Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość haniahaha
Witam! Regulon to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, zaczełam je brać od pierwszego dnia okresu, dzisiaj jest już 9 dzień i nadal mam okres, czy to normalne? Zawsze miałam okres 3-4 dni. Może powinnam zgłosić się do lekarza? Czy któraś miała podoby problem? Dodam jeszcze,że jestem po porodzie (w sierpniu urodziłam) Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość Timanti
to sa takie plamienia niby krew niby brazowe takie ja wlasnie wczooraj zaczelam 2 opakowanie ..i okres mi sie skonczyl i nie mam juz takich mocnych plamien chodz jeszcze nie znikly mialam je przez cale 1 opakowanie co dzien..a teraz mam juz takie jasniejsze barwy tych plamien ..to normalne to zniknie..

Gość Timanti
to sa takie plamienia niby krew niby brazowe takie ja wlasnie wczooraj zaczelam 2 opakowanie ..i okres mi sie skonczyl i nie mam juz takich mocnych plamien chodz jeszcze nie znikly mialam je przez cale 1 opakowanie co dzien..a teraz mam juz takie jasniejsze barwy tych plamien ..to normalne to zniknie..

Gość Pluskwa_77
Witam :-) Co prawda już nie Regulonka, raczej Yasminka, ale zawsze miło podyskutować. Jeśli chodzi o piersi, przytoczę moją wczesniejszą wypowiedź: "nie powiedziałabym, że są większe, raczej jędrniejsze." To fakt! Ładnie to również ujęła zaciekawiona_ania mówiąc, że biust "staje się jędrniejszy... taki krąglejszy". Jeśli chodzi o cerę, to rzeczywiście zauważyłam bardzo dużą poprawę, szczególnie po 3 opakowaniu, co jednak nie znaczy, że pozbyłam się wyprysków na stałe. Co to, to nie. Był to jeden z głównych powodów, dla którego poprosiłam moją ginekolog o zmianę... Może libido wzrośnie -- mam taką nadzieję. Pozdrawiam was wszystkie ;-)

Gość ula85
czy jak zaczynam brać drugie opakowanie Regukonu też musze na poczatku zabezpiczyć się innymi metodami równocześnie. Chodzi mi o te kierwsze dni z drugiego opakowania. Proszę odpiszcie bo zgubiłam ulotke

Gość ula85
czy jak zaczynam brać drugie opakowanie Regukonu też musze na poczatku zabezpiczyć się innymi metodami równocześnie. Chodzi mi o te kierwsze dni z drugiego opakowania. Proszę odpiszcie bo zgubiłam ulotke

Gość Madzikunia
Nie musisz stosowac innych metod anty. Jezeli rozpoczelas nowe opakowanie po przerwie 7 dniowej to wszystko jest ok. A i jeżeli pierwszą tabletke z pierwszego opakowania wzielas w pierwszym dniu krwawienia, to ochrone juz mialas od tej pierwszej tabletki, wiec nie musialas stosowac innych metod anty :)

Gość niuunia24
Madzikunia Dzieki za rade. W takim ukladzie biore dalej i zobaczymy czy beda rezultaty. Napewno napisze jakie sa postepy

Gość sandrunia69
Czy można brac tabletki bez przerwy? ja biore 3 rok

Gość sandrunia69
Czy można brac tabletki bez przerwy? ja biore 3 rok

Gość p4ulusi4
A ja mam pytanie. Wiadomo że biorąc tabletki czy stosując inne metody antykoncepcyjne nie mamy 100 % pewności, że nie zajdziemy w ciąże... W przypadku regulonu występuje siedmio dniowa przerwa w której występuje miesiączka. I teraz pytanie. Czy miesiączka występuje w czasie brania tabletek zawsze, nawet jeśli zajdziemy w ciąże ? Czy będąc w ciązy nie wystąpi ? Proszę o odpowiedz

Gość Anitka38
Mam pyt.Czy jest tu ktos kto juz dawno przerwal branie tabletek antykoncepcyjnych [ REGULON ] i opowie mi o swoich dolegliwosciach juz po???.Bo ja po przerwaniu tabletek dostalam obfitych miesiaczek ,przytylam 20kg itd.

Gość Anitka38
Mam pyt. czy jest tu jakas kobieta ktora przestala brac juz dawno [REGULON ] i nie bierze zadnych juz lekow i opowie mi o skutkach ubocznych,bo ja dostalam obfitych miesiaczek i przytylam 20 kg po zaprzestaniu brania .

Gość p4ulusi4
Witam. Mam problem a zarazem pytanie. Po 21 dniu brania tabletek występuje miesiączka. A jeśli przez przypadek bym zaszła w ciąże (odpukać) to okres też wystąpi czy nie? Proszę o szybką odpowiedź. :)

Gość Anitka38
Jezeli zajdziesz w ciaze podczas brania tabletek bo i tak bywa miesiaczka wystapi nawet do trzech miesiecy ja tak mialam pozdrawiam

Gość Anitka38
Jezeli zajdziesz w ciaze podczas brania tabletek bo i tak bywa miesiaczka wystapi nawet do trzech miesiecy ja tak mialam pozdrawiam

Gość Anitka38

Gość Regulonka
brałam regulon 4 lata dopiero po ok 3,5 roku zaczęły mi sie jaja robić z organizmem... odstawiłam... po pół roku spróbowałam przyjmować yasminelle po miesiącu stosowania to samo... Jak uważalam ze tabletki to najlepsze zabezpieczenie tak teraz zastanawiam się czy keidykolwiek jeszcze wezme ten syf do ust! Pół roku minęło a ja nadal dostaję okres co 1,5-2 miesiące... a mam dopiero 22 lata a tak te hormony potrafiły mi rozregulować całą gospodarkę hormonalną. Co by było gdbym nadal brala te tabletki za rok dwa chciała meić dziecko a tu dochodzenie do siebei po tabletkach zajęło by mi kolejnych 2 lata.

Gość Regulonka
brałam regulon 4 lata dopiero po ok 3,5 roku zaczęły mi sie jaja robić z organizmem... odstawiłam... po pół roku spróbowałam przyjmować yasminelle po miesiącu stosowania to samo... Jak uważalam ze tabletki to najlepsze zabezpieczenie tak teraz zastanawiam się czy keidykolwiek jeszcze wezme ten syf do ust! Pół roku minęło a ja nadal dostaję okres co 1,5-2 miesiące... a mam dopiero 22 lata a tak te hormony potrafiły mi rozregulować całą gospodarkę hormonalną. Co by było gdbym nadal brala te tabletki za rok dwa chciała meić dziecko a tu dochodzenie do siebei po tabletkach zajęło by mi kolejnych 2 lata.

Gość sandrunia69
czy któraś z was zauważyła większy biust po regulonie?

Gość Anita38
Ja po regulonie nosze DD a nosilam C na dodatek przytylam

Gość rybka580
Witajcie dziewczyny chcialam wyrazic swoje zdanie na temat Regulonu, Wiec ja na dzien dzisiejszy jestem b. zadowolona z regulonu wiadomu na poczatku bylo ciezko hormony daly we znaki ale ja nie przytylam po regulonie mam taka sama figore jaka mialam i jestem naparwde zadowolona Polecam naprawde Regulon.Pozdrawiam rybkaa

Gość witamwas
witam... mam pytanie. wiadomo ze podczas brania tebletek wystepuje 7- dniowa przerwa w ktorej wystepuje miesiaczka. a jezeli miesiaczka nie wystapi to oznacza ze jest się w ciąży ? Czy moż miesiączka zawsze wstępuje nawet przy zaplodnieniu? prosze od pomoc

Gość witamwas
witam... mam pytanie. wiadomo ze podczas brania tebletek wystepuje 7- dniowa przerwa w ktorej wystepuje miesiaczka. a jezeli miesiaczka nie wystapi to oznacza ze jest się w ciąży ? Czy moż miesiączka zawsze wstępuje nawet przy zaplodnieniu? prosze od pomoc

Gość Zosia301
Witam dziewuszki! Mam pytanie...do tej pory bralam diane i sluzyla mi super jednak pani doktor stwierdzila ze za dlugo juz biore te tabletki i zmienila mi \"jadlospis\" na regulon...w ostatnim opakowaniu diane brakuje mi 2 tabletek, prawidlowo powinnam je brac do tej srody ale na niedzieli zakoncze i teraz wlasnie rodzi sie problem bo nie wiem czy tak moge...(nie kupowac juz opakowania diane dla 2 tabletek i zaczac zazywac regulon) no i kolejne pytanie jak zaczac ten regulon...czy poczekac na miesiaczke i wziac tabletke tego dnia czy nie robic przerwy i zaczac ten regulon...gubie sie juz w tym wszystkim bo ulotka mowi co innego i pielegniarka ktora wypisywala mi recepte tez mowila co innego...moze ktoras z was mi pomoze i rozwieje moje watpliwosci..z gory dziekuje:)

Gość takaJednaKasia
juz 5 dzien biore regulon i poki co to dobrze sie czuje. nadal mam krwawienia...ale lekarz powiedział ze to normalne. poza tym to troche brzuszek mnie boli, ale naprawde minimalnie.jestem raczej zbulwersowana zachowaniem ginekologa. tabletki przepisał mi lekarz w prywatnej klinice. nie chce sie tam leczyc i chodzic bo strasznie drogo. wiec poszłam do panstwowo i chcialam sie zapytac jak to z tym okresem i jak sie zapytał mnie kto mi przepisał tabletki to powiedział \" jak pani chodzi prywatnie to niech pani prywatnie sie dowiaduje takich rzeczy\" jejjjjjj łaske mi on robi czy co? paranoja jakas. czy lekarze ktorzy przyjmuja panstwowo sa uczulenie na tych co przyjmuja prywatnie?

Gość takaJednaKasia
juz 5 dzien biore regulon i poki co to dobrze sie czuje. nadal mam krwawienia...ale lekarz powiedział ze to normalne. poza tym to troche brzuszek mnie boli, ale naprawde minimalnie.jestem raczej zbulwersowana zachowaniem ginekologa. tabletki przepisał mi lekarz w prywatnej klinice. nie chce sie tam leczyc i chodzic bo strasznie drogo. wiec poszłam do panstwowo i chcialam sie zapytac jak to z tym okresem i jak sie zapytał mnie kto mi przepisał tabletki to powiedział \" jak pani chodzi prywatnie to niech pani prywatnie sie dowiaduje takich rzeczy\" jejjjjjj łaske mi on robi czy co? paranoja jakas. czy lekarze ktorzy przyjmuja panstwowo sa uczulenie na tych co przyjmuja prywatnie?

Gość katja113
Mam do sprzedania 2 opakowania tabletek Novynette. Zainteresowane prosze o kontakt mailowy: katja113@wp.pl Pozdrawiam:)

Gość katja113
Mama do sprzedania 2 opakowania Novynette. Zainteresowne prosze o kontakt mailowy pod adresem: katja113@wp.pl

Gość katja113
Mama do odsprzedania 2 opakowania Novynette, zainteresowane prosze o kontakt mailowy: katja113@wp.pl