Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Gość serdunio88
qrcze ale przypał cos mi sie z netem dzieje (znowu cham sie zawiesza) i tyle razy mi sie to wkleiło sorry...

Gość serdunio88
„Kochaj i nie zadaj z byt wiele. Po prostu kochaj” „Nikt nie powierza swoich marzen tym, którzy mogą je zniszczyć” „Życie nauczyło mnie cierpiec w milczeniu” P.Coelho „Czarownica z Portobello”

Gość ifidenia
„SAMOTNOSC JEST WTEDY KIEDY KRZYCZA W GLOWIE WSPOMNIENIA A SCIANY SZEPCZA CI DO UCHA ZAPOMNIANE HISTORIE, A TY MASZ MAJKE I JEJ SMIECH KTORY ZAGLUSZA TO WSZYSTKO” - od drogiego przyjaciela... „Przyjaciel to taki ktoś kto dla Twoich łez poświęci uśmiech” „Pragnę, by każdy z nas powtarzał sobie co dnia: Nie możesz niczym bardziej przysłużyć sie swoim przyjaciolom, jak tym, ze nie popsujesz im ich radosci, owszem, powiekszysz ja biorac w niej udzial” J.W. Goethe „cierpienia mlodego wertera” „bo warto miec marzenia i czekac ich spelnienia” „czlowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, ktore zywi do innych, ale i za te ktore w kims budzi” z fimu... „ po co sie wkurzac skoro dookola jest tyle piekna. Czasami patrze na to piekno i mam wrazenie, ze moje serce napelnia sie nim i zaraz peknie” „jak mozna skonczyc ze swoim zyciem kiedy na swiecie sa poziomki” Roma Ligacka "Co to jest prawdziwa miłość, wiedzą tylko kobiety brzydkie, piękne - umieją zaledwie uwodzić" Nikt nie wydaje się bardziej obcy niż ktoś, kogo się kiedyś kochało"

Gość Tvalia
'slysze glos zegara, i widze ciemnosc nocy. Bo leze tutaj sama, a ta noc- tak powoli mijja'

Gość serdunio88
"Gdy Bog sie ie zjawia sam musisz sie zajac swoim gównianym zyciem..." z filmu"Skazany na piekło" "Ofiaruje Ci sympatie- a Ty co ?Gowno..."qrcze nie pamietam z jakiego to filmu"/

Gość monoo
-może miłość nie jest dla mnie? - moze

niech będzie pochwalony Pan nasz Jezus Chrystus. koło Szeherezady przechodziłem i patrze stoi ta kobieta taka jakaś dziwnie wyglądała a ja w Boga wierze to żal mi mi się jej zrobiło to mówię pójdziesz zemną tu niedalekodo Wielkiego Ryśka. Rysiek ma meline całkiem niedrogo bierze, śledzia można tak kupić i sarneczyne jego teść robi to lepsze od szynki ja wole, to wypiliśmy tam pół Bursa z nią i z Ryśkiem i ona mówi że ma dzieci duże pytam, ona że no jedno 4 drugie 2 .... nie dwa i pół nie dobrze mówię cztery i pół i dwa lata. To miałem akurat te pieniądze co dostałem jak wychodziłem to dałem niech kobieta kupi jakieś pomarańcze tym dzieciom akurat jakoś się tak wigilia zbliżała cukierki jakieś... no niech dzieciaki mają coś takiego od życia nie ty potem wchodze do Starego Marysiateg, znasz Starego Marysiatego on też ma meline tylko że droższą, ja patrze a ta kurwa tam z tym Starym Marysiatym siedzi i wódke pije i tak żeby nie skłamać no pół litra już do połowy odpite to ja mówie to ja ci dałem pieniądze żebyś dzieciom pomarańcze kupiła a ty tutaj na melinie z pijakami wódke pijesz no to ci mówie to tak jak stałem to ją jebłem młotkiem a takim fest półtora kilowym no ze łba to niebyło co zbierać. Wyrwałem chwasta. :)

Gość Lisia
Jonatan Carroll "Zakochany Duch" "...powiedziała, że zamierza kupić bezpańskiego psa. Chciała jechać do schroniska i zrobić coś, czego się nie robi: kupić psa, który siedział tam najdłużej. - A jak będzie miał wszy? - zapytał pół żartem pół serio- Paskudny charakter i dziwaczne choróbska? Uśmiechnęła się i wzruszyła ramionami. -To wezmę go do weterynarza. Wszy i choroby nie są mi straszne. Chcę, żeby miał coś z życia, zanim umrze." Bohaterka ma złote serce :*

Gość inka......
"Last night I asked my angel to watch over you....but he come back soon... I asked:"why??" he smiled and said: "n angel dosen't watch over another angel"" "You lool like an angel walk like an angel talk like an angel but I got wise You're the devil in disquise oh yes you are DEVIL IN DISCQUISE You fooled me with your kisses you cheated and you scheamed heaven knows how you lied to me you're not the way you seemed you look like an angel walk like an angel talk like an angel but I got wise I thought that I was in heaven but I was sure surprised heaven help me I don't see the devil in your eyes"

\"Wolność to stan ducha. Wolność to nie odrzucanie kompromisów lecz świadomy wybór i zgoda na wszystkie konsekwencje tego wyboru\" \"Co jest raz dotknięte albo ujrzane, nigdy nie może zostać zapomniane i zajmuje wszystkie myśli doprowadzając Cię do obłędu\" Zahir -Paulo Coelho

Gość Mruu
"Czas nie kutas-nie staje" -tytułu książki nie pamiętam, ale pamiętam, że z Grocholi. oraz: "Nie patrz się za siebie, Twoje szczęście wszystkich jebie." -z nikąd, ale życiowe.

Gość alive.queen
hej, a ja mam kilka cytatów z \' Szanghajskiej kochanki\' Wei Hui \'Znalazłam ciebie i postanowiłam w ciebie uwierzyć.Nie zostawaj ze mną tylko z ciekawości, lecz nie zostawiaj mnie tak od razu.\' \'Przyszłość to pułapka zastawiona w ludzkiej głowie.\' \'Miłość to najpotężniejsza rzecz na ziemi. Może nauczyć latać i zapomnieć o wszystkim innym. \' \'Ludzkie przeznaczenie jest jak sznurek latawca. Jeden koniec tu, na ziemi, a drugi w niebie. Przed przeznaczeniem nie da się uciec.\' \'Nieznana część życia jest tą, dla której warto żyć. \' \'Nikt go tego nie uczył, a jednak miał dar, potrafił pomóc mi pofrunąć. Nie płacz, nie mów o rozłące. chcę tylko odlecieć na drugą stronę nocy.\' \'Nasze życie jest krótkie i gorzkie, a romantyczne marzenia giną bez śladu.\' \'Popełnić błąd przy wyborze chłopaka to dla kobiety największe upokorzenie.\' \'Kiedy się zdecydujesz, rób, co masz robić, i przyjmij konsekwencje.\' \'Użalanie się nad sobą zasługuje na pogardę.' \'Kiedy pęka serce, rozlega się trzask, bardzo lekki i bardzo cichy, przypominający rozłupywanie drewna.\' \'Umierający nie mają szansy wytłumaczyć się nad żywymi.\' \'Nie musisz się martwić. Kiedy się obudzisz jutro będzie dzień po tym , który się skończył.\' \'Bóg uważa, że ma prawo gasić wszystkie gwiazdy za każdym razem, kiedy zbiera mu się na płacz.\' \'Aby osiągnąć koniec, każda historia musi zapłacić swoją cenę.\' \'Jesteś całkowicie niewierna, a jednak całkowicie godna zaufania.To przeciwieństwa, ale ty je łączysz.\' \'Chyba wiedział, że mu się przyglądam, ale nigdy nie powiedział ani słowa.\' na razie tyle z tej książki gdyż jeszcze nie przeczytałam całej.Ale warto ją przeczytać :)

Gość puszu_puszu_puszu
I'm not selfish, I just want you for my own.

\"Ilekroć przekonasz się, że jesteś po stronie większości, nadchodzi czas na zmiany\" Mark Twain \" Pracując przykładnie przez osiem godzin dziennie, możesz w końcu zostać kierownikiem i pracować dwanaście \" \"The woods are lovely, dark and deep. But I have promises to keep, And miles to go before I sleep, And miles to go before I sleep.\" Robert Frost

Gość pre4
" I forgot that I might see, So many beautful things. I forgot that I might need, to find out what life could bring " Andain , beautiful things "jesli chcesz sprobowac i ocalic mnie, wtedy wez moje serce, lecz nie ran mnie, jesli poczujesz, ze juz mozesz mnie opuscic- zrob to"

Gość Lisia
"Urok psiego żywota polega miedzy innymi na tym,że psy nie znają pojęcia "przyszłości". Wszystko dzieje się w tej chwili, a jeśli ta chwila oznacza ciepły kąt i pełną miskę, to życie jest dobre"

\'Na Twój widok przypomina mi się, że życie jest prezentem\' \"Whidper- nawiedzony dom\" Isabel Abedi

Gość Bee 5858
Szczęście nigdy nie daje-ono tylko pożycza... Kiedy życie podsuwa Ci pod nos cytryne, powiedz \'O tak-lubie cytryny...\' i zapytaj \'Ej a masz więcej?!... \' Widziałem przyszłość-jest taka jak teraźniejszość, tylko dużo dłuższa Czasami jesteś owadem, a czasami szybą o którą on się rozbija... Jeśli Ci się wydaje że wszystko maasz pod kontrolą, to znaczy, że nie posuwasz się wystarczająco szybko... Problemem nie jest sam problem, lecz Twoje do niego podejście... Jeśli nie znajdziesz czegoś w indeksie-przejrzył dokładnie caly katalog. Z trzydziestu sześciu metod uniknięcia katastrofy, najlepsza pozostaje ucieczka. Życie jest takie...takie, no... Twoje czyny przemawiają tak glośno że nie słysze Twoich słów!! Aby odkryć jakie zmiany zaszły w Tobie, najlepiej wróć do miejsca, które jest takie jak kiedyś... Twoja druga strona nie jest ani prawa ani lewa... Jedynie kochankowie chodzą ubrani w promienie słońca... Dzięki temu że jest czas, nie wszystko dzieje się naraz Często trzeba poprostu wywrócić wszystko do góry nogami... Gdy nadchodzi lato dusza aż rwie się do śpiewania :) A później cały wszechświat wybuchnie tylko dla Twojej przyjemności... Dwa składniki mojego życia to: 1)Myślenie o Nim. 2)Unikanie myślenia o Nim... Prawdopodobieństwo rażenia piorunem wzrasta gdy stoisz pod drzewem, wygrażasz pięścią i krzyczysz \'Mam gdzieś burzę!!\' Wiele jest takich rzeczy, które już dawno byśmy wyrzucili, ale boimy się że ktoś mógłby je znaleźć... Z punktu widzenia aerodynamiki trzmiele nie mają prawa latać...ale trzmiele o tym nie wiedzą i latają sobie dalej... :) Teraz o nic mnie nie pytaj. Mam zły humor i zapewne zaraz zaczne się z Ciebie nabijać... Potrząśnij lekko to się otworzy... Oczywiście że już to znalazła-gdyby tego nie znalazła to nadal by szukała... Nakazują nam kochać i naszych przyjeciół i naszych wrogów. Prawdopodobnie dlatego, że to jedni i ci sami ludzie... Marzenia-odzwierciedlenie naszych pragnień.... z książki \'Stoważyszenie Wędrujących Dżinsów\'

Gość nevermind
" Jeżeli odchodzisz do faceta to trzmaj sie od niego jak najdalej. Nawet jeżeli serce miałoby Ci pękać w bólu" Magda M '1.Bądź szybki. Przed skutkami prędkości może Cię uratować jeszcze większa prędkość 2.Bądż wyrozumiały. Jako jeden z niewielku odczuwasz przyjemność jazdy. 3.Bądź gotowy. Kiedy wsiadasz na motocykl, Giganci grają w karty o Twoje życie. 4.Bądź ostrożny w interesach. Kiedy kupujesz motocykl, nie miej przy sobie pieniędzy. 5.Nie pożyczaj motocykla przyjacielowu, lecz wrogowi. 6.Nie wierz fabrykantom. Motocykle są jednoosobowe. 7.Nie namawiaj. Niech jeżdźą ci, którzy muszą 8.Ulegaj prostym uczuiom. Raz w roku pojedź w stronę zachodzącego słońca.' Marcin Osikowicz - 'Dawca' 'Palce wskazujące obu rak dwa razy pod obojczyk, potem dwa razy w kierunku rozmówcy. "Kocham Cię". to takie proste...' - 'Samotność w sieci' - Janusz Wiśniewski. -- - Zrobię dla Ciebie wszystko !! - Nie trzeba wszystko. - A co trzeba ? - Tylko mnie kochaj ;)

Gość Lisia
Jonathan Carroll " Głos naszego cienia" takie tam : "Ojciec pali papierosa, jak zwykle zaciągając się głboko. Kiedy byłem mały, spytałem go raz, czy dym dochodzi mu do nóg." "Zadawał się z bandą tępaków, którzy zamiast rozmawiać , palili marlboro i pluli na zemię..." ;p

Gość Lisia
" POCZUCIE WINY DAJE SIę MODELOWAć . To zabawny rodzaj gliny; jesli umiesz się z nim obchodzić, możesz je ugnieść i uformować jak tylko zechcesz" "Głos naszego cienia" J. Carroll :)

Gość Lisia
" - Czy tutejsze lato jest zawsze takie parne, Joe ? Czuję się tak jakby dyszał na mnie wielki pies "

Gość nevermind
'' Jeśli zapytasz, co kocham najbardziej... Odpowiem że życie... Ty odwrócisz się i odejdziesz... ...nie wiedząc, że moim życiem jesteś Ty '' ;)

\"Może nie wystarczę, ale będę tuż obok.\" Nie ma mnie dla nikogo - Paktofonika

Gość Lisia
Herlan Coben :::Najczarniejszy Strach::: o kobiecie, Bohater o swojej EX "Była nie tyle ładna, ile gorąca jak piec...miała tak kształtną, pełną krągłości figurę, że niczym ze starego migotliwego projektora filmowego biło z niej słowo "SEX". Cóż z tego, że nie była piękna. Piękno miało niewiele wspólnego z seksapilem."

Gość ciekawostkaa
"Wacek był tak rozlazły jak zwinięte w wężyk ekstrementy. Ssała go, nie przejmując się tym... Jego Ptak zaczął rosnąć w jej ustach. To ją zaskoczyło. Alois zwykł być miękki. Ale teraz znów był mężczyzną! Gwałtownie się obrócił i lepkimi od jej soków ustami zaczął całować jej twarz i usta całą pasją, na jaką było go stać, gotowy, by zanurkować w nią nabrzmiałym Ptakiem, wejść w nią naprawdę głęboko" autor - Norman Mailer - nagroda za najgorszy opis sceny miłosnej w historii literatury

Gość Lisia
H. Coben -''- :) "...spotkanie dawnej miłości zawsze wyzwala w człowieku nostalgię. Rozpościera się przed nim droga, którą nie poszedł, wielki znak zapytania, perspektywa całkiem innego życia, gdyby wszystko ułożyło się nieco inaczej ..." hmmmm...? rzeczywiściee....