Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość Jorghia
Hej Salmah!!! pamietasz mnie jeszcze? tu Jorghia z Krakowa? mam taki problem.... ostatni zaczelam brac Yasminelle, wzielam wszystkie pigulki z opakowania regularnie, jedynie co to bralam rownoczesnie z nimi otrex/diosminex, ale wszedzie na necie bylo napisane ze te leki nie maja wplywu na skutecznosc tabletek anty, zreszta tak mi tez powiedziala farmaceutka w aptece, gdy ja o to pytalam wspolzylam w 3 tygodniu brania tabletek i w przerwie seidmiodniowej, ostatnia tabletke z tego opakowania wzielam w ostatni wtorek, dzis jest 5 dzien bez tabletki a ja wciaz nie mam okresu....i zaczynam panikowac ze jestem w ciazy dodam ze wszystkie stosunki byly dodatkowo zabezpieczane prezerwatywa i do tego partner sie wycofywal tuz przed wytryskiem... zaczynam panikowac, ze moge byc w ciazy? czy to mozliwe? czy krwawienie z odtsaienia moze sie nie pojawic z innych przyczyn?

Jorghia - oczywiscie,ze Cie pamietam:) Nie martw sie, bo w ciazy nie jestes na milion procent. Czasem zdarza sie, ze nie ma krwawienia z odstawienia i nie dzieje sie nic zlego. Moze ona sie jeszcze pojawic w szostym lub siodmym dniu. Tak czy inaczej normalnie zaczniej po 7 dniach nowe opakowanie. Gdyby krwawienie nie pojawilo sie tak ze po kolejnym pudelku tabsow to idz do lekarza, bo moze masz jakies zaburzenia, ktore to powoduja. Nie jest to jednak ciaza nie martw sie. Poza tym, moze to byc u Ciebie takze na tle psychologicznym - wiesz o czym mowie, rozmawialysmy o tym kiedys. Tak wiec nie denerwuj sie, wszystko bedzie dobrze. Tamte leki nie mialy wplywu na pigulki sprawdzilam to. Pozdrawiam cieplo - Asia.

Gość asia41
Salmah- jesli dla mnie te pozdrowienia to dziękuję Nerówka okropna. Jutro upłyną 2 tygodnie od pamietnego wydarzenia, a w czwartek od wziecia postinoru, Dzis lub jutro powinna pojawić sie miesiączka. Brzuch mnie boli od kilku dni tak jak przed okresem, zła jestem i rozdrazniona i nic. Dzis rano było mi niedobrze, pomyslałam, ze ciaża na 100%. Salmah- Czy powinnam juz zrobic test ciążowy, czy tez poczekać kilka dni? Zwariuje od tego czekania i niepewności Pozdrawiam Asia

Gość xxxgosia158xxx
mam problem...kochałam sie... i pęknła prezerwatywa...dla bezpieczesnstawa...zawsze kaze mu wyjśc przed wytryskiem i tym razem tak zrobił ...i odrazu polecialo wszystko na mnie...;/ nie wiem kiedy pękła i nie wiem czy sekunde wczesniej nic nie poszło do srodka;/ boje sie piomyslec czemu pękła zawsze...sprawdzamy wielokrotnie;/ pozatym miałam....4 dzien okresu... a okres mam przeważnie co 29 dni raz tylko miesiąc wczesniej spóźnił mi sie o cztery...plamienie okresowe mialam jeszcze tego samego dnia i było do wieczora..rano juz ani sladu po okresie;/ zastanawiam sie czy wziąśc tabletke... :(....co o tym myslicie?

Gość soql
Czesc Wam! Prosze o pomoc. Kochalem sie z dziewczyna i pekla mi gumka. Ona byla 6-7 dni przed okresem. Ja nie mialem jeszcze nawet orgazmu. Jakie jest prawdopodobienstwo ze jest w ciazy? Zastanawiamy sie nad tym zeby kupic postinor. Blagam o szybka odpowiedz pozdrawiam

Gość lika18
czy escapelle jest tak samo skuteczny jak postinor?? bo w 13-14 dniu cyklu mialam wpadke i po 19 godz wzielam escapelle.. jakie szanse na to ze nie jestem w ciazy?

Gość agata.....ttttt
ja ma nieregularne okresy i na dodatke wczoraj też pękła nam gumka ale ja byłam w bieliżnie ale na pewno coś siena nią wydostało oi pewnie nie tylko na nią... sa dni płodne raczej... czy mogę zajśc w ciąże czy raczej się nie mrtwic chyba w prezerwatywie nie było nasienia tylko płyn... moze trochę nasienia.......ile kosztuje postinor czy musi przepisac gto lekarz???????????/ pomocy

Gość pechowa-laska
77zł wczoraj kupowałam..

Gość pechowa-laska
ładnie się tu naczytałam..załamka.ja wziełam 1 tablete 16 godz po tym jak kolega zostawił we mnie prezerwatywę podczas orgazmu-własciwie to po...niby tez twierdzi ze własciwie to nie wie i ze wg niego skonczyl w niej a jedyne ryzyko to to ze sie wylało( a wylało sie napewno na łózko ,wiec do mnie też mogło coś trafic)jak na złos dni płodne -15dc:( wzielam postinor 16godz i potem za 12godz.w głowie mi się kręciło a poza tym czuje sie ok

Gość pechowa-laska
ale jesli juz doszło do zaplodnienia komorki w ciągu tych 16 h???to czy zadziala?? no zalamka:(

Gość bas1un1a
Witam. Jeśli zażyłam jedną tabletke Postinoru to drugą też muszę wziąść?z góry dzięki za pomoc

pomozcie.... w sobote okolo 23 pekla nam guma jutro mam lekarza na 17... czy to juz niebedzie z apuzno na postinor?? w ogole waham sie czy w ogole brac... ma 9dc a mam 25 dniowe cykle chlopak skonczyl wemnie.... kochamy sie i chhcemy miec dzidzi ale nie teraz .... jakie sa skutki uboczne.... ??? prosze pomozcie :(

Gość Eweelina o2
podczas stosunku pękła nam prezerwatywa...on jedenk wyszedł chwilke przed wytryskiem....znaczy tak jemu sie wydaje mi wydaje sie ze był on wtrakcie ;/byy to moje ostatnie dni okresu...36 h później wziełam postinor dzisaj 7 dni od wziecia postinoru dostałam w miare obfitego brozowego plamienia ;/ czym to jest spowodowane ?;/

Gość pechowa-laska
Ewelina wyluzuj.Ty akurat nie masz nawet podstaw żeby się martwić.Ani to nie był srodek cyklu a do tego łyknełas Postinor...luz

Gość pechowa-laska
Katia jak na mnie to chyba za późno troszke ,chociaż zmieścisz sie w 72 h więc mozesz probowac.Ale 9 dc to jest nie płodny wiec moze nie ma sensu się truć??

Gość pechowa-laska
Aha własnie czy ktoś wie po co własciewie bierzemy tą drugą tabletkę?? Czy to nie jest tak ze ta pierwsza juz dziala tak jak trzeba??

Gość stokrotenka
Dziewczyny! Ja wspołzyłam z chłopakiem i prezerw. sie zsunela ale jak juz nie był we mnie.. wytrysk byl ale byla i prezerwatywa wiec teoretycznie powinno byc ok... mimo to zazyłam postinor 20 h po kolejna tabletke 12 h pozniej.. boje sie :( objawy jakies mialam po tym leku np.gesty sluz,sennosc czy bolacy brzuch ale reguly nie ma.. co sadzicie? w sumie to kolezanki czesto to biora i nie znam takiej ktora bylaby w ciazy ale nie mowmy hop... 3 majcie kciuki zeby bylo ok! apropo zazywania drugiej tabletki po 12 h.. tez nie wiem czemu tak jest i az taka duza dawka hormonów? pozdrawiam Was cieplutko!

Gość pechowa-laska
hmm no to witaj w klubie zsuniętych prezerwatyw:( echh też sie boje jak cholera bo zadnych ubocznych skutków nie mam po postinorze ..tylko zawroty głowy po łyknieciu tabletki jakieś 2 godz...a poza tym nic.może to nie dziala jak trzeba?

Gość stokrotenka
nie martw się ...objawy moga byc przerozne..nie u kazdej takie same..:) ja jedynie boje sie jak przyjdzie mi zrobic test i spojrzec na niego to chyba skicne:( ze strachu

Gość stokrotenkaaa
nie martw sie objawy sa przerozne u kazdej inne tez sie sporo juz naczytałam.. bardziej sie boje jak przyjdzie mi zrobic test i spojrzec na wynik to chyba skicne ze strachu!!!:((

Gość pechowa-laska
ja chyba zrobie test po tygodniu ..moze po 8 dniach..powinien byc chyba a miare wiarygodny.. niby lekarze mówią ze jak postinor łyknięty w pierwszej dobie to luz,wszystko będzie ok.ale ja tu czytalam ze laska łyknela 6 godzin PO i zaszla:( no to mnie załamało..bo ja 16..ale z drugiej strony to uwazam ze wlasciwie to nie powinno się nic wlac do mnie bo widzialam na przescieradle sporo..cholercia ale stres ..i to wszystko przez glupie prezerwatywy

Mi w sumie mija dzisiaj 5 dzien od pamietnego wydarzenia:( poczekam jeszcze troche i zrobie test.. nie wiem kurcze bo niby taki skuteczny jest ten postinor ale jak sie własnie czyta wypowiedzi,ze nie poskutkowal to nic tylko rwać włosy z glowy;/// ja mimo wszystko wierze w jego skutecznosc..bo jak nie to bedzie źle...coraz głupsze mysli do głowy mi przychodza...

Gość soql
Czesc Wam! Powtarzam mojego posta Prosze o pomoc. Kochalem sie z dziewczyna i pekla mi gumka. Ona byla 6-7 dni przed okresem. Ja nie mialem jeszcze nawet orgazmu. Jakie jest prawdopodobienstwo ze jest w ciazy? Zastanawiamy sie nad tym zeby kupic postinor. Blagam o szybka odpowiedz pozdrawiam P.S Laska byla u lekarza rodzinnego. bez problemu zapisal jej postinor, 66 zl kosztowal. Kazal jej wziac jedna, ale ona po ok 24h wziela druga. Teraz czekamy...

Gość mola25
dziewczyny! glowa do gory, nie stresujcie sie tak! 2% - tylke kobiet zachodzi w ciaze pomimo tego iz zazyly postinor (podobno). ja tez mialam ta nieprzyjemnosc, wzielam po 36h, mialam dni plodne i w ciazy nie jestem ale skutki uboczne mialam tragiczne. najlepiej zrobic test i sie nie przejmowac za bardzo bo to naprawde nie pomaga. w kazdym razie trzymam kciuki:) i pozdrawiam

Gość pechowa-laska
no tak ,a jesli ja nie mam skutków ubocznych? jedynie tyle ze po 1 tablece miałam zawroty głowy przez jakis czas,a po drugiej byłam zakręcona bardzo i spać mi się chciało.Ale poza tym NIC .Czuje się świetnie i nic mnie nie boli,nie sie ze mnie nie leje,4 doby mineły i NIC. To dobrze czy zle? czytam ulotke i jest napisane ze objawy moga ale nie muszą być.ale jakos tak to podejrzanie wyglada:( nie biore na co dzień żadnych lekarstw,zadnych hormonów wiec wydawało mi się ze jak przyjme taką dawke to reakcja będzie a tu nic prócz zawrotów głowy i zmęczenia..może dramatyzuje ale stres jest

pechowa laska- ja odczuwam dokładnie to samo bez skutków ubocznych:( w sumie moge sobie pare wmowic,ze troche bolała mnie głowa, moge spać caly czas, jak juz zasne to mnie dobudzic nie mozna.. ale czy to na pewno wynik dzialania postinoru? trudno powiedziec...moze tez zbyt wysokiego cisnienia atmosferycznego;/ czekam na okres ... i poki co tylko to zajmuje cale moje zycie i stres.. ale przypadki sa rozne wiec mimo wszystko!!>.. jestem dobrej myśli buziaki

Gość pechowa-laska
stokrotenka - ja chyba zrobie test w sobote rano z porannego moczu..6 dni Po -może wczesnie ale dłuzej nie wytrzymam.A do implantacji dochodz 4-6 dni po zapłodnieniu wiec może wiarygodnie będzie w miare..potem powtórze pewno i tak..pozdrawiam !

Gość pechowa-laska
aha i co jesli w piątek wieczorem będę pić alkohol-bo chyba będe musiała. Czy to będzie miało wpływ na wynik testu?