Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

no to musimy razem wytrwale czekać. u mnie dziś bolą cycuchy , podbrzusze i plecy (ale te myśle, że od leżenia, bo drugi cały dzień w wyrku leże z lapkiem;) a Kasiula Ty odczuwasz jakieś objawy?

cycuchy mi tak spuchly naprawde mocna bola a i po przytulankach lekko zabarwiony sluz na rozowo i tyle... ja pewnie nie wytrwam do piatku a nawet czwartku ale i tak fajnie miec nadzieje:)

kasiula musisz myśleć pozytywnie;) moja kumpela 2 dni temu oznajmiła mi, że jest w ciąży. w pierwszym cyklu się udało. twierdzi, że to dzięki jej nastawieniu. ciągle sobie wyobrażała, że spaceruje z wózkiem, jak opiekuje się dzieckiem, jak jest w ciąży co może odczuwać. i dlatego jej się udało.;)

juz mam temperature 37,2 pod pacha, jutro chyba wybieram sie do lekarza bo od tabletek grypolek boli mnie juz zoladek, tez sobie tak dzis wyobrazalam jak jechalam na zakupki az mnie dreszcze przeszly jak pomylilam ze jej przytulam:) no chcialabym zeby pozytewne myslenie zdzialalo cuda ale tak jak mowilam jest naprawde ciezkim przypadkiem, zreszta pewnie wiekszac tak uwaza tu na forum a ile juz sie udalo i to jest piekne, zarko wiemy co czujesz:(:* bo kazda z nas ma to samo co nieudany cykl, mi nawet jak zaczelo sie lato i kobiety wyszly z brzuszkami i wozkami to z domu najchetniej bym nie wychodzila, te uczucie pustki jest potworne

a dokladnie pomyslalam jak mala dziewczynka mnie widzi jak wchodze do domku i biegnie do mnie zeby sie przytulic to az gesia skorke mialam na rekach:) juz mam 37,5, to chyba jakis wirus coraz bardziej jestem tego pewna

zarka napewno uda się następnym razem;) zobaczysz! Kasiula nie wątpi nawet przez chwile, że się nie uda;) mogła jakaś infekcja Cie chwycić.ale naczytałam się znów przez te 2 dni, że organizm jest osłabiony w pierwszych dniach ciąży i łapie infekcje. oczywiście nie chce Cie nakręcać, bo znasz swój organizm lepiej;) ale ja i tak trzymam mocno zaciśnięte kciukasy;) ciekawe jak tam Myszka?

Gość zarka16
Caly dzien leze w lozku. Plamienia sa, ale bardzo slabiutkie jak na razie.piersi bola tylko troszeczke. czasami mialam tak, ze nie moglam dotknac piersi, spac nie moglam, chodzic po schodach - tak mnie czasami bolaly.Smutno mi jak zawsze w pierwszym dniu miesiaczki, potem zaczynam brac leki i zawsze powraca nadzieja. wiecie co jest dla mnie najgorsze?? ciagle pytanie dlaczego??? co jest ze mna nie tak ? dlaczego nie moge miec dzieci, co zrobilam nie tak?? takie pytania ciagle mnie nachodza. i ciagle probuje odgadnac.pewnie nie tylko ja zadaje sobie takie pytania. pojechalam dzisiaj do sklepu i spotkalam stara kolezanke (nie widzialysmy sie 6 lat) zapytala sie czy mam juz jakiegos dzieciaczka. oczywiscie nie powiedzialam jej, ze ciagle probuje zajsc w ciaze, wzielam tylko duzy oddech i powiedzialam, ze jeszcze chcialabym troche swiat pozwiedzac. glupio mi sie pozniej zrobilo. kurcze tak sobie teraz mysle, jak ja bym chciala juz byc w ciazy. i znowu to samo pytanie, dlaczego mi sie nie udaje????

Gość MyszkaM86
a propo wyobrażeń o maluchach... przez jakiś pierwszy rok naszych starań to często mnie lub mężowi sniło sie ze jedziemy gdzies z wózkiem, albo usypiamy maleństwo albo sie z nim bawimy-tak więc wyobraźni nie musielismy używać. a teraz już od dawien dawna nie śniło mi sie nic związanego z dziećmi. Dziś dotarła do nas radosna wiadomośc od kuzynki męża-okazało sie ze po 7latach wreszcie zaszła w ciąże i leci już jej 7tydzień. Cieszymy sie bardzo i mamy nadzieje że na nas też niedługo przyjdzie czas. wszystkim naokoło sie udaje to moze i nas bocian odwiedzi:)

a wiec zadzwonilam do mojej ginki i kazala dokonczyc kuracje ta luteine poszlam z ta goraczka do lekarki rodzinnej dzis i pow ze przerwac ale jak pow ze ginka kazala dokonczyc to zeby dokonczyc, bo przy okazji goraczki pow zej o tym ze w 7 dniu brania luteiny dostalam krwawienia, kazala sie polozyc ponaciskala na brzuch i wrocilam do domu i czulam jak wylatuje ze mnie krew, takze dzis znow krew, wezme jutro jeszcze ta luteine ale ja juz tez nie mam na co liczyc, nadzieja w tobie tekila i myszce:)

Gość rinoxi
jak masz krwawienie to bez sensu brac ta luteine bo i tak ci wszystko wyplynie.a podwyzszona temp moze byc i od zebow.

Gość MyszkaM86
ja nie robie sobie żadnych nadziei, może przez ten poprzedni stymulowany cykl teraz mogło sie wszystko poprzestawiać i owulka była akurat wtedy gdy nie było przytulanek. został mi teraz ok. tydzień do przyjścia @ - chyba musze sie umówić z ginką co będziemy robić w nowym cyklu. moja ciotka ma jakąś znajomą lekarke która tez wiele razy już doprowadziła do ciąży nawet po wielu latach starań-ale nie wiem czy tak sie wcinać w robote naszej dotychczasowej lekarce-mogą mieć przecież różne wizje. chyba poczekam jeszcze kilka cykli, a jak nie to wtedy spróbujemy iśc do tej znajomej ciotki

MyszkaM86 powiem ci z własnego doswiadcenia, że czasamid obrze jest zmienić lekarza... do mojego pierwszego gina chodziłam jak tylko skończyłam16 lat i myślałam że i poprowadzi moją ciążę... ale on tylko badał mi owulkę i kazał czekać, nawet gdy prosiłam o skierownie na jakies badania(to już było 1,5 roku jak się staraliśmy) poszłam do innego i od razu dostałam siekrowanie na podstawowe badania (wtedy wyszło że mam prolaktyne za wysoką) ale pomimo starań otwarcie mi powiedział, ze on zrobił co w jego mocy i lepiej abyśmy udali się do konkretnej kliniki... wtedy dostałam od koleżanki namiary na obecnego gina do którego chodze pół roku i jestem w ciaży... nie moge sie doczekać najpier wyjazdu w góry a później ma wizyte i mam nadzieje, ze w koncu zobacze naszego bobaska, bo dzis zaczynam już 9 tydzień

Gość MyszkaM86
Paula ale ten czas leci, już 9tydzień a pamiętam jakbyś dopiero wczoraj chwaliła sie że zostaniesz mamą:) Co do lekarza to my u tej lekarki jestesmy dopiero od czerwca więc za krótko na jakiekolwiek wyciąganie wniosków

No dokładnie strasznie szybko ucieka.... traz to pewnie będzie od wizyty do wizyty i patrzenie jak brzuszek rośnie No to faktycznie dopiero co zaczynacie u nowego lekarza... mam nadzieje, że pomoże Wam tak jak mi pomógł nowy lekarz

Gość Michaline
Dawno się nie odzywalam ale ciagle czytam wszystkie posty. Moja koleżanka te jest teraz w szóstym m-cu ciąży i nie ukrywam, ze zazdroszczę. Pozytywnie oczywiście. Ze mną teraz dzieje się cos dziwnego. Czuje, ze jest mi gorąco. Temp pod pacha normalna. W sobotę miałam 37,1. Rano zmierze. W pochwie. Mam lekkie zawroty głowy. Bol piersi lekki, nie tak jak zwykle przed @.. Poza tym od soboty pobolewa mnie brzuch. Czasami to stały bol. Teraz mniej go czuje. Dziwne to, zawsze bolal mnie brzuch w dniu miesiączki. Zaraz po przebudzeniu albo budził mnie w nocy. Dziwne to oczekiwanie na miesiaczke. Co o tym sądzicie?

Hej Dziewczyny;) Brzuch mnie boli dziś jak na @ i cycuchy wraźliwe jak cholera;) Do tego tez miałam dziś zawroty głowy - choć myśle, że to od pogody, bo chyba było coś z ciśnieniem;/ Ale słuchajcie skoczyłam po pracy do apteki. kupiłam test czułość 10 i zrobiłam jakąś godzine temu. Wyszedł cień cienia kreski. Myśle, że to jeszcze troche za wcześnie na testowanie i żeby się nie nakręcać pokazałam też mążowi. Na początku nic nie widział, a potem stwierdził, że to nie druga kreska, tylko miejsce na drugą kreskę. co o tym sądzicie? Przed testowaniem nie spogladałam tak wnikliwie na test;/

Gość Michaline
Tekila, trzymam mocno kciuki aby jutro czy pojutrze były wyraźnie dwie kreski. Jeszcze jedno do was wszystkich:-) lekarz w styczniu mi powiedział, ze czasami jest tak, ze kobieta nie zachodzi w ciążę ze względu na partnera. Nie chodzi oczywiście o nasienie tylko o tzw. Chemie. Wkurzylo mnie to, bo czasami wraca jak bumerang. Nie zrobiło mi się miło z tego powodu.

Gość MyszkaM86
teklia trzymam kciuki, zrób test rano, bedzie pewniejszy wynik bo wtedy stężenie b-hcg jest największe.

tekila to moze akurat sie udalo, powtorz za pare dni:) a co to tego cienia gdzie jest druga kreska to mi tez wychodzila jak kiedys tam robilam testy bo tam faktycznie jest miejsce na druga kreske jak patrzec pod swiatlo to go widac, ale moze u Ciebie sie udalo:))) u mnie znow suchotko a uczucie goraca jest nie do opisania

Gość zarka16
Tekila poczekaj do jutra rana. Pamietaj, ze test jest najbardziej wiarygodny rano a to dlatego, ze nie chodzimy siku w nocy tak czesto jak w dzien. moj lekarz powiedzial mi ze test powinno sie robic conajmniej 6 godzin od odtatniego siku. Im dluzej trzymasz mocz tym wieksze jest stezenie hormonu. Zycze ci aby sie udalo. Trzymam bardzo mocno kciuki. Ten rok, to lato musi byc owocne!!!!

no zobaczymy;) test zrobie w środe z rana. w pt powinnam dostać @. ja zawsze odczuwałam napięcie przedmiesiączkowe, tzn fochy, a teraz jakos zadowolona chodze;) mam nadzieje, że sie nie rozczaruje... Kasiula mi sie wydaje, że tutaj w tym cyklu będzie kilka ciąż;) Ale czas pokaże.

zmierzylam tem na dole 38,6 to juz niemozliwe...to chyba jakas infekcja, samopoczucie okropne u mnie, tylko placze i spie, moze to i od zebow tylko one mnie nie bola a juz jeden zakonczyl rosnac, drugi moze i rosnie ale nie odczuwam tego, poltora tyg temu to nic nie jadlam bolalo mnie ucho i jedna stronka gardla ale w czwartek po wizycie u dentysty bolu nie mam wcale

kurcze nie otwiera mi sie i przechodzi na strone glowna tego portalu, czyli tam sa rozne tematy to w ktory mam wejsc?? to zaraz sobie poczytam

tam było napisane, że taka temp może być od przeziębienia. ale też na innym forum czytałam, że od luteiny. podnosi temp. kurcze sama nie wiem co Ci radzić;/

Gość MyszkaM86
kasiula a dzwoniłaś do swojej lekarki? ona powinna rozwiać twoje wątpliwości, to aż niem ożliwe zeby od zębów taka temp. w pochwie była. a nie boli cie nic, zadnych uplawów czy coś?

moze to i przeziebienie tyle ze pod pacha 36,4 a tam na dole ponad 38, to chyba bardziej od tego progesteronu chociaz musze przyznac ze pierwszy raz tam takie przeboje z ta luteina i dlatego nie wiem o co tym myslec ale ogranzmy kobiety rozne figle plataja

dzwonilam z rana i pow ze czasem tak sie zdarza i mam dokonczyc kuracje i po odstawieniu moze byc rozny ten okres natomiast bylam tez dzis u lekarza rodzinnego i pierwsze jak jej pow co mi sie stalo to kazala odstawic ta luteine ale jak pow ze gionekolog kazala brac to pow ze mam brac i potem czekac czy po przyjdzie, zasugerowala troche ze to moga byc objawy ciazy jak jej pow ze tylko w sobote krwawilam ale dzis juz wsumie tez, i badala mnie pod katem przeziebienia to tylko stwierdzila ze mam troche migdalki powiekszone ale zawsze mam z tym problem i dostalam antybiotyk jakbym miala goraczke, chociaz na przyszlosc jakby mi sie tak zdarzylo bede wiedziala ze moj organizm jest dziwny i mam sie tym nie przejmowac

Kasiula dziwna sprawa. musisz mieć rękę na pulsie, bo to nie wiadomo co. może faktycznie taki Twój urok;);) a zrób moze test?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować