Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość miska2204
Moj lekarz w dniu w ktorym przepisal mi tableki zrobil cytologie.... powiedzial tylko ze on juz wie ze jest wszytsko dobrze, wiec zebym przyszla z wynikami w polowie 2-opakowania. Jesli bedzisz dobrze brała to nie masz sie czym martwic ciązą :)

no tak, w sumie to wiem :), ale jestem straszną panikarą ;P a w sumie z tą cytologia też trochę przesadziłam, ja powinno robić się raz w roku, no a skoro lekarz powiedział mi,że jestem zdrowa, zero nadżerek i innych choróbsk, to wszystko jest dobrze, w końcu to lekarz :D, ale dzięki za odpowiedź :) pozdrawiam wszystkich :)

no i chyba sie za wczesnie cieszyłam, fakt,ze niby organizm przyzwyczaja sie do brania tabletek po 3 miesiacach, a ja wzielam dopiero 10 tabletke...wiec moze to nic dziwnego. jestem przeziebiona i biore scorbolamid, to nie jest antybiotyk, wiec chuba nie obaniza dzialania tabletek? i czy moze miec wplyw na skutki uboczne, bo zauwazylam dzisiaj brozowa plame, i czy przez te 3 opakowania, zanim sprwdze czy regulon jest dla mnie to powinnam stosowac dodatkoe zabezpieczenie? czytalam ulotke i zrozumialm,ze nie ma takiej potrzeby, bo dzialanie obnizaja tylko wymioty i biegunka, no ale nie wiedomo jak organizm na nie zaregauje, a po 10 tabsach trudno stwierdzic, czy sa dla mnie czy nie, no i w sumie te skutki uboczne (bol piersi, brak łaknienia i plamienie) nie sa az tak uciazliwe.... kurcze nie mam pojecia jak to wszystko ogarnac :0 pomocy!!!! :P

Gość celusia
witam! co do ostatniego postu to: jak zaczynałam brać regulon to lekarz powiedział mi że przez pierwszych siedem dni brana powinnam sie jeszcze dodatkowo zabezpieczyc potem bedzie ok, co do plamienia to tak jak jest napisane w ulotce podczas brania pierwszego opakowania - może ono wystąpić - ja też tak miałam ale gdy zaczełam brac drugą serie - plamienie ustąpiło nie ma co panikować pozdrawiam ;)))

mnie tego nie mowił,ae z tego co przeczytałam na ulotce, to jeżeli zacznę brać w 1 dzień okresu jest zabezpieczenie, wiec chyba nie muszę się martwić? No mam nadzieję,ze mi przejdzie, bo jest nieprzyjemne dosyć :/. Ostatnio czytałam tutaj wczesniej wypowiedzi,ze niektóre kobiety schudły po tych tabletkach, na jakiej zasadzie moga wpływac tabletki na wagę, po za tym,ze powodują mdłości i nie chce sie jesć ;) ? czy mają jakiś wpływ na metabolizm?

a i jeszcze mis ie przypomniało, po jakim czasie tabletka się wchłania?

Czy w okresie siedmiodniowej przerwy także jestem zabezpieczona?

Gość Anuszka_29
Witam dziewczyny! Mam pytanko. Zaczęłam przyjmować regulon 12 dni temu i od 12 dni w dalszym ciągu występuje krwawienie... Czy któraś z Was miała również taką przygodę z tymi tabletkami? Wcześniej brałam Diane, ale nic takiego mi się wcześniej nie przytrafiło. Również odkryłam zachwiania w nastroju, ale nie zwracałam na to uwagi, ponieważ stany depresyjne nie są dla mnie nowością ... Pozdrawiam i liczę na odpowiedz w sprawie przedłużającego się krwawienia

Nie martw się ja zaczełam barc regulon 17 dni temu i od tamtego czasmu mam plamienia, raz silniejsze raz słabsze, ale dowiedzialam sie, ze organizm przyzwyczaja sie do tabletek do 3 miesiecy, wiec moze warto sie pomeczyc? a krwawienia mam nadzieje,ze ustapia po 1 opakowaniu :)

Gość anatypia
hej regulon biorę od 1 miesiąca, czuję się tak sobie na poczatku wymiotowałam, a pierwsza miesiączka była koszmarem żadene tabletki przeciwbólowe nie pomagały,a krwawienie ooooogromne, potrafiłam mieć spodnie poplamione do kolan tak ze bałam się czasami wyjść z domu, pozatym cały czas mam krwawienia i nie wiem czy to do końca jest takie normalne. Obecnie czekam na kolejną miesiączkę i zobaczymy, mam nadzieję ze będzie lepiej

Gość kokanino
Czy dużo przytyłyście po regulonie, bo trochę się tego obawaim.

Gość kaśka002
hej mam mały problem jestem przy 3 opakowaniu i od tygodnia mam plamienie chciałami iść do lekarz się spytać czy mam brać następne op. ale mam wizyte na początek kwietnia więc już wtedy będe brała 4 op.co mam robić brać normalnie czy iść do innego ginekologa ,powiem jeszcze ze miałam plaamienia od pierwszego op. ale zawszae 2-4 dni w połowie cyklu jak nie brałam tabletek to miałam okres regularnie i żadnych plamień a i przytyłam 3 kg.pozdrawiam pa

hej. organizm potrzebuje na przyzwyczajenie sie 3 miesiace czyli 3 opakowania. jesli po takim czasie nadal bedziesz miala plamienia bedzie to prawdopodobnie oznaczalo ze tabletki nie trzymaja Ci okresu i bedziesz musiala zmienic. poki co bierz normalnie. pozdrawiam ps. ale oczywiscie caly czas jestes zabezpieczona

Gość kaśka002
Dzieki za dop. a co do zabespieczenia to albo się zabespieczamy albo on kończy na zewnątrz pa

Gość kaśka002
chciałam dodać że straszna ze mnie panikara i boje się tego gdy chłopak kończy we mnie dlatego w gre u mnie wchodzą te 2 rozwiązania

Gość Martatuska
ANATYPIA Ja też jestem po pierwszym opakowaniu Regulonu .Mam plamienia od pierwszej pigułki.Zaczęłam brać pierwszego dnia miesiączki i zamiast okresu miałam plamienia do 23dnia cyklu a potem powóź...wielkie krwawienia dziś mam piąty dzień obfitego okresu do tego ból głowy okropny rzadne tablety nie działają, a wczoraj wzięłam 1 tabletkę drugiego op. CO ROBIĆ? Jak twój drugi okres bo ja już się boję następnego...Chyba nie służą nam ten Regulon

hej :) ja jestem po drugim opakowaniu i jak na razie jest ok, no moze poza wypryskami na twarzy...:O obfity i bolesny okres jak na razie mi nie dokucza, plamienie mialam tylko jakis tydzien, do1,5tygodnia, nie przytylam, nie mam napadow humorow,czy depresji :) takze jest ok :D a powiem, ze jakwas poczytalam to sie przestarszylam :P

Gość asia02
witam! czy Wam takze lekarz zalecil bezwzgledne rzucenie palenia? jezeli tak,to jak sobie z tym radzicie?? pozdrawiam

Gość kaśka002
hej martatuska ja przeważnie miałam regularny okres i prawie żadnych plamień w środku cyklu a przytuch tab.mam właśnie wczoraj skończyłam 3 op.tab. u mnie okres tak wygląda że mam pierwszy dień bardzo słaby a na drugi dzeń powódż i ból brzucha jeśli Ci się nie poprawi to idż do lekarza choć napewno Ci powie że organizm się przyzwyczaja do 4 mies. pozdrawiam

Gość rybka200
witam ja wlasnie zamierzam brac regulon,czekam za okresem aby moc zaczac brac,ale jak to jest pierwsza tabletke zaczynam brac od startu? czy od dnia w jakim dostalam okres? jesli chodzi o cene to w okolicach poznania 22zl

Witam Biore Regulon juz od 6 miesięcy. Przez pierwsze opakowanie miałam plamienia a okres był obfity i bolesny. Od następnego opakowania jest wszystko ok. Mam zmienny humor, ale nie wiem czy to wina Regulonu. A co do przybierania na wadze to pytałam lekarza i powiedział, że tabletki antykoncepcyjne zwiększają apetyt i trzeba umieć to kontrolować - nie wiem czy miał racje, w moim przypadku apetyt mi się zmniejszył. Mam tylko pytanie czy powinno się zmieniać co jakiś czas tabletki na inne, czy mogę cały czas brać Regulon? Pozdrawiam

Gość Jusek
Witam! Biorę Regulon od ok. pół roku i jestem bardzo zadowolona. Nie przytyłam, cera jest idealna i nie mam żadnych dolegliwości. Wszystko zależy od organizmu. Jednym może służyć nawet Diana (swoją drogą okropne tabletki, może i pomagają na cerę, ale obciążają żołądek i tyje się po nich niemiłosiernie). Co do ceny Regulonu uważam, że nie jest wygórowana ok.24 zł. Co powiecie na to, że za Yasmin bądź Yasminelle trzeba zapłacić nawet 50 zł?! Ktoś napisał, że podczas 7-dniowej przerwy, gdy występuje okres trzeba się dodatkowo zabezpieczyć! W życiu nie czytałam większej bzdury. Jeśli przyjmuję się tabletki regularnie, o stałej porze, to w trakcie przerwy tak samo chronią przed ciążą, jak podczas stosowania. Skoro tabletki zapobiegają owulacji, to jakim cudem można zajść w ciążę? Proszę, jak czegoś nie wiecie to nie wprowadzajcie innych w błąd. Rybka200, zaczynasz brać normalnie od 1 tabletki(każda tabletka zawiera taką samą ilość hormonów). Ningal, jeśli Regulon Ci służy, to nie ma potrzeby zmiany na inne tabletki. Pozdrawiam.

Witam! Czyli jeśli ja nie patrzę na to jaką tabletkę biorę tylko sobie \"skaczę\" po opakowaniu, a po prostu uważam by wziąć codziennie o tej samej godz. to to i tak nie robi różnicy tak? Pytam bo wzięłam dziś juz 16 tabletkę 1-wszego opakowania i cały czas mam normalny okres;/Czytalam ulotkę i wiem, że to możliwe,ale chciałam wiedzieć czy też może źle je biorę? Proszę o odpowiedź...

wczoraj zazylam 1-wsza tabletke regulonu \"odpukac wszystko jest ok\" mam nadzieje ze tak dalej bedzie Pozdrawiam i dziekuje za odp jusek ;)

Gość niepewna2
mam pytanie, do tej pory bralam regulon ale lekarz zmienil mi go na novynette i z jego slow zrozumialam ze pierwsza tabletke mam polknac normalnie po 7 dniach przerwy jednak na ulotce jest napisane ze \"w przypadku zmiany innych dwuskladnikowych, doustnych preparatow antykoncepcyjnych na novynette nal;ezy zakonczyc przyjmowanie wszystkich tabletek i nastepnego dnia nalezy przyjac pierwsza tabletke z novynette\" czyli bez przerwy?? nie wiem co robic bo ja zrobilam przerwe i juz jest 5 dzien tej przerwy i nie wiem co teraz. blagam pomozcie:(

Gość malutka179
przed sekunda zazylam pierwsza tabletke regulonu....sa to moje pierwsze tabletki anty i dlatego sietroche boje...czy nie przytyje itp bo przewertowałam dziesiątki stron na ten temat tzn jakie moga byc skutki uboczne ...ale mam nadzieje ze skutki uboczne, przynajmniej czesciowo mnie omina ;)także czekam teraz na reakcje mojego organizmu na regulon... i staram sie byc dobrej mysli...

Gość Wowitka
Witajcie Laski!

Gość Wowitka
mam pytanko, czy po zastosowaniu tabletek regulon zauważyłyście zmiany w wielkości swoich piersi? kilka moich kolezanek podczas stosowania tych tabletek zauwazylo znaczne powiekszenie biustu, czy to dotyczy wszystkich kobiet stosujacych regulon czy to indywidualna sprawa?