Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usmieszka

Czy jest tu ktos z Niemiec - jaki land?

Polecane posty

widze , ze udalo mi sie jako pierwszej zlozyc zyczenia: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ---nastych URODZIN i SPELNIENIA MARZEN ZYCZE CI USMIESZKA . usmieszka-dzieki za te informacje odnosnie internetu-zawsze cos nowego mozna sie dowiedziec. milej imprezki urodzinowej zycze. naneczka-fajnie , ze sie zameldowalas. To prawda , zycie w Niemczech jest drogie ale i do tego idzie sie przyzwyczajc. widze z erocznica sie udala. Salzburg piekne miasto-byla tam tego lata. no to do potem

helou wszystkim,naneczka ty tez tu:) ja mieszkam i studiuje w Monachium. Pozdrowienia dla wszystkich papa

czesc kobitki:):) no wlasnie nie ma mnie na liscie:( ale se sama zrobie:) imie- wiek- ile w de- zawod wykonywany- magda 25 na stale rok arbeitslos ale tymczasowo

aha a urodzinki mam 16 siernia:):) nie zapomniec:P kocham zyczenia.....i prezenty:P

Usmieszko 🌼 By się spełniły Twoje życzenia By się ziściły Twoje marzenia By uśmiech często gościł na Twej twarzy Byś zdobyła w życiu, szczyt swoich marzeń Wszystko co chciałabyś By się zdarzyło Wszystko czego pragniesz By twoim było... Milego Dnia wszystkim!

Gość reszta tez....
NICK_________Miasto_________ W NRF?_______WIEK______DZIECI____ZAJECIE Asia1987_____Hamburg________2 miesiace____19 lat Cludi_alb____ Münsingen BW___ 3 lata________ 24 lata Malutka_de___Bad Urach_______5 lat _________24 lata____1 dziecko (ur24.10.05) lila25__Traunreut(bei München)_1 rok__25 lat__bezrobotna tymcz. Maremarie___ Stuttgart(Steinenbronn)__9 lat___29 lat Micka__bei Pforzheim__10lat_32 lata__1 dziecko -2l__Sachbear./bis 11.07 Erz.Url. Naneczka_____München________7 lat_________ 31 lat Sylwia1980____Hamm(NRW)____ 6 miesiecy____ 25 lat__dzeci 0__mgr ekonomii__zajecie:uczestnik kursu j.niem Tofi_Bremen__Kassel__________ 1rok__________27 lat Usmieszka____Tübingen (Weil)__ 3 lata________ 26 lat 22latka_______Flensburg_______ 2 lata________22 lata Winogronka___Sulzbach/Saar____1 rok_________44 lata Urodzinki: Micka_________18.08.74 Naneczka______17.08.75 Usmieszka______07.11.80 Sylwia1980______31.12.80 lila25__________16.08.81 Malutka_de_____10.11.81 Cludi_alb_______28.07.82

usmieszka :) ale ze mnie gapa ....wszystkiego naj naj ..zebys zawsze usmiechcieta byla ,promieniala zdrowiem i szczesciem,i zebys nigdy nie zapomniala ze masz nas:) obojetnie co by nie bylo mozesz na nas polegac:)

Usmieszko - z okazji urodzin By się spełniły Twoje życzenia By się ziściły Twoje marzenia By uśmiech często gościł na Twej twarzy Byś zdobyła w życiu, szczyt swoich marzeń Wszystko co chciałabyś By się zdarzyło Wszystko czego pragniesz By twoim było.!!!

Usmieszko: W kazdej chwili, zawsze, wszedzie, niech Ci w zyciu dobrze bedzie! Niech Cie dobry los obdarzy wszystkim o czym marzy serce. 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

witam dziekuje Wam wszystkim za pamiec i zyczenia 🌻🌻🌻 🌻 mialam bardzo fajne urodziny :) pozdrawiam goraco! milego dnia wszystkim. zajrze jeszcze pozniej

Gość dobra wrozka..
usmieszka------ wyrzucilo mi twoj adres ze skype? mozesz sie zameldowac? Szukam i nie umie tego znalezc?

czesc:) moze sie uda a moze nie ale na razie nie zapeszam.....zobaczymy w poniedzialek wam powiem:P

usmieszka opowiadaj jak spedzilas urodziny..hmmm....mam nadzieje ze dzisiaj leczysz kaca:P

Gość co wy na to.-.
Temat: samotna w sieci.... 1 2 13:30 izaw Czesc wszystkim,przypadkiem znalazlam ta stronke, fajnie ze mozna powiedziec o wszystkim….tak brakuje mi rozmow z ludzmi, mieszkam teraz za granica i jestem bardzo samotna, brak mi przyjaciol,jedynie co mam to telewizje polska i internet…chociaz do internetu mam dostep ograniczony przez mego malzonka.Wyszlam za maz ponad 2 lata temu, to moje drugie malzenstwo, pierwsze nie bylo udane, chociaz trwalo 12 lat, nie bede opisywac szczegolow, ale z perspektywy czasu i po doswiadczeniach z drugim mezem , uwazam ze mialam bardzo dobre zycie w polsce, tu zyje…. wegetuje, odliczam dzien za dniem, noc za noca i juz nie wiem na co czekam, co trzyma mnie jeszcze przy zyciu , nic w zyciu nie osiagnelam, nikomu nnie jestem potrzebna , codziennie zadaje sobie pytanie, czy starczy mi sil na kolejny dzien? Kazdy ma marzenia, ja tez kiedys mialam, teraz juz nawet nie mam, Kiedys myslalam o dobrym psychiatrze…teraz- czy jest sens?Przeciez nikt nie jest w stanie mi pomoc,zastanawiam sie, czy dobrze robie piszac tutaj… moze chce cos zostawic po sobie? A moze jakas iskierka, ze znajdzie sie ktos powazny i pomoze mi w tym wszystkim , z kim moge porozmawiac, i powiedziec o wszystkim,albo zaczac zyc od nowa. No tak, kazdy chce rzucic wszystko i zyc w milosci , przyjazni i zrozumieniu, szacunku, ja nigdy od nikogo nie otzrymalam nic z tego….nieosadzajcie mnie z gory-prosze, sama wiem ze glupia jestem, bo prawdziwe szczescie nieistnieje.Ucieklam od pierwszego meza w poszukiwaniu prawdziwej milosci, poznalam obecnego meza, na poczatku zapowiadalo sie calkiem sympatycznie….niestety zostalam oszukana, stracilam w polsce mieszkanie , prace, teraz nie mam dokad wrocic, jestem uwieziona tu… rozwadzac sie z mezem, musze wrocic do polski…. Zadacie pytanie czym mnie oszukal-jest alkoholikiem , lekomanem , o papierosach nie wspominajac, chociaz pali ok 30 petow dziennie , a z piciem jest tak – niepije dziennie, ale jak „ zaskoczy“ To trwa ok tygodnia , pozniej choruje przez nastepny tydzien, kolejny tydzien tzn 3 –nerwy. Zaczynaja znac o sobie….zaczynaja sie awantury, w tym czasie lepiej chodzic jak w zegarku, bo potrafi dotkliwie zranic, zwdeptac w ziemie, umie znecac sie psychicznie, szkoda ze ja nigdy nie nauczylam sie obrazac ludzi , zawsze staralam sie byc dobra dla wszystkich, wszyscy to wykorzystuja… 4 lub 5 tydzien spedza na mowieniu o piciu, staje sie monotematyczny…. I wtedy wiem ze zaczyna sie wszystko od nowa, kiedys ja tez lubilam sobie wypic w towarzystwie 1 piwko, teraz nawet nie moge spojrzec, mam taki wstret do alkoholu, jak chyba nikt na swiecie, albo zony alkoholikow….. Sami teraz widzicie, jak w skrocie wyglada moje zycie….i zadam pytanie , czy widzicie jakis sens w moim zyciu? ps, przepraszam nie mam polskiej klawiatury.... 13:32 A...aa w sieci samotna napewno nie bedziesz 13:35 To smutne Nie masz dzieci, ani z pierwszego ani z drugiego małzenstwa ? 13:36 tworek Pytanie jest takie: czy masz depresje czy nie ? Zyje juz za dlugo zeby szybko oceniac takie sytuacje ... Choc z pewnoscia wyglada na to ze masz pewne powazne problemy "obiektywne", czasem depresja robi z drobnych rzcy wielkie problemy nie do przeskoczenia... No to dalsze pytania dla ciebie: (1) gdzie mieszkasz? (2) jaki masz zawod? (3) jak dobzre znasz jezyk? (4) czy pracujesz? (5) czy masz dzieci ? To istotne zeby ocenic sytuacje .. 13:37 bruschka hello samotna to Ty tu nie bedziesz pozdrawiam http://www.mielno.pl/window_kamera.php> 13:54 izaw iza_sk@tlen.pl 1dzieci nie mam, 2pozwolenia na prace nie bede miala, jak odejde od meza. 3mieszkam w malym miasteczku, 4a z zawodu jestem introligatorem.... 5 jezyka nie znam zbyt dobrze, moge sie porozumiec.... 6 bede i jestem samotna,bo dostep do netu mam tylko wtedy kiedy on pije tzn raz na miesiac.... 7 mam silna depresje, trwa juz ok 2 lat...... 8najbardziej kiedy on pije, bo wiem co juz mnie czeka 9 to bylo bez sensu ze napisalam 13:59 Hiszpańska Dziewczyna współczuje Ci bardzo. może wróc do Polski...tutaj przynajmniej bedziesz miała przyjaciół i tak Cie dorwę!!!!! 14:01 izaw na ulicy? 14:03 Hiszpańska Dziewczyna a nie masz w Polsce rodziny? i tak Cie dorwę!!!!! 14:08 izaw gdybym miala rodzine.....nie mam niestety..... 14:11 Hiszpańska dziewczyna czyli.....zupełnie samotna jesteś? Nie masz rodziców, rodzeństwa? przyjaciół? i tak Cie dorwę!!!!! 14:29 izaw przyjaciol mialam , jak mieszkalam w polsce, teraz nie moglam utrzywac kontaktow...to mam zabronione, moj maz boi sie ze go zdradzam....a rodziny nie mam, moja mama nie zyje juz 12 lat, bardzo mi jej brakuje...dziekuje Ci Hiszpanska dziewczyno,zrozum mnie , ze gdybym miala sie do kogo zwrocic, to juz bym to zrobila.teraz tylko mi zostal dobry psychiatra, albo... 14:31 kaaaaamaaa Nie masz nawet jakiejś dalekiej ciotki, wujka..kogokolwiek u kogo mogłabyś się zahaczyć. nie powinnaś tkwić w takim związku . Zdaję sobie sprawę jakie to musi być trudne zaczynać wszystko po raz trzeci, ale ten człowiek cię niszczy. A pracujesz tam, masz kogoś znajomego? to nieprawda że jesteś niepotrzebna, wszystko ma w życiu jakiś sens. Ciężko to pojąć ale może te najszczęśliwsze dni jeszcze przed tobą? Potrzebujesz tylko kogoś ktoby cię postawił do pionu. Wyjdz z domu, przecież tam tez na pewno żyją jacyś polacy, może znajdziesz bratnią duszę która ci poda rękę. Nie poddawaj się pokaż swojemu mężowi że jesteś silna i dasz sobie radę również bez niego. Ale przede wszystim idź kobieto do lekarza psychiatry, depresję trzeba leczyć, to nie mija jak ból głowy . Życzę powodzenia, wierzę w ciebie. 14:40 izaw dziekuje, fajnie ze ktos wierzy we mnie, to wszystko jest takie proste dla stojacego z boku, wiem, wszystko mozna zrobic, trzeba uwierzyc w siebie 15:02 tworek A w jakim kraju mieszkasz ? Wiesz.. zawsze mozesz wziac rozwod. W wielu krajach bedac niepracujaca zona, masz prawo do alimentow od meza, nawet jak nie masz z nim dzieci. Nie wiem czy masz z nim bo o tym nie napisalas chyba... 15:05 Hiszpańska dziewczyna własnie w jakim kraju mieszkasz? Moja siostra z dwójka zdieci uwolniła sie od meza psychopaty. Była sama i mieszkała w Niemczech. Nie miała nic. nawet wykształcenia. Udało sie jej i tak Cie dorwę!!!!! 15:08 izaw biorac rozwod, musze opuscic kraj, pewnie moge tu mieszkac, ale pracowac na czarno`?bo pozwolenia na prace tu niedostane, mieszkam w niemczech,a o alimenty wiem ze moge sie starac... ale to dlugo trwa.... 15:08 prosty Napisz tez czy twoj maz ma obywatelstwo i jaki masz rodzaj pozwolenia na pobyt. To dosc istotne. Powiem ci tez szczerze, ze nie jest to wcale zle miejsce zeby pytac o rade. Kolektywnie mamy dosc spora wiedze, i musisz tylko znalezc kogos chetnego do pomocy, kto zna sie troche na prawie twojego kraju pobytu ... Jak nie znajdzies zgo dzisiaj, podtrzymuj eten topik p[zre zpare dni... Chyba w kazdym kraju sa tez organizacje kobiece ktore moga ci byc moze pomoc. Czasem, jak trzeba, znajda ci tez tlumacza. Nie poddawaj sie za szybko .. Zanim zaczniesz narzekać, spróbuj coś zrobić .. 15:10 izaw nie wiem jak jej sie udalo,chyba miala obywatelstwo, i zasilek na dzieci...moze miala dla kogo zyc........... 15:13 izaw dziekuje wam wszystkim, niestety, to moje ostatnie wpisy, bo zaraz nie bede miala netu, bardzo jestescie mili wszyscy 15:16 izaw moj maz ma obywatelstwo niemieckie, a ja tylko jako jego zona, ale obywatelstwo polskie 15:19 prosty Wiesz iza .. z depresji to my ci tu nie wyleczymy niestety ... Z tym musisz isc do lekarza, i to niekoniecznie psychiatry. W dzisieszych czasach, kazdy "domowy" lekarz moze ci przpisac Prozac czy cos w tym rodzaju ... A potem.. nie przesadzaj ze swoim nieszczesciem.. Jestes chyba w miare mloda zdrowa kobieta, i jak beeziesz chciala, i wezmiesz sie troche w garsc, znajdzesz dla siebie miejsce w zyciu .. A w ktorym kraju, wcale nie ma to az takiego znaczenia... Niestety nikt za ciebie nie podejmie decyzji, nie wymysli twojej drogi... Zycze ci powodzenia, odwagi i wytrwalosci w ciezkiej pracy ktora cie czeka ... Zanim zaczniesz narzekać, spróbuj coś zrobić .. 15:20 dreamer2006 Izaw - dowiedz się, bo podejrzewam, że w Niemczech szczególnie możesz liczyć na jakieś zasiłki, alimenty. Np. moi znajomi - Anglik i Polka - dostali w Niemczech (tak jak każdy) świadczenia od państwa po urodzeniu dziecka (obywatelstwo też nie niemieckie)

o Boze jakie straszne ona zycie ma:(:( zal mi jej :( a ja nazekam;( cholera no..az sie poplakalam:(

powinna zdecydownie sie z nim rozwiesc a do Polski moze by nie chciala wracac gdymy miala tu znajomych i race:(ale jak tak zle sie czuje to ja bym wrocila:(

no laski jak tam -zero lustu do pisania? ja dzisija tez przybita przez ta pogode. pozdrawiam komputer na razie dziala

czesc kobity o mnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....jaka pogoda nic sie nie chce:( tak ponuro jeszcze nie bylo:( czego nie piszecie:P topic padnie a bylo by szkoda

dzien dobry:):) wlasnie wstalam oooo..ale dalej spac mi sie chce co tu takie pustki????

czesc lila, ja tez moglbym dluzej zostac w lozku, ale nie wolno mi sie rozleniwiac za bardzo, bo potem ciezko wrocic do rytmu

STO LAT STO LAT niech zyje zyje nam...a kto? MALUTKA-DE Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin , duzo zdowia dla ciebie i malej oczywiscie . komputer znow szwankuje, nie umie go wylaczyc i gg mi nie chodzi nie wiem jak ze skype , bo dzisiaj nie prubowalam. Tak , tak starosc nie radosc. pozdrawiam wszystkich

hejka! usmiesztka! spoznione zyczonka urodzinowe! lila25 🌻 - tez czytalam ten topic i sama cos od siebie napisalam. Wzruszajace, ze tyle osob wzielo sobie slowa Izaw do serca i stara sie pomoc. No ale coz, mozemy jej tylko poradzic, by sie dobrze poinformowala, jakie sa jej prawa i mozliwosci... Wydaje mi sie ze co jak co, ale system socjalny w niemczech jest na tyle dobry, ze dziewczyna da sobie sama rade! najwazniejsze, by sie wyrwala od tego pijaka! micka - 🌻 ano udala sie nasza rocznica, oj udala! :-) - masz superowe plany sylwestrowe. My nie mamy ciagle nic konkretnego ,ale tendencja jeste jedna: gory, snieg, narty, sanki... tofi-bremen 🌻 maremarie 🌻 Co u Ciebie nowego? ja na swieta zostaje tutaj. Po raz drugi w zyciu spedze je bez rodzicow. Jakos dziwnie. Wczesniej jezdzilam z ex do polski, albo oni byli tu. Dwa ostatnie lata, bylam naturalnie na swietach w polsce... a teraz zostaje z M. a to dlatego, ze jade w grudniu do POlski na 90-te urodziny babci i nie chce mi sie dwa ryzy tluc tam i spowrotem. sylwia 1980 🌻 - udanego pobytu w Polsce! claudi-alb 🌻 - no to widze, ze jest nas wiecej w \"Bewerbungsfieber\" Trzymam kciuki, za pozytywna odpowiedz Zahnarzta! Mialam rozmowe w srode wieczorem z Headhunterem pracujacym dla Discovery Channel i poszla mi w miare niezle. Babka powiedziala nawet ze widzi mnie nie na wyzszym stanowisku... nie ad sales account managera ale ad sales KEY account managera... trzese troche portkami jak o tym pomysle. Troche mnie to przerasta, ale przeciez im tego nie powiem... ale do decyzji jeszcze daleko! najpierw musze porozmawiac bezposrednio z ludzmi z Discovery Channel... czekam na termin rozmowy. Wiadomo, nie jestem jedyna kondydatka, ktora sie pcha na to swietne stanowisko. trzymajcie wszyscy za mnie kciuki, jeszcze dam wam znac kiedy. Narazie przebrnelam przez pierwsza czesc rozmow i moj angielski tez sie okazal wystarczajacy... atak poza tym, to hurrrrraaa! mamy piatek! jade dzisiaj z M i z para znajomych do Kitzbühel (sliczna miejscowosc w austryjackich alpach) Bedziemy sie \"wellnessowac\" - czyli prazyc w saunach, pluskac w basenach i nawet wybieramy sie do kasyna - ha ha ha! Udalo nam sie super tanio - za 1/3 ceny zabookowac swietna oferte... milego weekendu! Papapa!

witam wszystkich 🌻 malutka_de - wszystkiego najlepszego w Dniu Twoich Urodzin, zdrowka, szcescia, pomyslnosci i wszystkiego naj naj !!! 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 wsyzstkim zycze udanego weekendu. :) Pozdrawiam

oo a ja zdowu przegapilam ...malutka_de wszystkiego naj naj najlepszego:)

wiecie co chyba pojde do pracy ale juz sie nie ciesze:( dowiedzialam sie ze sami ruscy tam pracuja a wiecie jacy oni sa....zjedza mnie tam:( smutno mi jak cholera

Malutka_de -... i jeszcze jeden i jeszcze raz, Sto lat Sto lat niech zyje nam!!!! Naneczka - trzymam podwojne kciuki za prace!!! Uda sie!

Gość dla micka
wiadomosc dla micka apropo telefonow, w Telekom jest´teraz ciekawa taryfa, ja place 52 Euro na miesiac, mam w tym nieograniczony internet DSL 2000, telefonowanie po calych niemczech bez granic na stale lacze oraz telefonowanie do wszystkich krajow dookola niemiec (w tym POLSKA rownierz) tez bez ograniczenia , rachunek zawsze ten sam i mozna sie na smierc zagadac.....!!!! Jeams

malutka : STOOOOOO LAT w zdrowiu, milosci i pomyslnosci!!!! witam cala gromadke 🌻, pozniej troszke naskrobie, teraz juz zmykam