Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex

Co zrobić aby rzucić palenie papierosów

Polecane posty

dzień dobry! Wstawać! Pobudka ! zapraszam na kawkę. Jaka pyszna bez petka. Ciotka a Ty gdzie? Koniec z niedzielnym leniuchowaniem. Niedziela się skończyła więc melduj się. Ja wczoraj cały dzionek w gościach. Super było, wreszcie chwila relaksu.

Hej. Co z Wami ???????????????????????? hugo jest usprawiedliwiony i Betty tez , ale reszta?????????!!!!!!!!!!!

Ja też proszę o usprawiedliwienie,wziąłem z żoną 2 dni wolnego z urlopu z uwagi na szczególny dzień - moje dziecko po raz pierwszy szło do szkoły.Z żoną zaprowadziliśmy naszą pociechę.Mówię Wam jakie to niesamowite uczucie:) Mamy pierwszoklasistkę,że hej! Nadal nie palę i cieszy mnie że daje radę.Ciotki córka też pierwszy dzień w szkole? Zupełnie mnie nie dziwi że jest podekscytowana i nie ma Jej tu z nami? Mam nadzieję że nie pali? Imkuś powodzenia życzę,bgrygor dobrze się spisałaś,fajnie że nie palisz!.Bettinka zaraz się pojawi? Z Hajką mam kontakt na Biomedicalu zaraz sobie popiszemy! Miłego wieczoru życzę 🖐️ Tomek

Witajcie moi drodzy,ja też się dziwię,że przez cały dzień CIOTKA się nie odezwała,pół dna IM-KA ją wzywa,a tu nic,cisza.Nie chcę krakać,ale boję się nagorszego,bo CIOTECZKA tak ma,że jak zapali po przerwie to ma kaca moralnego i takiego doła,żę przez jakiś czas milczy.Mam nadzieję,że się mylę,oby tak było.SKOŁOWANY jak Ty mnie znasz i wiesz,że to moja pora na odpalenie kompa.Z HAJECZKĄ też jestem w kontakcie,pozdrawiam i życzę dobrej,spokojnej nocy,trzymajcie się,cześć.

Witajcie. Skołowany to powodzenia dla pociechy w szkole, aż bije z Ciebie radość i duma. I tak trzymaj. Masz dla kogo byc silnym. Pomyśl jak \a Twoja żona i dziecko będą z Ciebie dumne. A i te "inne" sprawy napewno nabiora innego wymiaru, więc żonka będzie baaaardzo zadowolona :) A i jeszcze ten zapach mężczyzny a nie fajek. No aż jej zazdroszczę bo ja mam póki co palacza w domu. Bettinko kochana, niestety ja też mam takie przeczucie, że Ciotka zapaliła. To nie jest do niej podobne. Ciotka jeśli Twoja nieobecność jest spowodowana tylko brakiem czasu to chociaż napisz jakieś zdanie, jedno krótkie aby nas uspokoić, a jeżeli jest inaczej to też napisz. Ja popijam właśnie kawkę, oczywiście BP. O sobie powiem tak. Jest mi w dalszym ciągu bardzo cięzko, chociaz to tydzień, ale oswoiłam się juz z myślą, że tego papierosa nie będzie w moim żciu i ten brak nie wywołuje już u mnie paniki. Stwierdzam po dogłecnym przeanalizowaniu, że przy fajkach mnie trzymał tylko STRAch nic więcej. No chyba z tego co pamiętam to Hugo już dziś na wakacjach. Ale ma super.

hej hej jestem jestem kochani nie było nawet kiedy dojść do kompa sorki brak czasu,tak tak a do tego jeszcze córcia i jej pierwszy dzień w szkole.Napisze teraz krótko bo nie mam możliwości więcej ale nadrobię wieczorem ...powiem tylko że strasznie mi ciężko ojjjjjjjjjjjjjjj chyba aż na bardzo ja nadal bardzo się boję ---- walczymy i pachniemy i tego się trzymamy papa musze już uciekać potem po 16 będę:)

Gość nieważne_ kto
No to super,jeszcze tylko kilka kont usuńcie z nalogow i będzie atmosfera oczyszczona. Jak na razie to sprawujecie się dobrze,ile to już mniej? 2,3 konta?:D

CIOTKA,gdzie się podziewasz,mogłabyś wrócić do nas,jest mi w tej chwili bardzo ciężko,dzisiaj musiałam podjąć trudną decyzję dotyczącą eutanazji mojego pieska Miśka,który towarzyszył mi ponad 12 lat,nie miałam innego wyjścia,był bardzo chory i cierpiał,ja też

Witam, Bettinko bardzo Ci współczuję z powodu pieska.Niestety nie mamy wpływu na takie smutne zdarzenia.Kiepskie to pocieszenie,ale żeby Ci nie było smutno możesz wziąć innego pieska ze schroniska za symboliczną złotówkę.Ja również mam psa i kota; na samą myśl że może mi się coś podobnego przydarzyć skóra mi cierpnie.Dziś nadal emocje związane ze szkołą mojej pierwszo-klasistki,ale nieco mniejsze.Przyszla z pomocą babcia,ktora będzie odbierać naszą pocieche ze szkoły.Ależ się rozgadałem- przepraszam,przecież to topik o rzucaniu palenia,a nie o szkole! Imkuś widzę że dobrze sobie radzisz BP. ja również całkiem niezle się trzymam.Wczoraj minął tydzień odkąd rzuciłem definitywnie. Ciotki post jest zagadkowy,zdaje się nadal pali? Ale to jest Jej sprawa,na to nie mamy wpływu,powinna sama zrozumieć że robi krzywdę sobie, swoim bliskim! Każdy jest kowalen swego losu! Wszystkim życzę powodzenia,nie palcie bo to w niczym nie pomoże! Pozdrawiam pachnaco,Tomek

Gość Ty Wiiktoria
przestań wreszcie węszyć po naszym forum ,ok? Co,nie pamietasz ile dni rzekomo nie palisz? Zapisz sobie.

hej też usunełam konto z nalogow ale sama nie wiem po co chyba dlatego że chce zapomniec o tej stronce i o motywatorze w końcu chce przestac liczyc dni niepalenia :P co tam u was???Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie musze zaznaczyć że jestem tu nowa myśle że mnie nie wygonicie hehe

Tomek, super, że tak się trzymasz. Widzę w Twoim poście więcej spokoju i tak trzymaj. Mnie osobiście nie zdziwił post ciotki, bardziej niepokojące jest to, że już nie pisze. Też myślę, że pali. Ciotka odezwij się bez względu na wszystko! Bettinko, tak mi przykro. Osobiście w domu mam kota, ale dzikiego, który lata tylko po podwórku i nawet pogłaskac się nie da, oraz rybki w akwarium.

HEj HEJ no no tylko trochę mnie tu nie ma i takie podejżenia --oj oj oj nono nie ładnie.. jak na razie jestem czysta i pachnąca... tylko wcale nie jest mi lżej :( strasznie mnie męczy jeszcze tak nie miałam... a przecież już kilka razy rzucałam ..wcześniej to jakoś z dnia na dzień było mi lepiej a teraz mam odwrotnie jest strasznie męczę się okropniście i do tego jeszcze problemy w pracy boję się że coś się popiepszy i ruszę po fajkę bo jak w grę wchodzą nerwy i stres to moja psychika jest słaba tak poległam już kiedyś więc uwieżcie mi że bardzo sie tego boję--- by nie doszło do najgorszego ,,bym znów nie dała dupy,, Boże wieżę ze wszystko się ułoży i jakoś dam radę i że w pracy będzie ok bo szykują się zwolnienia i.t.p ..BARDZO SIĘ CIESZĘ ZE WAM IDZIE TO JAKOŚ TAK ŁAGODNIE AŻ ZAZDROSZCZĘ ALE TRZYMAM SIE i to mnie bardzo cieszy:) ( A NERWOWA JESTEM JAK CHOLERA:()

IMKA spokojnie ja Ci dam palić szogunie TY nie wolno zakaz i koniec i spoko spoko jestem nie uciekam nawet jesli bym skończyła na fajce (broń BOŻE oczywiście)

ciotka to nie dobrze z tą pracą. A w domu jak powstrzymujesz się czy wydzierazsz na wszystkich. Nie myśl sobie, że mi jest łatwo. Ciągnie jak cholera, tak samo jak ciebie, też mi się wydaje że wcale nie mniej, tylko jakoś tak juz przywykłam do nie palenia. W domu dre sie na wszystkich a za chwilę juz jestem słodka. Mam takie wybuchy agresji, że szok. Jedynie w stosunku do synka staram się trzymać fason, bo co to biedne dziecko winne, że mama taka głupia. Myśl pozytywnie. Ja sobie w koło powtarzam, ze co mi da użalanie się nad sobą skoro i tak nie zapale. I to pomaga.

Betinko Ty moja kochana przepraszam że nie było mnie w chwili kiedy naprawdę bardzo tego potrzebowałaś wybacz proszę ..Wiem co czujesz dokładnie wiem ,,,,bo to samo mnie spotkało i nawet wiek pieska ten sam ( 12lat) ,,mój też tyle czasu był moim towarzyszem tylko Ty potrafiłaś mu skrucić jego mękę że nie cierpiał a ja nie zdążyłam i nie miałam możliwości.. Fafik (mój psiak) bo tak się nazywał odchodził na moich rękach i to w strasznych mękach i wiesz mi że nie ma nic gorszego jak to że patrzysz na mękę ukochanego psa i nie jesteś w stanie nic zrobić to jest okropne.. pamiętaj że jeśli cierpiał i podjełaś decyzję o eutanazji to tylko z miłości .Ja jestem miłośniczką psiaków obecnie mam dwa pekinczyki i jeśli mogę Ci coś doradzić to,, to co powiedział Tomek przygarnij psiaczka biednego któremu dasz miłość a on zastąpi ci pustkę i będzie twoim towarzyszem.. A JEŚLI CHODZI O MISIA to weś ładne zdjęcie i ładna rameczkę przywieś w widocznym miejscu żebyś go dobrze widziała i żebyś mogła sobie do niego pogadać -------ja tak robiłam i pomogło.. Betinko będzie dobrze tylko trzeba troszkę czasu-- kochana trzymaj się mocko ...buziaki ,,, ściskam CIĘ i jestem z Tobą....

IMKA przez to że tak się drę to jeszcze trochę a zachrypnę ..drażni mnie wszystko okropniście ...staram się nie wyżywać na córci ale są sekundy kiedy wcale nad sobą nie panuję ,, i to jest najgorsze .Ty widzę że masz super nastawienie a ja mam tak że w jednej chwili wiem że już nigdy nie zapalę i powtarzam sobie to co rusz a za chwilę że nie dam rady nie wytrzymam i kużwa ja już sama nie wiem czy wytrzymam czy nie ojej już mi się wszystko kiełbasi.. jednym słowem boję się jak cholera cierpię i nie wiem czy dam radę choć w sercu w duszy słyszę głos tak tak uda ci się ech nie wiem może dlatego że mam problemy w pracy cholera wie nie chcę już pękać nie chcę już zawieść sama siebie i innych co za kurest..ok starczy biadolenia trzymam się i oby tak pozostało -- tak na marginesie to nie kumam czemu teraz jest mi tak ciężko wcześniej było lżej i myślenie było lepsze ech kończę bo już nie wiem co piszę haha wszystko mi się mota:)

Ciotka to jest tak, ze zalezy na jaki moment w życiu natrafimy z tym rzucaniem palenia. Ja tez mam teraz problemy i to finansowe, poważne, i też wydaje mi się ,że rzucam tak bez przekonania. Jednak obiecałam sobie, że tym razem nie odpuszczę, bo przeciez w życiu bywają różne momenty, lepsze i gorsze i gdybyśmy mieli za każdym razem w tych gorszych momentach zaczynac palić to nigdy byśmy nie rzucili, rozumiesz! Niech się dzieje co chce powtarzaj sobie w koło, że biadolenie nic ci nie da i już. Przecież Ty nie chcesz palić tak. A w paleniu trzyma cie uzależnienie narkotykowe. Teraz jestes skołowana bo przemawia przez ciebie strach, ze już nic nie będzie takie samo bez papierosa, ale pomyśl, że jest lepiej, że nawet jeśli wywalą cie z pracy to znajdziesz inną i będziesz mieć i tak więcej kasy, bo nie będziesz palić tak. Ja 5 lat temu po kilku latach pracy w firmie w której bardzo dobrze zarabiałam zwolniłam się sama z dnia na dzien i zostałam z zasiłkiem dla bezrobotnych. Budowaliśmy wtedy dom mieliśmy kredyt, ale zawsze sobie powtarzałam, ze jak będzie zdrowie to jakoś damy rade i daliśmy. Co prawda odbija to się jeszcze na nas ale już niejest tak źle. A jeśli będziesz palić to dotaniesz w końcu jakiejs okropnej choroby i urzesz. Twoja rodzina, córcia zostanie sama ....Co chcesz tego!!! Chcesz żeby odwiedzał a twój grób, chcesz żeby dorastała bez mamy, żebyś ty tego nie widział, nie mogła z nią porozmawiac o pierwszych miłościach, niepowodzeniach. Pomyśl!!!! Co jest dla Ciebie ważne w życiu? Papieros czy rodzina! Wybór nalezy do Ciebie....

Witam Was moi drodzy.Najważniejsze że zdecydowaliście o rzucaniu palenia.Moim zdaniem nie ważny jest kalendarz,ilość dni BP.,ale to że udało się Wam rzucić palenie.Imkuś,Ciotka i nowe osoby które przybyły do nas dobrze że nie palicie.Mnie jakiś tam motywator nie interesuje,istotne że od długiego czasu nie palę.Po takim okresie nie liczy się dni,jest satysfakcja. Bettinko współczuję z powodu utraty pieska!Pozdrawiam 🌻

Witajcie kochani,SKOŁOWANY dzięki za słowa wsparcia.Gratuluję Ci tygodnia BP,teraz pójdzie już z górki.IM-KA Tobie też wielkie dzięki za wsparcie w tym ciężkim dla mnie czasie,na nowego pieska nie jestem jeszcze gotowa,ale pomyślę.CIOTKA to dobrze,że nie palisz,ja rozumiem,że stress może spowodować chęć zapalenia,a zobacz ja teraz przechodzę ogromny stress i co miałabym zaprzepaścić prawie pół roku niepalenia?CIOTKA tak pięknie napisałaś o miłości do naszych zwierząt,że łza się w oku zakręciła,masz w sobie dużo empatii dla drugiego człowieka.Cieszę się,że znowu sobie z IM-KĄ rozmawiacie,bardzo Was dziewczyny wspieram i TOMKA też.ELWIRRA dzięki.Pozdrawiam dobrej nocy.

Dzień Dobry wszystkim. Witam w ten chłodny poranek. Ja juz po kawce. A Wy? Ciotka mam nadzieje, że postawiłam Cię do pionu. Bettinko, czas leczy rany. Jestem z Tobą. Tomek, jak tam dzisiaj? Jak Twoja uczennica? Elwirko dzięki za wsparcie. Przypomnij mi ile Ty juz czasu nie palisz? Ja dzisiaj obudziłam się z gonitwą myśli. Pierwszą moja myślą po przebudzeniu był papieros. Musiałam nieźle sie nawalczyć , aby odgonic myśli w sklepie. Jkais kryzys mnie dopadł. Życzę wszystkim miłego dnia.

witam wszystkich .........................Imkuś tego właśnie potrzebowałam ale mnie ustawiłaś do pionu dziękuję CI jesteś wspaniała,, jak czytałam to się poryczałam och dziękuję Ci że tu jesteś i że mi teraz tak bardzo pomogłaś brak mi słów żeby wyrazić co czuję,, dziękuję dziękuje bardzo Ci dziekuję....................masz rację nie chcę palić i rodzina jest najważniejsza niech się dzieje co chce musimy wytrwać i wytrwamy bo mamy dla kogo żyć ..Teraz czuję w sobie tą moc której mi brakowało dam radę już się nie poddam jak będzie mi ciężko to przeczytam post który mi napisałaś i będzie ok.. Tak się ciesze że jesteśmy tu że możemy sobie wzajemnie pomagać to jest piękne ,wspaniałe i takie WIELKIE ŻRÓDŁO siły że cho cho ... wreszcie mogę napisac ulubiony tekst mam wyjeb..e na chwasta ochhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tak tak uuuuuuuuuuuuuuuu jak mi dobrze jaka ulga :):):):):):):):) teraz to bym wydarła japę ale nie pod wpływem nerwów tylko z radości IMKUŚ buziaki od cioci takie wielkie wielkie maszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:):):):):):):) JUHU :)

BETINKO napisałam to co czuję a twój piesek będzie zawsze z Tobą bo masz go w sercu i dla ciebie będzie żył wiecznie a co do nowego przyjaciela czworonoga to sama zdecydujesz jak nadejdzie odpowiednia chwila ściskam Cię i jak trzeba to płacz tylko pamiętaj że jak by umiał MISIU mówić to by powiedział dziękuję >>>>> ściskam Cię cieplutko i nie martw się wszystko pomalutku się ułoży wiem bo już przez to przeszłam

Gość złodzieje i kłamcy z PO
Aby nie palić papierosów, należy pomyśleć o tym, że nie dożyjesz emerytury, w ogóle nie stać Cię na papierosy, zdrowie będzie ciężko utrzymać w dobrej kondycji, gdy takie podwyżki ciągle, a papierosy to już w ogóle Cię zabiją. A lubisz, jak Ciebie Tusk okłamuje i okrada? Skala emigracji od 2005r. czyli objęcia rządu przez Tuska wzrasta i wzrasta. Podatki, które były na i tak już wysokim poziomie Tusk podwyższył, choć twierdził, ze tego robić nie będzie. ACTA - uwolnienie internetu od pedofilii, prostytucji i handlu narkotykami - tak, aby tylko PO mogło handlować i miało monopol, a dzieci, rodziny Tusk ma gdzieś. Komorowski twierdzi, że naród poznał się na obłudzie, kłamstwach, zdradzie - tak - na zdradzie i kłamstwach PO się poznał i dalej poznaje. Marcin P. i Michał T. ukradli 240 milionów zł, poszło to do Niemiec - w końcu najlepiej wspierać bogatych, a biednych dalej wyzyskiwać i obwiniać naród - jak to Komorowski zrobił publicznie - Komorowski widzi winę w aferze Alpen Gold po stronie zwykłych obywateli, którzy powinni byli zrezygnować z chęci zysku, bo przecież każdy biznes może się nie udać i jak powiedział - są sobie sami winni. Tusk, Komorowski i cała reszta, wraz z agentami KGB i szpiegami z całego świata, wpuszczonymi do Polski lekką rączką po zamachu w Smoleńsku, śmieją nam się w twarz, mówiąc, że takie są trendy europejskie, sami sobie jesteśmy winni, decyzje niepopularne muszą i będą podejmowane. Pamiętajcie też cały czas o monopolu z handlu narkotykami. W USA taki proceder stosuje niemal cała władza i kręci tym biznesem w zamian za milczenie mafiozów i nie wchodzenie sobie w drogę - w miarę możliwości. Lubisz być okradany i okłamywany, tak aby lepiej się żyło Grekowi, Hiszpanowi, Francuzowi, Niemcowi, Włochowi, a nie Tobie? Lubisz zdychać z głodu, podczas gdy Tusk ładuje polskie pieniądze z rent i emerytur do biedniejszej od Polski Hiszpanii, Grecji i Francji - 17 mld zł? http://w290.wrzuta.pl/film/9WIMKdCMfNK/donald_tusk_-_naczelny_klamca_rp