Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usmieszka

Czy jest tu ktos z Niemiec - jaki land?

Polecane posty

Witam wszystkich:) Sylwia juz juz odpisuje:) ni ebylo mnie na weekend:( Ja chodze na integracion kurs, uwazam ze jest rewelacja od pn do pt od 8.15 do 12.30...non stop nauka jezyka, i zrobilam w pol roku od a1 do B1, teraz czekam na B2, i mam zamiar dojsc do C2 - w marcu..wiesz to jest 100h tyg.ostro:) ale ja mam parcie najezyk nie ma lekko:):( Hmm najgorzej bylo na A1 ale od A2 nie bylo juz turkow i innych opozniajacych grupe ei nauka szla ino szum:) jezeli masz mozliwosc idz na integracion, szkoda czasu na zajecia 2 razy w tyg!!! Ja po 600 h pisalam maile, mowilam, moze nie zgrabnie i lasnie ale dogadywalam sie! Kobietki, co gotujecie dzisiaj? Ja mam ochote na lasagne z mieskiem i szpinakiem....mniam.................

integration a nie integracion, przepraszam za bledy, i 100h miesiecznie a nie tyg:) ale pisalam szybko, poniewaz mi sie miesko przypala.... dym widze dym:)

Witam! Podaje przepis na TIRAMISU 6jajek 3op. sera mascarpone (razem 750g) 400g podluznych biszkoptow 20-30g Amaretto lub jakiegos koniaku 200ml kawy z ekspresu 150g cukru ( w zaleznosci kto jak lubi, moze byc mniej, lub wiecej) kakao Masa Zoltka oddzielic od bialek zoltka ubic z cukrem dolozyc ser i miksowac wlac alkohol bialka ubic na sztywna piane polaczyc z zotkami ale NIE MIKSOWAC! Biszkopty delikatnie zanurzac w kawie (strona posypana cukrem) ale NIE MOGA BYC MOKRE i ukladac na blasze (foremce) pokryc polowa masy warstwa biszkoptow masa i posypac przez male sitko kakao wstawic na ok.12godz. do lodowki Ja bardzo lubie to ciasto, jest szybkie, latwe i smaczne :) Co slychac? Ja sie przeziebilam, obudzilam sie z bolem gardla, a na dodatek boli mnie pecherz, mam chyba zapalenie :( jutro ide do dr, boje sie ze to angina a teraz wskakuje na sofe, z termoforem na brzuchu Milego wieczoru! pa

Gość sylwia1980
dzieki Tofi.tez tak mysle ale na razie sie nie wybieram na ten integration bo boskie panie nawet nie wiedza kiedy moze sie zaczac a w nowym roku to chyba sie przeprowadzam i pojde na kurs na Uniwerek w Münster.tak sobie to planuje bo mam nadzieje za na tym unii bedzie konkretniejsza ekipa:) ...ja uwielbiam lasagnie ze szpinakiem- mniam,mniam:) ale moj Schatz nie i nigdy nie robie bo dla samej siebie to mi sie nie chce! cludii,co ty!nie choruj nam.co ty robilas ze sie przeziebilas? ale fajnie mi sie zrymowalo:)))))) pa kobitki

Sylwia 1980 sama nie wiem, skad mi sie to chorobsko przyplatalo :( moze w niedziele bylam za lekko ubrana i mnie gdzies przewialo. Wygrzalam sie teraz :D mam nadzieje, ze szybko mi przejdzie. pa!

witam :) Cludi - szybkiego powrotu do zdrowia!!! teraz pogoda jest doosc zdradliwa, w slonku fajnie, ale jak zawieje to sie nieprzyjemnie robi. wczoraj bylismy na \"der teufel trägt prada\", ciekawy film choc moim zdaniem przereklamowany i nie az taaaak zabawny, powiedzialabym nawet, ma w sobie smutna nutke pradwy o kazdym z nas. meryl streep swietnie zagrala swoja role. jutro idziemy na 7 zwerge. der wald ist nicht genug :) tam na pewno sie usmiejemy :) slyszalyscie, jutro ma byc 26stopni!!! milego dnia wszystkim! pozdrawiam goraco! 🖐️ Przesylam tez pozdrowienia od MIcki, ostatnio ma problemy z internetem, jak uporzadkuje te sprawe znow do nas napisze. Pa

Witam 🖐️ Bylam u lekarza, dostalam antybiotyk i mam wolne mam nadzieje, ze szybko mi przejdzie moj maz jest juz 5tydz. na zwolnieniu wiec jestesmy razem w domku, chociaz sie nie nudze! POZDRAWIAM 🌼

dziewczyny bralyscie udzial w akcji rtl Traumhaus? ja wysylalam dwa smsy ale niestey ktos juz oddal taki tipp jak ja :( a juz sobie snulam plany gdzie ten domek mogliby nam wybubowac, haha ;) rozmarzylam sie po poprostu :) pozdrawiam

hej Claudi, ja leze sobie w lozeczku, z laptopem przy nosie, z kremoweczka w dloni:) dzisiaj musze troche polezec, bo wczoraj na basenie za duzo dalam czadu;) a dzidzior nie lubi zbytnich wstrzasow no i sie buntuje:) pisze jakas tam umowe prawna, ale sennosc mam straszna.....:( i chyba mnie pokona:)

tofi pospalas troszke? ja lezalam na sofce i tez sie zdrzemnelam mam okropny katar :( no coz musze sie wygrzac moj maz na szczescie serwuje mi herbatki do lozka ;) A co z reszta? Jak samopoczucie?

cludi, wlasnie spalam i wstalam, co za paskudna pogoda... ja sie boje przeziebienia, bo w ciazy utrudnione leczenie...a maly juz kopie, niesmialo, ale daje czadu:))) wlasnie, cicho tu sie zrobilo..pusto, jesienny nastroj:)

Gość kamelia26
Tofii, "umowe prawna"??? masz cos wspolnego z prawem w niem? ja mam paru znajomych prawnikow tu w Niem.jak sie poruszasz w tym temacie to na pewno ich znasz bo Pan D.O. jest prezesem Zwiazku Polskich Adwokatow w Niem. ach, Dzien Dobry Wszystkim Paniom i Panu:) ja dzis jestem do poludnia w necie wiec kto ma ochote niech pisze. papatki

Gość sylwia1980- sorrki
Tofii, "umowe prawna"??? masz cos wspolnego z prawem w niem? ja mam paru znajomych prawnikow tu w Niem.jak sie poruszasz w tym temacie to na pewno ich znasz bo Pan D.O. jest prezesem Zwiazku Polskich Adwokatow w Niem. ach, Dzien Dobry Wszystkim Paniom i Panu:) ja dzis jestem do poludnia w necie wiec kto ma ochote niech pisze. papatki

Witam wszystkich z rana w te piekna pogode... cludi, w sb zaczynam 19 tydzien wiec ok 3 listopada bedzie 5 miesiac, termin porodu mam 1.04 jak urodze to nikt nie uwierzy hehehe:) Sylwia, niestety z niemieckim prawem nie, z polskim tak:) pisze umowy na gruncie prawa polskiego, ale poniewaz niemcy dopuscli nas do aplikacji, zamierzam tutaj niedlugo zdawac i radca zostac:) a co;) egz latwiejszy niz w polsce, wiec jestem dobrej mysli, juz pierwsi polacy zdali... teraz odpoczywam, a zeby nie stracic zawodowej aktywnosci, pomagam ludziom w Pl:) wkurzam sie bo maz ma praktyke, a godziny pracy od 11-19 sajgon, caly dzien w plecy:(dzisiaj gotuje rosolek i nawet domowy makaron zrobie..juz mi slinka cieknie:)

Witam 🖐️ Tofi ja wczoraj robilam rosolek :) to moja ulubiona zupka niestety z nosa mi leci ciurkiem :( nie znosze kataru! i na dodatek czuje sie taka slaba, gorzej niz wczoraj A co reszta porabia? POZDRAWIAM!

hej choruszki i te ktore sie dzielnie trzymaja! coz za przepiekna pogoda dzisiaj byla!!!! Musialam z powrotem wyladowac troche letnich ciuchow... poza tym nic nowego, ach nie: fotel jest nowy! taki do wyciagniecia sie i leniuchowania, brakuje jeszcze tylko masazu ;)

ach zapomnialam..... zdrowka, szczescia i pomyslnosci dla \"duzej\" Laury!!! malutka, jak udalo sie przyjecie? cludi: ale on jest niebezpieczny: leniuchowanie przez caly dzien ;) sluchasz radia Antenne1? kurcze, te 80K by sie przydalo... a moze Ty wygralas? ;)

hejjjka Wysciskuje Was wszystkie serdecznie po dluuugiej przerwie :D Roczek udal sie nam przeswietnie!!!! Mala chodzi juz za jedna raczke i sama staje :)))) Cala rodzinka sie zebrala i zajadala tortem upieczonym przez prababcie i bigosem mojej roboty. Udekorowalismy mieszkanie balonami i bylo naprawde niesamowicie. Moja tesciowa przyjechala z Wloch i przywiozla malej super trojkowlowiec ( naturalnie razaca rozowy :DDDD, bo sama miala trzech synow i wnuka, wiec musiala zaszalec :PPP). Cala jestem naladowana pozytywna energia, bo mala spi dobrze juz i dlugo, czyliw staje przewaznie tylko raz o 23 badz 24 i spi do 8-9 :) Bylismy dzis na spacerku i spotkala swoja o piec miesiecy starsza kolezanke Katherine. Laura jest baardzo towarzystka i lgnie do innych dzieci. Korzystajcie z ostatnich promieni jesieni i trzymcie sie cieplo :))

Gość sylwia1980
mam dzis straszny dzien.wszystko sie wali mi na glowe i chyba wszyscy zmowili sie przeciwko mnie... mam pytanie do Was: czy ktoras z was placila u swojego ginekologa za ultraschal (nie wiem czy dobrze napisalam) ??? jesli moge zapytac, czy wogole placiliscie za cos u swojego ginekologa? z gory dzieki za odp!

Gość 100 NIEMIEC .. nie Polak.
JA od paru lat siedze w Niemczech, najwspanialszym kraju swiata, dawno juz zapomnialem jak sie mowi po polsku i bardzo dobrze bo przeciez Polacy to okropny narod, zlodzieje i pijacy. Za to Niemcy sa wspaniali, to prawdziwie narod wybrany, nad-ludzie. W Niemczech jestem nikim, a jednak sie ciesze i jestem dumny bo juz nie mieszkam w Polsce. Niemcy mna pogardzaja i smieja sie ze mnie ale mi to nie przeszkadza, taki jakis mam dziwny kregoslup moralny. Niech zyja Niemcy ! No ok, wprawdzie uwazaja ze jestem smieciem, bo Polakiem z pochodzenia, no .. ok - probuja od setek lat wymordowac lub zwyczajnie ograbic Polakow, nie dalej jak 60 lat temu zabili nas 7 milionow, zrujnowali nasz kraj i zalatwili potem konunizm.. ale co tam, teraz jest u nich lepiej wiec im to wszystko wybaczam, nawet to ze zabili mi 2 ciotki i niemal zaglodzili na smierc babcie w Oswiecimiu a dziadka na Majdanku. Ale czego sie nie wybacza za pare Euro prawda ? A jak przyjezdzam do Polski do rodziny moim znalezionym na zlomie BMW ktory jakis Niemiec wyrzucil, to ledwo umiec mowic po polsku ale zachowuje sie jak PAN i pomiatam kazdym Polakiem, no bo ja jestem przeciez lepszy, ja jestem Niemcem. No .. prawie.

Sylwia ja bylam we wrzesniu u ginekologa na usg, mialam robione ultraschalluntersuchung biustu i dopochwowe, za oba razem zaplacilam 70 euro, to taka promocja u nas, Vorsorge-Kombi, :) gdybym zrobila tylko badania osobno placilabym 40E za kazde nie wiem jak ceny ksztaltuja sie w innych regionach, ale wydaje mi sie ze to zblizone ceny pozdrawiam! milego dnia.

pomaranczko - dobry spostrzegawczy tekst:) hmm nie mam pojecia, ja za wszystko place, mam prywatne ubezpieczenie, ale potem 100% zwrotu...ale ultra na rachunku wychodzi 35 € za jedno wlasnie sprawdzilam, Pozdrawiam ps. dzisiaj mam pierwsza rocznice slubu...jak to zlecialo...matko kochana:)