Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanilia84

Czy są tutaj dziewczyny 20-letnie pragnące mieć dzidziusia?

Polecane posty

Dziewczyny podniosłyście mnie na duchu:) Skoro wszystkie tak mówicie, a już przez to przeszłyście to z pewnością tak jest:) Bluebell ja zdaje mature z polskiego i angielskiego(to obowiązkowo), a poza tym na pewno geografie i zastanawiam sie jeszcze żeby spróbować zdawać z historii i wosu, ale jak narazie to tylko nad tym rozmyślam. Ksi masz racje,żeby sie nie nakrecać sie tak bardzo z tą ciąża:) Bluebell moja siostra też miała kiedyś praktyki w szkole, ale średniej-uczyła francuskiego. Z tego co pamietam, to nie przepadała za bardzo za młodzieżą, którą uczyła i vice versa. Doszło do tego,że mój brat, którego znajomych uczyła, nie przyznawał sie do tego,ze Kaśka(tak ma na imie moja siostra) to jego siostra.Ale myśle,że z dzieciakami z podstawówki bedzie Ci o wiele łatwiej. Ja przynajmniej pamiętam(z czasów podstawówki),że wszystkie Panie Praktykantki były w mojej klasie życzliwie przyjmowane:)

Jak już mówiłam mi się nie śpieszy. Z resztą chorowałam więc wolałabym nawet teraz nie. Dzięki dziewczyny za wsparcie. :D

ksi wiesz dzidzia moze przyjsc w najmniej spodziewanym momencie wiec wszystko przed Toba a lykasz juz folik??? jak przyjdzie czas na zakup testu to polecam testy z allegro ja za 3 testy zaplacilam okolo 9zl i pokazaly ciaze (2 slaba kreseczka)4 dni przed okresem

Evi - folik łykam. A jeśli chodzi o testy, to dzięki za radę, ale kupie sobie spokojnie w aptece. Nie chce w okół tego robić szumu. Nie chce się nastawiać, czy czekać. To nie daje nic dobrego. Przypomnijcie sobie Elunie, ile było hałasu... o nic, niestety. Dlatego ja sobie spokojnie żyje dalej, jak dzidzuś w środku już jest to super. Jak go nie ma, to widoczenie postnowił jeszcze troche poczekać i dać mi czas na pisanie dokoratu. I tak i tak jest dobrze. Zaczne się martwić, jak za rok nic mi nie będzie wychodziło. A póki co, spokój jest najważniejszy. Trzymacie się cieplutko i dbajcie o swoje malutkie dzidzie tam w środku. Berna zobaczysz, zdasz maturę i się będziesz śmiać jakie to proste było. Jako matematyk odradzam maturę z matmy, nie dlatego, że trudna ale program nie jest dostsowany do matury niestety to było widać w tym roku!

Gość kluska..
hej. ja mam 20 lat, ale dziecko planuję dopiero gdzieś za 3 latka. pozdrawiam zafasolkowane i te starające się o dziecko.

witaj kluska!! dzieki za pozdrowienia :) a dlaczego dopiero za 3 lata? czyzby studia :)

Gość kluska..
evi - zgadlaś. chociaż to nie jest jedyny powód. nie czuję się w pełni gotowa do bycia mamą teraz. nie mam zbytnio warunków by mieć bejbi. no i chce chyba jeszcze poużywać życia.

Gość nbdfj
michelle, to Ty taka kombinatorka jesates :O /bylas :O paieroski, urywanie sie zlekcji :O

no i co ztego wazne ze teraz tego nie robi!!!! bo nie moge powiedziec tego o wszystkich!!

Czesc dziewczynki,ja wlasnie wrocilam z zakupow,kupilam sobie ogrodniczki o kilka rozmiarow wieksze niz bym potrzebowala teraz,ciekawe kiedy moj brzusio zaokragli sie na tyle ze beda dobrze dopasowane? :)

My na razie imionek nie wybieramy ale bardzo jestesmy ciekai czy bedzie to chlopczyk czy dziewczynka?Podziwiam ludzi ktorzy nie chca wiedziec plci dziecka,jak oni moga wytrzymac w tej niepewnosci,ja jak tylko dzidzia na tyle podrosnie ze bedzie mozna juz zobaczyc plec na pewno bede chciala wiedziec.

tak ja tez podziwiam.. :) znam osobiscie, moja kolezanka z lawki bedac w ciazy do samego konca na wlasne zyczenie nie chciala poznac plci ja spac niemoglabym przez to :-P jak sie czujesz Asiulek?

1.Zoraaa....Ula.....l.19....Dzierzoniow...8 miesiac….28.09.05 2.Michelle...Kasia...l.19…..Inowrocław...11 tydzień…..17.03.06 3.Ell........Klaudia....l.21...Jastrzębie...3 miesiąc…...18.02.06 4.Vanilia84...Iza........l.21....Poznań..........2cykl..........@??.08.05 5.Evi_1985………Ala…..l.19.....Bydgoszcz.....5 tydzień….......28.04.06 6.Ewma..... .Ewa..... .l.20…...Toruń...........xxxxx.........@10.08.05 7.Berna.......Basia.....l.18.....Rzeszów........xxxx.........xxxx 8.Natii.......Natalia.....l.20......Gdańsk........xxxx..........xxxx 9.Erka.......Kasia....l.21....Tarnów.....8 tydzień....27.02.06 10.Elunia_K.....Ela......l.18......Poznań.......1 cykl..........@???cyklnieregularny 11.Ksi...Karolina...l.24....Poznań...xxxx..... 12.Matitka.....Jowita.....l.18.....Morąg......xxx.......@25.08.05 13.Mati 26.....Martyna...l.26...Białystok....5 cykl...@31.08.05 14.Bluebell21...Ewa....l.21.....Rzeszów.....2 cykl.....@04.08.05 15.Monika85...Monika....l.20....Szczecin....xxx...@11.08.05 16.DomiKa... Dominika...l.20... Bielsko...3 miesiąc...11.03.06 17.Asiulak...Aska......l.23...Chicago...6 tydzienl...26.04.06 Pozwoliłam sobie troszke pozmieniać w tabelce, bo troszke nam zgineła. Bluebell21 kiedy masz termin następnej miesiączki?? A może zaciązyłaś??

Z moim samopoczuciem to jest teraz roznie,ale ogolnie nie jest zle,zwiekszyl mi sie apetyt ale nie mam jakis wymyslnych zachcianek,jem to co mam akurat w lodowce,najgorsze jest to ze budze sie w polowie nocy i juz usnac nie moge,przewracam sie z boku na bok i tym samym nie daje spac mojemu Misiowi.Mdlosci dalej nie mam tylko brzuch mnie od czasu do czasu lekko pobolewa,a jak jest u ciebie Evi?

Evi_1985 no na bajbusie tak mi wyznaczylo, ale jeszcze go nie dostałam. Pewnie stanie sie to dzisiaj w nocy albo jutro rano. Zadnych nadzieji sobie nie robie i co ma byc to bedzie. Jak niedostane do niedzieli to zatestuje, a jak wyjdzie I krecha czyli cykl mi sie rozlególował. Ostatnie 3 cykle po zabiegu miałam 30-28-27 dni. Ja czekam sobie spokojnie i na nic sie nie nastawiam, bo żadnych objawów nie mam, a szyjke chociaz sprawdzałam to i tak sie na niej nie znam.

1.Zoraaa....Ula.....l.19....Dzierzoniow...8 miesiac….28.09.05 2.Michelle...Kasia...l.19…..Inowrocław...11 tydzień…..17.03.06 3.Ell........Klaudia....l.21...Jastrzębie...3 miesiąc…...18.02.06 4.Vanilia84...Iza........l.21....Poznań..........2cykl..........@??.08.05 5.Evi_1985………Ala…..l.19.....Bydgoszcz.....5 tydzień….......28.04.06 6.Ewma..... .Ewa..... .l.20…...Toruń...........xxxxx.........@10.08.05 7.Berna.......Basia.....l.18.....Rzeszów........xxxx.........xxxx 8.Natii.......Natalia.....l.20......Gdańsk........xxxx..........xxxx 9.Erka.......Kasia....l.21....Tarnów.....8 tydzień....27.02.06 10.Elunia_K.....Ela......l.18......Poznań.......1 cykl..........@???cyklnieregularny 11.Ksi...Karolina...l.24....Poznań...1 cykl.....@22.09.05 12.Matitka.....Jowita.....l.18.....Morąg......xxx.......@25.08.05 13.Mati 26.....Martyna...l.26...Białystok....5 cykl...@31.08.05 14.Bluebell21...Ewa....l.21.....Rzeszów.....2 cykl.....@04.08.05 15.Monika85...Monika....l.20....Szczecin....xxx...@11.08.05 16.DomiKa... Dominika...l.20... Bielsko...3 miesiąc...11.03.06 17.Asiulak...Aska......l.23...Chicago...6 tydzienl...26.04.06 Jak widać @ przyszła, ciesze się, że się nie nastawiałam za mocno, bo teraz nie jest smutno. Zobaczymy co będzie dalej, w końcu kolejna szansa już za chwilkę będzie. Pozdrawiam

A kto nie kombinował w pewnym wieku??? :-) Mi już to przeszło.Było fajnie,mam co wspominać,ale nie żałuję mojej aktualnej sytuacji.Jestem szczęśliwsza niż przedtem.

Ale dzisiaj się nadenerwowałam.Siedziałam sobie spokojnie z michem,siochą i jej chłopakiem a tu nagle telefon,że nasi dwaj koledzy zostali zatrzymani przez policję.Poprosili micha żeby przyjechał po ich samochód.Potrzebowaliśmy jeszcze jednego kierowcy,ale ja prawka nie mam.Zadzwoniliśmy i przyjechała micha siostra z meżem(swoim samochodem).My pojechaliśmy samochodem kumpla,szwagier micha samochodem a jego siostra swoim.Nasi kumple byli tacy fajni kiedyś,ale od zeszłych wakacji strasznie się zmienili.Sięgneli po dragi a teraz za kradzieże się zabrali.Chcieli obrobić samochód.W sumie to dobrze,że ich zamkneli na 48h,bo może się trochę opanują.Co człowiek może mieć w głowie żeby kogoś okraść,żeby dragi brać???Tacy wporzo kolesie a stoczyli się na maxa.

Matitka----> sądząc po temperaturze,miałam 2 dni temu owulację.Teraz pozostaje więc poczekać 2 tygodnie ,i jeśli @ nie przyjdzie,to zrobić teścik.Wiesz...i tak niewiele Ci się okres rozregulował...ja miałam najpierw cykl 35 dniowy,potem 40 dniowy a potem to mój rekord chyba,bo aż 65 dniowy...

Bluebell21 ja przed ciążą miałam cykle 27-29 dniowe i trzy pełne cyke miałam tak jak pisałam wcześniej. Nie licze tej pierwszej miesiączki po zabiegu, bo jej do swojego cyklu nie zaliczam takiego pełnego. Jak ma przyjśc @ to niech się już zjawi, a nie będę na nią czekać. Od 4 dni mierze tempke, aby wiedzieć kiedy się zjawi okresik, a ty tempka powyżej 37 stopni. Ja sobie obecnie spokojnie czekam i niczym się nie przejmuje, ani na nic nie nastawiam.

witajcie! Matitka masz wysoka tempke jak na nadchodzacy okres :) ja tez mialam 37.1 do 37.3 kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy nie chce zapeszac ale te tempki wygladaja bardzo obiecujaco :) pozdrawiam

W zeszłym miesiacu tez tak wyglądały ale po 27 dniach nastąpił spadek temperatury. Czuje sie na okres i sie nie nakrecam, wole patrzec na to realnie. Później za to rozczarowanie bedzie miejsze. Nie mierzyłam tempki przez prawie cały cykl i nie wiem jaka teraz powinna byc.

Gość Dziewczyny do 23 lat
lepiej weźcie się za naukę, tj. maturę i studia, a nie za dzieci!!!! Do książęk!!!!!! Teraz studia wyższe to podstawa!!! Na dzieci bedzie czas poźniej!

mature juz mamy za soba!! a studia w trakcie nie widze problemu zeby jedno wykluczalo drugie pozdrawiam

Hej! Ja juz wróciłam:D Przytulanko było i to ostre,a owu powinna być tydzień temu ok 6 dni i mam nadzieję na fasolkę:D:D:D:D:D @ jeszcze nie ma,a LUTEINĘ biorę od dziś lub od poniedziałku tylko mam obawę,że był to cykl gdzie owu wystąpi,ale kom nie będzie zdolna do zapłodnienia!!!:(

Elunia a czemu się boisz?? Ja podchodze do wszystkiego tak, \"co będzie to będzie\". Nie czekam na nic z utęsknieniem, bo jak tak jest nigdy nic z tego nie wychodzi i zawsze cos innego jest do roboty. Jak miałaś owu około 6 dni temu to czemu bierzesz ta luteine???

Matitko bardzo dobre podejście :). Ja też spokojnie do tego podchodzę, ciesze się myślą, że za kilka dni znów będę mieć szanse :). I wiem, że tylko takie podejście jest dobre, bo przy nerwach i przeżywaniu szybko następuje blokada, i potem są problemy. Także Matitka trzymam kciuki za Ciebie, widze, że już się spóźnia, więc jest szansa i tego życze Ci z całej siły!!!

ksi i inne dziewczyny jeszcze nie zaciążone, podobno październik to najbardziej płodny miesiąc w roku i wtedy też dużo dzieci się rodzi. Czyli teraz czekamy tylko do października, a zobaczycie, że już niedługo będziemy mamusiami i to bardzo szczęśliwymi.