Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaninka

Poradzę jaki kolor włosów ci pasuje...

Polecane posty

Gość szaninka do szatyneczki
napisz mi jescze jaka masz cerę ,jasną ,ciemną, kolor ust i kolor oczu dokładniej -jasny czy ciemny, ciepły czy zimny. Jak na razie jeżeli chodzi ote pasemka blond to możesz je zrobic ,ale uważam ,że to jednak jest to. Będzie to wyglądało w miarę ładnie,ale jakoś nie jest przekonana ,żeby podkreśliło ci twarz.

Gość szaninka do ginki
Oto co ci proponuję: 1-średni brąz na wierzch ,pod spód jasniejszy brąz może byc o rudawym/rdzawym odcieniu 2-pasemka ciemnorude z zimnym brązem albo z sarnim brązem Możesz proprubowac z róznymi kolorami brązów,zarówni z ciepłymi jaki zimnymi.

Gość szatyneczka 23
Mam raczej ciemno zielone ,zimne oczy, wyraz twarzy raczej "groźny "a nie delikatny.Cere mam jasna,opalam sie nie za szybko,nie za wolno. Twarz mam pociąglą,z grzywką, oczy nieza wielkie,ani nie za male.Usta mam wąskie i lubię uzywać szminki jasnej,perłowej.

Gość mAjjjA
SZANINKO:):) JA TEZ POPROSZE O PORADE:) MAM WLOSY FARBOWANE NA CIEMNY BRAZ, CZARNE BRWI I RZESY, JASNO-ZIELONE OCZY I JASNA CERE....PORADZ MI CO MOGE ZROBIC Z MOIMI WLOSAMI ZEBY NIE WYGLADAC BLADO ?

Gość mAjjjA
SZANINKO:):) JA TEZ POPROSZE O PORADE:) MAM WLOSY FARBOWANE NA CIEMNY BRAZ, CZARNE BRWI I RZESY, JASNO-ZIELONE OCZY I JASNA CERE....PORADZ MI CO MOGE ZROBIC Z MOIMI WLOSAMI ZEBY NIE WYGLADAC BLADO ?

Gość szaninka do sztyneczki
no i teraz to już mi się rozjasniło. Propobnuję ci cos takiego: http://jlols.330.ca/images/musicvideos/aif/images/aif/aif_15.jpg (jeżeli nie chce sie otworzyc to skasuj ) Proponuje zrobic balejaż:bardz bardzo jasny(praktycznie biały) blond, grubsze pasemko,odstęp ,którego szerokośc jest wieksza(nie jakos strasznie duzo tak góra o 50%) niż szerokośc pasemka.

Gość szaninka do majjjji
napisz jeszcze jaka masz oprawe oczu jasną czy ciemną,chodzi mi o kolor powiek czy jest takiego koloru jak cera czy ciemnejszy.

Gość mAjjjA
KOLOR POWIEK JEST TAKI SAM JAK CERA.KIEDY BYLAM OPALONA BARDZO PASOWAL MI CIEMNY BRAZ ALE TERAZ KIEDY SIE NIE OPALAM CZUJE SIE W NIM PO PROSTU BLADO :)

Gość szatyneczka 23
Ok,podoba mi się :) Ale problem-balejaż czy pasemka? Blond czy białe?

Gość mAjjjA
AHA ZAPOMNIALAM DODAC ZE NIE MAM GRZYWKI A WLASY MAM LEKKO POCIENIOWANE NA CALEJ DLUGOSCI I Z PRZODU, NIE SA PRAOSTE TYLKO LEKKO FALUJACE, ZA RAMIONA.NIE CHCIALABYM ICH SKRACAC ALE MOZE JAKOS ZMIENIC CIECIE NO I KOLOR :)

balejaż,ponieważ wtedy będzie mozna je zrobic równo, na pasemakch jest to niemozliwe. a kolor no to jest niby blond ale bardz bardz bardzo jasny,więc mozna powiedzieć,że biały.

balejaż,ponieważ wtedy będzie mozna je zrobic równo, na pasemakch jest to niemozliwe. a kolor no to jest niby blond ale bardzo bardzo bardzo jasny,więc mozna powiedzieć,że biały/siwy, ale nie gołębi!

Gość szaninka do majjji
tobie pasują zimnhe kolorki, taki więc uważam,że własnie zimny brąz jest dla ciebie najlepszy, ale skoro czujesz sie w nim blado to możesz zrobić to samo co zaproponowałam szatyneczce ,ale tez spokojnie mózesz zrobić sobie cieniutkie pasemka w kolorzez zimnego blondu albo jakiegos zimnego jasnego brązu. Zresztą nie wiem czy warto farbowac skoro już się zbliża lato..... ;-)

Gość zapytanka
szaninka... ciemny brąz wlosy, niebieskoszare oczy, ciemna oprawa oczu - blada cera.. zima alabastrowa .. a pod wplywem slonca.. wychodza piegi .. ale niestety nie nabieram oplalenizny (chyba odbijam) .. usta jasnorozowe.. lubie czerwien wiec z reguly szamponem robie odcien oberzyny i pasemka (jednoczesnie rozjasniajace i barwiace na zcerwien) zeby ozywic troche buzie.. nie wiem czy jestem zima (jasna cera ciemne wlosy) czy jesienia.. te piegi ale tylko latem... co zrobic zeby kolor czerwieni tak szybko nie schodzil i nie matowial?? te wszystkie szampony podtzrymujace kolor ze tak powiem.. cienko dzialaja.. moze jakies sprawdzone sposoby na utrzymanie koloru?? co radzisz? z gory wielkie dzieks.. ;] (ps nie przejrzalam wsystkich wypowiedzi..moze juz bylo takie ptytanie?? jesli tak.. to sorka za dubel)

Gość gwiazdeczka***
szaninko bardzo dziękuję,blam u fryzjera zapytać sie czy zna jakies sposoby na naturslne rozjasnienie wlosów to od razu chciał mi zrobić baleyage albo pasemka. Zainwestuje więc w ten szampon.a nie orientujesz sie czy sa może do niego jakies odżywki?

Gość szaninka do zapytanki
Jedyne co mogę ci zaproponowac to płukanki do włosów czerwonych albo chna

Mam zamiar isc jutro do fryzjera i zmienic kolor włosow - no własnie- na jaki kolor? moje zdjecia znajduja sie na www.insides.fotka.pl. Sa tam 3 moje fota w roznych kolorach-odcieniach włosow- prosze o porade. mam zielonopiwne oczka, jestem naturalna jasna szatynka.

Gość szaninka do gwiazdeczki
niesety z tego co wiem to nie ma odzywek dop tego szmponu,kup jakąs z rumiankiem albo/i cytryną.

Gość szaninka do insides
pasują ci ciepłe kolorki od średnich brązów przez miedziane do złotego blondu,a w związku z tym możesz zrobic naprawdę masy rzeczy z włosami. Oto ci poponuję: 1-jęzli chcesz zafarbować włosy na jeden kolor to od razu mówię ci ,że najlepiej brąz,poneiwaz w innych kolorkach będziesz wyglądac za jaskrawo i nie podkresli ci to oczu 2-jeżeli chodzi o kontrasty ,inny na wierzch inny pod spodem: WIERZCH SPÓD jasny brąz średni/może byc nawet zimny brąz średni brąz jasny brąz/ciemnorudy 3-pasemka na jasny brąz moga być jasno złoteblond pasmeka(ale cieniutkie) na średni brąz mogą być jakies miedziane (ale cienkie),albo tez jasnozłote(nawet takie troszkę grubsze) Mogłyby ci pasowac też ,czerwinie:mahoń ,bordo tylko nie mogą byc jakieś ogniste czy jaskrawe tylko takie jakby przygaszone.

Gość meeg
Ja też poproszę o radę. Mam zielone oczy, czarne brwi i rzęsy, włosy ciemno-złoty blond, chyba jednak bardziej ciemny, złoty to w lecie, cera jasna, trochę piegów, usta ciemnoróżowe. Zawsze miałam na głowie balejaż z jasnego, niemal platynowego blondu i czekoladowego brązu, ale tak naprawde to nie wiem czy dobrze robiłam. napisz proszę jaki balejaż mi pasuje i jakie kolory na cale włosy, bo właśnie zastanawiam się nad jakimś jednolitym kolorem. Czy sądzisz, że dobrze byłoby mi w jakimś ciemnym? Pozdrawiam

Gość szaninka do meeg
napisz jaka masz oprawę oczu(kolor powiek) i dokładniej kolor oczu-zimny czy ciepły

Gość jjula
Szaninko, podziwiam Cię za trud i czas, który tu poświęcasz. Widzę, że jesteś niezłą specjalistką, więc chciałabym usłyszeć co masz do powiedzenia na mój temat. Mam jakby żółtawą cerę z ogromną liczbą popęknych naczynek. Oczy szare z cimną oprawą. Brwi raczej cienkie. Usta blade. Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond, ale farbuję je na jasny brąz. Mam pytanko: lepiej mi pasują ciepłe brązy czy zimne?

Gość szaninka do jjuli
dzięki za miłe słowa,ale jak ze mnie specjalistka to się okaże jak ktoś skorzysta z moich porad i cos napisze. Jeżeli chodzi o twoje pytanie to uważam,że bardziej pasują ci zimne kolorki.

Gość a ja
mam jasno niebieskie oczy z taka ciemno niebieska otoczka, mój naturalny kolor włosów to sredni blond (z takim szrawym odcieniem), cere mam blada ( raczej ciezko mi sie buzia opala, bo zreszta ciała to nie mam problemu) z takim rózowawym odcieniem, tylko w wew. kacikach oczu mam takie niebieskawe troche. Brwi w kolorze ciemny blond i takie tez rzesy. usta jasno rozowe. I w jakim kolorze byc mnie widziała?? I mam jeszcze jedno pytanko : co zrobic ze by włosy były bardziej błyszczace??

Gość szaninka do a ja
proponuję ci tak,przede wszystkim ciepłe kolorki: 1-jasny złoty/bezowy blond 2- jasny złoty/bezowy blond+ grubsze pasemka(ale nie dużo ,ok.6 na wierzchu włosów) w kolorze bardz bardzo bardzo jasny blond 3-na wierzch jasny złoty/bezowy blond a pod spodem ciepły,średni (ewentualnie jasny) brąz

Gość szaninka do a ja
jeżeli chodzi o te błyszcące włosy,sposobów jest wile (możesz nawet poszukać w wyszukiwarce). Jeżeli chodzi o naturalne spsosby to mogę poradzić ic tak: -płukanie włosów piwem -stosowanie soku z cytryny+kilka kropel wódki(chociaż ja jakichs spektakularnych efektów nie zauważyłam) -po umyciu włosów polać włosy szklanką ciepłego mleka,wetrzec co się da we włosy i zawinąć w ręcznik (albo pieluchę,ale nie pampersa ;-) ) pozostawic na 10 min (nie dłużej!)i spłukać,troche to smierdzi,ale efkety widać(przynajmniej na mioch włopsach) -po umyciu wlosów ,polać je jajkiem(możesz dodac troche soku z cytryny i wódkę-)i chwilke poczekac jakieś 2 min. moja koleznaka stosowała taką kurację(do tego płukała włosy rumiankiem,żeby miały jasny blond kolor)i miała śliczne włosy-gładkie,baaaardzo lśniące i zdrowe(ale niestety stosowało to nie dośc,że do każdego mycia to jeszce przez wiele lat itrudo mi powiedziec kiedy są zauważalne efekty) -nafta kometyczna,do kupienia w aptece(chcoaciaż wiele osób mówiło ,że trudno ją zmyć)ale tak dokładnie to nie wiem jak się ja powinno stosować To chyba tyle ,jeżeli chodzi o naturalne sposoby. A takie kupne rzeczy to wiadmomo, przede wszystki nabłyszczacze i jedwab do włosów np.Gliss Kur, a także profesjonalne odżywki i maseczki(mogę ci polecić maseczkę z bambusa Dory,koszt.ok37zł w aptece,poszukaj w wyszukiwarce info o niej, na stronie www.cosmeticididora.com jest spis aptek gdzie mozna je dostać ,są tez na www.aptecus.pl ). Tak w ogóle to trudno powiedziec co jest dobre,bo każdy ma iine włosy, dla niektórych to będzie dobre ,dla innych beznadziejne ale co innego będzie dla nich odpowiednie. Tak więc najlepeij próbować na sobie,a nie sugerowac się opiniami iinych. A i jeszcze WAX,dostępny w aptece (jak dla mnie to beznadzieja),możesz spróbowac,drogi nie jest,najwyżej sprzedasz kolezanką.

Gość szaninka do a ja
jeżeli chodzi o te błyszcące włosy,sposobów jest wile (możesz nawet poszukać w wyszukiwarce). Jeżeli chodzi o naturalne spsosby to mogę poradzić ic tak: -płukanie włosów piwem -stosowanie soku z cytryny+kilka kropel wódki(chociaż ja jakichs spektakularnych efektów nie zauważyłam) -po umyciu włosów polać włosy szklanką ciepłego mleka,wetrzec co się da we włosy i zawinąć w ręcznik (albo pieluchę,ale nie pampersa ;-) ) pozostawic na 10 min (nie dłużej!)i spłukać,troche to smierdzi,ale efkety widać(przynajmniej na mioch włopsach) -po umyciu wlosów ,polać je jajkiem(możesz dodac troche soku z cytryny i wódkę-)i chwilke poczekac jakieś 2 min. moja koleznaka stosowała taką kurację(do tego płukała włosy rumiankiem,żeby miały jasny blond kolor)i miała śliczne włosy-gładkie,baaaardzo lśniące i zdrowe(ale niestety stosowało to nie dośc,że do każdego mycia to jeszce przez wiele lat itrudo mi powiedziec kiedy są zauważalne efekty) -nafta kometyczna,do kupienia w aptece(chcoaciaż wiele osób mówiło ,że trudno ją zmyć)ale tak dokładnie to nie wiem jak się ja powinno stosować To chyba tyle ,jeżeli chodzi o naturalne sposoby. A takie kupne rzeczy to wiadmomo, przede wszystki nabłyszczacze i jedwab do włosów np.Gliss Kur, a także profesjonalne odżywki i maseczki(mogę ci polecić maseczkę z bambusa Dory,koszt.ok37zł w aptece,poszukaj w wyszukiwarce info o niej, na stronie www.cosmeticididora.com jest spis aptek gdzie mozna je dostać ,są tez na www.aptecus.pl ). Tak w ogóle to trudno powiedziec co jest dobre,bo każdy ma iine włosy, dla niektórych to będzie dobre ,dla innych beznadziejne ale co innego będzie dla nich odpowiednie. Tak więc najlepeij próbować na sobie,a nie sugerowac się opiniami iinych. A i jeszcze WAX,dostępny w aptece (jak dla mnie to beznadzieja),możesz spróbowac,drogi nie jest,najwyżej sprzedasz kolezankom.

Gość i jeszcze jeden sposób
właśnie się o nim dowiedziałam: na mokre włosy nałożyć olejek rycynowy(w aptece 2zł) i po 5 min. spłukac zimna woda najlepiej z soskiem z cytryny.

Gość a ja
Serdeczne dzieki Szaninko. Z tych netad na błyszcace włosy próbowałam cytryny i jajka zmieszanych z oliwa z oliwek i nawet cos działa,ale zeby był naprawde duzy efekt chyba trzeba stosowac regularnie a z tym mam problemy:), sprobuje tego mleka tak jak pisałas i chyba kupie sobie ten jedwab- słyszałam ze jest dobry. A i jeszcze jedno pytanko mam gęste, ale cienkie włosy, które maja tendencje do podkrecania sie z przodu. Jestem juz troche zmeczona prostowaniem ich( z podkrecaniem ich tez jest problem, bo z tyłu są proste jak druty) Jakiego rodzjau fryzury dobrze wygladaja na takich włosach??( chyba troche odbiegam do tematu;p) Jeszcze raz dzieki:D

Gość AgnieszkaEwa
To teraz ja poproszę o rade, twarz raczej okrągło-owalna, oczy brązowe dosyć intensywna barwa z ciemna oprawą, ciemnymi gęstymi brwiami, skóra o kolorycie raczej w toancji zóltej , bardzo szybka opalajacą sie na zoltowy brąz,naturalny kolor włosów to orzechowy...przechodzilam wszystkie chyba mozliwe kolory z wyjatkiem czerwnieni...zazwyczaj pozostawalam przy blond baleyage. Z gory dziekuje:), amoze jakas sugestia odnosnie fryzury , twarz nieco "brodzikowata"