Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość celebre25
no Eli zdjecia wyslane, ale nie mialam za duzo nowych, wyslalam mojej siostry Sare jeszcze ci.

Dziś minął nam 5-ty dzien bez pieluchy. Ciekawe czy jeszcze do niej wrócimy? Kamiś ani razu nie zsikał sie przez sen ani w nocy ani w dzien. Nie zsikał się też na spacerach. Ostatnia wpadka miała miejsce przedwczoraj ale sądze, że jeszcze przez jakiś czas będzie miał takie wpadki. Zwykle pamieta aby zawołać( ale czesto się go pytam czy chce a czasem jak sie bardzo zabawi to sama go posadzę). Jak chce siusiu a niebardzo może bo np jetsesmy na dworze to zaciska nogi i chwyta sie za ptaszka. Wtedy czasem trochę popuści ale wracamy do domu i sika na nocnik. Pojęcia nie miałam , że tak szybko się uda. Był upal , zdjęłam mu pampersa aby było mu chłodniej i tak jakoś poszło. Jak idzie wieczorem spac to zawsze siada kilkakrotnie na nocnik aby sie upewnić, że już :) Teraz jak gdziekolwiek wychodze to mam w torebce ze 2 pary majteczek i spodenek do przebrania - tak na wszelki wypadek ;)

Gość celebre25
Eli to on sika i kupki juz do nocnika robi??no to super!!!!!!!!!

Tak, kupki też. Kupkowej wpadki nie mielismy :)

dziekuje Wszystkim za fotki:) eli fajnie ze Kamil tak ladnie wola,oby mu to zostalo.Bartek wola kupka i wtedy idziemy na nocnik,z kupka niemamy juz problemu,siusiu raz zawolala,a tak to robi w pieluche,w upaly mial majtki czesto mu mowilam i sadzalam ale popuscil do majteczek,a po nocy to mamy roznie raz suchapielucha a czasami zlana na maxa.super ze Wam sie tak szybko udalo,gratulacje dla Kamilka:) My dzsisiaj troche mamy latania,musze pokserowac wypisy,zalatwic skierowanie i leciecna poczte po zwrotna koperte i znaczek bo w srode znowu czeka nas makabryczna wizyta w Poznaniu,po takich wizytach to niechce miec wiecej dzieci,bo serce mi sie kroi jak widze Bartka ktory placze na sam widok wejscia do szpitala...

Flowers 26 jak ja zakłądałam kamilowi pieluche na noc to tez była zasikana. Przestał sikac jak wiedział, że spi bez pieluchy.

Witajcie. Kiedy macie termin porodu? Bo widze że jest to temat października 2005 ... a may rok 2007 :D Moze nowy aktualny temacik

Gość Jaxon
Gość nie znam nikogo
kochaniutkie napiszcie ile wam idzie srednio na mc na waszego maluszka?

Gość ania30x
Malutka ja też pierwszy raz widziałam na zdjęciach ciebie i twoją córeczkę-uśmiechniętą od ucha do ucha. Dota dziękuję za bardzo ładne fotki z gór,niezły piechur z Konradka bo nie wiedziałam na żadnym zdjęciu wózka.Dota my nad morzem będziemy płacić 78 zł z wyżywieniem od os dorosłej za Natalkę chcą 20 zł a za 10latka połowę wyżywienia-59zł-jedziemy do Stegny na tydzień. Trochę ostatnio znowu się martwię jak będzie na tym wyjeździe Natalka chyba ząbkuje i jest trochę niespokojna a to nie chce siedzieć w wózku a to w foteliku,denerwuje się o byle co liczę tylko na to że może do tego czasu jej minie,bo juz kilka razy tak było i zawsze wtedy kiedy ma się pojawić nowy ząb,ale kiedy czytam że ludzie jeżdzą z dziećmi 3,4 miesięcznymi to myślę że i my jakoś damy radę bo nie chciałabym żeby taki wyjazd był dla nas udręką bo np mała nie może zasnąć albo chce wyjść z fotelika w czasie jazdy.

Dziewczyny od około tygodnia nie czułam ruchów dziecka . Wczoraj wiecozrem wydawało mi się, że poczułam ale i tak byłam ostatnio w strachu. poza tym wróciły mi dolegliwości pierwszego trymestru: mdłości, wyczulenie na zapachy ( znów śmierdzi w mojej lodówce , fe!) sennośc , słabo mi się robi... Pomyślałam, że to zły znak. Dziś pobiegłam do lekarza. wszystko na szczęscie w porządku :) Małe wierci się, kręci i jest zdrowiutkie. Wygląda na to, że jednak nie będzie to marta a raczej Marcin :) Już jak robił mi usg to czułam to w kościach :) Ale i tak się cieszę :) Za 4 tygodnie idę na połowkowe usg i zobaczymy cyz to potwierdzi.

Dziewczyny pamiętacie niedawno Was tu pytałam czy wiecie, że istnieje Poradnik Żywienia Większego dziecka Firmy Nutricia? Postanowiłam napisac do nich i zapytać co zrobić aby go zdobyć, czy można go gdzies kupic? I mi wysłali :) Własnie go otrzymałam :) Wiec też piszcie! Ps a dzis kupiłąm kolejną sukieneczkę dla Martusi ;) Najwyżej wszystkie oddam bratowej. Tylko Jak przekonac Kamilka, ze to nie Martusia?

Dopiero otworzyłam- sa tam też probki kaszek, mleka, i przecier owocowy.

Super eli, ze juz wiesz co bedzie. Ja mam jednak przeczucie, ze to bedzie dziewczynka. Pozyjemy, zobaczymy:)

Eli - Marcina też pokochasz tak jak Kamilka, a on szybko przyzwyczai się do braciszka:), mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie z tymi \"okropieństwami\" ciążowymi. Długo Was obie trzyma kiepskie samopoczucie, moja siostra miała tak samo i w 1 i 2 ciąży, ale za to poród trwał niecałą godzinkę. Ania30x - wózek został tam, gdzie nocowaliśmy, Konrad trochę szedł, a przez resztę czasu był niesiony na barana przez teścia, swego tatkę i naszego kumpla. Wejście było dość uciażliwe, a zejście na skróty wg mapy (już nigdy nikomu nie zaufam, bo nie zaglądnełam w nią) trwało 3x dłużej niż wejście i było baaardzo strome więc niemożliwe było samodzielne schodzenie mojego malca. A jak Wasza budowa?? A drogą się nie martw, ja się strasznie obawiałam zeszłego roku i nie było źle:) Natalka dzielnie zniesie podróż i pobyt w nowym miejscu. nie znam tu nikogo - co masz na myśli w swoim pytaniu????? Ile dziecko kosztuje?????!!!!! Chyba nie da sie tego obliczyć, a wszystko zależy od dziecka i od rodziców. Flowers - będzie już dobrze, sama pisałaś, że Bratuś już prawie wszystkie leki ma odstawione, a objawów nie ma, więc jest naprawdę dobrze. Buziak dla dzielnego chłopca :*. Dzięki dziewczyny za podanie ceny noclegów, jeszcze raz się upewniłam, iz nasz wyjazd nie jest bez sensu. Jedziemy tym razem do CHorwacji, będziemy płacić 40 zł /os.z klimatycznym za apartament z aneksem kuchennym i klimatyzacją, za Konradka nic. A jazdy mamy więcej tylko o ok. 4-5 godzin niz nad nasze morze (byłoby mniej ale jedziemy nizej niz na Istrię). Dla mnie najważniejsze jest, żeby Mały sporo się kąpał w słonej wodzie, bo świetnie mu to robi na jago zmiany skórne. No i żeby była pogoda w związku z tym. Mam nadzieję, że się uda, na sama myśl o pakowaniu jest mi jednak niedobrze:) A i mamy nowego 18 zęba, wylazł tej nocy!!! Konradek był dzisiaj w związku z tym pół dnia nieznośny i nie mogłam nic dosprzątać po tym remoncie:( No i była to pierwsza noc, od kiedy jest na świecie kiedy się w ogóle nie przebudził i spał ciegiem 11,5 godziny. Przy tym zębie to akurat dziwne:)

Ja nie bralam zadnego innej opcji pod uwage niz ta , iz bedzie dziewczynka :) przeczucie mnie nie mylilo.. Maz sie troche ze mnie podsmiewal, bo ma dwoch braci i bratanka, ktory tez mial byc dziewczynka :D, ale gin chyba spal przy tych badaniach, u mnie w rodzinie tez jest juz trzech chlopakow , zero dziewczynek, mam wiecej kuzynow niz kuzynek 4:2, u meza ta sama sytuacja, teraz jego brat tez bedzie mial syna :P takze kazdy zakladal, ze bedzie chlopak, a tu :) Laura Sophie :D zaraz , gdy sie o ciazy dowiedzialam wybralam imiona i na inne propozycje bylam nieczula :P Dokladnie za tydzien wieczorkiem wyjezdzamy i nie bedzie mnia jakies 10 dni :)

Moja tesciowa to o malo mnie z zazdrosci nie pozarla :P Miala trzech synow i ten moj maz mial byc \"Sabinka\" :D, nakupowala rozowych i biedny Thomas o malo nie musial ich nosic, przez tym losem uratowala go jego babka, bo wybila to tesciowej z glowy. Druga opcja mojej tesciowej mialo byc to, ze urodze blizniaki albo zaraz po porodzie znow wpadne. Widac jak dobrze mi zyczy!

Poki nie wiem to pomarze sobie jeszcze o dziewczynce:). Jeszcze troche i sie wszystko okarze:) Dzisiaj jadlam dwa razy sniadnie bo perwsze wyladowalo w toalecie. Te uroki ciazy:(

Gość ania30x
Dota dzięki że mnie pocieszasz,też myślę że uda nam się jakoś przetrwać jazdę z Natalką-a wy do Chorwacji jak zamierzacie wyjechać na noc?Jak długo będziecie jechać,piszesz o cenie jaką będziecie płacić to faktycznie niedrogo za apartament,życzę wam udanego wypoczynku i spokojnej szerokiej drogi bo nie wiem właściwie kiedy jedziecie.Tam przynajmniej masz zapewnioną pogodę-jeszcze zapytam czy korzystacie z jakiegoś biura podróży czy szukaliście noclegu przez int czy ten pobyt macie z wyżywieniem czy sama będziesz gotować bo pisałaś że macie mieć kuchnię. Odnośnie naszej budowy to w przyszłym tyg przychodzą robotnicy do dachu i zrobią tzw więźbę resztę skończą po naszym przyjeździe,chyba na tym etapie zakończy się budowa w tym roku,wykończenie przynajmniej częściowe zostawiamy na następny rok i kilka kolejnych-zresztą czas pokaże. Eli co do płci dziecka to lekarze często się mylą i tak do końca nie można wierzyć w to co mówią,moją znajoma przez całą ciąże miała mówione na usg że będzie syn a urodziła się córka także może to być i Marta a może być i Marcin najważniejsze żeby dzidziuś zdrowy szczęśliwie na świat przyszedł a propo obydwa imiona które wybrałas mam w najbliższej rodzinie osoby o tych imionach. Jokas życzę ci żeby wszelkie dolegliwości cię opuścily i ciebie Eli także zeby lodówka kusiła cię smacznym jedzonkiem a nie odstraszała zapachem.

Gość ania30x
Tygrysico i jak po wyjeździe-napisz nam coś. W ten weekend podobno w Krynicy Morskiej po plazy w stroju ratownka paradowała Mandaryna,przyjechała ze swoimi dziećmi na akcję o bezpieczeństwie nad wodą.

Ania 30 lekarz sam powiedział,. że do konca nigdy nie wiadomo bo narządu żeńskie mogą się powiększyć do takich rozmiarów, że sprawiają wrażenie, że to siusiak. Dodał też, że moim przypadku mimo, że wczesna jeszcze ciąża jets tak dobra widocznośc , że można przypuszczac, że chłopiec i on się ku tej opcji na razie skłania. Jak patrzyłam na monitor to wcale nie musiał mi mówić, że chłopiec o sama to widziałam. Z Kamielm też tak miałam. Podczas usg widziałam i wiedziałam ze synek :) Zobaczymy. Kamil nadal twierdzi, że to Marta :D Nie ma dla mnie tak dużego znaczenia jakiej plci będzie dziecko wazne aby było zdrowe i aby wszystko było dobrze :) A co do Twoich obaw to jak czytam to jakbym samą siebie słyszała. Ja zawsze przy okazji jakichś wyjazdów mam takie obawy i wydaje mi się, ż e pobyt będzie koszmarny i niemożliwością będzie uśpienie kamila i będzie nam płakał ze zmęczenia itp... Tymczasem nasze wyjazdy okazały sie bezproblemowe. Mały normalnie zasypial i nie sprawiał zadnych problemów. Jednak dzieci potrafią się odnaleźć zawsze i wszędzie i najwazniejsze aby byli rodzice i aby o dziecko dbali. Powiem Ci, że jak zdarzało sie, ze maly nie zmaierzał iśc spac to wsiadlaismy w samochód i odlatywał w 2 minuty :)

Gość Alijah
Gość celebre25
Eli nazwalasbys drugiego synka Marcin???????????bo niewiem czy dobrze zrozumialam

Nie wiem jak go nazwę ale tak się wcześniej śmialismy, że albo Marta albo analogicznie (?) Marcin. Ale widzę, ze imie Ci się nie poodba?

A mi Marcinek Eli synek bardzo się podoba odchodzę więc w pół słowa :)

mam gości ale nie do starości także napisze coś jak pojadą ! O litości ! :) stan roślinki 163 :D

Gość celebre25
wiesz to moze przez to zenam samych niefajnych marcinow,alemoje zdanie tu jest najmiej wazne,wiec sie nie przejmuj a co do imionto podoba mi sie Mikolaj, Milosz,Fabian,Lukasz,Florian, Franek i pare innych