Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość celebre25
thefly a gdzie jadlas ten obiadek ze lis tez tam bylco???pewnie niezla restauracja!!a byl z Hanka czy sam?? u nas kaszel juz tydzien i taki duszacy ale tylko w nocy, dziwne. bylismy u lekarza dal syrop znowu i´kulki hom.ciekawe czy pomoga,ona ma tam jakas flegme ktorej sie pozbyc nie moye i w nocy ma takie ataki,i wetdy jak herbatka goraca przepije to sie to uspokaja

Gość celebre25
a co do piosenek to mamy natalke kukulska, arke noego,i taka zbieranine innych na plycie wszystko kupujemy.

Eh fajnie wam ze wyjeżdzacie. Tez bym chciała. Agus a dałoby rade te piosenki wysłac pocztą? Kiedyś tak Ci wysyłalam kołysanki pamiętasz? Może by dało radę? Noc bez pieluchy- pełen sukces. Obudził sie suchy. Dziś była jedna wpadka ale zsikał się gdy... wymiotowałam w łązience wiec myślę ze albo zareagował tak emocjonalnie albo nie miał jak dac komunikatu ;) Zobaczymy jak dzisiejsza noc... Myslę, z e jestesmy na dobrej drodze do pożeniania pieluch. Oj życzyłabym sobie tego bo coraz mi trudniej a on żywe srebro - czasem oboje z mężem ganiamy go po domu i zmiana pieluchy jest dla nas wykańczajaca. Nie wiem jak ja sobie dam rade jak brzuch będzie wielgaśny. Teraz mam duuuuży. I mi cięzko. A ten mały niezmordowany, biega, szleje, wspina się, minuty nie usiedzi. my padamy na pysk a on po nas skacze ;) Od następnego czwartku w dzienniku będą płytki z przytulakami. Fajnie by było gdybysmy sobie dawały tu informację o takich rzeczach jak te płyty. Kupiłabym wszystkie gdybym wiedziała ze je wydają. Kupiłam pierwszą mysląc , że to jednorazowo . No i teraz ostatnią. Ania 30 u nas też się te płyty tak rozchodzą. Gdy wyszła częśc pierwsza mój mąz o 8 rano obleciał pół miasta i nigdzie nie było. wtedy miałam przebłysk, że koło nas otwierają sklep o 9-tej i się udało :) Nie wiem czy na następne tez był taki popyt. A ja jestem w 5-tym miesiącu a dziś rano miałam straszne mdłości i wymioty. Wybrałam sie z małym do dziadków samochodem. Po drodze zajechalismy do sklepu. Mdliło mnie strasznie. Na parkingu pod blokiem rodziców juz miałam odruch wymiotny i zastanawiałam się co mam robic. zadzwoniłam po mamę , ona przyleciała po Kamila a ja biegiem do łazienki. strasznie się wymęczyłam. Wydaje mi się, że to dlatego, że dziś wyjatkowo połknęłam witaminy na pusty żołądek. Jak tam punktacja waszych roślinek? Agus życze miłego pobytu w górach. I innym wyjeżdzajacym mamom rownież fajnych wakacji.

Gość celebre25
ah wiecie ze tu w niemczech mamy twierdza ze jak dzieci maja ponad 3 latka to jest to w normie ze sikaja do pieluch w dzien i noc i moja tesciwa tez tak uwaza, no niemadre.moja mama mowi ze jak my mielismy po 1,5 roku to juz za dnia bez pampersa!!tylko w nocy sikalismy jeszce,no ja to w nocy do 4 lat!!!!!!!

Moi rodzice ciągle mówili aby go sadzac na nocnik bo inaczej się nie nauczy, ż ebędziemy mieć kłopt i bla bla... Ja nigdy nie brałam do bani. Myslę, że każde dziecko nauczy się w swoim czasie. Najwazniejsze nie zmuszać, nie meczyć , nie wyśmiewac. Koleżanka tak robiła jak mały był w wieku naszych dzieci- zawsze gdy sie zsikał to go przy ludziach wyśmiewała. Dla mnie to obrzydliwe. A mały wyraźnie nie panował nad pęcherzem i jej \" metody\" nic nie dawały. Oczywiście warto dziecko zachęcać ale nie zmuszac jak nie chce. U mnie nocnik stoi w pokoju na iwidoku. Co jakis czas pytam czy chce siusiu i przypominam, że jak będzie chciał to niech woła \" mama siku\" albo siada i robi. A jak mu się zdarza zsikac to mówię, że trudno, nic się nie stało, następnym razem się uda i mówię, że siusiu powinno wylądowac w nocniczku. Dodaję, że piesek / słonik ( taki kształt nocnika) bardzo by się ucieszył jakby Kamilek zrobil siusiu :D I za każdym razem jak zrobi to daję buziaka i mówię, że slicnzy i mądry chłopczyk z niego. Ale ze mnie dobra mama co? Czasem mnie bierze na niego cholera i bym go gołymi rękami udusiła ale fajny z niego urwis. :D

Gość celebre25
no wysmiewanie nie wchodzi w rachube, trzeba pytac a ja i tak zrobi na podloge to mowic ze nic sie nie stalo.jestem identycznego zdania jak ty Eli, ale ja dopiero zaczynam sadzac na nocnik wiec nie mam sie czym pochawalic,ale Eli ty to tak jak ja i inni pewnie ze niekidy to udusic sie chce, szczegolnie ze Laura jest zlosliwa i ja 2 dzieci w domu taka ma energie...buuu

Gość celebre25
tojak to Eli Kamilek w nocy nie siusia??a dlaczego??

A ja wiem dlaczego? Może wstrzymuje bo wie ze nie ma pieluchy? Jak mu zakładałam pieluchę to była po nocy bardzo zasikana. Dziś jedna wpadka jak na razie.

Celebre jak dziecko umie już panowac nad pęcherzem to w nocy budiz sie i woła na nocnik. No chyba, że tak twardo śpi , ze zdarzy mu się zsikać.

Eli to tylko pogratulowac. Ja ciage probuje, ale u Oliverka jeszcze za wczesnie. Czytalam, ze nie nalezy na sile, bo dziecko sie zrazi. Napewno sie wszystkie jeszcze naucza:)

No jasne. Jak mówiłąm u nas dzis byłą jedna wpadka. idealnie wiec nie jest ;) Teraz też spi be zpieluchy. Zobaczymy....

Gość ania30x
Eli no to fajnie że odstawianie pieluchy tak łatwo idzie-Kamilek zuch chłopak,moja chyba jeszcze trochę czasu potrzebuje przeważnie ostatnio siada a potem wstaje i mówi -nie ma.Ja też nie wiedziałam że tych płyt mini mini było 6 części tą pierwszą reklamowali a następnych już nie także ja wcale nawet nie pytałam w kioskach. Agus życzę Ci udanego wypoczynku i pięknej pogody,ciekawa jak minęła wam podróż pociągiem,czy Sebastiankowi się podobało ale o tym napiszesz nam jak wrócisz-czekamy na obszerne relacje. Flowers ja tez oczywiście nie mam idealnej figury napisałam o piersiach bo akurat Eli pytała o rozstępy i mnie się wydaje że na piersiach mam najbardziej je widoczne,moje uda też mi się nie podobają i brzuch,ale trudno .Piersi wykarmiły dwójkę dzieci także nie wydaliśmy złotówki na mleko-ale jak widać coś za coś.Dziękuję za fotki Bartusia duży macie ten basenik a łóżeczko faktycznie niziutkie także nawet mały upadek nie będzie groźny. Eli Tobie równiez dziękuję za fotki Kamisia-ładne słoneczne zdjęcia. Dzisiaj Natalka spadła mi z konika na biegunach poleciała tak znienacka do tyłu na plecki nie zdążyłam jej złapać skończyło się na strachu i płaczu nie wiem czy narazie tego konika nie schowam,bo malutka tak lubi ostro się na nim bujać-nie powoli.

Celebre z tymi pieluchami do trzech lat mysle tak tylko w zachodnich Niemczech, bo mam znajoma ze wschodnich i mowila mi, ze u nich do roku pieluchy wylacznie, a pozniej rob co chcesz i chocby sie dziecko zsikalo 50 razy na dzien to odstawiaja, a w nocy tylko slabe swiatelko, na nocnik i znow spac..Mowila tez, ze przeciez na te pieluchy i w ogole oplaty na smieci idzie splajtowac i maja racjonalne podjescie do tego.. i taki system, ze mowia dziecku komplementy i zbieraja punkty na cos wymarzonego co dziecko widzialo i chcialo miec.. :) U nas wlasnie chyba koncza sie upaly. Do tego dochodzi plaga komarow, ktore tna w nocy bez milosierdzia. Musze zapalac lampke i je zabijac, nawet Laura nauczyla sie, ze trzeba je lac lackiem :D Ma spore plamy w miejscach ugryzen i obawiam, ze ma alergie na ich ugryzienia, wiec to wzmacnia dodatkowo moja lekka fobie. Tylko Thomas spi jak zabity, bo albo go nie zra albo nic nie czuje :) Laura ma teraz ulubione slowo :) wszystkim mowi : Hallo ! Za poltorej tygodnia jedzeimy wreszcie na ten wymarzony, wyteskniony urlop bez zalatwiania tysiaca spraw i lata po calej rodzinie jak zawsze bylo do tej pory. Prawdziwy rodzinny urlop :D c.d.n.

Moja mama mowi, ze w nocy dziecka nie powinno sie wybudzac, bo to niszczy rytm snu. Laura tez bardzio energicznie husta sie na swoim koniku i tez zaliczyla fikolka z niego. Wszystkiego trzeba w zyiu posmakowac :) Na szczescie nic sie jej nie stalo .. Bylysmy dzis na zakupach, teraz padnela bez tchu i spi juz dwie godziny :P Gotuje teraz zupe szpinakowa zageszczana jajkiem i bedzie znow na dwa dni. Maz jutro idzie tapetowac babci kuchnie, wiec znow bedziemy same :( Prania i prasowania mam tyle, ze chyba otworze pralnie, bo i tak nie poczuje roznicy... :D Napiszcie mi prosze gdzie i za ile mozna kupic jakis wybor bajek Krecika, Bolka i Lolka, Misia Uszatka itd.

Malutka_de a kto pisał, że wybudza w nocy dziecko? Bo mam wrażenie, ze to było odnośnie jakiejś wypowiedzi tylko niebardzo załapałam o co chodzi.

Gość Marc
Gość celebre25
malutka a gdzie jedziecie

Celebre wyslij mi jakies zdjecia mełej. Dawno nic nie wysyłałaś. Gratuluję odstawienia smoczka tym , którym się to udało :)

Gość celebre25
Eli chcesz masz!!ale jutrobo dzis juz nie zdołam...

Malutka_de pierwszy raz widzę Ciebie i Twoją córcię! :) Ależ ona uśmiechnięta :) Fajnutka. Zgodnie z Twoją prośbą prześlę zdjęcia dziewczynom. Jośli kogoś pominę proszę o kontakt. Zrobię to jednak za jakis czas bo w tj chwili nie mogę. Ale na pewno przed południem.

ciesze sie, ze fotki doszly, bo moj komp wczoraj caly dzien wariowal :( mysle, ze juz ze starosci i naszego czestego uzytkowania powoli siada plyta gl. chetnie bym pooglada wasze dzieciaczki, wiec slijcie tez fotki do mnie :=) mail dla leniwych :D malutka_de@buziaczek.pl

Gość ania30x
Tygrysico jak wam sie udał wyjazd nad morze?

Czy dostałyście zdjecia od malutkiej _de które do was wysłałam? Kto nie dostał? Napiszcie to wyślę ponownie. może kogoś przegapiłam. Własnie robię kopytka. Może zrobię też placki z ciasta kopytkowego w sosie grzybowym. Jadłyście? Pychotka:)

Oj nie poszło mi dziś to gotowanie :( Kopytka ciapowate a placki przypaliłam :( Tak to jest jak sie robi wszystko na raz- gotuje kopytka, smazy placki i gotuje sos a w między czasie zmywa i sprząta ;) Za kilka dni znów je zrobię ale inaczej.

dziekuję dziewczyny za zdjęcia - wszystkie dzieciaczki są super:):) wróciliśmy w niedzielę, ale nie miałam czasu do Was nawet zaglądnąć, na szcęście pomalowaliśmy już nasze dwa pokoiki i łazienkę, teraz trzeba tylko dosprzatać i wykończyć ściany czymś przyjemnym dla oka:) Flowers - mamy taki sam basenik, ale Konrad nie wiem dlaczego, uwielbia kapiel a do basenu nie chce wejść:( jak był mój siostrzeniec to dał się posadzić na chwilkę i tyle. Toście mnie pocieszyły z tymi ciałkami po karmieniu:( moje piresi są okropne:( i miałam nadzieję, że wasze wróciły do normy:( Ciężaróweczki kochane końca dolegliwości życzę, swoją drogą Eli nawet nie wiem kiedy te 5 miesiecy juz prawie zleciało:) Konradek od czasu odstawienia nocnego od piersi spi sam u sibie, ale budzi się 1-2 razy w nocy żeby się poprzytulać a czasem napić wody, ale rzadko. A co do sikania to też po nocy sucha pielucha, remont za pasem, to teraz będzie nauka sikania:) W ogóle to jestem okrutnie zmęczona i bez humoru, bo nawaliło nam auto a 30 wyjeżdżamy i będziemy zdani na łaskę obcych ludzi:/ Dziewczyny jesli możecie to zdradzcie ile płacilyście lub płacicie za wynajem na dobę nad polskim morzem?? A co do szybkich obiadów, to ja zamist gołąbków, których w życiu nie robiłam, przygotowuję ryż z mięsem. Gotuję ryż, duszę mięso i kapustę (osobno). Doprawiam do smaku, wrzucam do jednego gara i pychota gotowa. Rewelacyjnie się mrozi, chociaż po rozmrożeniu troszkę glamiate.

Gość Dane
Gość sylmag
hej Wam Jak sie czuje cie w te upały my niedawno wróciliśmy z łeby troszkę zdjęc juz wysłam Kuba szalał i był przeszczęśliwy teraz odpoczywamy po podrózy z łeby do radomia jechaliśmy 10 godzin oczywiście z kilkoma postojami My byliśmy w http://www.willaroza.afr2.pl/ dwa tygodnie i płaciliśmy 120 zł za pokój pozdrawiam

Gość celebre25
kurde nie moge sie dostac od wczoraj na poczte mailowa.pisze ze haslo niepoprawne, a niezmienialam! Eli podaj mi adres mailowy na forum to wysle ci zdjecia.