Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

dota ja dzisiaj widzialam w tv urywki pogrzebu w programie puscili pare jego utworow,pokazali jego dzieci jak placza i samej chcialo mi sie plakac,szkoda ze tak sie potoczylo jego zycie...zal tych chlopakow bo utrata ojca jest bolesna.... pogoda nie dopisuje a ruch na forum zmalal,kiedys to mozna tu bylo poczytac niezla lekturke a teraz zostalo nas niewiele...

Gość celebre25
malutka dla mnie to kwestia gotowosci a nie moze lat jak napisalam, a ze narazie nie jestem gotowa to nici z tego nie bedzie.Ale kiedys napewno chce miec 2 dziecko:) Dota tak 14 stycynia do Egiptu lecimy na 2 tyg. a ta operacja mnie juz tez pomalu przeraza, bo wkoncu to jest zyla!!i jeden tak bedzie mial, inny inaczej.wiem ze czesto nogi w gorze musze trzymac, kurde jak ja to zniose, ja kocham latac, ja nie siedze na tylku w domku, umre z nudow!

a ile po tej operacji musisz sie oszczedzac? bo przeciez lot do Egiptu krotki nie jest ? moi znajomi byli w zeszlym roku o tej porze i mowili, ze straszny wiatr byl, burze piaskowe i szybko dzien sie konczyl, wiec za duzo nie pozwiedzali, a i jedzenie bylo tluste, wszedzie ten bakszysz, brudne zebrzace dzieci.. Egipt i Tunezja mi sie niezbyt pod tym wzgledem podobaja.. na wiosne znow odobno leje deszcze, w lecie straszny zar, kiedy tam jechac, zeby bylo ok?

A ja cichutko bo mały chory i czasu nie miałam za bardzo. Najpierw miał temperature 38,5 przed 2 dni. Gorączka spadła, byl dzien spokoju a kolejnego zaczął się katar i kaszel. Z katarem sobie jakos radzilismy, kupiłam super lek a kaszel miał okropny. Jak zaczynał kaszleć to tak go rwało, że potrafił zwymiotowac. Na szczęscie juz jest lepiej, noce juz spokojnie przespia a w dzien nieznacznie pokasłuje. A Puszek Okruszek tez ma sie chyba dobrze. Wielki juz ten puszek. Jak sie wypchnie po którejs stronie brzucha to się zastnawiam jak ja go urodze... taki jest duzy. Za tydzien idę do gina. Zobaczę co mi powie. Mam nadzieje, że z nereczkami wszystko będzie dobrze bo jak się okazę , że zastój moczu się powiększa to byc moze mnie od razu do szpitala skieruje- nie wiem. A ja- cięzko. Brzuszysko ogromniaste. Hustawka nastrojów koszmarna. Rycze kilka razy dziennie. W pierwszej ciązy nie płakałam w ogóle, wręcz byłam na granicy euforii a teraz... dramat. Dziś rozłożylismy łóżeczko :) W sumie to zostało do terminu 41 dni a byc moze duzo mniej. Poza okropnym bólem pachwin w zasadzie nic mi nie dolega. Jestem tylko zmęczona i patrzę gdzie by się tu położyć i pospać ;) Starającym się o kolejne maleństwo życze powodzenia :) U nas tym razem udało sie za pierwszym podejściem ale z Kamilkiem zajęło nam to duzo dłuzej bo ok 9-10 miesięcy.

a ile po tej operacji musisz sie oszczedzac? bo przeciez lot do Egiptu krotki nie jest - moi znajomi byli w zeszlym roku o tej porze i mowili, ze straszny wiatr byl, burze piaskowe i szybko dzien sie konczyl, wiec za duzo nie pozwiedzali, a i jedzenie bylo tluste, wszedzie ten bakszysz, brudne zebrzace dzieci.. Egipt i Tunezja mi sie niezbyt pod tym wzgledem podobaja.. na wiosne znow podobno leje deszcze, w lecie straszny zar, kiedy tam jechac, zeby bylo ok?

A ja cichutko bo mały chory i czasu nie miałam za bardzo. Najpierw miał temperature 38,5 przed 2 dni. Gorączka spadła, byl dzien spokoju a kolejnego zaczął się katar i kaszel. Z katarem sobie jakos radzilismy, kupiłam super lek a kaszel miał okropny. Jak zaczynał kaszleć to tak go rwało, że potrafił zwymiotowac. Na szczęscie juz jest lepiej, noce juz spokojnie przespia a w dzien nieznacznie pokasłuje. A Puszek Okruszek tez ma sie chyba dobrze. Wielki juz ten puszek. Jak sie wypchnie po którejs stronie brzucha to się zastnawiam jak ja go urodze... taki jest duzy. Za tydzien idę do gina. Zobaczę co mi powie. Mam nadzieje, że z nereczkami wszystko będzie dobrze bo jak się okazę , że zastój moczu się powiększa to byc moze mnie od razu do szpitala skieruje- nie wiem. A ja- cięzko. Brzuszysko ogromniaste. Hustawka nastrojów koszmarna. Rycze kilka razy dziennie. W pierwszej ciązy nie płakałam w ogóle, wręcz byłam na granicy euforii a teraz... dramat. Dziś rozłożylismy łóżeczko :) W sumie to zostało do terminu 41 dni a byc moze duzo mniej. Poza okropnym bólem pachwin w zasadzie nic mi nie dolega. Jestem tylko zmęczona i patrzę gdzie by się tu położyć i pospać ;) Starającym się o kolejne maleństwo życze powodzenia :) U nas tym razem udało sie za pierwszym podejściem ale z Kamilkiem zajęło nam to duzo dłuzej bo ok 9-10 miesięcy.

a ile po tej operacji musisz sie oszczedzac? bo przeciez lot do Egiptu krotki nie jest - moi znajomi byli w zeszlym roku o tej porze i mowili, ze straszny wiatr byl, burze piaskowe i szybko dzien sie konczyl, wiec za duzo nie pozwiedzali, a i jedzenie bylo tluste, wszedzie ten bakszysz, brudne zebrzace dzieci.. Egipt i Tunezja mi sie niezbyt pod tym wzgledem podobaja.. na wiosne znow podobno leje deszcze, w lecie straszny zar, kiedy tam jechac, zeby bylo ok?

Gość celebre25
wiesz niewiem ile musze sie osczedzac, to sie okaze, jakos miesiac., a co do Egiptu to w hurgardzie jest syf, my jedziemy do makadi bay, do najlepszego 5 gw hotelu, byla tam moja siora juz z mezem i mowia ze miodzio.wypatrzylismy hotel z holidaycheck.de, pewnie znasz stronke, wiec bedzie napewno git!a moi znajomi tez byli teraz w egipcie, i mowili ze baszysze poza hotelem tylko, ale jak wszedzie.a tam gdzie my jedziemy to jest pare hoteli i jest ogrodzone, cos jak mala wioska z hotelami, wiec nikt nie moze wejsc, wiec biedy sie nie zobaczy, ani malzch dzieci.a pora jest najpesza od listopada do kwietnia, w styczniu 27 st a dzien sie o 17 konczy, tzn slonce

Gość celebre25
Eli slyszalam o tym grono.pl i nawet widzialam tam pare znajomych ale tam chyba trzeba bylo byc zaproszonym dlatego sie nie zalogowalam, jakos cos tam bylo.

Gość celebre25
malutka ja cie zapytam o te majtki z USA, masz jedna pare, i to wystarcza, mozna je prac???czy za kazdym razem nowe?? bo jedna para 6 e kosztuje.....

ja mam 12 par tych majtek , tak cos okolo, bo trzeba zmieniac i prac, wiec nie bede prala jednej pary :)

co so Egiptu i Tunezji slyszalam tylko negatywne i przecietne opinie, choc np moi znajomi mieli all inklusiv w 5* za ponad 1500 e 2tyg i tez nie byli do konca zadowoleni,choc nie sa jacys specjalnie wybredni... za to bardzo polecali mi Teneryfe i jak cos bedziemy szukaliw tym kierunku :)

jesli nastawisz sie na te majtki to one lapia tylko jedno wieksze siuku badz dwa male i do prania musze isc, bo przemokna, wiec 5-6 par trzeba miec na dzien, tak mi radzila ta babka, od ktorej je kupowalam

tylko cie ostrzegam nie kupuj tych celofanowych tylko materialowe!! bo to pierwsze paskudnie odparzaja i jeszcze wiekszy stres dla dziecka sie od tych odzwyczaic.. na ebayu niemieckim jest jedna szt po 6e ale wlasnie tych beznadziejnych, podaje ci linka do tych, ktore ja mam i mam na mysli : http://cgi.ebay.com/NEW-3pk-Gerber-Potty-TRAINING-PANTS-Underwear-Girls-3T_W0QQitemZ180178558418QQihZ008QQcategoryZ37631QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem ten roz 3t to cos 92/98, ale dla dzieci od 13 kg, o w USA licza stosunek wzrostu do wagi, nie jak u nas sam wzrost, dlatego ich rozmiary sie troche zakrecone, ale ty musisz juz miec 3t, bo 2t to takie ciasne 86, na naprawde szczuplutkie dziecko, http://cgi.ebay.com/NEW-Gerber-Softcare-3T-Training-Pants-Potty-Underwear_W0QQitemZ260180457279QQihZ016QQcategoryZ37631QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem w e cie ten trzypak wyjdzie jakies 7,50e placac przez Paypal nie zaplacisz zadnych oplat dodatkowych

Gość celebre25
no ale jak ja za dolary zamowie, nie masz jakiegos linka od niemieckiego sprzedawcy? wiesz gosia na kazde wakacje bez holidaychecka sie nie ruszamy, i moi znajomi tez nie, wiec nawet hotel 5 gw moze byc nie za super pod wieloma wzgedami, dlatego czyta sie opinie, ktorych jest mnostwo.i ludzie pisza jaka prawda, i nie wszystko zloto co sie swieci, ale nasz hotel i rejon serio jest super.przestrzegali mnie ludzie przed hugarda, bardzooo..a niemcy serio duyo wyjezdzaja wiec mnostwo opini sie tez slyszy. a wyspy kanaryjskie sa wogole super, sami przeciez bylismy i moge tylko polecac.kazda jest jedyna w swoim rodzaju.ale wejdz na holidaycheck jak cos bedziecie szikac, tam tez zamowic urlop mozna. my sie zdecydowalismy tam bo mozemy tylko w styczniu, lub marcu poleciec.w lutym tescie do wietnamu na miesiac jada.wiec gdzie jest cieplo w styczniu, no tylko w egipcie!na kanarach zimno.a dominikana jest za daleko, i z malym dzieckeim nie pakuje sie w dluzszy lot niz 4 h!dlatego wiekszego wyboru nie mamy, i zobaczymy jak bedziem nasza opinie na pewno na holiday check umiescimy:)

paypal sam ci przelicza kurs euro na dolara i oplaci sie naprawde, bo dolar stracil w zeszla jesien makabrycznie na wartosci, ja sama jak ci juz pisalam sporo tam zamawiam, bo mi sie bardziej oplaci niz u nas, ciuszki sa ladniejsze i niepowtarzalne, nieraz mnie jakas babka pytala gdzie i za ile cos kupilam :D, nawet z rzeczami z H&m mam rozne doswiadczenia i nieraz tez komplet za 18e a pozniej szmata do podlogi sie z niego zrobila, kolory wyblakly itd, a te ze sklepu disneya po prostu rewelacja :) musze ten holidaycheck sprawdzic, bo slyszalam o podobnej stronie, ale nie teraz nie wiem czy to ta byla czy podobna, ale warto wiedziec na przyszlosc gdzie mozna zajrzec.. jakby co ten art mozesz wylicytowac z twojego konta po prostu kilkasz ile chcesz szt- tam w kazdym opak sa 3 szt i to sie liczy jakos 1 szt/opak, a pozniej juz wchodzisz na placisz, wybierasz paypal i dokonujesz rejestracji, dajesz im upowaznienie i sciagaja ci z konta dana kwote po przeliczeniu jej na euro , ot cala filozofia ..

celebre niemiecki sprzedawca zaraz by za ten art chial 15e z przesylka, kazdy chce zarobic..tak to jest w ebay..

widze ze w outlecie h&m ruch jak w ulu, bo polowy zamowionych przeze mnie art nie ma juz dostepnych, a w czt widzialam dziewczyne juz w kurtce stamtad, czyli beda miec ladne zyski, ladne byly body od 56-68 trzypak za 4,90 z dl rekawem i czapka z hello kitty juz sa na ebayu do kupienia normalnie za 10e .. i interes sie kreci :P co widze jakies rzeczy przecenione w h&m badz c&a to za chwile widze juz aukcje na ebay o 100% drozej, a ludzie to kupuja nieswiadomi niczego..

thefly - trzymaj sie w tej pracy i nie daj się !!! A pożalić się tu zawsze możesz , każdy może się dzielić swoimi problemami a nie tylko radościami!!! dota - ale faktycznie mialaś pecha z tym tortem , ja też się tego obawiałam bo ja mam zawsze szczęścia do takich zdarzeń ale mnie ominęło.a tych teściów to masz super !!!! hihihih !!! Chybabym im nie otworzyła , a niech stoją pod drzwiami .... (oczywiście żart) Ale ja bym się nimi zupełnie nie przejmowała tylko najpierw skończyła sałatkę , potem wysuszyła włoski , przygotowała wszystko a dopisero potem zajęłabym się nimi. A teścia z kamerą to bym zaraz uziemiła !!!! flowers - ale Bartuś był dzielny !!! Biedny tyle się musiał nacierpieć, ciekawe czy nas tez to czeka. Szkoda że nie wiedziałam że napletek może się przykleić, bo przez prawie dwa lata lekarka mówiła że siusiak ok a na bilansie stwierdziała że przyklejony trochę . ale na razie nie mówi nic o zabiegu.Poczekamy, zobaczymy !!! I na pewno ci nie znienawidzi, pewnie już niedługo nie będzie o tym pamiętał !!! Dota - strasznie mi przykro ...

eli - gratulacje na ciocię !!! dota - pewnie u mnie w klasie tez znajdzie sie kilka osób które zrobiły karierę czy dobrze wyszły za mąż, ale ja wcale nie czuję się przez to gorsza !!!! A na pewno znajdzie się tam choć jedna osoba z którą można pogadać !!! a teraz napiszę co u nas !!! A więc w niedzielę przed wszystkimi swętymi sebek mial gorączkę, w sumie dośc wysoką bo już dochodziło do 39,4 więc szybko nurofen i okładziki przez pół nocy. Rano do lekarza i okazało się że wywaliło mu węzeł chłonny na szyi i ma zapalenie. Ale oprócz tego zrobiło mu się coś w buzi. Więc dała fiolet do smarowania i mieliśmy przyjśc za tydzień do kontroli. Gorączka trzymała przez trzy dni i to jak spadała to do 38,2 , najgorzej wiadomo w nocy. Ale w piątek poleciałam znowu do lekarza bo małemu w buzi zrobiło się jeszcze gorzej, wiecznie płakał że go boli ani nic zjeśc zni pić. Wiec okazał się że zapalenie jamy ustanej a ten węzeł to wywaliło chyba przy okazji tego. Wiec smarowanie tabletki itp tid. Trzymało go tydzień, teraz juz jest dobrze. Ale w przyszym tygodniu musze mu zrobić morfologię ( zokazji tego węzła) i do razu mu zrobię test na ige całkowite czyli czy jest alergikiem i test na jajko . Ozbaczymy co wyjdzie !!! To tyle !!! a z oczkami na razie odpuściłam , bo musze teraz odczekac aż dojdzie do siebie i potem zoribmy badanie na tego zeza.

Wspolczuje Bartusiowi bolu i gratulacje dla niego, ze nauczyl sie na nocnik robic susuiu. Moj to jeszcze nie chce buuuu, ale chyba kupie te majteczki co malutka zaproponwala i moze tak sie nauczy. Juz nawet jedne znalazlam. Ja wzoraj bylam na urodzinkach kolegi olivera. bylo fajnie bylismy od 15 do 18:30. Po dlugim czasie napilam sie 2 lampi wina i poszlam z moim dzieckiem o 20 spac. kazalam sie obudzic jakbym usnela, ale to nie zadzialalo i spalam do rana hahah. Oliverek dzisiaj w nocy dostal katar i sie budzil z placzem w nocy. Mam nadzieje, ze zakonczy sie to tylko katarem:( Mam do was pytanie, czy wasze dzieci tez ostatnio tylko z wami chca byc.?Moje czasami placze jak do toalety ide. jest to ciezki dla mie okres bo nic nie moge spokojnie zrobic. oliver czesto placze a mi nerwy puszczaja:(. U nas rowniez pojawil sie kolejny zab jest nasz 17- nasty. tez nie obyl sie bez marudzenia. Wczoraj na urodzinach byla mama z 3miesiecznym chlopcem. Taki slodki i oczywiscie wrocily przykre wspomnienia, bo moje pierwsze stracone dziecko moglobyc rowniez takie duze:(. Trudno w takich sytuacjach zapomniec.

Gość celebre25
patrz malutka czy to jest tam jeden rozmiar czy jak to mam zaowic??a jakie sa koszty przesylki??i ile czekam na dostawe?? a co do outlta wierze ze jak w ulu ruch, a ludzie potem sprzedaja na ebay:)

jokas bardzo wspolczuje Ci tych przezyc,musi Ci byc ciezko przebywac w towarzystwie malutkich dzieci,niestety czasami przykre jest zycie i niezalezne od nas... Bartus juz zapomina o tym przykrym doswiadczeniu bo bez problemu moge mu sciagac skorke po kapieli,czasem pokaze na siusiaczka i mowi doktor no i zawsze mu tlumacze ze siusiaczek byl chory ale pan doktor go wyleczyl itp. celebre zazdroszcze Ci tych wyjazdow:)ja chyba nigdy nie zobacze takich ladnych miejsc:) a ja od rana pikelam znowu rogale bo wczorajsze poszly jak swieze buleczki:)ciesze sie ze rodzince smakowaly i z przyjemnoscia dzisiaj robilam druga ture:)