Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiek78

Fenoterol...

Polecane posty

Gość batka22
hej dziewczyny jestem w 29tc od 11 tygodnia ma\m pobolewania a teraz to chyba skurcze byłam juz 4 razy w szpitalu i dostałam magnez w kroplówce ale po tym magnezie to tylko bóle przechodza na chwile i wracaja lekarz kazał mi pic no/spe doraznie ale mam coraz częstsze i mocniejsze bóle i dopiero 3 tabletki nospy pomagaja i tak sie zastanawiam nad tym fenotyrolem bo boje sie wczesniej urodzic a ja juz 3 ciaze straciłam .A lekarz niechce mi dac fenotyrolu prosze pomóżcie w tym momęcie konczy mi sie29 tydzien.pomózcie........pozdrawiam

Gość Damofka
ja bym pojechala do szpitala zazadala przyjecia na oddzial, podania kroplówki bądz zastrzyku z papweryny oraz dodatkowo podania sterydu na rozwoj płuc u dziecka na wypadek gdybys wcześniej urodzila .Z fenoterolem jest tak ze ja uwazam ze on mi pomogl ale lekarze twierdza ze dziala on na psychike ale wierć dziure w brzuchu lekarzom zeby Ci podali.I pewnie mnie zaraz zakrzycza na forum ale nie słuchaj tego ze fenoterol zle dziala na dziecko.jak pewnie czytalas forum to sa tam moje wpisy z pobytu w szpitalu i po wyjsciu po nim wiec ja naprawde dlugo nalezalam sie na patologi ciazy i wypytywalam lekarzy o wszystko i wiem ze bez fenka i papweryny bym nie dala rady.Jesli by nawet tak bylo ze urodzisz a poddza steryd dzidzi to na prawde wszystko musi byc dobrze.Na pewno czeka go inkubator i dlugo byscie lezeli w szpitalu a pozniej 1000 badan ale dzidzia jest trzeba tylko umiec walczyc o swoje i nie dac sie zbyc.Trzymam kciuku jak cos to info z forum przychodzi mi na maila wiec pytaj o co chcesz.

ja jestem w ciąży bliżniaczej i fenoterol łykam od 20tc, obecnie jutro zaczynamy 35tc i biorę 8x1/2 dziennie i do tego 3xstaveran. mi fenek pomógł, a było nieciekawie. w 27tc trafiłam do szpitala i tam dostałam sterydy dla maluszków więc batka ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala, albo do lekarza prowadzącego i poprosiła o skierowanie do szpitala. ja dodatkowo jak brzuch bardzo często się stawia biorę spasmophen jest silniejszy niż nospa, ale jest na receptę. pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość batka22
hej dziewczyny wczoraj byłam na wizycie okazuje sie ze wszystko jest ok lekarz powiedział ze jesli sie bóle nasila to mnie przyjmie na oddział w celu podania kroplówek mam nadzieje ze dotrwam jakos do konca pozdrawiam was i dzieki na informacje

Gość Laloba
Hej ciag dalszy mojej "przygody" z fenoterolem i szwem - pod koniec 34 tygodnia odstawiłam fenoterol (stopniowo) przez następny tydzień łykałam oprócz no spy i magnezu luteinę i nic się nie działo. Fajnie bo na święta byłam już na nogach (po prawie 3 miesiacach leżenia) wczoraj 37/38 tydzień i moja lekarz zdjęła mi w szpitalu szew i wcale nic nie czułam. Lekarka mówiła, że to nie może boleć bo przecież szyjka nie jest unerwiona. Potem do ktg mnie podłączyli, tętno maluszka ok a ja miałam skórcze na 30 -50 % i potem jeszcze w domu miałam takie skórcze gdzieś tak do 3 w nocy a potem zanikły nestety a juz miałam nadzieje że się poród rozkręci, bardzo chiałabym mieć to juz za sobą. Boję sie - to mój drugi poród wiec wiem juz co mnie czeka (gdy rodziłam synka to bolesne skórcze miałam przez 3 dni a parcie trwało ponad 2 godziny). Teraz mam nadzieje że uda mi się dostać znieczulenie zewnątrzoponowe. Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie.

Gość esia 23
Dziewczynki a jaki macie puls?? Ja biorę Fenoterol od 24 tyg i mam wysokie tętno 95-120. Obcnie jestem w 32 tc

Gość Damofka
Nic sie nie martw to normalne.Do samego konca ciazy tak mialam.Położne w szpitalu mowily, że tętno czasem może być takie jak tętno dziecka czyli np.140.Ale pewnie juz sie przyzwyczailas do fenka i nie trzęsie Cie juz (jesli wogole trzesło. Pozdrawiam

Gość esia 23
Dziękuję za odp... Już się nie trzęsę, męczyłam się z tym przez tydzień, teraz jedynie to serducho mi tak straszliwie wali. Moja ginka stwierdziła, że puls mimo brania fenka powinnien być niższy i zleciła mi dodatkowe badania. Ekg wyszło ok, teraz czekam na wyniki poziomu elektrolitów oraz badania hormonu tarczycy. Mam nadziieję, że ten puls jest tylko i wyłącZnie winą fenoterolu... Pozdrawiam

Gość Damofka
Esia.Na pewno przez fenoterol.Jesli cisnienie masz w porzadku to nie martw sie tetnem.Ja tez mialam ekg dwa razy i bylo ok.Jesli chodzi o elektrolity to mialam sprawdzane je w szpitalu co tydzien i na ogol wychodzilo dobrze no ale bralam potas w tabletkach a raz tylko poziom potasu spadl ponizej normy mimo zazywania tabletki i mialam podłaczony pots w kroplowce.Nie jest on przyjemny ale jak sie ustawi bardzo wolniutko to nie boli wogole.Mi ta kroplowka 12 godzin zlatywala:)(sama ja sobie przykrecalam chociaz nie powinnam:).Wazne ze jestes pod opieka i ze ontroluja wszystko.Moja dzidzia ma juz 4 miesiace ,wczoraj skonczyla.A łatwo nie mialam oj nie mialam.Takze niczym sie nie martw i trzymam kciuki byle do przodu.pozdrawiam

Gość paulaala
witam dziewczyny.jestem w 29tyg i od tyg biore fenoterol i staveran.pierwsze 3 dni brani to była tragedia.serce myslałam ze mi wyskoczy,rece mi sie trzesly,nudnosci,slabo mi bylo.szok.przy pierwszej ciazy nic mi nie bylo po fenoterolu.teraz mam jeszcze czasami twardy brzuch i zastanawiam sie czy moglabym wzias jeszcze no spe czy lepiej nie.do lekarza ide dopiero 15 lutego.poradzcie mi czy bralyscie no spe razem z fenoterolem czy leiej poczekac.

Gość Damofka
Brałam 6 nosp na dobe, 5 fenoteroli 3 staverany, 6 magnezow, 3 potasy no i chyba to wszystko tak wiec jezsli tak mnie faszerowali w szpitalu to chyba mozna.Lezałam w szpitalu Św. Zofii w Warszawie.Mowi sie ze jest to jeden z lepszych szpitali.

Gość paulaala
a jaki magnez bralas

Gość jolcia112
witam, ja fenoterol biore od 36 tc bo mój gin stwierdził ze mój synek jeszcze z dwa tygodnie powinien siedziec w brzuszku, teraz jestem w 38 a w pierwszy dzien 39tc ide do niego na wizyte.pewnie powie ze mam juz go odstawic bo przeciesz kiedys musze urodzic( termin mam na 4 marca). troche sie boje ze za długo biore ten fenoterol ale wieze ze mój gin wie co robi. czy któraś z was brała ten lek tak pózno??

Gość Damofka
Brałam MagneB6 jest chyba jednym z lepszych preparatow magnezu,bo substancja czyna jest mleczan lepiej przyswajalny niz siarczan magnezu noo i jest w otoczce wiec lepiej sie łyka. Ja brałam fenoterol do 38 tygodnia i nie odstawiajac go zaczely mi sie skurcze i mialam z roznych przyczyn cesarke.Jedni lekarze byli za tym zeby w 36 odstawic a inni za tym zeby ym brala caly czas bo nie po to cala ciaze lezalam zeby wczesniaka urodzic

Gość teleri
Cześć dziewczyny! jestem w 25 tygodniu ciąży. Od 23 tygodnia zaczęł mi boleśnie twardnieć brzuch. Lekarz zalecił no spe i gdy nie pomagała mala dawka to kazał zwiększyć do 3/4x2 tabletki plus aspargin 2x1. Męczyłam się ponad tydzień ale stopniowo przeszło i teraz mam dużo odpoczywać.Mam nadzieje ze nie będzie potrzebny fenoterol... Czy którejś z Was pomogła sama no spa?

witam ja brałam fenoterol od 18 tygodna ciąży. w 35 tygodniu wylądowałam w szpitalu przedwczesne skurcza łykałam co 3 godziny fenoterol po pół tabletki na noc jedna i rano tak samo. wyszłam do domu 13.11 a o 23:30 tego samego dnia odeszły mi wody. :) i urodziłam silnego zdrowego synka dostał 10 punktów

dziewczyny mam do was pytanie czy odpowie mi ktoras z was na to?? jestem w 6 tygodniu ciazy od dwoch dni mam silne duszenie w klatce piersiowej boli mnie strasznie.wczesniej leczylam sie na nerwice bralam hydroxizinum i pytalam sie mojej gin czy moge sporadycznie zazywac odpowiedziala ze tak ale nie chce brac lekow.czy te duszenie i bol w klatce jest objawem ciazy???

Gość gonia32
Fenoterol biore od dzis rana. Jestem w 28 tcCała noc mialam srednio na godzine 5 skurczy. Rano wyladowalam u swojego gina. Fenoterol 6 razy dziennie po 1/2 tab. Po pierszej dawce drzały mi rece, szczeka i nogi a serce walilo niesamowicie. Skurcze przeszly. Po drugiej dawce juz lepiej. Jestem juz po czwatej jest lepiej ale troche sennoscie bierze i dziewnie w glowie jest, jakbym byla po kilku kilonach. Rozmawialam z moja kolezanka , ktora tez brała to swinstwo , ze jej synek zaczał troche pozniej mowic. Ponoc takie moga byc skutki uboczne. No ale kazdy przypadek jest inny. Pozdawiam wszystkie biorace Fenotrol...........

Gość Damofka
Znam przypadki,że dziecko urodzone w 41 tygodniu ciazy donoszonej bez problemow zaczelo mowic dopiero w wieku 2,5 roku a teraz jest najlepsza uczennica w klasie

Gość slonce5
Witajcie !!! Jestem w 30 tyg i biore fenoterol 3 dzien pluw isoptin oraz luteine . Wczesniej czasami twardniało mi pozbrzusze ale myslalam ze to dzidzius sie wypina no ale moja gin mi powiezdziała ze to skurcze i zapisała mi ten fenek po ktorym mama cały twardy brzuch a do tego moje malenstwo jest cały czas aktywne boje sie ze moja gin zle cos zdjagnozowała napiszcie czy wasze malenstwa tez byly lub sa aktywne bardziej po tym leku pozdrawiam

Gość Damofka
Witaj. Moze tak byc ze dzidzia jest bardziej aktywna po fenku, bo on podnosi tetno zarowno u matkie jak i dzidzi.Moja Dzidzia miala czasem ponad 170.Najlepiej jak cos cie niepokoi isc niech zrobia ktg .Pozdrawiam

Gość gonia32
moja dzidzia skakała bardo w 30 tyg. przy skurczach no i jak biorę fenterol tez jest aktywna. teraz fenot... biore juz jak musze. Ograniczyłam do jednej tb. po 1/2 na dzien. Koczy mi sie 31 tydzień i byłam dzis u gina no i mi powiedział, że skróciła sie szyjka. dobił mnie totalnie bo musze leżeć i za 2 tyg. do kontroli. Ale czego to sie nie zrobi dla dzidzi. Wyobrascie sobie, że nawet nie znam płci dziecka do konca. Zawsze dupke pokazuje :)

Gość slonce5
Witam, jestem po badaniach no i moje zmartwienia były zupełnie niepotrzebne z synusiem wszystko jak nalezy a i u mnie dobrze bo juz sie wszystko uspokoiło nastepna wizyta 25 marca i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok pozdrawiam

Gość jolantyna13
Witajcie jeżeli chodzi o fenoterol,isoptin i relanium brałam go w poprzednich ciążach z 1 córką od 28 tyg, a z 2 córką od 30 tyg, więc nie było dużej różnicy,ale pamiętam,że nie latały intensywnie w brzuszku. Musiałam wypić szklankę bardzo zimnej wody i położyć się na lewym boku to wtedy czułam ruchy lub popukać w brzuszek ile razy to robiłam to się budziły.1córeczka urodziła się jeden dzień po odstawieniu tabletek w 38 tyg, a dróga zrobiła psikusa tabl odstawiłam też w 38 tyg a urodziła się w 42, od 40 tyg byłam w szpitalu i ruszyło się wszystko po 1 kroplówce, tzw poród z przebiciem błon płodowych.Teraz w 23 tygodniu mój malec zaczął tak intensywnie kopać całą noc że wywołał skurcze, potem następny cały dzień nie przestawał i tel do gina od 09 marca biorę luteinę 2*2 tabl ,fenoterol 4* 1 tabl i isoptin 2*1 tabletkę. Brzuch mam raz twardy raz miękki ale nie muszę już pić wody zeby wyczuć ruchy lata cały czas, boję się, że znowu coś nabroi. A jeżeli chodzi o skutki uboczne po fenoterolu to miałam takie same jak wy jaszcze mam częse się jak bym była po głębszych. Pozdrawiam Was trzymajcie się ciepło, ja też będę próbowała.

Gość gonia32
byłam dziś na wizycie, 33 tydzień no i jak stwierdził gin. po 2 tyg. szyjka się nie zmieniła, wiec tylko być szczęśliwym. Oczywiście nadal biorę fenoterol i reguluję sobie dawki sama. Jak zaczyna częściej łapać to biorę częściej, ale dużo leżę i sie oszczędzam.... Oby do przodu :)

Gość slonce5
witam, no i już 4 tygodnie na fenku i wszystko jest ok mam brac do 22 kwietnia i potem koniec jupii mały ma 3 kilo wiec jak na 34 tydz i 6 dni to jak najbardziej pozdrawiam

czesc dziewczyny, ja jestem w 24 t.c., lezenie plackiem + na fenku od 3 tygodni. ostatnie dni wspomagam sie no-spa, mam ostre bole w brzuchu, szczegolnie w trakcie smiechu, zmiany pozycji, kaszlu- takie jak bardzo mocna kolka...do tego co jakis czas twardnieje mi brzuch czytam posty i troszke mi razniej....

Gość Jolantyna 13
Mija 30 tydzień dotrwałam do niego, w czwartek byłam u gina i cieszyłam się bo mały z pozycji miednicowej okręcił się główkowo, ale na tym radości stop tym samym uciska na szyjkę i mam 1,5 cm rozwarcie. Nadal jestem na tych wszystkich lekach co do tej pory, i mam się oszczędzać ale jak to zrobić z dwójką energicznych dzieci. Pozdrawiam maluch ma już kilo osiemset.

Gość goniaa77
Dziewczyny nie przejmujcie sie jakos to będzie... na wczesniejszych stronach pisałam tez ze jestem na fenot....... byłam 2,5 miesiaca. Teraz jestem w 39 tc, fenot... odstawiłam ponad tydzień temu i wg lekarza miałam urodzić za dwa dni a maluch nie ma ochoty jeszcze przyjsc na świat :) Tez mam rozwarcie na 2 cm, jutro ide na kolejna wizytkę, ciekawe ile teraz mam :) Trzymajcie sie i nie podawajcie sie, fenot... naprawdę pomaga.

Gość goniaa77
ja juz urodziłam ślicznego, zdrowego synka:) a porodu milo nie będę wspominać, najgorsze te skurcze i potem dochodzenie do siebie.... pozdrawiam wszystkie biorące fenot...:)