Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa jak diabli

Adwanced Cream 30 AHA Czy ktoś używał tego kremu?

Polecane posty

Gość martengo
chcę zapytać jednym zdaniem-warto kupić ten krem za te pieniądze czy lepszy do likwidowania plam jest Saliderm.czytałam cały wątek i ...zgłupiałam jestem w punkcie wyjscia liczę na poradę pozdrawiam

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp
uppppppppp

Gość martengo
dziewczyny od kuracji gdzie jesteście?

Gość mrówetszkaa
Wróciłam:) z urlopu i do Adwanced:-) Na urlopie nie opalałam się, wiadomo, zresztą pogoda nie sprzyjała opalaniu się:-S. Zamierzam wytrwale stoswać Adwanced przez następne 6 miesięcy. Mam jeszcze połowę opakowania, więc następne zamowię za jakieś dwa miesiące. Plus okazjonalnie saliderm, oczywiście. Ciekawa, co u Ciebie, jak Loreal się spisuje, mam zamawiać czy nie:):):) Nadal Adwanced używasz czy może coś innego, odezwij się, proszę. Reszta dziewczyn - napiszcie jak postępy. Pozdrawiam:-)

Gość mrówetszkaa
Zamowiłam Mikrodermabrazję Loreala. Najwyżej będę mieć dobry peeling, jak na wiadome nie poskutkuje:-). Ciekawa, napisz koniecznie o Lorealu i o innych planach;)

Gość ciekawa jak diabli
Fajnie ze jestes :) Umarl ten topic, ale mam nadzieje, ze odzyje :). Ja dzisiaj bylam na laserze!! Erbowo-yagowym, wygladam tragicznie, mam purpurowa twarz, robilam w sumie tylko na policzki, punktowo gdzieniedzie na twarzy. Wygladam naprawde strasznie! Wczesniej bylam na wizycie u Profesora, ktory to wlasnie ta metode bardzo polecal. Zreszta sam ten zabieg robil. Bolalo, ale do przezycia. Zobaczymy jaki bedzie efekt tego zabiegu, mozna go robic max.4 razy do roku w przerwach ok.3 miesiace. Powiedzial, ze u mnie powinny wystarczyc 2 zabiegi. Jakos wole sie nie napalac na jakies rewelacyjne efekty, takze zobaczymy co bedzie. L'oreal powiem szczerze badziewie. Szkoda kasy, naprawde. Krem ktory dodaja jest nie do uzycia, ma tak piorunujacy sklad, ze balam sie go uzyc, samiutka chemia. Peeling, jak peeling, powiem Ci ze o wiele bardziej wole St.Ives morelowy a on kosztuje 16zl a nie 70 ! Mozesz sprobowac, ale tak jak mowie ja juz wiecej go nie kupie, bo on niczego nadzyczajnego nie robi. I teraz o kwasach. Ten lekarz mowil, ze przy bliznach kw.glikolowy slabo sie sprawdza, zreszta w ogole odradzal mi robienie takich wlasnie peelingow. Mowil, ze przy przebarwieniach sa ok, ale wplyw na blizny maja marny. U niego tam tez mozna bylo wlasnie zrobic peeling kwasowy, ale stwierdzil, ze to nie da na pewno takiego efektu jak laser. Czytalam sporo na temat blizn i wiesz, podobno duzo lepsze sa retinoidy dzialaja na produkcje kalogenu. Zorac 0,1 to jeden z najsilniejszych dostepnych w Polsce, uzywalam go kiedys i zrzucalam skore jak waz ! To byla zima i dodatkowo mroz bardzo podraznial mi skore, ale teraz juz wiem ze nieprawidlowo go uzywalam! Bo po pierwsze zaczelam od za wysokiego stezenia, po drugie na poacztek trzeba uzywac je 2-3 w tyg.Jak mi sie juz skora porzadnie wygoi mam zamiar wrocic wlasnie do retinoidow. Powiedz widzisz jakies zmiany na lepsze po stosowaniu Salidermu i Adwenced ?

Gość mrówetszkaa
Ciekawa, super,że wypróbowujesz laser. Naczytałam się kiedyś o VBeam i SmoothBeam, Burane i innych takich i wiem,że jest w tym jakaś nadzieja:-) Mam nadzieję,że Ci pomoże a wtedy ( jak nie zadziałają kremy) jako następna zasilę kasę jakiegoś dermatologa w zamian za potraktowanie laserem by to usunąć na zawsze:-) Możesz napisać ile taki jeden zabieg kosztuje? I mniej więcej technikę działania takiego lasera ( czy on coś pobudza, złuszcza, niszczy, odnawia:-), bo już nie pamiętam dokładnie tej metody:-) Co do Adw. i Sal. to nie wiem czemu ale cały czas mam wrażenie,że za krótko ich używałam. Dlatego chcę sobie dać szansę tych 6 ciągłych miesięcy, no chyba,że napiszesz o superdziałaniu lasera to od razu wtedy pójdę do drm. Ale póki co, pozostaję przy nich. Też się ostatnio zastanawiałam nad retinoidami, poczytałam o Retinie A i Micro i Zoracu, no, zobaczymy ( kiedyś widziałam koleżankę po retinoidach, faktycznie, płaty skóry złaziły jej:-). Co do poprawy: jakbym miała określać w procentach - to powiedziałabym,że spłyciły się niektóre slady o 15 procent inne mniej. Nie jest to dużo, fakt. Dlatego liczę na ten czas. Chciałabym,żebyś już napisała, że laser Ci pomógł i sprawa byłaby już jasna:-):):) Trzymam kciuki!

Gość ciekawa jak diabli
Tlumaczyl mi dzisiaj dzialanie tego lasera. Polega na calkowitym odparowaniu wody z naskorka, powoduje przegrzanie kalogenu w glebszych warstwach skory, przez co jest go wiecej i jest bardziej aktywny. Skora z ktorej zostala odparowana woda odpada w momencie gdy glebsze warstwy sie zagoja. Naprawde na razie wyglada to paskudnie, jak mnie dzisiaj moja mama zobaczyla, to nie mogla uwierzyc " co oni ci z twarza zrobili " :D. Sama sie zgodzilam na to maltretowanie - w to tez nie mogla uwierzyc ;) :D Podaje Ci link do strony gdzie sa zdjecia goscia po tym laserze ktory ja mialam : http://www.dermatologytimes.com/dermatologytimes/article/articleDetail.jsp?id=157689&pageID=1 To wszystko wyglada zachecajaco, ale naprawde boje sie przedwczesnie cieszyc, bo nie chce sie rozczarowac... Kosztuje tez sporo, ja tak jak pisalam za niemalze cale policzki plus punktowo fragmenty twarzy zaplacilam 500zl. Plus tego taki, ze jeslibym robila kwasy czy np. mikrodermobrazje to musialam to powtarzac bardzo czesto, a tak to mam spokoj na 2-3 miesiace bo wtedy dopiero moge zrobic powtorke.Mysle, ze wiele innych zabiegow spowodowaloby, ze zaplacilabym wiecej niz za te 2-3 lasery. Takze na razie czekam, co bedzie, spokojnie do poniedzialku jestem uwieziona w domu ;)

a czy we wroclawiu robią takie zabiegi ??? proszę podajcie namiary, ja mam mniejsze blizny niż ten pan juz po zastosowaniu lasera, o wieleeeee płytsze w sumie to są takie dwa wglębienia, ale płytkie, ale mi przeszkadzają myślę zatem, ze jeden zabieg by mi pomógł, jelsi macie jakies adresy klinik we wrocławiu tosię skuszę, pozdrawiam, życze wytrwałości

Kurde!!!!!!!!!!!Dlaczego nikt nie pisze co dalej....skończyło sie w takim momencie...na laserze...i co dalej.Hej dziewczyny piszcie.....plisssssss

Gość nowe doświadczenia
używałam advanced od dwóch lat - z niewielkim skutkiem. Rok temu kupiłam również peeling tej firmy - maseczka 25% i płyn 20% i podsumowując moje doświadczenia powiem że stan mojej skóry poprawił się, ale nie rewelacyjnie. Myśle że po dwóch latach lepsze efekty dałby zorac - jeżeli chodzi o blizny, przebarwienia i pory. Nie powiem część blizn zniknęła zupełnie - te płytkie, nawet duże, a większość zmniejszyła się, ale gdy przestaje używac kwasów skóra powraca do stanu wyjściowego - rozszeżają się pory, tworzą sie nowe zaskórniki, krosty i blizny po nich. W tym roku stawiam na zorac, kwas salicylowy 2% - do oczyszczenia i maseczkę 25% AHA. Myślę że advanced jest troche przeceniony - maseczka daje zdecydowanie lepszy efekt. Tylko trzeba pamiętać później o stałej pielęgnacji pozdrawiam :)

Czy maseczkę 25 % uzywałaś zgodnie z podaną instrukcją...czy może stosowałaś swój własny wypróbowany sposób jej nakładania?

Gość nowe doświadczenia
raz na tydzień, a na twarzy trzymałam 5-12 min, w zalezności od kondycji skóry. Potwornie szczypie i czasami można przedobrzyć :). Potem robią się brzydkie czerone placki i skorupka na twarzy. Po peelingu skóra jest super, po paru dniach wraca "do normy"

Gość Jankaa
Czesc czytaja cwasze komentarze postanowilam Wam polecic cos innego a mianowicie czysty kolagen.Mam male blizny potradzikowe ktore co prawda sa plytkie lecz widoczne glownie na policzkach:(jest to moj problem poniewaz mam z tego powodu straszne kompleksy.Kolagen polecila mi znajoma ktora zajmuje sie jego rozprowadzaniem.Od razu po nalozeniu czuje sie ze skora jest bardzo napieta.Jest to uczucie dyskomfortu ale da sie zniesc;)bardzo dobrze dziala na przebarwienia gdyz przybieraja kolor skory zdrowej.Niestety jest to bardzo drogi kosmetyk gdyz butelka ok 75ml kosztuje 300zl lecz jest bardzo wydajny i przeznaczony do polrocznej kuracji.Kolagen bardzo dobrze dziala na blizny wypukle jak i te po trądziku.Pozdrawiam

Gość nie wierzcie
mialam kolagen i niestety nie pomogl, zreszta przeczytajcie na innych forach o nim , nikt nie jest z niego zadowolony to jedynie wyciaganie kasy

mi tek kolagen nie pomogl ale zamowilam juz adwanced na dniach go dostane i zobaczymy.....

Gość uuuppppp

uzywam adwanced cream od tygodnia i... musze powiedziec ze jest niesamowity mialam mnustwo plamek zaskornikow a on to wszystko zniwelowal buzia jest z dnia na dzien ladniejsza chodz nadal robia mi sie pryszcze... ale peeling jest swietny !!!!!!!!!!!

Gość a powiedz mi
o jaki peeling chodzi? kurcze chce kupic adwanced ale nie wiem czy warto niektore wypowiedzi sa bardzo dobre a znowu inne mnie dobijaja czy ten adwancet zlikwiduje mi slady po wyciskaniu i takie tam ale nie blizny tylko rozne takie przebarwienia ??

Gość doris123
a

Gość a może...

Gość anana
Dopiero dzisiaj przeczytałam wasze doświadczenia. Proszę o dobrą poradę jeżeli chodzi o przebarwienia. Czekam na receptę.

Gość anana
stosowałam tylko żel rozjaśniający NEO STRATA (10%). Złuszczała mi się skóra, ale nie mam porównania z innymi środkami złuszczającymi. Poza tym przeraża mnie jego cena, która obecnie wynosi ok. 160 zł., a twarz to nie tylko złuszczenie, ale i inne zabiegi.Może któraś z was stosowała NEO STRATĘ i ma porównanie z innymi kosmetykami złuszczającymi.

WITAM WAS JESTEM TU PIERWSZY RAZ CZYTAŁAM TROCHE ALE NIE WIEM W KOŃCU CO MI BY MOGŁO POMUC. MAM CERE Z LICZNYMI WĄGRAMI SĄ WSZĘDZIE OSTATNIO LICZNIEJ POJAWIŁY SIĘ NA POLICZKACH I JAK ZACZĘŁAM JE WYCISKAĆ NAROBIŁAM SOBIE TROCHE PŁYTKICH BLIZN. MOŻE WIECIE JAK SIĘ ICH POZBYĆ??? OD 2 TYG STOSUJE MAŚĆ ALCEPAN ALE NA RAZIE NIE WIDZE ŻADNYCH EFEKTÓW. I JAK POZYBYĆ SIĘ TYCH WSTRĘTNYCH WĄGRÓW? ??

a powiedzcie mi, czy osoba, która ma dwa pęknięte naczynka w okolicy ust może przeprowadzić kurację kwasami, czy jest to raczej nie wskazane?? Dzięki za odpowiedz.

Gość kwasomanka -
Witajcie, bardzo dokładnie przeczytałam wasze wypowiedzi na temat Adwanced Cream 30% AHA i chciałabym sie z wami podzielić moimi doświadczeniami. Mam cerę mieszaną (pozostawiającą wiele do życzenia)z kilkoma bliznami z dzieciństwa na policzkach takie ślady po podrapaniach i małe blizeki pourazowe. Na dodatek na jednym z policzków mam bliznę z wształcie kreski która jeszcze się przebarwiła. Ta ostatnia to wynik pękniecia naskórka po peelingu tca głębokim który wykonywałam w sharley'u. Przeszłam ten peeling dwa razy. Zabieg boli przeokrutnie, min. tygodniowy pobyt w domu bo na buzi robi się jeden wielki brązowy strup a do tego jest drogi: jeden 1000 zł. Fakt że blizny się zmiejszyły jednak nie tak bardzo jak tego oczekiwałam a poza tym ta dodatkowa blizna :-((( Nigdy więcej nie zrobię już tego zabiegu bo to poprostu wyrzucanie pieniedzy w błoto. Uważam że leprze efekty daje systematyczne wykonywanie płytszych, mniej inwazyjnych peelingów np kwasem glicolowym. Zrobiłam sobie kilka takich sama za pomocą Glicolic Masque 25% AHA - Mene & Moy System. I efekty naprawde widać. Nakładałam maseczke na ponad 10 min. codziennie przez 4dni. Po 4 dniach buźka się bardzo ściągneła, zrobił się delikatny strupek i naskórek pięknie się złuszczył. Delikatnie skóra schodziła mi przez tydzień ale można to było przezyć. Jak narazie przeszłam 3 takie serie. Rezultaty: cera świeżutka, pory duzooo mniejsze, blizny naprawde płytsze i przebarwiona blizna ma już kolor skóry :-) fakt prze trzeba cierpliwości ale za to koszt nie jest duży w porównaniu do cen zabiegów w gabinetach kosmetycznych. Dziewczyny gorąco polecam.

Gość Anana
Hej. Wlasnie zakupilam ten krem i jeszcze Revitalizing gel z tej samej serii. Mam nadzieje, że będą rezultaty bo moja skóra już tyle przeszła.... peelingi, mikrodermabrazję no i ostatnio wzięłam się za laser. Podobno tylko laser spłyci blizny w największym stopniu. miałam juz 2 zabiegi i muszę powiedziec ze widać niewielką poprawę .. ale w dalszym ciągu niewielką :-( Pozdrawiam