Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

hmmm jesli bole sie bede powtarzac to z pewnoscia powinnas sie wybrac do lekarza. a przede wszystkim rzucic palenie :) nie powinno sie palic w trakcie brania tabletek antykoncepcyjnych

wiem ale to był akurat ten ostatni :) mam nadzieje ze sie juz to nie powtorzy.... bez palenia ;)

Gość regulon jest dobry
hej ja brałam regulon 3 lata i bardzo go sobie chwale a gdy planowaliśmy drugie dziecko odstawiłam go na 5 miesiecy i nie było problemu zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową córeczkę, ponownie biorę regulon nie mam żadnych skutków ubocznych i u nas kosztuje 23 zlote to nie jest dużo, uważam że cos dobrego musi troszke kosztować

dla Ciebie jest dobry ale dla kogos innego moze byc zly :> dobrze ze Ci sluzy. nie ma nic lepszego niz dobrze dobrane tabletki anty :)

jeszcze takie jedno pytanko mi do glowy wpadlo ;) Czy ktoras z Was zaczela brac tabletki nie majac okresu ? bo moj lekarza tak wlasnie mi kazal.... poniewaz mam nieregularnie ostatnio i to strasznie :/ kazal poczekac tydzien jak nie bedzie to poprostu brac..... no i wzielam... i tak sobie mysle czy to bedzie dzialalo tak jak powinno, powiedzial ze bedą skuteczne po 2 tyg wtedy.

dzialac bedzie dzialalo ale dodatkowe zabezpieczenie bedzie konieczne przez jakis czas - tak jak powiedzial lekarz

Gość ewciak87
czesc dziewczynki ! mam pytanko od dwoch miesiecy biore regulon i dobrze sie po nich czulam , ale od niedawna mam bole nog .bola mnie cale nogi az do miednicy normalnie plakac mi sie chce , nie moge normalnie chodzic wiem ze od inny tabletek anty robia sie zylaki i wystepuja takie bole ale nie moge sie nigdzie dowiedziec czy od regulonu tez .blagam pomozcie!!!!!!!!!!!:(

to nie jest tak ze od innych tabletek robia sie zylaki, tylko one moga robic sie od kazdych ale to zalezy od osoby. nie jest powiedziane ze kazdy bedzie mial zylaki, jest wieksze prawdopodobienstwo przy kruchych naczynkach czy od tego czy mama czy babcia mialy zylaki. a jesli chodzi o boli to moze trzeba by bylo do lekarza sie wybrac? moze to byc oznaka ze cos sie dzieje albo co gorsza zakrzepica. dretwieja Ci nogi? czy w rodzinie kobiety mialy zylaki, problemy z zylami?

Gość SARA39
Czesc tez biore regulon teraz zaczynam drugie opakowanie tylko mam problem bo niewiem od jakiej tabletki mam zaczac czy od pierwszej czy od oznaczonej dniem tygodnia....prosze o odpowiedz dziekuje:)

Gość SARA39
Od jakiegos czasu czytam o tych tabletkach i powiem szczerze im wiecej czytam tym mniej juz wiem. od miesiaca zarzywam regulon ipowiem ze czuje sie dobrze, mam nadzieje ze takpozostanie:)

nie ma znaczenia od ktorej zaczniesz bo wszystkie maja taki sam sklad bo sa ta tabletki jednofazowe

Gość sara39
Dziekuje... tak lasnie myslalam ale wolalam sie upewnic.. wiesz mam dwojke dzieci, przez lata nie stosowalam zadnej antykoncepcji, az tu nagle ciaza nie planowana po 17 latach... ale niestety w 16 tygodniu poronilam:( no i teraz to antykoncepcja obowiazkowa niechce juz wiecej czegos podobnego przezyc

Gość beata22222222
czesc. mam pytanko cz jest to normalne zeby po tabletkach antykoncepcyjnych nie dostac okresu. i czy bez o okresu po 7 dniowej przerwie mozna je stosowac dalej?

czasem moze sie zdarzyc ze okresu sie nie dostanie - jakis stres, jakies zmiany w jedzeniu, ale to moze byc tez ciaza. kontynuuj branie ale w pierwszym dniu po przerwie zanim wezmiesz tabletke lepiej zrob test ciazowy

Gość eniuska
Witam, mam pytanie w związku z opalaniem na solarium a braniem tabletek antykoncepcyjnych. Czekam na okres i zaczynam swoje pierwsze w życiu opakowanie tabletek- Regulon, zastanawia mnie tylko czy mogę od czasu do czasu skorzystać z solarium? Słyszałam o występowaniu plam na ciele po UV, jedna z dziewcząt nawet o tym pisała na początku ale nie wiem czy to mit? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje o tym albo adresy stron gdzie mogę poczytać o tego typu rzeczach bo sama mam problem ze znalezieniem ich. Pozdrawiam, Ewelina

\"Solarium nie jest wskazane dla kobiet biorących tabletki antykoncepcyjne. Dziś z powodu mody na opaleniznę oraz popularności antykoncepcji hormonalnej problem przebarwień stał się powszechny. Niestety, bardzo trudno je usunąć. Nawet jeśli uda się rozjaśnić plamy, często pojawiają się znowu po ekspozycji na słońce.\" http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/opalanie/zdradliwe-solarium,1606_1699.htm http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,237,13881 http://www.lekka.pl/forum/Tabletki,antykoncepcyjne,a,opalanie,,10,4724.html

Gość eniuska
super, dzięki za pomoc. Mam już lekturę na wieczór:)

Gość myszka 657
czesc Mam pytanie najpierw brałam mycrogynon,a teraz od pol roku yasminelle, i nie mam zadnych skutkow ubocznycj ani nie miałam po zadnych tabletkach. Mam 174 cm wzrostu i 54 kg wagi, moja przyjaciolka podobnie ale na nia te i te tabletki bardzo zle dzilaaly-bole glowy, brzucha, zle samopoczucie,nudnosci. jaka byla by dobra acz bezinwazyjna metoda antykoncepcji dla osoby ktora zle przyjmuje leki a pragnie sie zabezpieczac? A drugie, czy ktorejs z was po braniu tabletek urosl biust? jestem szczupakiem, i fajnie bylo by gdybym nabrala cialka w tym miejscu:)jakie tabletki wam sprawily ze powiekszyl wam sie biust, i po jakim czasie bylo to widoczne??? i czy byly jakies skutki uboczne ??pozdr Myszka

sa rozne tabletki antykoncepcyjne a wiadomo ze kazdy reaguje na poszczegolne inaczej, przyjaciolka powinna wyprobowac innych. a w ogole dobor jakiejkolwiek metody antykoncepcji nalezy do ginekologa a nie dziewczyn z forum... a jesli chodzi o biust... to jest jako \"skutek uboczny\" - moze wystapic albo nie. i nie zalezy to od rodzaju tabletek tylko od tego jak organizm na dane reaguje :>

Gość kaśka002
hej jestem przy końcówce 2 opak.i mam pewne obawy tydziń temu okazało się że moja kol jest w 4 mies.ciąży i do tej pory miała normalnie okres dowiedziała się przypadkiem jest w wielkim szoku ja zresztą też dlatego ze nic na to nie wskazywąło moja mama też tak miała jak byla ze mną w ciąży zdaża sie to żadko ale jednak!!i mam takie pytankoja kochałam się w 3 dniu pierwszego poak.czyli 3 dnia okresu i obawiam sie że modłam zajść w ciąże co prawda miałam okres poa pierwszym opakowaniu ale..gdy byłam u lekarza ostatnio to mnie nie badał tylko 2 mies.temu gdy mi jej zapisywał a powiedział że tab.99% pewności mają w połowie pierwszego poak.wiec nie wiem iść do lel.czy dać sobie spokój?????????pa

skoro prawidlowo bierzesz tabletki to dlaczego mialabys byc w ciazy? jesli zaczelas brac tabletki w pierwzym dniu cyklu to zabezpieczona jestes od razu wiec nie rozumiem skad obawy. ciaza nie jest zarazliwa :>

Gość eniuska
kilka dziewczyn pytało o to ale nie dostały odpowiedzi więc ja postaram się to zrobić tzn odpowiedzieć co oznaczają dni tygodnia na opakowaniu regulonu. Dziś otworzyłam swoje pierwsze opakowanie tych tabletek i też się zastanawiałam nad tym: numeracja od 1-21 jest ok ale po co te dni tam gdzieś w środku blistra?? Otóż wydaje mi się że są one tylko tam po to aby można było sobie zaznaczyć w jakim dniu zażyłyśmy tabletkę nr 1, jest to pomocne w takich sytuacjach gdy nie pamiętasz czy wzięłaś dziś tabletkę czy nie, wtedy sobie liczysz..... pierwsza tabletka była w sobotę dziś jest sobota mam wziąć 14, pusta dziurka tzn że wzięłam tabletkę lub gdy tabletka nr 14 jest w opakowaniu to znaczy że jej nie łykałam. To tyle filozofii Mam nadzieję że ktoś zrozumie to co napisałam i że komuś pomogłam, pozdrawiam

Gość nattka26
hey:) mam pytanko. Wziełam 1 opakowanie regulon (tzn. brałam przez 21 dni) i teraz przerwałam na 7 dni i w tym czasie powinien pojawić się okres. Mija 3 dzień a okresu nie ma:( Macie odrazu okres czy troche czekacie??? Prosze o odpowiedz bo juz się martwie:(

Gość nattka26
hey:) mam pytanko. Wziełam 1 opakowanie regulon (tzn. brałam przez 21 dni) i teraz przerwałam na 7 dni i w tym czasie powinien pojawić się okres. Mija 3 dzień a okresu nie ma:( Macie odrazu okres czy troche czekacie??? Prosze o odpowiedz bo juz się martwie:( pozdrawiam wszystkich.

Gość nattka26
dzięki za odpowiedz:) buziaki

Gość Kath
Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę regulonu o 22:00 i dziś nad ranem, około 8:00 miałam mdłości. Nastawiam się, że będą trwały kilka poranków. Acha. I jak biegłam po schodach, to zaczęła mnie boleć głowa, co nigdy mi się nie zdarzyło wcześniej. Zobaczę, co to będzie dalej. Przed regulonem brałam microgynon. Pamiętam, że przez pierwsze dni też miałam mdłości o poranku. No i zaczęły mnie dręczyć ogromne huśtawki nastrojów, polegające na wybuchach złości i braku kontroli emocjonalnej. JAK TO JEST Z ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ PO REGULONIE???? To kwestia indywidualna, czy rzeczywiście dużo dziewczyn miało po tym problemy?

Gość miska2204
hej :) ja rowniez jestem akurat po 1 opakowaniu w trakcie 7 dniowej przerwy..... dokladnie drugi dzien. Balam sie ze nie dostane okresu bo zawsze mialam nieregularny i sie milo zaskoczylam... ledwo jest ale jest ;] NA poczatku mialam przez pierwsze dni brania tabletek mdlosci ale ustalo teraz nie ma kompletnie nic procz.....jak tu mowi moj chlopak agresji ;] no moze troche bardziej nerwowa jestem ;p Wiecej negatywów narazie nie widze :) OGolnie jestem zadowolona.

Ni e wiem czy to wina Regulonu ( 5mc)ale bywa ze jest mi niedobrze, przytylam 3kg -milam stala wage od 3 lat, urosly mi piersi-bolaly jakis czas, sterczaly sutki, okres dostawalam 2x w miesiacu tzw plamienia, a teraz nie dostalam go wcale!! w ciazy raczej nie jestem robilam 3 testy. Zostalo mi jedno opk i wracam do microgynon.NIE polecam

zaczelam dopiero brac regulon, dzisiaj wezme 9 tabletke. mam pytanie czy trzeba zrobic koniecznie cytologie przed braniem tabletek? ginekolog przepisal mi i nic nie mowil o koniecznosci ronienia badan, a znowu inny nie chcial wypisac znajomej bez cytologii? i nie wiem, bo obydwoje przeciez sa specjalistami. doodam,ze jak narazie nie dopadły mnie zadne skutki uboczne, chociaz piersi mnie zaczely pobolewac, ale to nie problem ;) I jeszcze jedo, czy podczas brania tabletek wystepuje wydzielina, czy to indywidualna sprawa? mam bzika na punkcie ciazy, poniewaz jestem mloda i bylby to dla mnie koszmar! a chce miec pewnosc. niby zaczelambrac 1 dnia okresu i mam zabezpieczenie normalnie od 1 dnia, ale i tak sie martwie:(