy i spotkamy (o nic więcej przez telefon nie pytaliśmy bo lepiej porozmawaiać w cztery oczy a poza tym przecież musielismy się z nia zobaczyć żeby wiedzieć jakie robi na nas wrażenie bo przecież mogło być różnie i wtedy byśmy jej podziękowali.....) w sobeotę kończyłam 36 tydzień więc M zadzwonił do Pani położnej i powiedział że tak jak mówiła dzwonimy żeby się umówić, Pani powiedziała że w niedzielę ma dyżur w takich godzinach a w poniedziałek w takich i mamy powiedzieć kiedy nam pasuje i przyjechać do niej do szpitala.... no i właśnie w niedzielę tam pojechaliśmy jak weszliśmy do szpitala to zadzwoniliśmy do niej że już jesteśmy i po 5 minutach zeszła po nas bardzo miła Pani, pojechaliśmy z nia na oddział pokazała nam wszyskie interesujące nas pokoje (sale parodowa, sala poporodowa itp., potem poszliśmy z nią do niej do pokoju i opowiedziała nam 4 fazy porodu , odpowiedziała na wszystkie pytanka , spytaliśmy się ile kosztuje poród rodzinny(opłaca się podczas przyjmowania do szpitala) powiedziała też ile kosztuje zzo (też płatne dla szpitala) i ile kosztuje obecność swojej położnej prze porodzie (stawka jest stała, wszystkie położne w szpitalu biorą tyle samo-tak słyszeliśmy od znajomych a położna to potwierdziła....-bo przecież odpukać może nagle coś wypaść i ona nie przyjedzie ale mamy się nie martwić bo ona wtedy poda nam numer do koleżanki która przyjedzie-ale to oczywiście tylko w przypadkach losowych aleróznie jest więc ona woli żebyśmy też znali wyjście z takiej sytuacji)..... no i po 1.5 godziny sie pożegnaliśmy, mogą do niej dzwonić kiedy tylko chce i mam jakieś pytania...powiedział jeszcze że gdybym nie urodziła w terminie i mnie 41 tydzień ciąży to też mam do niej zadzwonić i umówimy się na wywołanie porodu...(to też powiedziała że mówi na wszelki wypadek ale różnie moze być....) to właściwie wszystko ..jak macie jeszcze jakieś indywidualne pytanka to napiszcie i wtedy odpowiem na meil'a.....:)) pozdrowionka

•Sylmag....🌻10.09..godz.23.45...KUBUŚ...2700g...50cm..Radom.. 🌻🌻🌻🌻 •Ewunia21..........01.10.05.....córka.....4...Warszawa....Wiktoria.. •Ania30..............05.10.05.....córka....12....łodzkie........Ewelina.. •Thefly..............06.10.05......synek.....10.....Siedlce.........Adaś... •Siostra 22.........08.10.05......córa75%..4....Wrocław.........?....... •Sylwia30...........08.10.05......córcia...16.....Lubin.........Kalina.... •Karen ka.......... 09.10.05......syn .......9 ....Wlochy.....Alessandro •Monia23..........10.10.05.......corka....15.......?................?....... •Yalu...............11.10.05.......synek....14.....Kraków..........?....... •Flowers24........11.10.05......synek......9.....Gostyń........Bartek.. •Maggie7000.....11.10.05..........?.........7..........?.............?....... •Sylwia26.........12.10.05.......synek....8.5.....Warszawa......?....... •Bibalo............12.10.05......synek80%...? Wrocław........?........ •Eli.................12.10.05......synek.....11......Ostrołęka......Adaś?.. •Mająca nadzieje12.10.05.....synek.....14.......Toruń.......... Kamil... •Emelle............12.10.05.......synek.....10......Kraków........Karol.. •Maja.............15.10.05.......corka.......11..........Lublin...........?.. •Edit31..........16.10.05.......corka......13.......Trojmiasto..Lilianna. Waga 77.........16.10.05.........?.......19...Poznań...Franek/Marysia •Agus7...........17.10.05...synek..13,9...Katowice...Sebas/ Mateusz •asia_20..........17.10.05....synek...12....Katowice.....Artur/Kacper •Frezja 73......20.10.05.(ew.14.10) syn.10........Szczecin...Konrad.. •Delphi31........20.10.05...........?........12..........Lublin...........?... •Ona23 .........23.10.05.........corka.....12 ......Bad Urach...Laura.. •ewcia26........28.10.05...........?.........4.........Białystok..........?.. •Dota28.........30.10.05...........?.........9,5.........Jaworzno..........?..

Gość frezja73
Witam! SYLMAG -ogromne gratulacje! A więc pierwsza tulisz swoje malenstwo! alez duzo z nas Ci zazdrosci! Super ze malutki taki zdrowiutki, masz prawdziwy Malenki Wielk Skarb uwaga sprobuje znaczki jak karenka- dla Ciebie SYLMAG i Kubusia: 🌼 ❤️ 🌼 Pisz nam jesli tylko czas Ci pozwoli co sie u Was dziej plus nie ma co ukrywac- dla nas drogocenne wskazowki, moj N tez gartuluje! Delphi dla Ciebie tez choc spoznione, najlepsze zyczenia, szczesliwego rozwiazania i szczescia bycia we troje! Yalu-co do puchniecia nog, to tez znam te sposoby o ktorych mowily dziewczyny, plus lekarz zalecil l mi zazywanie leku, ktory jest nawet bez recepty i w ulotce rowniez jest brak przeciwskazan nazywa sie cyclo3forte. Dal mi go ze wzgledu wlasnie puchniecia nog.Ten lek zwieksza przepuszczalnosc naczyn, w ulotce tez jest mowa o zapobieganiu hemoroidom, tylko wtedy zwieksza sie dawke . Biore go poniewaz mam naczynka na nogach, takze rowniez zapobiegawczo przeciwko nie daj boze zylakom. chociaz nie jest tani, kosztuje ok. 30 pln za 30 kapsulek, nalezy brac dwie dziennie, a wiec w miesiacu to jakies 60 pln:(( no ale lepiej zapobiegac niz leczyc, tym bardziej ze uchodzi za taki bezpieczny. Natomiast pamietam ze wspominalas cos o tym jak dobrze i skutecznie pielegnowac rane po cesarce, zeby sie szybko zagoila, mozesz napisac cos wiecej? nie do konca wiadomo jak nasze porody sie zakoncza, wiec lepiej wiedziec od razu co robic, jesli bys mogla to prosze napisz, napewno jest to wazne od pierwszych chwil, a potem moze nie byc czasu na gromadzenie informacji. Ewunia- z filmikiem mi sie nie udaje, leci tylko do pewnego momentu, a pozniej przestaje, sprobuje jak moj n. wroci na weekend. ale co do lozyska to wierze Wam wszystkim. pamietam zreszta swoje zaskoczenie przy pierwszym porodzie, ze dzidzia urodzona a tu jeszcze nie koniec, a wydawalo mi sie ze tak duzo wiem Asia-Aga, Dota 28- dolaczam do klubu dlugonogich, moj konradek w zeszlym tygodniu, nozki mial o dl......39 tygodnia ciazy!! pan doktor powiedzial :jeeezu, jaka noga, bardzo mnie tym rozbawil, powiedzialam, ze chyba zapomnial jak tatus wyglada dodam, ze ma ponad dwa metry, ja ledwie 165cm.takze bylo smiesznie bo "reszta" cialka to byl 36 tydzien:)) 2.860 g. wagi! i glowka 91 mm majaca nadziej- Nody jest przecudny, moja corcia od razu wiedziala kto to, ja wiedzialam ze skads znam tego goscia:)) rewelacja, lepiej niz jakies disneyowskie podobizny myszki miki. Moj siostrzeniec ma pajaca w podobnym stylu i jak mial 3 miesiace, to do niego smial sie najglosniej-sam z siebie, a wiec twoje malenstwo, bedzie na pewno przeszczesliwe, piekny! a moze go zachowacie na cale zycie? nie kazda z nas potrafi zrobic cos takiego dla swojego malenstwa karenka- napisz mi jeszcze raz cos co wiesz o tym pasie, czy mozna go stosowac jeszcze w pologu? i jaki to powinien byc, czy moze byc nawet elastyczny?bo cos mi tu nie gra. a jak chodzilam na szkole rodzenia, to jedna polozna (uwazam,ze przesadzila) ale chce tylko wam powiedziec, nie przerazcie sie -ze za szybkie wkladanie tych pasow, grozi wypadnieciem macicy! slyszalyscie o czyms takim?! z tabelka bardzo slusznie! Dziewczyny nie bierzcie wczesniej macierzynskich, szkoda ich, wykorzystajcie troche l4, przypomne, ze w ciazy jest platny 100% pozdrawiam, mamunie, brzunie i dzidziunie

Nie gniewajcie sie ze tak kopiuje i kopiuje te tabelke. Jednak na gorze byla uzupelniona przez Sylmag tabelka z godzina narodzin Kubusia a nizej tabelka z aktualizacja Doty. Dwie aktualne, ale nie 2 w 1. Jezeli nie macie ochoty na kopiowanie tabelki w takiej formie to mozecie tylko w poscie zaznaczyc co trzeba dopisac i ja moge to robic. Do czasu pojscia do szpitala moge zostac pania tabelkowa. Co do gruszki to pediatra ktorego wybralismy jest na nie, wiec nie kupujemy. Obcinaczem do paznokci to sie zacinam sama chociac ma duze paznokcie i nie ruszam reka przy tej skomplikowanej operacji. Wiec nawet nie chce myslec jaka krzywde moglabym zrobic dziecku. Postawilam na nozyczki Chicco.

Frezja ja mam jutro rano wizyte wiec zapytam gina o co chodzi z tymi pasami i dlaczego w ich szpitalu przy cc sa obowiazkowe a przy porodzie naturalnym nie. Dam Ci znac jutro

Gość frezja73
•Sylmag....10.09..godz.23.45...KUBUŚ...2700g...50cm..Radom.. •Ewunia21..........01.10.05.....córka.....4...Warszawa....Wiktoria.. •Ania30..............05.10.05.....córka....12....łodzkie........Ewelina.. •Thefly..............06.10.05......synek.....10.....Siedlce.........Adaś... •Siostra 22.........08.10.05......córa75%..4....Wrocław.........?....... •Sylwia30...........08.10.05......córcia...16.....Lubin.........Kalina.... •Karen ka.......... 09.10.05......syn .......9 ....Wlochy.....Alessandro •Monia23..........10.10.05.......corka....15.......?................?....... •Yalu...............11.10.05.......synek....14.....Kraków..........?....... •Flowers24........11.10.05......synek......9.....Gostyń........Bartek.. •Maggie7000.....11.10.05..........?.........7..........?.............?....... •Sylwia26.........12.10.05.......synek....8.5.....Warszawa......?....... •Bibalo............12.10.05......synek80%...? Wrocław........?........ •Eli.................12.10.05......synek.....11......Ostrołęka......Adaś?.. •Mająca nadzieje12.10.05.....synek.....14.......Toruń.......... Kamil... •Emelle............12.10.05.......synek.....10......Kraków........Karol.. •Maja.............15.10.05.......corka.......11..........Lublin...........?.. •Edit31..........16.10.05.......corka......13.......Trojmiasto..Lilianna. Waga 77.........16.10.05.........?.......19...Poznań...Franek/Marysia •Agus7...........17.10.05...synek..13,9...Katowice...Sebas/ Mateusz •asia_20..........17.10.05....synek...12....Katowice.....Artur/Kacper •Frezja 73......20.10.05.(ew.14.10) syn.14........Szczecin...Konrad.. •Delphi31........20.10.05...........?........12..........Lublin...........?... •Ona23 .........23.10.05.........corka.....12 ......Bad Urach...Laura.. •ewcia26........28.10.05...........?.........4.........Białystok..........?.. •Dota28.........30.10.05...........?.........9,5.........Jaworzno..........?.. nie wiem czy mi te sliczne kwiatki nie znikna, prosze o uzupelnienie ew. sprobuje sama

Gość frezja73
to ja poprosze pania tabelkowa

Gość ania 30
Karenka bardzo ładnie ozdobiłaś naszą tabelkę fajnie że zostałaś panią tabelkową bo ja kompletnie się na tym nie znam a tak od razu będzie widać dzieciaczki oznaczone kwiatuszkami super. Agus 7 ja też nie mam umówionej położnej i tak jak ty pojadę w ciemno jak z pierwszym porodem.Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu może mąż cię czymś zaskoczy może będzie miło,a może kupi ci jakiś drobiazg życzę ci żeby z mężem układało ci się jak najlepiej.Wiem co to znaczy i doskonale cię rozumiem jestem już kilka lat mężatką. Ewunia 21 po co ty takie filmy oglądasz w stanie błogosławionym tylko ładne rzeczy trzeba oglądać i myśleć pozytywnie.Ja taki film oglądałam w liceum ksiądz włączył go nam ku przestrodze żeby żadna z nas tego nie zrobiła ,pamiętam go do dziś. Flowers 24 współczuję ci że w szpitalu musiałaś słuchać tych krzyków to napewno nie było przyjemne ale każdy ma inną odporność na ból a skurcze parte tak jak dla mnie były naprawdę bolesne i sama już teraz się ich obawiam. Sylmag to miło że do nas zaglądasz uściskaj swojego Kubusia od nas wszystkich niech rośnie zdrowo. Bardzo dziękuję wam za wypowiedzi w sprawie imienia dwie z was piszą że ładne Natalia a dwie że Malwina czyli jeszcze się zastanowimy.Pozdrawiam i czekam na opinię pozostałych.

aniu30-te zdjęcia obejrzałam nie zamierzając tego i naprawdę chętnie bym cofnęła czas.Filmu już nie byłam w stanie zobaczyć.Myślałam że ta strona jest za aborcją i dlatego zajrzałam żeby zobaczyć co za głupotki tam wypisują no i niechcący natknęłam się na te przerażające zdjęcia.Dlatego tez napisałam Wam zebyście na tą stronkę nie zaglądały bo chyba każda zareagowała by takim płaczem jak ja. Co do imienia to ja jestem za Natalią! :) ale widzę że w tabelce masz Ewelina. Pozdrawiam!