Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość bobobo
ja biorę duphaston od 16-25 dc czuję się dobrze po nim, nie przytyłam itd, zaczęłam się zastanawiać nad zmianą lekarza, ponieważ już rok chodzę do tej lekarki, i jakoś efektów nie widać, póki co dałam sobie szanse do końca roku, jak bez rezultatu to zapiszę się do jakiejś kliniki leczenia niepłodności. Poza tym nie wiem jeszcze, mam doła. Napiszcie jak z @ po hsg, bo ja miałam bardzo krótką i chyba jutro test zrobię, nie chciałam dziś sobie humoru psuć, bo miałam zjazd rodzinny, ale jutro sprawdzę, bo @ po hsg bardziej plamienia jakieś przypominała, przyszła w odpowiednim dniu, tylko trwała ok 1,5 dnia. I bardzo skąpa była, a zawsze trwała 4-5 dni.

Gość Eelenka1
WIEK.......CYKL STARAŃ.......DATA HSG.....CYKL POZYTYW. PO HSG... """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" """""""""""""""""""""""""""" kasiula23.......24......ok14 .......... 4.03.10.. ....oczekiwanie na cud justynp/........31.......ok20..........19.10.10.........j ak wyżej ORENISHI_83/ 27........ok 12..........04.11.10............w/w bobobo ........26.........ok.22..........10.10.10...............j.w . macassar.......32........ok18...........18.10.10....... ..j.w. MyszkaM86....24..........ok20...........3.11.10.......... ......j /w miśka13........31...........ok60...........26.02.10..... . ... .j.w. martuskami..29............ok.15............18.10.10...... ..... .j.w. Ola7............33............ok.15...........04.08.10... ..... .....j.w. drakula78.....32................35.............22.7.10... ....... ..... j.w. magggda......27...............28..............31.05.2010. ....... ....5. ZARKA16....30...............38........I.02.2010.II.09.2010......j.w.. Helenka1....30.............27.................28.10.2010.........j.w

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcia. ja tez coraz częściej mysle o adopcji,u mnie duzym problemem jest to ze pracuje z dzieciaczkami,prawie codziennie zastanawiam się dlaczego tych cudownych rzeczy nierobie z moim szkrabem:)i wkurzam się jak ktoś mi mówi żebym zmieniła pracę bo to psychika.Fakt też wszystkie badania moje są ok,męża też więc już sama niewiem.

bobobo koniecznie zrob test!!! ja znam dziewczyne , sasiadke ktora miała plamienia 3 miechy i byla w ciazy, wiem ze to mozliwe, oby to było to!!! zycze cie z całego serca!!! helenka1 nie zalamuj sie, moze po hsg sie cos ruszy , na nasz bocian jest forum dziewczyn ktorym sie udało po hsg zajśc, szczegolnie byl to 2 lub 3 cykl po, wiec kochana NADZIEJA JEST. a adopcja piękna sprawa:) moze ja tez pomyśle...

Gość sabcia74
WIEK.......CYKL STARAŃ.......DATA HSG.....CYKL POZYTYW. PO HSG... """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" """""""""""""""""""""""""""" kasiula23.......24......ok14 .......... 4.03.10.. ....oczekiwanie na cud justynp/........31.......ok20..........19.10.10.........j ak wyżej ORENISHI_83/ 27........ok 12..........04.11.10............w/w bobobo ........26.........ok.22..........10.10.10...............j.w . macassar.......32........ok18...........18.10.10....... ..j.w. MyszkaM86....24..........ok20...........3.11.10.......... ......j /w miśka13........31...........ok60...........26.02.10..... . ... .j.w. martuskami..29............ok.15............18.10.10...... ..... .j.w. Ola7............33............ok.15...........04.08.10... ..... .....j.w. drakula78.....32................35.............22.7.10... ....... ..... j.w. magggda......27...............28..............31.05.2010. ....... ....5. ZARKA16....30...............38........I.02.2010.II.09.201 0......j.w.. Helenka1....30.............27.................28.10.2010.... .....j.w Sabcia74....36.........48...................9.11.2010.........j.w

Gość asiula0007
Widze dziewczyny ze nie tylko ja mysle o adopcji ale i wy.Ja sie zastanawiam całymi dniami jak to by wygladało i co by w moim życiu sie zmieniło.Moze dzieki temu ze my wszystkie zastanawiamy sie i te forum dodaje nam sił uda nam sie wiele osiagnac a my jeszcze o tym nie wiemy.

Właśnie wróciłam od lekarza,kazał odstawić furagine,ale ja nadal czuje dziwne mrowienie i jakby pieczenie w dole brzucha,boje się znowu bólu tego pęcherza.Gdzieś w głębi mam nadzieję że to może moja fasolka ale puzniej tłumaczę sobie że to mało prawdopodobne,ale jeszcze kilka długich dni. asiula0007 myślę że twoje obawy co do adopcji sa uzasadnione ale te dzieciaczki też potrzebuja kochających mam sama mam znajomych którzy adoptowali roczną dziewczynkę a teraz Zuza ma 5 lat i jest ich oczkiem w głowie.ja mam problem z mężem w tej kwesti bo nie jest przekonany do tego i obawiam się że niezakceptuje tego tak jak swojego własnego.

Gość asiula0007
Widzisz Helenka u mnie za to mój maż chce sam adoptowac i jest w stanie zaakceptowac własnie gozej ze mna.

Gość bobobo
ja zrobiłam postęp i kupiłam test, może jeszcze dziś się zbiorę i zrobię...

bobobo ja bym poczekała i jutro rano zrobiła będzie pewniejszy,ja dziś też chciałam kupić ale stchórzyłam po za tym jeszcze za wcześnie bo @ma przyjść w środę

Gość Sheeryl
Asiula- co do adopcjii to pewnie każda z nas ma takie myśli, tez sie zastanawiałam, jesli nam z mężem vby sie nie udało to tez taką decyzje bedziemy starali sie chyba podjąć. Dziecko napewno nie bedzie wytykane,teraz jest chyba troszke inaczej...kiedys tak było ze dzieci wytykały palcami, a teraz wiem że jest inaczej bo pracuje w szkole ucze dzieciaczki od 6 latków do tych starszych. I amma tyle dzieci pod swoja opieką- pracuje w szkole dużej do której uczeszcza dużo dzieci z wioski dziecięcej i domu dziecka. Te dzieci maja problemy z zachowaniem ale tylko dlatego,że potrzebują miłości i zwrócenia na siebie uwagi, bardzo mi ich szkoda, bo widze jak zabiegaja o to zebym była tylko dla nich a nie dla całej klasy.Myślę ze decyzja o adopcjii to najpiekniejsza rzecz na świecie. A nawet jak dzieci w klasie sie dowiedziały ze jeden chlopiec z ich klasy ma byc adoptowany to tez sie z tego bardzo cieszyly ze nedzie mial mame i tate jak inne dzieci.Trzymam kciuki ..bardzo mocno i zyczę szczęscia, bo sama z tego co się dowiadywałam to przy adopcjii wymagania mają duże. pisz co u Ciebie. Dziekuje wszystkim dziewczynkom że mimo iz jeszcze nie mialam hsg moge wlaczyc sie do waszego grona. trzymamkciuki za wszystkie z was.

Gość MyszkaM86
Bobobo ja Cie podziwiam za Twoją wytrzymałość w nierobieniu testu, ja spać bym nie mogła gdybym wiedziała że test czeka na użycie. Witam nową "twarz" na forum:) ja tez długo wahałam sie czy zacząć tu pisać i choc nie trwa to długo to jednak czuje ulge gdy moge napisac co mi leży na sercu, kto lepiej zrozumie co przezywamy jak nie my same borykające sie z jednym problemem-brakiem potomstwa. A tak zawsze któras z nas pocieszy czy coś podpowie:)

Gość bobobo
to po prostu strach przed kolejnym rozczarowaniem i łapaniem doła, tak mam w perspektywie i tak dni płodne, ale ta sprawa z krótką @ mnie jakoś niepokoi, poza tym wczoraj tak mnie jajnik bolał, że nie mogłam się wyprostować. Chyba faktycznie do jutra jeszcze się wstrzymam... albo nie wiem...

Gość asiula0007
Bobobo ja bede trzymała kciuki aby tobie sie udało;)

Gość czekając na Tosię
Bobobo - zrobiłaś test? trzymam kciuki za dwie kreski:-) Ja też niedawno tu dołączyłam, ale faktycznie - dzieki Wam mam więcej energii do działania w sprawie potomstwa:-)to takie niesamowite, że dzielisz się swoim problemem z kimś zupełnie w zasadzie nieznanym i otrzymujesz tyle wsparcia i ciepła. Dziekuję Wam kobitki:-)

Gość kasiula23
pisz bobobo bo jestesmy ciekawe:)i mocno trzymamy kciuki:)

Gość bobobo
to trzymajcie kciuki w tym miesiącu w poprzednim się nie udało, dobrze że za tydzień będę miała dni płodne... doła mam...

Gość czekając na Tosię
bobobo trzymaj się ja przed @ będę się pewnie schizować (zresztą już się schizuje), ale to będzie moja pierwsza @ po hsg, a słyszałam, że po hsg często się spóźnia 2-3 dni,a Wy jakie macie doświadczenia z tym? muszę się odpowiednio nastawić, żeby nie robić sobie niepotrzebnych nadziei...

Gość bobobo
ja miałam w terminie, ale krótko bardzo, tylko 1,5 dnia i 1 dzień plamienia. Dlatego takie nadzieje miałam.

Gość czekając na Tosię
jak znam siebie też byłabym pełna nadziei, oczywiście głośno wpierając sobie, że wcale nie... ale to silniejsze ode mnie... do mojej @ jeszcze ładnych kilka dni, ale i tak często myślę, że ten ból jajników to może moja fasolka. a przecież po hsg to normalne, że mogą boleć. niestety chęć bycia matką przysłania mi racjonalne myślenie i każdą zmianą rozmyślam w kategorii - może to ciąża...?

Hej. bobobo- trzymam kciuki dalej!!!! czekając na Tosie- ja po HSG miałam wydłużony cykl i na @ czekałam (nie z niecierpliwością) prawie dwa tyg. Ile nadziei było to tylko możecie się domyślać :( To już mój 4 cykl po HSG- i ciagle nic. Ale czekam i wierzę! Pozdrowionka dla was wszystkich!!!

Gość Nonita
Cześć dziewczyny :-)Nie odzywałam się przez chwilę bo nic ciekawego się u mnie nie działo.Po prostu czekanie.Miałam hsg w 9 dniu cyklu a już od 3 dni mam objawy jak przed miesiączką a to dopiero 19 dzień cyklu.Co prawda mam 24 dniowe cykle ale to i tak za wcześnie.Wszystko mi się po przestawiało :-)Cóż będąnastępne cykle.Życzę każdej z Was aby się udało zostać z mamą.

Gość MyszkaM86
Czekając na Tosie... ja też już schizuje i choć nie wierze bym była taką szczęściarą by udało sie juz w 1cyklu po hsg to jednak wciąż sie zastanawiam: przyjdzie @ czy nie przyjdzie. Nonita ale masz krótkie cykle, z drugiej strony to też krótsze czekanie na efekty:) Drakula mam nadzieje, że moja @ nie będzie mnie tak długo trzymać w niepewności. wszystko rozstrzygnie sie w tym tygodniu choc póki co nie mam żadnych objawów na @ co jak na mnie jest dość dziwne bo zawsze czuje jeszcze na tydzień przed, że sie zbliża

Gość Nonita
Jeszcze 3 lata temu zawsze moje cykle były 28 dniowe i nigdy więcej.Niestety zmieniło się.Mam owulacje między 10 a 12 dniem cyklu więc szybko niż przeciętnie.Taki mój urok :-)

Gość czekając na Tosię
drakula - to mnie nie pocieszyłaś...myślałam że jakieś trzy -cztery dni,a tu masz - i takie spóźnienia się zdarzają!!! znając mnie zdążyłabym w tym czasie zrobić conajmniej czternaście testów:-) chociaż tym razem próbuję przekonać siebie, że oczywiście będę bardziej cierpliwa (niestety sama sobie nie wierzę...)

Gość czekając na Tosię
MyszkaM86 - w którym dniu cyklu miałaś hsg? bo badanie miałyśmy dokładnie tego samego dnia.

Ja też już mam dosyć tego czekania dzisiaj powiedziałam mężowi że chyba zeświruję jak mi się @ spóźni chociaż jeden dzień,a wy piszecie o 2 tyg,ja też mam powiększone i bolesne piersi czasami pobolewają mnie jajniki ale też niewierze że to już koniec i że to takie proste i będzie brzusio:(

dziewczyny- nie kierujcie się tym, że u mnie wystąpiło takie opóźnienie w przyjściu @ po HSG. Ja mam swoje podejrzenia co do tego, czemu tak było- po prostu byłam po poważnej infekcji pęcherza, brałam antybiotyk i pewnie stąd to opóźnienie. Bo nie było szans na to żebym w tamtym cyklu zaskoczyła. Ja teraz czekam na grudzień i na wyniki badań mojego męża. Teraz bierze tabletki, które mają poprawić jakość nasienia. I w grudniu będziemy wiedzieli na czym stoimy- czy będzie szansa na naturalne poczęcie czy raczej trzeba będzie nastawić się na inseminację, in vitro. Tej ostatniej metody nie chciałabym zastosować. Raczej decydowalibyśmy się na adopcję. I ja i mój mąż bierzemy to pod uwagę, oboje jesteśmy zdania, że jest wiele dzieci, które potrzebują miłości i my ją możemy dać takiemu dziecku :) I nawet co nieco dowiadywałam się w tej sprawie. Moja koleżanka ma synka z adopcji. To cudowny chłopiec. A koleżanka i jej mąż to wspaniali rodzice. na razie jednak- czekamy na wyniki. Lekarz u którego byliśmy na konsultacji pierwszych wyników męża (nie były za dobre) powiedział nam, żebyśmy na razie nie myśleli o adopcji, żebyśmy poczekali na poprawę wyników. No więc czekamy :)

Gość bobobo
no cóż ja czekam na dni płodne, staram się o tym nie myśleć, ale w tym tygodniu musimy ostro działać, a raczej już zaczęliśmy :) więc mam nadzieję, że może tym razem...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować